Страница 69 от 96 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Аха, защо все ми се струва, че съм ги виждал активни и без HDMI връзка .

2.  

3. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Аха, защо все ми се струва, че съм ги виждал активни и без HDMI връзка .
    За какво Ви е да променяте нивото на черното? Не се препоръчва да се променя, освен ако не искате да влошите картината.

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отнася се главно за "xvYCC" ,а другите в повечето случаи зависят от режима ,който си избрал /"динамичен" ,"стандарт" ,"филм" и т. н./ .

5. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Не не искам да променям тази настройка, зададох този въпрос защото съм останал с убеждение, че съм е виждал активна тази настройка. Поздрави на всички и благодаря за отговорите !
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332271740[/time]_________________________________________________

При моят LG-42LW659S, направих следните настройки на картината:
    Икономия на енергията - Изключено
    Режим на картина - Експерт1
    - задно осветление - 45
    - контраст - 80
    - яркост - 50
    - Х острота - 52
    - В острота - 52
    - цвят - 50
    - нюанс - 0
    TruMotion - Изключено
    - локални тъмни LED - Изключено
    От експертните настройки :
    - динамичен контраст - изключен
    - намаляване на шум - ниско
    - намаляване на шум MPEG - изключено
    - супер резолюция - включена
    - ниво на черно - не е активно за настройка на "автоматично е"
    - реално кино - изключено
    - цветови диапазон - стандартно
    - подобряване на ръбовете - ниско
    - експертен модел - изключено
    - цветен филтър - изключено
    - цветова температура - средна
    - гама - 2,2
    - метод - 2 точки
    и др. стойности надолу са "0"
    С тези настройки картината най-много ми пасва на моето око!
    Колеги ако имате някакви предложения и забележки ще се радвам да ги споменете. Дано този пост помогне и на някой др. колега при настройката на картината.

6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

7. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте колеги,

имам следната питанка. С LG 47LW570s съм. Най много ме радват DLNA възможностите на машинката и най - често като гледам филми си ги стриймвам през рутера безжично (wi-fi донгъл на ТВ-то и през wi-fi картата на лаптопа).
    Цялата мрежа поддържа N-стандарта на wi-fi, но самият рутер работи само на 2.4GHz. Т.е. това ми върши работа за почти всички филми до 720p, но при пускане на 1080p картината сече на няколко секунди, без значение кой плеър ползвам.
    Доста четох из нета. Навсякъде препоръчват използването на 5GHz рутер, и се казва, че с него не би трябвало да има проблем да се пускат филми с 1080р резолюция.

Въпроса ми е, някои тук пробвал ли е този вариант. Като гледам към момента подобни рутери вървят към 300 лв., а няма да има смисъл от тази инвестиция, ако не ми върши работа.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2012

Цитат Първоначално публикувано от Dominator
    Колега, здравей!

Ако имате предвид рипове 1080p по 20-30GB, при мен вървят, само че аз използвам DLNA функцията на домашното кино от подписа, понеже за телевизора трябва да купувам донгъл, който е 100лв. оригинален LG, но не си заслужава така или иначе, понеже телевизора не поддържа dts и без това. Та и аз безжично споделям, само че за целта съм си взел два рутера от по 45лв. и нямам никакви проблеми. Рутерите са 5Ghz. Друг е въпроса, че самия плеър има ограничение за битрейт до 30Mbit/s, с по-голям филмите може да насичат.
    Мерси за отговора. DTS-а не е проблем, когато стрииймвам от PC, самия медиа плеър които ползвам си има прекодиране в реално време и подава друг формат на звука, така че това е ок. LG донгъла си го взех оригинален от Техномаркет 69лв.
    Въпроса ми е къде ги намери тези рутери 5GHz по 45 лв., това което намерих аз е от рода на този - http://www.technomarket.bg/products/.../linksys-e4200 , което си е малко повече от 45 .
    P.S. Защо си взел 2 рутера, далече ти е 1-ят в който който влиза нета и ползваш 2-ят за повторител или идеята е друга?

10. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Колеги някой правил ли е Backup на настройките на телевизора по описаният начин в стр. 1. а именно:
    "Има и такава вероятност -затова преди да ъпдейтнете фирмуера си направете бекъп на настройките на тв-то по следния начин. Включвате флашка, натискаш бутона MENU и задържате до изчезването от екрана на менюто. Въвеждаште 1105 от дистанционното и натискате ОК. Появява се меню Installation-menu слизате надолу на TV-link loader после Send to USB записвате файла и излизате. Правите ъпдейта и ако сте загубил настройките възстановявате по описания начин като разликата е в Receive from USB избирате записания *.tll файл и ОК. ТВ-то се рестартира само и се наслаждавате".
    За кой бутон "menu" в случаят се говори ? Аз опитах с "home" но нищо не се случва.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Стига със спама! Дотук с обсъждането на рутери в темата! Има си отделен подфорум за хардуер или минете на лични.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    Колеги някой правил ли е Backup на настройките на телевизора по описаният начин в стр. 1. а именно:
    "Има и такава вероятност -затова преди да ъпдейтнете фирмуера си направете бекъп на настройките на тв-то по следния начин. Включвате флашка, натискаш бутона MENU и задържате до изчезването от екрана на менюто. Въвеждаште 1105 от дистанционното и натискате ОК. Появява се меню Installation-menu слизате надолу на TV-link loader после Send to USB записвате файла и излизате. Правите ъпдейта и ако сте загубил настройките възстановявате по описания начин като разликата е в Receive from USB избирате записания *.tll файл и ОК. ТВ-то се рестартира само и се наслаждавате".
    За кой бутон "menu" в случаят се говори ? Аз опитах с "home" но нищо не се случва.
    Еми аз съм го правил, но моето дистанционно си има бутон "menu", но няма "home". TVто ми е ЛД350.

13. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ще се радвам някой колега да обясни какъв е начинът за направа на Backup с тези дистанционни където нямат бутон "Menu". Следвайки инструкцията за направа на backup, чрез задържане на бутона "Home" нищо не става.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Имам проблем със звука от компютъра към телевизора.Проблема е че нямам звук.Вързах телевизора 47LW570s с HDMI кабела и с видеото се оправих.Обаче звук няма.Четох че за някои видеокарти трябва кабелче от звуковата към виеокартата.Разгледах картата има една буксичка на която пише SPDIF in. Тук ли трябва да се включи? Проблема е че звуковата ми карта е вградена на дъното и няма такъв изход SPDIF.Гледах дъното гледах книжката няма.Пробвах другия вариант с отделен кабел за звука но и с него не става.Всъщност става но трябва да превключа от вход HDMI на входа където съм вкарал звука.Например AV1 AV2 или компонент.Тогава звука се чува но картина няма защото чака картината на съответния вход.И така стигнах в задънена улица.Дайте съвети какво да правя? Единственото което се сещам е да си търся звукова карта с такъв SPDIF изход .Но в тоя слушай трябва да търся и такова кабелче.А и да намеря пак не съм сигурен дали ще стане.Давайте идеи.Видеокартата ми е GeForce 9500GT. Дъното е ASROK G41M-VS.

16. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен

Кабела ти е ХДМИ към ДВИ нали ? С него няма да имаш звук, ще ти трябва допълнителен 3.5мм стерео кабел,единия краи отива в слушалките на ТВ а дръгия в дъното.

17. Тук е от
    Mar 2012

На lw470s става с бутона "home".
    Телевизора трябва да е на произволен канал, натиска се и се държи "home" бутона докато се появи и изчезне home-менюто (6-7 секунди). Чак тогава се пуска бутона, набира се 1105 и се натиска ОК.

п.с. За файла който се записва на флашката има редактор за комп и може да се подреждат каналите и да им се сменят имената, макар че за ефирната цифрова се зареждат автоматично после старите имена ...

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Кабела ти е ХДМИ към ДВИ нали ? С него няма да имаш звук, ще ти трябва допълнителен 3.5мм стерео кабел,единия краи отива в слушалките на ТВ а дръгия в дъното.
    Кабела ми е HDMI към HDMI. Имам кабел 3.5мм стерео.Не виждам логика да включвам кабела който идва от компа към слушалките?Слушалките са изход а аз трябва да подам на вход. Има допълнителна букса отзад на която пише че е AUDIO IN RGB\DVI .Включих кабела там.Когато не съм пуснал видео сигнала звук има.Пусна ли сигнала и изчезва.Търсих в БИОСА настройка за пускане на аудио към HDMI но не намерих.В драйверите също не видях.С windows 7 съм.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 69 от 96 ПърваПърва ... 1959676869707179 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе