Страница 19 от 96 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Здравейте и от мен , предполагам бъдещ собственик на LW5590.
    Та въпросите ми са следните:
    1 - при свързване на външен харддиск към ТВ-то, на който примерно има МКV с DTS аудио ще има ли проблем със звука и нужо ли е да го конвертирам.
    2 - има ли вероятност "DTS проблема" с LG - то да бъде изчистен в поледствие от производителя с упдейта на фърмуера?
    3 - при свързване на ТВ-то с рутер /посредством кабел/, в който е стързано и PC -то ще мога ли да виждам съдържанието на шернатите папки от него и да ги ползвам за гледане на 3Д и ХД филми?
    4 - 2Д към 3Д преобразувателя работи ли със сигала от DVB-C/T и външен HDD?

Предварително ви благодаря за отговорите и се надявам скоро да се похваля с нова придобивка!!!

2.  

3. Тук е от
    Nov 2011

Има доста по-добри колеги от мен тук, но нека да ти помогна поне за това, което съм правил.
    1. Можеш да свържеш външен диск за възпроизвеждане през USB и външен диск за запис на видео от TV-то. Във втория случай диска трябва да е по-голям(мисля че беше повече от 40GB) и телевизорът го инициализира в някакъв си негов формат. Засега не мога да го видя през USB на компютъра. Относно звука, аз го конвертирам с програмата PopCorn MKV AudioConverter 1.84.0. Става сравнително бързо.
    2. Само LG могат да ти отговорят
    3. Има две сървърни програми за целта – PLEX(сваля се от мрежата на компа) и Nero Multimedia – идва на диск с TV. В началото ползвах и двете през WIFI донгъла на LG, но явно трансфера е слаб и сложих кабел, както ме посъветва bobitovn. Ползвай PLEX, кабел и един рутер и за двете(комп и TV). Шервай папки чрез PLEX. Телевизорът си ги пуска без проблем(3D, MKV, големи обеми, всичко) По принцип PLEX има опция в настройките, която да прави Stereo звук от DTS, но на един филм проработи, на втория не можа.
    !!! Инсталирай си и DivX кодека за да гледаш видео през мрежата. Последното става по следния начин: От телевизора избираш Настройка/Опция/Настройка на Smart Share/Активиране на DivX. Има код, който записваш и сядаш на компа. Отиваш на Divx.com, сваляш си плейъра и се регистрираш през mail за потвърждение. После влизаш с акаунта, пускаш плейъра и активираш устройството с кода, който записа. Изпращат ти видео за активация, което трябва да пуснеш през флашка или хард на TV-то.
    Това всичко е за да си пускаш видео от мрежата – някои клипове(You Tube) не тръгваха преди да го инсталирам.
    4. Не очаквай особено много от 2D към 3D преобразуването. Работи със всеки сигнал(USB, цифров, сателитен тунер), но като цяло е далеч от ефектите на 3D филмите. Дори 3D филмите са с повече или с по-малко ефекти. По принцип колкото по-качествен е сигнала, толкова по-добър е ефекта.
    Наистина е хубава придобивката, ползвай си я с кеф!

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от valio9999
    По принцип PLEX има опция в настройките, която да прави Stereo звук от DTS, но на един филм проработи, на втория не можа.
    И аз я пробвах преди няколко дни и при мен нямаше ефект от тази опция.
    Това за Divx не го знаех, но при мен всички клипове от Youtube които съм пускал са ми тръгвали и без да го активирам.Дали има смисъл да го правя? Хм?Говорим за приложението Youtube нали,а не от сайта,там не може да се гледа видео поради липсата на поддръжка на FlashPlayer от браузъра.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jrr75
    2 - има ли вероятност "DTS проблема"с LG - то да бъде изчистен в поледствие от производителя с упдейта на фърмуера?
    Не! Не става с фирмуер - купува се лиценз предварително преди производството на модела.
    Надявам се LG да са си купили DTS лиценз за модели 2012 година.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Нови 3D телевизори от LG

http://hicomm.bg/produktovi-novini/n...ori-ot-lg.html

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

980 беше обявен още през пролетта

Новите модели 2012 година LM9600, LM8600 & PM9700, ще изглеждат така
    http://i.imgur.com/NAuJS.jpg

в България вероятно ще се появят
    47,55,60 - LM9500
    42,47,55,60 - LM8500
    37,42,47,55 - LM7500
    32,37,42,47 - LM5500
    32,37,42,47 - LM4500

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

От това ,което видях в ТМ ,така и не можах да намеря разумна причина да се дадат 1500 лв повече за 47LW980 спрямо 47LW5590 например.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    От това ,което видях в ТМ ,така и не можах да намеря разумна причина да се дадат 1500 лв повече за 47LW980 спрямо 47LW5590 например.
    Единствената такава е да ги имаш в излишък според мен .

11. Тук е от
    Jun 2011

Някой дали знае каква точно е разликата между LG 42LK430 и LG 42LK450 и кой от двата е за предпочитане?

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Аз освен някакви абсолютно несъществени "еко" разлики ,друго не видях - http://www.lg.com/bg/common/compare/...or%2Findex.jsp .
    Все пак виж ги "на живо" и ако няма друго вземай по-евтиния /все пак ако единия е с "лъскав" панел , аз бих предпочел него/.

13. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    Аз освен някакви абсолютно несъществени "еко" разлики ,друго не видях - http://www.lg.com/bg/common/compare/...or%2Findex.jsp .
    Все пак виж ги "на живо" и ако няма друго вземай по-евтиния /все пак ако единия е с "лъскав" панел , аз бих предпочел него/.
    мерси

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Aug 2010

2 от иконите на настройките на 3Д не са активни как се активират телевизора е lg 47lw5590 мерси предварително

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от a5545ka
    2 от иконите на настройките на 3Д не са активни как се активират телевизора е lg 47lw5590 мерси предварително
    Не са активни когато гледаш кабелна примерно, активни са като го вържеш към компютър или нет, може би и през външна памет.Аз лично до сега не съм ги ползвал филмите които гледам са основно SBS и Over/Under(втора и трета опция).
    А как гледате 3D Blu-ray ISO, пускам си ги на компютъра през HDMI с Arcsoft TotalMedia Theathre 5 и ми дава образа леко раздвоен, която и опция за 3Д да избера на телевизора ефект няма.

17. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте,

Преди известно време(по малко от месец) се сдобих с 42LV5590 от технополис. Вчера докато гледахме филми от един мултимедиен плайер се наложи да спрем на пауза за малко което доведе до включването на скриин сървъра на плейъра който накратко е малко бяло образче се мести по телевизора. Това което забелязахме е че всеки път когато образчето се приближи до дясната рамка на телевизора много ясно се вижда подсветката как блесва изпод рамката докато от лявата страна такъв ефект няма(едва забележим е и е пренебрежителен). В последсвие забелязах че на абсолютно черен екран при наличието на бели букви в средата на екрана те биват осветени много брутално видимо от подсветката от дясно докато това отново не се наблюдава от ляво.
    Как мога да процедирам в случая? Това фабричен дефект ли е и подлежи ли на поправка от сервиза на технополис/лг?
    Благодаря предварително.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от ScorpiAS
    Здравейте,

Преди известно време(по малко от месец) се сдобих с 42LV5590 от технополис. Вчера докато гледахме филми от един мултимедиен плайер се наложи да спрем на пауза за малко което доведе до включването на скриин сървъра на плейъра който накратко е малко бяло образче се мести по телевизора. Това което забелязахме е че всеки път когато образчето се приближи до дясната рамка на телевизора много ясно се вижда подсветката как блесва изпод рамката докато от лявата страна такъв ефект няма(едва забележим е и е пренебрежителен). В последсвие забелязах че на абсолютно черен екран при наличието на бели букви в средата на екрана те биват осветени много брутално видимо от подсветката от дясно докато това отново не се наблюдава от ляво.
    Как мога да процедирам в случая? Това фабричен дефект ли е и подлежи ли на поправка от сервиза на технополис/лг?
    Благодаря предварително.
    Неправилна сглобка или монтаж на видеопанела. Занеси го в сервиза и им демонстрирай проблема.

превод на английски
    http://translate.google.bg/translate...0s-review.html

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 96 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе