Страница 71 от 96 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,051 до 1,065 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

SPDIF е цифровия изход за звука ,ако вземеш от там трябва да отиде в ресивър със съответните DD и DTS декодери .За да вземеш от там звук и да отиде към ТВ ще трябва да мине през някой конвертор ,който си е излишна сума и обезсмисля операцията . Все си мисля ,че ти липсва някой драйвер ,за да не може да изкараш през HDMI.

2.  

3. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

В крайна сметка някой собственик на LG 3D TV, успя ли да пусне 3Д субтитри с вграденият плеър на телевизора? Ако някой е успял с това начинание ще се радвам ако удари едно рамо.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от ivanov_km
    В крайна сметка някой собственик на LG 3D TV, успя ли да пусне 3Д субтитри с вграденият плеър на телевизора? Ако някой е успял с това начинание ще се радвам ако удари едно рамо.
    Според книжката:
    Поддържан формат на външен файл със
    субтитри: *.smi, *.srt, *.sub (MicroDVD,
    SubViewer 1,0/2,0), *.ass, *.ssa, *.txt
    (TMPlayer), *.psb (PowerDivX)
    Поддържан формат на вътрешен файл със
    субтитри: само XSUB (това е форматът
    на субтитрите за DivX файлове), текстов
    UTF-8, SRT, ASS, SSA (това е форматът на
    субтитрите, който се използва в DivX-Plus
    HD файлове)
    Да виждаш някъде VOBSUB?????
    Другият вариант за 3D субтитри е SSA, ама плеъра изобщо не ебава позициите които са дадени за субтитрите поне при външен SSA файл.

Само с вграждане във видеото съм изкарвал 3Д субтитри.

5. Тук е от
    Mar 2012

Здравейте,
    имам LG 42LW5590 преди седмица или две софтуеъра се ъпдейтна до последната версия 05.11.08 , но започнаха проблемите - не мога да плейвам mkv файлове през DLNA.
    До преди ъпдейтването плейвах всичко през Домашний медиа сервер и всичко вървеше отлично, но след актуализацията на софтуеъра на тв-то изникна този проблем и в момента когато маркирам такъв файл просто не го плейва.
    Моля за помощ.....

6. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Ами аз пробвах да конвертирам 2Д субтитрите с 3Dsubtitler в 3Д, след което с mkvmerge GUI, конвертирате субтитри да да вградя в .mkv файла на фюма. 3Dsubtitler конвертирайки 2Д субтитрите прави 3 файла (.sub; idx; xml) След това с mkvmerge GUI ги вграждам в един общ фаил, фаила с разширение mkv (на филма). Да но не зная защо файла с разширение sub (този който е получен при конвертирането с 3Dsubtitler) не е видим за mkvmerge GUI. Какво трябва да направя, че като си сваля даден 3Д филм да имам възможността да го изгледам с 3Д субтитри, чрез вградения плеър на телевизора ?

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Ами аз пробвах да конвертирам 2Д субтитрите с 3Dsubtitler в 3Д, след което с mkvmerge GUI, конвертирате субтитри да да вградя в .mkv файла на фюма. 3Dsubtitler конвертирайки 2Д субтитрите прави 3 файла (.sub; idx; xml) След това с mkvmerge GUI ги вграждам в един общ фаил, фаила с разширение mkv (на филма). Да но не зная защо файла с разширение sub (този който е получен при конвертирането с 3Dsubtitler) не е видим за mkvmerge GUI. Какво трябва да направя, че като си сваля даден 3Д филм да имам възможността да го изгледам с 3Д субтитри, чрез вградения плеър на телевизора ?
    Да ги вградиш!

8.  

9. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Добре!
    Може ли да ми кажете какви програми да използвам за целта? Аз споделих с кои програми се мъча но нямам никакъв резултат до сега в това начинание.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от bobitovn
    Колега пробвал ли си с този кабел http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=223101 , за да изкараш звук през SPDIF ти е нужен, друг е въпроса дали ще стане и с него.
    П.П. сега видях в сайта на NVIDIA http://www.geforce.com/hardware/desk...specifications , че видеокартата поддържа SPDIF.Гледам че има DVI изход, но най-вероятно и при него ще се сблъскаш с този проблем.Проблема е че дъното, май не ти поддържа SPDIF http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=G41M-VS , или са пропуснали да го отбележат, което ме съмнява.
    Това ми беше идеята да ползвам такъв кабел.Обаче дъното няма такъв изход както и ти си видял.Затова се замислям дали да си търся отделна звукова карта с с такъв изход и такова кабелче.Това кабелче ми прилича на тези кабелчета с които в старите компютри се включваше CD то със звуковата карта.Другото за което се замислям е ако взема някой преходник HDMI-DVI няма да излезе звука.Защото на входа на кабела за звука пише AUDIO IN RGB\DVI.По това си правя извода че ако го пусна по DVI би трябвало когато има картина да не изключва звука.

svetlio1 по това което четох не мисля че е драйвери.Макар че ще пробвам и с други.Иначе в дивайс менажера всичко е добре.Няма неразпознат хардуер и има драйвери за всичко.Аз си мисля че тъй като видеокартата ми е от първите с HDMI и затова не поддържа звук без кабелче.Иначе за какво ще го слагат този вход?Или дъното няма поддръжка и не подава звук към PCI-E .

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Добре!
    Може ли да ми кажете какви програми да използвам за целта? Аз споделих с кои програми се мъча но нямам никакъв резултат до сега в това начинание.
    Не ми се е налагало да пробвам и не знам конкретна програма.

12. Тук е от
    Mar 2012

MKVMerge не работи със sub (MicroDVD) понеже контейнера не ги поддържа. Това не се отнася за двд-титрите sub/idx (картинки).
    Това че SUB е невидим не е важно. Избира се IDX файла и всичко се добавя автоматично.
    Но там доколкото разбрах самия телевизор е проблема? Ето ако искаш да тестваш - http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Y9...RI1kah71166262
    Ако не става остава да ги рипнеш картинките в текстов файл като srt. За целта може да ползваш SubRip - http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=1341

пс. Най-добре първо провери дали някой друг вече не го е направил та да не се мъчиш излишно.

13. Тук е от
    Nov 2010

До Христослав

тeлевизора ми е LG 26LE5500 и гледам цифрова телевизия със CAM модул на телевизия СКАТ. През определен интервал от време /няколко/дни каналите автоматично ми се разместват, т.е телевизора ги размества. Притежавам и телевизор Сони също с модул, но при него няма такъв прпоблем, както сам настроил каналите така си стоят. Защо LG-то само си размества програмите и как да реша проблема с това, защото е крайно неприятно през няколко дена да пренараждам всички програми. Предварително благодаря.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

pesho 11
    Виж в менюто на твоят LG 26LE5500, дали нямаш функция за автоматично обновяване на списъка с програмите/не си спомням как се казваше/ и ако има такава функция - изключи я. Вероятно тя е причината за разместването на програмите сканира вечерта за нови програми и ако открие такива ги добавя към списъка. Скат почти всеки месец местят по няколко програми.

16. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    pesho 11
    Виж в менюто на твоят LG 26LE5500, дали нямаш функция за автоматично обновяване на списъка с програмите/не си спомням как се казваше/ и ако има такава функция - изключи я. Вероятно тя е причината за разместването на програмите сканира вечерта за нови програми и ако открие такива ги добавя към списъка. Скат почти всеки месец местят по няколко програми.
    Ами поне моят има такава функция която по дефолт е изключена. Колегата pesho 11 да е изключи от менюто на телевизора.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от pesho 11
    До Христослав

тeлевизора ми е LG 26LE5500 и гледам цифрова телевизия със CAM модул на телевизия СКАТ. През определен интервал от време /няколко/дни каналите автоматично ми се разместват, т.е телевизора ги размества. Притежавам и телевизор Сони също с модул, но при него няма такъв прпоблем, както сам настроил каналите така си стоят. Защо LG-то само си размества програмите и как да реша проблема с това, защото е крайно неприятно през няколко дена да пренараждам всички програми. Предварително благодаря.
    Меню -настройки-проверка на DTV настройки и от там на татък предполагам ще се ориентираш.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от sunabouzu
    Ако не става остава да ги рипнеш картинките в текстов файл като srt. За целта може да ползваш SubRip - http://subsunacs.net/ib/index.php?showtopic=1341
    При тази операция ще стане голямо мазало

Представи си, че имаш субтитри на два реда. Нещо от сорта на:
    Това за субтитри
    на два реда
    Като ги рипнеш ако файла ти e SBS ще получиш:
    Това са субтитри Това са субтитри
    на два реда на два реда
    и трябва да ходиш да триеш.

Ако си OverUnder пък ще получиш
    Това за субтитри
    на два реда
    Това за субтитри
    на два реда

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 71 от 96 ПърваПърва ... 2161697071727381 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе