Страница 92 от 96 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Здравейте! Първо искам да благодаря на всички участници в форума, защото всички вие го правите такъв какъвто е в момента - страхотно съдържание, подробна информация и отговори на почти всички въпроси които възникват при употребата на техниката в домашни условия.

Сега по същество. Прочетох всичките 98 страници на LG LCD TV и голяма част за другите TVs с цел да съм запознат с това какво предлага пазара в момента. Търся най-доброто отношение цена-възможности(екстри). До преди няколко дни избора ми беше 42LS5600 или 42LV5590, цената им в момента отговаря на мойте очаквания за функции и възмойности. Малко инфо за 42LV5590 от мострата в ТМ - product code 42LV5590-ZC.AEUYLJG, serialNo:202WRBM3S085. Тъй като имаха само 2 бройки а и е модел 2011, реших да се огледам за нещо друго. И това е 42LM620S. И се почна с разминаванията от това което пише в сайта на LG и това което е в магазините в момента. WiFi Ready в магазина - WiFi вграден в сайта. Magic Motion Ready в магазините, в сайта пише че в комплекта има и двете дистанционни. Това което видях на етикета в ТП 42LM620S-ZE serialNo:203WRVZ6U423.
    Няма кода след модела, който показва каква е матрицата и т.н. Ето и за 42LM670S-ZA 204WREB5G636, също мостра в ТП.

http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg

Ако се вярва на сайта, LM620S няма Local Dimming и "Оптимизиране на контраста". Вънтния вид не го взимам под внимание.

Званях на LG и ме накараха да напиша запитване в сайта на LG, като ми отговорят ще споделя с вас.

Въпросите към Вас са:

Може ли да ми разчетете serialNo-a - матрици, нещо интересно което се крие под тях, освен годината и месеца?

Какво е това "Оптимизиране на контраста"? Другото LED Plus(Local dimming според мен) и Micro Pixel Control ми е ясно.
    Цените на LM620, LM660 и LM670/1 неможах да ги вържа с функциите на телевизорите. Защо LM620 е 500 лева по малко от другите.
    Заслужава ли си 42LM620 , или по-добре 660 или 670/1? Ще се гледа от 2.5м -затова 42', телевизия от местната кабелна - има цифрова и HD канали.

DNLA и PC(d-sub) е това което ще се ползва за лаптоп връзка. Пробвах FullHD през PCinput замо че на LS5600 - с моето служебно Lenovo става. 3D ще стане ли през PCinput, ATI Mobility Radeon™ HD 3470 е картата на лаптопа с който ше се ползва?

2.  

3. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от markata
    Да разбирам ли, че не може вече да се влиза в новите модели ?
    Със сервизно дистанционно, пускане на mp3 файл през светодиоди... Прочети първа страница на темата.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

sdhinkin
    Не можеш да разбереш поставената матрица от серииният номер. Това го има само в продуктовият код.
    42LV5590-ZC.AEUYLJG
    Y - LG Display Co.Ltd. -> S-IPS
    В 80% от случаите, миналогодишните 42" модели бяха с матрици на LG Display и само 20% с матрици A-MVA на AUO.

За WiFi има описано в таблицата която може да изтеглиш от тук
    http://www.lgblog.co.uk/2012/01/2012-tv-range/
    http://www.lgblog.co.uk/wp-content/u...aster-V4.0.pdf

5. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,
    Имам телевизор LG 42LD750. Гледам цифрова тв от TV NET, това е предишната Софийска кабелна компания. Сигналът е некодиран. Отскоро на честота 843 Mhz пуснаха Nova premiere league HD. На този канал телевизорът извежда съобщение "Няма сигнал", всички останали програми от същия пакет се извеждат нормално. Сигнал има и е със 100% качество. Техниците идваха, гледат и само цъкат с език.
    Във фейсбук потребител с 32LD750 се оплакваше от същото при същия доставчик.
    Някой знае ли на какво се дължи това и евентуално някакво решение. Осмелявам се да попитам защото тук за всичко има отговори

6. Тук е от
    Jan 2009

Цитат Първоначално публикувано от jijo
    Със сервизно дистанционно, пускане на mp3 файл през светодиоди... Прочети първа страница на темата.
    Благодаря ти! Един да ми помогне... къде ли не не го търсих в интернет ....

7. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте на всички!
    Успях да прочета повечето от тези 98 страници от тази тема, като и други за избор на 3D TV. Този форум ми помогна много да се огранича в избора ми, като сега той се свежда до LG 42LM620S или LG42LW579S като критериите са:
    1. Бюджет - до 1500 лв.
    2. 42" екран
    3. добро 3D
    Moля за съвети като аз лично май клоня повече към ЛМ620

8.  

9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

10. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Май ми се появи некакъв проблем. За трети път ,но не и пореден, като пусна телевизора няма звук! Изгасвам го и пак го пускам и си тръгва но плавно. Май го прави когато първо пусна телевизора а после STP-то. Дали има връзка или е нещо бъгава историята?! Ъпдейти не съм му правил от както съм го купил в момента е с версия софтуер 04.01.06

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от submmit
    Здравейте,
    Имам телевизор LG 42LD750. Гледам цифрова тв от TV NET, това е предишната Софийска кабелна компания. Сигналът е некодиран. Отскоро на честота 843 Mhz пуснаха Nova premiere league HD. На този канал телевизорът извежда съобщение "Няма сигнал", всички останали програми от същия пакет се извеждат нормално. Сигнал има и е със 100% качество. Техниците идваха, гледат и само цъкат с език.
    Във фейсбук потребител с 32LD750 се оплакваше от същото при същия доставчик.
    Някой знае ли на какво се дължи това и евентуално някакво решение. Осмелявам се да попитам защото тук за всичко има отговори
    Трудно е да се отговори с точност. вероятно проблема е в настройките на кабелният ти оператор. Помоли ги да си поиграят с тях, докато се появи картина при теб.

Цитат Първоначално публикувано от gogo1966
    Здравейте на всички!
    Успях да прочета повечето от тези 98 страници от тази тема, като и други за избор на 3D TV. Този форум ми помогна много да се огранича в избора ми, като сега той се свежда до LG 42LM620S или LG42LW579S като критериите са:
    1. Бюджет - до 1500 лв.
    2. 42" екран
    3. добро 3D
    Moля за съвети като аз лично май клоня повече към ЛМ620
    +1 LG 42LM620S

Цитат Първоначално публикувано от latzi
    Май ми се появи некакъв проблем. За трети път ,но не и пореден, като пусна телевизора няма звук! Изгасвам го и пак го пускам и си тръгва но плавно. Май го прави когато първо пусна телевизора а после STP-то. Дали има връзка или е нещо бъгава историята?! Ъпдейти не съм му правил от както съм го купил в момента е с версия софтуер 04.01.06
    Прилича на бъг в сет-топ-бокса. Защо не вземеш кам модул и смарт карта ?

12. Junior Member Аватара на latzi
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Прилича на бъг в сет-топ-бокса. Защо не вземеш кам модул и смарт карта ?
    Дано в него е проблема. Но времето ще покаже. С чамуга като на мегалан съм и не мога да ползвам кам модул.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

LG 42lw650s има ли DVB-S2 тунер?
    Питам за да съм сигурен, защото VIVACOM предлагат CA модул и мисля да си поръчам.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2012

Здравейте. Преди 10 дни се сдобих с LG 42LM615S (след доста усърдно четене на форума) и не мога да пропусна да споделя впечатления. Работи перфектно , поне за момента. Никакви проблеми със субтитрите, впечатляващо 3D. Хиляди благодарности за изключително полезната информация публикувана тук.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от iliann
    Здравейте. Преди 10 дни се сдобих с LG 42LM615S (след доста усърдно четене на форума) и не мога да пропусна да споделя впечатления. Работи перфектно , поне за момента. Никакви проблеми със субтитрите, впечатляващо 3D. Хиляди благодарности за изключително полезната информация публикувана тук.
    Честито и дълго да му се радваш

17. Junior Member Аватара на shivers
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от jenib
    Използвай TllEdit_5_0 - описано е във форума. След като си сейфаш програмите от TV-то отваряш файла с TllEdit_5_0 и изтриваш радиата, които са във втората колона от ляво на дясно. После записваш файла в TV-то и радиата вече ги няма.
    Направих го, но радиата пак се появяват. Май на цифровият тунер не може да се трият програми или да се преименуват. Интересно е че в .TLL файла цифровите канали са подредени както са зададени от оператора, а не както аз съм си ги наместил. Единственият плюс която има тази програма спрямо телевизора е че аналоговите програми може да се преименуват с повече от 5 знака или на кирилица.

18. Тук е от
    Feb 2011

Здравейте, трябва ми голям LED за ЕВРО2012 в заведение. Спрял съм се на LG 47LW4500, защотото не намирам нищо добро като параметри на подобна цена...Какво ви е мнението за този модел? Има ли малко по-добър вариант от този...Благодаря. Малко ми е спешно
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1339027233[/time]_________________________________________________

Почетох малко и не знам на прав път ли съм? не съм ли ? )) дали 200 лв. отгоре за LG 47LM615S е по-добре или не....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 92 от 96 ПърваПърва ... 42829091929394 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе