Здравейте! Първо искам да благодаря на всички участници в форума, защото всички вие го правите такъв какъвто е в момента - страхотно съдържание, подробна информация и отговори на почти всички въпроси които възникват при употребата на техниката в домашни условия.
Сега по същество. Прочетох всичките 98 страници на LG LCD TV и голяма част за другите TVs с цел да съм запознат с това какво предлага пазара в момента. Търся най-доброто отношение цена-възможности(екстри). До преди няколко дни избора ми беше 42LS5600 или 42LV5590, цената им в момента отговаря на мойте очаквания за функции и възмойности. Малко инфо за 42LV5590 от мострата в ТМ - product code 42LV5590-ZC.AEUYLJG, serialNo:202WRBM3S085. Тъй като имаха само 2 бройки а и е модел 2011, реших да се огледам за нещо друго. И това е 42LM620S. И се почна с разминаванията от това което пише в сайта на LG и това което е в магазините в момента. WiFi Ready в магазина - WiFi вграден в сайта. Magic Motion Ready в магазините, в сайта пише че в комплекта има и двете дистанционни. Това което видях на етикета в ТП 42LM620S-ZE serialNo:203WRVZ6U423.
Няма кода след модела, който показва каква е матрицата и т.н. Ето и за 42LM670S-ZA 204WREB5G636, също мостра в ТП.
http://admin.pis.lge.com/PDFServlet....&localeCode=bg
Ако се вярва на сайта, LM620S няма Local Dimming и "Оптимизиране на контраста". Вънтния вид не го взимам под внимание.
Званях на LG и ме накараха да напиша запитване в сайта на LG, като ми отговорят ще споделя с вас.
Въпросите към Вас са:
Може ли да ми разчетете serialNo-a - матрици, нещо интересно което се крие под тях, освен годината и месеца?
Какво е това "Оптимизиране на контраста"? Другото LED Plus(Local dimming според мен) и Micro Pixel Control ми е ясно.
Цените на LM620, LM660 и LM670/1 неможах да ги вържа с функциите на телевизорите. Защо LM620 е 500 лева по малко от другите.
Заслужава ли си 42LM620 , или по-добре 660 или 670/1? Ще се гледа от 2.5м -затова 42', телевизия от местната кабелна - има цифрова и HD канали.
DNLA и PC(d-sub) е това което ще се ползва за лаптоп връзка. Пробвах FullHD през PCinput замо че на LS5600 - с моето служебно Lenovo става. 3D ще стане ли през PCinput, ATI Mobility Radeon™ HD 3470 е картата на лаптопа с който ше се ползва?