Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

166 70.34%
  • Със смартфон

40 16.95%
  • С таблет

19 8.05%
  • С Touchscreen

9 3.81%
  • С глас

23 9.75%
  • С жестове

23 9.75%
  • Със силата на мисълта

33 13.98%
  • С очите

3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 22 от 113 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 6/

Цитат Първоначално публикувано от ndk Виж публикацията
    Здравейте има следния модел LG 32LM620 и ми прави следния проблем:
    Когато спре тока и след като пристигне телевизора дори и да е бил изключен се включва и почва да работи на последния канал който е работил.
    Не мога да разбера от какво се получава този проблем ,някой ако има някакви предположения да сподели или да го нося на сервиз докато още е в гаранция или има нещо друго.
    Не съм с тоя модел и затова само предположение:
    Да не би да ти е включен Хотел Мод ?
    Като експериментирах с моя и в опциите при активен Хотел мод има за захранването някакви опции:
    -Power on status : PWR, STD u LST;
    -Power on default: No u Yes ( при Да се активират опциите по надолу в менюто).
    При мен са съответно STD u No.
    Хотел мод може да се активира, ако си ползвал ChanSort и си сложил отметка или с комбинацията за копиране на настройките на флашка.

За вкарване на кода ползвам универсално дистанционно "куча марка" , но има цифрови бутони и му работят Меню и Ок

Как става, ако не знаеш, а има и снимки от менюто на хотел мод има тук LG LA690S - Форум onliner.by

Дано ти е от полза

едит: всъщност ти си с конвенциално дистанционно (аз нямам такова оригинално) и би трябвало да става с него.
    Този пост е редактиран от bestman; 30-12-13 в 23:46.

2.  

3. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

ndk това, което си написал "... и какво да търся" звучи много странно.Ако не ти трябва нещо конкретно, по-добре не се бутай там(ако изобщо успееш да влезеш).

4. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Здравейте има следния модел LG 32LM620 и ми прави следния проблем:
    Когато спре тока и след като пристигне телевизора дори и да е бил изключен се включва и почва да работи на последния канал който е работил.
    Не мога да разбера от какво се получава този проблем ,някой ако има някакви предположения да сподели или да го нося на сервиз докато още е в гаранция или има нещо друго.
    Със същата серия съм и нямам подобен проблем.Пробвал съм.Провери наистина да не си в Hotel mode.Не съм влизал в селвизно меню.Ако не знаеш какво правиш,по-добре не го прави.Знам,че става с универсално дистанционно от Lidl и код,който го имаше някъде из постовете, но не можах да го намеря.И за това се отказах да пипам там ,където не разбирам.

5. ndk
    ndk е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от bestman Виж публикацията
    Не съм с тоя модел и затова само предположение:
    Като експериментирах с моя и в опциите при активен Хотел мод има за захранването някакви опции:
    Хотел мод може да се активира, ако си ползвал ChanSort и си сложил отметка или с комбинацията за копиране на настройките на флашка.

За вкарване на кода ползвам универсално дистанционно "куча марка" , но има цифрови бутони и му работят Меню и Ок

Как става, ако не знаеш, а има и снимки от менюто на хотел мод има тук LG LA690S - Форум onliner.by

Дано ти е от полза

едит: всъщност ти си с конвенциално дистанционно (аз нямам такова оригинално) и би трябвало да става с него.
    Не мога да вляза в сервизното меню (на този руски сайт доколкото разбирам пише да се задържи settings и след като се появи инфо за каналите се набира 1105 и ОК и си в сервизното меню ) но при мен не се получава ,някакви идеи нещо явно не правя както трябва.

6. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Защо първо не провериш това

7. Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Сандански

За тези които са с Windows смарт телефон "изгря слънце". Има налична LG Remote. За съжаление е платена.
    LG Remote | Магазин за приложения и игри на Windows Phone (Бълга
    Пробвано работи.

За ndk:
    С тази комбинация не се влиза в сервизното меню. Това е друго меню (Installation Menu) за запис или четене от флашка, има и др. опции. Начините за влизане в сервизното меню са описани на първа страница.
    - сервизно дистанционно
    - начина с диодите и просвирването на музикални - съответните файлове
    - чрез телефон с инфра червен порт и съответната програма за това
    - програмируемо дистанционно
    Лично аз влизам с последното - такова програмирано като сервизно. Също така съм влизал с GSM и съответна програма, влизал съм и с диоди и една китайска навигация за просвирване на файловете. Избор голям. Влиза се на телевизори производство до тази година /2013/, за напред не се знае. Това от мен, надявам се да съм помогнал.
    п.п. Ако влезете внимавайте много какво пипате и вършите.
    Този пост е редактиран от firemangg; 31-12-13 в 21:56.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Не мога да вляза в сервизното меню (на този руски сайт доколкото разбирам пише да се задържи settings и след като се появи инфо за каналите се набира 1105 и ОК и си в сервизното меню ) но при мен не се получава ,някакви идеи нещо явно не правя както трябва.
    Задържаш Настройки докато се появи отгоре лентата с № на канала, програма, час, дата,.... Тогава БЪРЗИЧКО набираш 1105 и Ок.

Когато не ми се е получавало е било заради дистанционното - 0 се набира трудно на него и или не съм я натиснал добре или много време е минало докато набера.

Успех

10. Тук е от
    Sep 2013

Цитат Първоначално публикувано от bat_doncho Виж публикацията
    Здравейте, да се похваля и аз - от седмица съм собственик на LG 42LA691S -> LG 42LA691S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
    Отзиви до момента:
    - Картината е отлична, стига и сигналът да е такъв . Абонат съм на цифровата телевизия на МТел (вкарват я с оптика до устройството им) и на висококачествените канали се вижда перфектно. На другите - явно заради големият екран на телевизора се вижда пикселиране на образа.
    - HD филмите вървят перфектно, цветове и контраст - много дорби.
    - WiFi - става за ровене на шернатите папки в компютъра и става за слушане на музика и гледане на нискокачествени филми от харда на лаптопа, но като цяло при HD филмите (над 10 гб) започва да издиша - буферира през няколко минути и след това прекъсва със съобщение "File type not supported". Същото важи и за Youtube - ако клипът е по-високо качество - прекъсва, буферира и т.н. 3D World приложението също му трябват няколко минути да стартира. Браузърът също "влачи"
    - LAN - значително по-добре от WiFi. Youtube върви доста по-добре, също и 3D World. Браузърът отваря страниците доста по-бързо. С HD филмите обаче проблемът остава, когато телевизорът е свързан с рутера чрез кабел, а лаптопът - през WiFi. Явно за да се избегне връзката на компютъра чрез кабел е нужен рутер със скорост 300 бегабита, а също и лаптоп с такъв WiFi адаптер.
    - USB - имам 32гб флашка с USB 3.0 и за сега това върви перфектно. Качвам филма от лаптопа на флашката, ръгам в USB-то на телевизора и няма никакво прекъсване. Общо взето това ми е оптималния вариант ако ще гледам 3D филм без субтитри.
    - HDMI - използвам го за гледане на 3D филми с динамични субтритри, тъй като телевизорът не ги разпознава. (в интерес на истината още не съм пробвал дали разпознава обикновените 2д субтитри, ще го тествам довечера и утре ще напиша отзив за големина и яснота на шрифта)
    - 3D - ако филмът е качествено 3D - то изживяването е неповторимо . Конвертирането обаче от 2D в 3D - хич го няма, поне аз не виждам никаква разлика. С телевизора идват 4 чифта 3D очила + още 2 чифта за DualPlay (не съм ги тествал още, дори не знам на какво да ти тествам ). В общи линии много добър 3D експириънс. Жалко, че сносните 3D филми се изглеждат за по-малко от седница и вече няма какво да се гледа.
    - Magic Remote - беше ми много странно...дори обмислях да започвам да търся обикновено дистанционно, но покрай празниците това се отложи във времето, а междувременно взех, че му свикнах. Мога да кажа, че е много удобно - дайте му шанс няколко дни и ще ви хареса
    - Дизайн - доста добър и изчистен. Стойката е много красива, позволява завъртане до определени градуси. Смятах да го закачам на стената, но тази стойка толкова му отива, че ще поръчам шкаф за телевизора и ще го държа върху него.
    - Smart - ами...какво да кажа...малко са ми излишни повечето неща. Има някакви игрички, които са безплатни с по 7-8 нива, които се минават за 10 минути и след това играта трябва да се трие, защото потребителското място е доста малко. Апликейшъните искат събскипшън (демек пак да се плаща) - не, мерси. Има там някакви безплатни - 3doo, където има 10-тина 3д клипчета от по 5 мин. Като цяло доста тъпичко. Уж двуядрен процесор, меджик римуут, пък няма какво да се прави.

Накратко - доволен съм, не знам обаче дали си заслужава парите. Имам чувство, че прекалено бързо е пусната тази смарт технология, без да има за какво да се използва (или поне аз не съм намерил), няма приложения. Има бъгове и за това през 2 дни се ъпдейтва системата, но не виждам нищо ново, явно подобренията са само из системните файлове. За гледане на филми - става . На изплащане за 12 месеца идва към 115 лв на месец, което е ОК.

Имам и един въпрос към разбирачите - явно с лан и уайърлес няма да се случат нещата, особено що се отнася до 3D и 1080 филмите. Идеята ми е следната - гледам вече има секънд хенд таблчета с Windows 8 за по 150 лв из нета - да скрия едно в шкафа и да го вържа с HDMI към телевизора, а на USB-то на таблета да закача един външен хард, така сяакаш ще се случат нещата. Windows - ще мога с Remote Desktop или Team Viewer от лаптопа да си го човъркам, без да отварям шкафа дори. Въпросът ми е 2-ядрените процесорчета на таблетите достатъчни ли са за фул HD и 3D? Гледам повечето имат HDMI - out, но как се справят с фул HD?

Надявам се съм бил полезен,
    Поздрави
    Бат' Дончо

Едит - забравих да добавя за големината на телевизора - 42 инча, гледат се от около 3 метра. Изобщо, не съжалявам, че не взех по-голям, тези 42 инча са дори на ръба на комфорта за това разстояние. На канали с по-лошо качество се виждат пикселите. Всичко над 42 инча за това разстояние ще е само изхвърляне и неудобство. Гарантирам.
    Моите впечатления са подобни с леки разлики,имам проблеми със субтитрите,но никакви с DLNA,мисля че при теб чроблема е от слаб компютър. Аз ползвам лаптоп Тошиба,вървят без проблеми 30гБ фул ХД филми стига торент клиента ми да не сийдва много,т.е зависи от натовареността на комп.Рутера ми е Dlink b/g/n.
    Филмите насичат единственно ако по време на плейване на филм тръгна да ползвам дистанционното,явно не му достига процесорна мощ.

11. Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Plovdiv

Уважаеми колеги !
    Както вече писахпритежавам Smart TV LG:
    - Модел/Тип:42LA691S-ZA
    - Софтуерна версия: 04.22.07
    Въпроса ми е: как бих могъл да върна стара версия на софтуера /например:04.04.05/, при положение че я притежавам на флашка?
    Благодаря предварително !

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

Колеги, връщане към предна версия на софтуера е невъзможно, независимо от носителя, на който я притежавате. Това се отнася със сигурност за LM и LA series.
    Весело посрещане на новата година

13. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

Весело посрещане на Новата Година на всички Съфорумци!!!
    Здраве и късмет през 2014г.!!!
    iwan33 одобрява това.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от rudizl Виж публикацията
    Колеги, връщане към предна версия на софтуера е невъзможно, независимо от носителя, на който я притежавате. Това се отнася със сигурност за LM и LA series.
    От сервизното меню също ли не става?
    Между другото на сайта на LG има нова версия 4.22.11 за LN серията.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от christal Виж публикацията
    Здрасти, опитвам се да пусна HD клипове от Youtube на LG LD750, но без успех. Излиза само SD качество.

Дали има вариант да се пуснат във висока резолюция?
    Не. Старите модели телевизори възпроизвеждат само SD версиите на клиповете.

Цитат Първоначално публикувано от iNfRaIiI Виж публикацията
    Аз пък искам да попитам от къде мога да си намеря захранващ кабел за моето LG Lm620S и да е към 3 метра?
    Мерси
    В сервизите.

Какво е променено във фирмуер версия 04.22.11
    http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...334:4218:1.jpg
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-12-13 в 22:17.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    Враца

Честита Нова Година! Някойможе ли по-конкретно да каже как да кача новата версия 04.22.11 от флашка, че не ми излиза автоматично обновяване. Модела е 42 la690s

18. Member Аватара на competition
    Тук е от
    Jan 2013
    Живее в
    Варна

За много години на всички и нека тази чудесна 2014 година ни ядосва по-малко "технически"!!!
    kaldi изчакай, ако не ти е толкова спешен ъпдейта да го пуснат през авт.обновяване, а иначе в първи пост ще намериш информацията за това как се инсталира от външно устройство!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 113 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе