Първоначално публикувано от
bat_doncho Здравейте, да се похваля и аз - от седмица съм собственик на LG 42LA691S ->
LG 42LA691S :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Отзиви до момента:
- Картината е отлична, стига и сигналът да е такъв
. Абонат съм на цифровата телевизия на МТел (вкарват я с оптика до устройството им) и на висококачествените канали се вижда перфектно. На другите - явно заради големият екран на телевизора се вижда пикселиране на образа.
- HD филмите вървят перфектно, цветове и контраст - много дорби.
- WiFi - става за ровене на шернатите папки в компютъра и става за слушане на музика и гледане на нискокачествени филми от харда на лаптопа, но като цяло при HD филмите (над 10 гб) започва да издиша - буферира през няколко минути и след това прекъсва със съобщение "File type not supported". Същото важи и за Youtube - ако клипът е по-високо качество - прекъсва, буферира и т.н. 3D World приложението също му трябват няколко минути да стартира. Браузърът също "влачи"
- LAN - значително по-добре от WiFi. Youtube върви доста по-добре, също и 3D World. Браузърът отваря страниците доста по-бързо. С HD филмите обаче проблемът остава, когато телевизорът е свързан с рутера чрез кабел, а лаптопът - през WiFi. Явно за да се избегне връзката на компютъра чрез кабел е нужен рутер със скорост 300 бегабита, а също и лаптоп с такъв WiFi адаптер.
- USB - имам 32гб флашка с USB 3.0 и за сега това върви перфектно. Качвам филма от лаптопа на флашката, ръгам в USB-то на телевизора и няма никакво прекъсване. Общо взето това ми е оптималния вариант ако ще гледам 3D филм без субтитри.
- HDMI - използвам го за гледане на 3D филми с динамични субтритри, тъй като телевизорът не ги разпознава. (в интерес на истината още не съм пробвал дали разпознава обикновените 2д субтитри, ще го тествам довечера и утре ще напиша отзив за големина и яснота на шрифта)
- 3D - ако филмът е качествено 3D - то изживяването е неповторимо
. Конвертирането обаче от 2D в 3D - хич го няма, поне аз не виждам никаква разлика. С телевизора идват 4 чифта 3D очила + още 2 чифта за DualPlay (не съм ги тествал още, дори не знам на какво да ти тествам
). В общи линии много добър 3D експириънс. Жалко, че сносните 3D филми се изглеждат за по-малко от седница и вече няма какво да се гледа.
- Magic Remote - беше ми много странно...дори обмислях да започвам да търся обикновено дистанционно, но покрай празниците това се отложи във времето, а междувременно взех, че му свикнах. Мога да кажа, че е много удобно - дайте му шанс няколко дни и ще ви хареса
- Дизайн - доста добър и изчистен. Стойката е много красива, позволява завъртане до определени градуси. Смятах да го закачам на стената, но тази стойка толкова му отива, че ще поръчам шкаф за телевизора и ще го държа върху него.
- Smart - ами...какво да кажа...малко са ми излишни повечето неща. Има някакви игрички, които са безплатни с по 7-8 нива, които се минават за 10 минути и след това играта трябва да се трие, защото потребителското място е доста малко. Апликейшъните искат събскипшън (демек пак да се плаща) - не, мерси. Има там някакви безплатни - 3doo, където има 10-тина 3д клипчета от по 5 мин. Като цяло доста тъпичко. Уж двуядрен процесор, меджик римуут, пък няма какво да се прави.
Накратко - доволен съм, не знам обаче дали си заслужава парите. Имам чувство, че прекалено бързо е пусната тази смарт технология, без да има за какво да се използва (или поне аз не съм намерил), няма приложения. Има бъгове и за това през 2 дни се ъпдейтва системата, но не виждам нищо ново, явно подобренията са само из системните файлове. За гледане на филми - става
. На изплащане за 12 месеца идва към 115 лв на месец, което е ОК.
Имам и един въпрос към разбирачите - явно с лан и уайърлес няма да се случат нещата, особено що се отнася до 3D и 1080 филмите. Идеята ми е следната - гледам вече има секънд хенд таблчета с Windows 8 за по 150 лв из нета - да скрия едно в шкафа и да го вържа с HDMI към телевизора, а на USB-то на таблета да закача един външен хард, така сяакаш ще се случат нещата. Windows - ще мога с Remote Desktop или Team Viewer от лаптопа да си го човъркам, без да отварям шкафа дори. Въпросът ми е 2-ядрените процесорчета на таблетите достатъчни ли са за фул HD и 3D? Гледам повечето имат HDMI - out, но как се справят с фул HD?
Надявам се съм бил полезен,
Поздрави
Бат' Дончо
Едит - забравих да добавя за големината на телевизора - 42 инча, гледат се от около 3 метра. Изобщо, не съжалявам, че не взех по-голям, тези 42 инча са дори на ръба на комфорта за това разстояние. На канали с по-лошо качество се виждат пикселите. Всичко над 42 инча за това разстояние ще е само изхвърляне и неудобство. Гарантирам.