Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Здравейте. Моля за помощ, отиде ми съботата и съм доникъде с решението на пробема.. Със LA 740 съм. Моля кажете ми как да подредя програмите на телевезора, защото чрез едит функцията ми отнема вечност, а доставчика сменя честоти често и става хаос и ме дразни... Със САМ модул на Близу съм и ползвам само меджик дистанционно. За съжаление не успявам да се справя с "извлечането" на списъка следвайки инструкциите в темата :-(
Благодаря предварително на всеки за отделеното време и лек уикенд на всички форумци!
hristosav2, значи просто модела може да получава такъв сигнал и го смачква до по-ниска резолюця за да го изобрази? Не съм задълбавал в технологията,но се чудя защо да не може да изобразява двата кадъра L & R един след друг, като всеки е поляризиран за съответното око. В случая ТВ трябва да изобразява вместо 23.976 fps - 48fps или там колкото се получава. Доколкото си спомням, че съм гедал - панела беше с по-висока честота на опресняване от по-ниските серии. Щеше ми се, ако някой притежава la860v да пробва и да сподели.
Цитат:
Първоначално публикувано от
krasi75
За съжаление не успявам да се справя с "извлечането" на списъка следвайки инструкциите в темата :-(
Благодаря предварително на всеки за отделеното време и лек уикенд на всички форумци!
Твоят ЛГ е 2013-та и би трябвало да няма проблем с извличането на каналите, провери дали следваш точната процедура (може би опитваш клавишна комбинация за модели преди 2012-та година)
ChanSort / Wiki / Transferring your LG TV's channel list
Програмка за подредба - Chansort.
Не е точно така.. На екрана на телевизора има залепен поляризиращ филтър - хоризонтални редове. Четните са с вертикална поляризация, докато нечетните са с хоризонтална поляризация. Съответно лявото и дясното стъкло на 3Д очилата имат също залепени поляризиращи филтри-лявото хоризонтално, а дсното вертикално. Тоест с лявото око виждаш само нечетните редове, а с дясното само четните редове -от там идва и половината резолюция на картината.
Когато гледаш без очила виждаш пълната резолюция.
Здравей. Благодаря за инфото! Изчетох инструкцията от първа страница, от беларуския форум и от препратката , коато си постнал в твоя отговор. Явно аз съм нещо зле, но не разбирам кои "настройки/settings" трябва да натисна в началото. Ако вляза през смарт менюто, имам долу на реда настройки, но освен със скрола, не разбирам как да задържа докато се появи другото меню? Да не би проблемът да е в това че съм само с Меджик?? Нямам в къщи универсално.. Мога да се пробвам от Галакси 4 да наглася дистанционно за ЛГ-то, дали ще стане така?
Цитат:
krasi75
Здравей. Благодаря за инфото! Изчетох инструкцията от първа страница, от беларуския форум и от препратката , коато си постнал в твоя отговор. Явно аз съм нещо зле, но не разбирам кои "настройки/settings" трябва да натисна в началото. Ако вляза през смарт менюто, имам долу на реда настройки, но освен със скрола, не разбирам как да задържа докато се появи другото меню? Да не би проблемът да е в това че съм само с Меджик?? Нямам в къщи универсално.. Мога да се пробвам от Галакси 4 да наглася дистанционно за ЛГ-то, дали ще стане така?
Трябва ти нормално
дистанционно
Цитат:
kario88
Трябва ти нормално
дистанционно
Явно така ще стане... Чета по форумите че повечето дистанционни от стари модели ставали за ЛА 740, или да отида и да си купя за 10-15 лева едно универсално?
Колеги бихте ли препоръчали по-добър плеър от стоковия(LA 620) и как се инсталират тези приложения?
"Телевизора не възпроизвежда m2ts"
"Преименувайте m2ts файла в .ts"
Това добре, но звука не върви, това нормално ли е
Цитат:
vencifcl
Ако е DTS e нормално.
Телевизора потдържа DTS /LA740/
Деяне,
Преименувай разширението .m2ts в .mkv.
Цитат:
oska
Колеги бихте ли препоръчали по-добър плеър от стоковия(LA 620) и как се инсталират тези приложения?
Дано не се изказвам неподготвен ама май няма как да ползваш друг плеър осен вградения такъв !
Цитат:
Momchil
Деяне,
Преименувай разширението .m2ts в .mkv.
Оказа се че ТВ-то потдържа m2ts през usb, но не при всички звукът върви. При един ми дава ''непотдържано аудио", при друг всичко е на 6
Ето и малко инфо за двата файла:
1. При този няма звук :
HD Moods Aquarium 1080p Bluray VC-1 DD5.1,
Audio Information
Audio Codec:Dolby AC3(0x2000) - Default Decoder
Sample rate:48000 ->48000 samples / sec
Bit rate:0 ->16 bits / sample
Channels:6 ->2 channels
Bitrate: 640 kbps
2. При този всичко си върви:
DTS-HD Master Audio English 4005 kbps 5.1 / 48 kHz / 4005 kbps / 24-bit (DTS Core: 5.1 / 48 kHz / 1509 kbps / 24-bit)
И 2тa са .m2ts и няма разлика дали са преименувани в .mkv или .ts