Аз тъкмо мислех след някой друг месец да се оборудвам с OLED на LG... Какво излиза, че хем от унгарците е по-евтино, хем техниката не е "подготвена" за България, хем има 14 дни за връщане евентуално...![]()
Аз тъкмо мислех след някой друг месец да се оборудвам с OLED на LG... Какво излиза, че хем от унгарците е по-евтино, хем техниката не е "подготвена" за България, хем има 14 дни за връщане евентуално...![]()
с тоя Олед нечитавия на колегата ( съболезнования ) може по елегантно да се подходи ,да си изгори примерно след някоя и друга седмица - тогава вече ще го сменят ..
Много лоши новини! Не мога да повярвам! И то от световен производител...
Напълно се отказах, засега ще я карам с дъртата Тошиба.
Да разбирам ли, че телевизорът е бил с въведени страна и език в началните настройкии?
Тоест при старта, не си имал досътп до началното меню, а всичко е било настроено? Ако етака то този телевизор е бил мостра или върнат от клиент.
Влез в сервизното меню и виж времето на наработка и пиши колко реално е работил у вас.
Да те поправя - черното и бялото не са цветове, а на теста имаме 5% сиво! Под 5% е безсмислено да се прави тест - няма телевизор, който да ги изобразява правилно.
Въпрос: преди теста да е имало пордължително време някакъв светъл обект в лявата част на екрана?
Какъв ти е проблема със смяната на панела? Това е стандартна процедура при проблеми с видеопанела по цял свят.
Телевизорът се деагностицира, открива се проблема и от централният склад се поръчва нов панел. Доставката отнема 3-4 дни, след което старият панел се сваля, опакова се и се изпраща в склада, откъдето се изпраща в сервиз за диагностика и потвърждение на проблема, след което се бракува.
Аа не го троши. Нищо няма да постигнеш по този начин. По-добре направи няколко експеримента, след което напиши съвети, с които да бъдеш полезен на останалите членове на форума.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-09-18 в 22:27.
е как ще го върне клиент като то няма начин реално .. нали работи
Работи, ама може първия собственик да си го е поръчал от интернет и да е имал право на връщане в 14 дневния срок..
П.П.Между другото, нямам наблюдения върху опаковките на много телевизори, но тези на LG OLED са много удобни за преопаковане, ако се отварят внимателно, понеже кутията им се вади нагоре и от долу остават на дъното и. Така не се налага рязане на тиксото с което е запечатан фабрично горния капак и не си личи ако се сложи отново..
Този пост е редактиран от nikolov333; 07-09-18 в 23:06.
Този пост е редактиран от Иванов52; 10-09-18 в 00:32.
Проблема е, че дълго време LG бяха единствен производител на панели по тази технология.Другите марки не ги произвеждаха, защото им излизаше скъпо и нерентабилно.Т.е LG са спестили от качеството, за сметка на количеството.Да не говорим какви проблеми имаха и имат при панелите за смартфони.
LG за мен са Китайци и Турци под прикритие, шаренки телевизори с доста екстри на ниска цена и съответно ниско качество и завишени цени при 1, 2 модела Олед.![]()
Този пост е редактиран от sony 1; 08-09-18 в 17:55.
Сигурно ли е ,че по закон клиента няма право на замяна. Това не е редно.
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
В технополис съм връщал камера след няколко дни. Не отговаряше на описанието. Нищо не казаха, извикаха едно момче две думи казах и ме прати на касата да ми върнат парите. Е, бяха само 170лв.
За това питам и Аз , точно в Технополис съм връщал един Андроид плеър . Който не ми хареса и взех по скъп .
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
мой познат преди време ми каза, че нямало проблем да залепиш фолиото отново.
Няма такава практика. Единственият вариант за такава е когато телевизорът дефектира 3 пъти в гаранционният срок или дефектира непоправимо. Тогава от сервиза ти давата протокол с който отиваш в магазина и се разбираш с управителят - същият модел ако е наличен или по скъп с доплащане.Аз го гледах само един ден и се обадих в Технополис, че е дефектен, като исках замяна. Но от там ме отсвириха, че нямали такава практика и - право в сервиза.
Европейската централа на LG за ЦИЕ е другаде..Сега чакам да видим какво ще кажат от LG....Но тоя телевизор е пристигнал дефектен от LG. Продали са ми дефектна стока.....Но ако са сериозна фирма LG трябва да поставят клиента пред закона.......Именно затова ще натроша тоя телевизор пред централата на LG, ако не ми го подменят. .
https://www.linkedin.com/company/lg-...%2Cidx%3A1-1-1
тук имат само представителство от 3-4 човека, които нямат думата по такива въпроси - не им е в правомощията.
https://livechat.boldchat.com/aid/74.../www.lg.com/bg
https://www.facebook.com/LGBulgaria
Сервиза прави диагностика и открива проблема и го отстранява по инстуркции в сервизното ръководство за модела. Ако се затруднят с решението, изпрашат снимки и доклад до инженер в централата, а той определя какво да правят.
Явно LG не правят проверки за еднородността на дисплеите след излизането им от поточната линия, нито после след поставянето им в телевизора.
Интересноq какво пише в договорите за покупко-продажба между LG Display и другите производители на телевизори. Дали има клауза за връщане и подмяна на дефектни бройки и какви са критериите за такава.
какво прави Panasonic
https://forum.setcombg.com/panasonic...tml#post833122
Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-09-18 в 21:33.
Този пост е редактиран от Иванов52; 10-09-18 в 00:33.
Само от онлайн магазин и по възможност от проверен сайт - връщат парите дори и да не ти хареса без да има проблем. Отдавана съм спрял да пазарувам от Т-веригите, че с тях само проблеми съм имал.