Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 116
Like Tree63Одобрявам

Проблем с OLED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Отговор: Проблем с OLED телевизор

Колеги, не се карайте излишно, аз също гледам да не се ядосвам, защото полза от нерви няма. Имам си и аз своята вина със сигурност, че още на втория ден когато бях установил първоначалния дефект и писах на продавача, не настоях още тогава да му го върна. Нямам оправдание за тази грешка, просто не бях сигурен още дали е перманентен проблем, дали няма да се оправи с pixel cleaning и другите там опции, имах си други ядове на главата и чак 2 седмици след това пак стигнах до телевизора и настоях да се намери решение. За първи път ми е да пращам гаранционна стока на ремонт и наистина не съм запознат с всички тънкости. Просто сляпо вярвах, че хората ще са честни и всичко ще мине нормално. Със сигурност ще ми е за урок занапред. Но в интерес на истината съм най-бесен на сервиза, щом са издали протокол за ремонт, значи емаг са им го заплатили коректно. Не съм го избирал аз тоя куриер, тия от сервиза си работят със Спиди, те са ми го пратили по него,а ме карат мен да се занимавам аз да карам емаг да имат претенции към куриера за застраховката... защо ли, защото знаят, че няма да стане нищо и повече телевизор няма да имам, освен ако не им платя ремонта. Не знам как може да са толкова долни, помолих ги днес като говорихме по телефона да им го пратя пак за рекламация и като го получат да напишат, че пристига с транспортен дефект щом обвиняват куриера, но не - това било незаконно, аз трябва да се занимавам да доказвам незнайно как, че куриера е виновен. Както и да е, няма смисъл от излишни нерви. Весели празници на всички!

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgi83 Виж публикацията
    От сервиза твърдят, че за това не включвал, понеже имало защита.
    Това важи за LCD с окъсяла подсветка, но за OLED ?
    Когато го включиш, светодиода отпред на рамката, мига ли и колко пъти през интервал ?

Тея от сервиза да не би да са забравили да свържат някой лентов кабел между PCB и Main Board или другият лентов кабел между PCB и T-con преди за го затворят ?
    Swon одобрява това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Това важи за LCD с окъсяла подсветка, но за OLED ?
    Когато го включиш, светодиода отпред на рамката, мига ли и колко пъти през интервал ?

Тея от сервиза да не би да са забравили да свържат някой лентов кабел между PCB и Main Board или другият лентов кабел между PCB и T-con преди за го затворят ?
    Нищо не мига, имам клипче, но не знам как да го кача тук. Пратих им го и на тях, и тва ми изръси каката по телефона. Свети си постоянно червено диода без да мига, когато натисна бутона за включване на дистанционното или на самия телевизор, просто спира да свети за секунда - все едно ще включва, и пак си светва червено и така си стои без да дава никакви признаци на екрана. А те като ремонтират нещо не го ли тестват после? Няма да се учудя ако са омазали нещо при ремонта и после си измиват ръцете с всеки друг. Направи ми впечатление, че са сменили батериите на дистанционното. Знам, защото когато го купих батериите които бяха в него нямаха заряд и ги смених с друга марка.

Този пост е редактиран от georgi83; 21-12-24 в 01:43.
    Swon одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

За съжаление май ще се окажа прав.
    Цитат Първоначално публикувано от espace Виж публикацията
    В най-лошия случай може да останеш и без телевизор и без пари. В най-добрия да ти върнат парите. При всички варианти предполагам, че ще изхабиш доста нерви.
    Swon одобрява това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Swon Виж публикацията
    Ти се успокой и не внасяй повече напрежение във форума. Палячо

Как да го атакува като пред куриера не е разбрал че е развален? Как да го върне като е мислел че работи. Мисли малко и чети, умен
    Аз съм се успокоил още в далечната 2021, когато си поръчах автомобилен катализатор на BM, комплект с изпускателен колектор. И цената, и случая бяха същите. От Еконт ми дадоха само 2 варианта - да го приема или да го върна. Съгласиха се да го задържат известно време при тях, докато се разбера с подателя. Изпратих им снимки и описание на малък дефект, който, според тях, не бил фатален за монтажа. Приех го на следващата сутрин и го занесох в сервиза. От там ми отказаха монтаж, заради този проблем. Платих им неустойка за забавянето и го върнах обратно по Еконт. След два дни пристигна нов катализатор от Румъния, без допълнителни усложнения. Толкова по отношение на визуалните дефекти. Точно те са причината да откажат повторен ремонт на телевизора, не са документирани.
    Можеш да помолиш някой функционално грамотен да прочете какво съм написал по-горе и да се опита да ти го обясни по някакъв начин, ако въобще е възможно. Пишещият със сигурност разбра за какво иде реч.
    Весели празници!

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

В моя случай обаче, конкретно сега след ремонта, дори да приемем, че куриера ме беше попитал дали желая да го прегледам пред него, и дори някак си хипотетично да бях забелязал този дефект, какво щеше да се случи? Куриера ако им го беше върнал обратно, те пак щяха да си измият ръцете с него и щяха мен да карат да се занимавам да претендирам за застраховката от куриера. Същия този куриер, по който те са ми пратили телевизора. Тези дори да са виновни те, дори да са ми го пратили развален, на тях никой нищо не може да им направи - винаги ще си измиват ръцете с клиента или куриера и да се спасяваме.
    Swon одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

georgi83
    Благодаря за видеото. Сега си мисля за проблем с Main board или разкачен кабел...
    Пробвай като начало с меко нулиране.
    1. Изключи своя телевизор LG.
    2. Изключи всички устройства, свързани към телевизора.
    3. Изключи захранващия кабел от телевизора LG.
    4. Натисни и задръж бутона за захранване на телевизора (обикновено точно под екрана на телевизора) за около 30 секунди.
    5. Изчакай една минута.
    6. Включи телевизора обратно в контакта.
    7. Включи телевизора и провери дали проблемът все още съществува.
    https://9meters.com/technology/tv/fi...lashing-issues

Ако не проработи, налага се телевизорът, да бъде отворен в сервиз. Ако в сервиз Сръчко упорито отказват, да си признаят грешката, сезираш КЗП , като опишеш хронологично и приложиш снимки на всички документи и снимки/видео по случая

Ако няма адекватна реакция по твоят казус, е добре да потърсиш друг сервиз, където да го отворят и диагностицират проблема. Приготви си едни 100 лева. Ремонтът е отделно от тази сума.
    По-добре да похарчиш 200-300 лева за ремонт, отколкото да си останеш с неработещ телевизор за 1800 лева.

Въпрос относно удара по дисплея в долната част: Какво беше състоянието на кашона при доставката ? Имаше ли следи от удар (смачкано, нагънато) по кашона?
    Ако външно не е имало следи , това означава, че ударът е бил нанесен в сервиза преди опаковането.
    Swon одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

По принцип не споря с български реотани, но понеже пак не си разбрал ще ти повторя. ОЛИКС ЕООД няма да му върнат парите или да му пратят друг телевизор. А адвокат, както малоумно го съветваш ще му излезе няколко телевизора по 1500 лева. Имал ли си някога работа с адвокат

Ти си както ви нарича един приятел- обратно колело

Преди да пишеш глупости и да даваш малоумни съвети - чети !!!

Давай адекватни решения на проблема като Христослав, глупости като тебе всеки може да пише

Този пост е редактиран от Swon; 21-12-24 в 12:15.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

georgi83
    Благодаря за видеото. Сега си мисля за проблем с Main board или разкачен кабел...
    Пробвай като начало с меко нулиране.
    1. Изключи своя телевизор LG.
    2. Изключи всички устройства, свързани към телевизора.
    3. Изключи захранващия кабел от телевизора LG.
    4. Натисни и задръж бутона за захранване на телевизора (обикновено точно под екрана на телевизора) за около 30 секунди.
    5. Изчакай една минута.
    6. Включи телевизора обратно в контакта.
    7. Включи телевизора и провери дали проблемът все още съществува.
    https://9meters.com/technology/tv/fi...lashing-issues

Ако не проработи, налага се телевизорът, да бъде отворен в сервиз. Ако в сервиз Сръчко упорито отказват, да си признаят грешката, сезираш КЗП , като опишеш хронологично и приложиш снимки на всички документи и снимки/видео по случая

Ако няма адекватна реакция по твоят казус, е добре да потърсиш друг сервиз, където да го отворят и диагностицират проблема. Приготви си едни 100 лева. Ремонтът е отделно от тази сума.
    По-добре да похарчиш 200-300 лева за ремонт, отколкото да си останеш с неработещ телевизор за 1800 лева.

Въпрос относно удара по дисплея в долната част: Какво беше състоянието на кашона при доставката ? Имаше ли следи от удар (смачкано, нагънато) по кашона?
    Ако външно не е имало следи , това означава, че ударът е бил нанесен в сервиза преди опаковането.
    Колега, благодаря за препоръките! Този ресет го опитах вече вчера, но сега пробвах пак за всеки случай - няма промяна.
    Кофтито е, че аз няма как да знам на 100% Сръчко какво ще направят ако пак пусна рекламация през Емаг. Страхувам се да не отиде при тях телевизора и да го държат като залог да им платя за да го ремонтират. За това опитах да се разбера с тях като хора, но съдействие ми беше отказано - продължаваха да мелят едно и също - да съм си отправял рекламациите към Емаг и да си искали парите за застраховката от куриера.
    Но иначе сериозно обмислям вариант да се обърна към техник да го погледне поне да каже къде е проблема и колко ще струва и повече да не се занимавам с тия нещастници Сръчко. Но пък не пречи да подам жалба в КЗП, най-малкото ако мога да предпазя и други хора.

По въпроса за кашона, той тоя кашон вече на нищо не прилича в частта от която се отваря. Аз им направих забележка, че дори не са се постарали да го предпазят по-добре телевизора, щом твърдят, че е имало удар. Аз съм го пратил с абсолютно всичко както бях го получил при покупката - но той още тогава ми беше направило впечатление, че явно е бил отварян и ползвам тоя телевизор и преди, поради дефекта който имаше с картината. Та, в кашона както го получих, стиропор има само в горната част на телевизора, пред екрана има едни меки неща да не се удря, и в долната част е защитен само от една намачкана хартия. Съответно кутията и те са я отваряли от долната страна и после са я залепили с тиксо, и сега като го получих и я разлепих, той целия капак направо увисна на тиксото. Но по-абсурдното е, че на кашона си има стрелки които сочат на къде трябва да е обърнат при транспорт, аз го получих с главата надолу.
    Аз когато го купих и го получих за пръв път беше по Еконт и си беше на правилната посока кашона, и въпреки, че нямаше стиропор в долната част а същата тази хартия, нямаше никакви удари. А сега от сервиза ползват Спиди и ми го връщат с главата надолу.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от georgi83; 21-12-24 в 12:55.
    Swon одобрява това.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Това е абсурдно пакетиране....Къде са оригиналните стиропори отдолу и отгоре ? Ти как им го изпрати ?

Един съвет за тези които купуват онлайн. Ако при поръчката има опция за тест при доставката - маркирайте я.
    Задръжте куриера докато разопаковате и тествате. Той ще се съпротивлява защото бърза - има график. Ако се налага го подкупете с 20 лева да изчака 15 минути.
    Преди доставката се пригответе да снимате
    - как е транспортиран в микробуса
    - снимки на кашона отвън при свалянето от микробуса (смачкано удряно)
    - снимки при и след разопаковането (одраскано, пукнато, липсващи аксесоари)
    - пускате и тествате
    Така при открит проблем ще имате доказателство , че проблема не от вас, а от куриера или доставчика и може да претендирате за рекламация.
    Подписвате товарителницата само ако няма проблем. При открит проблем, не подписвате,. Опаковате и връщате за сметка на изпращача.
    dodo_pv, iwan33 и Swon харесват това.

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

С малко уточнение, че зиме тия 20мин. няма да стигнат само за аклиматизация на тв-то
    Swon одобрява това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Това е абсурдно пакетиране....Къде са оригиналните стиропори отдолу и отгоре ? Ти как им го изпрати ?

Един съвет за тези които купуват онлайн. Ако при поръчката има опция за тест при доставката - маркирайте я.
    Задръжте куриера докато разопаковате и тествате. Той ще се съпротивлява защото бърза - има график. Ако се налага го подкупете с 20 лева да изчака 15 минути.
    Преди доставката се пригответе да снимате
    - как е транспортиран в микробуса
    - снимки на кашона отвън при свалянето от микробуса (смачкано удряно)
    - снимки при и след разопаковането (одраскано, пукнато, липсващи аксесоари)
    - пускате и тествате
    Така при открит проблем ще имате доказателство , че проблема не от вас, а от куриера или доставчика и може да претендирате за рекламация.
    Подписвате товарителницата само ако няма проблем. При открит проблем, не подписвате,. Опаковате и връщате за сметка на изпращача.
    Горния стиропор е вътре, вижда се на втората снимка, панела на телевизора влиза в него. Така го получих и когато го купих, без друг стиропор в долната част на телевизора, а само с тази намачкана хартия. Но тези от сервиза при положение, че пращат телевизор със сменен панел, защо поне не се постараха да увият долната част на телевизора във фолио с балончета. Техника им почна да ми се обяснява по телефона как по принцип добре си ги били опаковали нещата. Иди доказвай сега че нямаш сестра. Дори и да са го пратили развален и пукнат по тяхна вина, все тая - тях никой нищо не може да им каже, ще прехвърлят вината винаги другаде.

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от Swon Виж публикацията
    По принцип не споря с български реотани, но понеже пак не си разбрал ще ти повторя. ОЛИКС ЕООД няма да му върнат парите или да му пратят друг телевизор. А адвокат, както малоумно го съветваш ще му излезе няколко телевизора по 1500 лева. Имал ли си някога работа с адвокат

Ти си както ви нарича един приятел- обратно колело

Преди да пишеш глупости и да даваш малоумни съвети - чети !!!

Давай адекватни решения на проблема като Христослав, глупости като тебе всеки може да пише

Консултацията с адвокат в Пловдив е около 70 лева, още 30 до максимум 50 излиза завеждането на иск до прокуратурата. За мен цената е приемлива. Аз не виждам някакъв спор, а само простотия от твоя страна, която напира да се изяви. Моите съвети са на база 75% успеваемост с КЗП и един иск срещу водач на МПС чрез адвокат, докато изписаните от теб глупости са чист спам. Намери си някой лузър на твоето ниво, с когото да се забавляваш.
    Весели празници

17. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

При дело което водих срещу Топлофикация София (всъщност тя води срещу мен)през 2022 г. и спечелих-иска беше на стойност 550 лв.
    А хонорара на адвоката ми- 450 лв.
    Естествено,че като ги осъдих ми платиха и разноските по делото....
    Така,че -адвокатите не са по два за лев....
    Gena_bs и Swon харесват това.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от georgi83 Виж публикацията
    Така го получих и когато го купих, без друг стиропор в долната част на телевизора, а само с тази намачкана хартия.
    Тук вече е първата ти грешка - трябваше да ти светне лампата, че не получаваш нов, а използвана мостра от несериозен търговец и да го върнеш..

Ето как е опакован заводски (без IR бластера, който е включен във варианта 55C29)

Този пост е редактиран от hristoslav2; 21-12-24 в 20:33.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 8 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG 55''
    От zorbata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 02-08-24, 00:09
  2. Избор на 55 инчов OLED телевизор
    От marto7 във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-23, 19:54
  3. Чисто нов OLED телевизор Sony KE-55A8P
    От kirretto във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-05-22, 16:43
  4. Помощ за избор на голям OLED/QLED телевизор
    От spidera във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 14-08-20, 15:27
  5. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе