Нищо чудно да са му взели работещата карантия, включително и екрана, въпреки петната и да ги набутат другаде.
Нищо чудно да са му взели работещата карантия, включително и екрана, въпреки петната и да ги набутат другаде.
Обърнахме хубавата тема на чат! Защо задаваш тези въпроси чак сега, а не се консултира с адвокат още когато видя измамата? Имаше си снимки и документи за всичко. Имаш снимки на телевизора, преди да го изпратиш по куриер и документ, че е приет без забележки. Защо не отказа пратката, когато говедото дойде от сервиза да ти я набута в ръцете и избяга? Тук вече никой от нас не може да ти помогне, освен ако не е с адвокатска практика, за да атакува документално изпращането на телевизора от сервиза по куриер до теб. Няма никакъв смисъл да коментираме повече.
Проблема е всъщност, че рекламацията е към емаг и ако е подготвено от този от който го закупих, не следва ли и емаг да са запознати с тая схема? От протокола който са издали от сервиза пише, че са сменили уж панела, и следва, че емаг трябва да са го платили, както и труда им... поне така си мисля. Което ако е така, не разбирам защо просто не го подмениха с нов телевизор, като не искат да връщат пари. Не знам вече, пълен кошмар е цялата тая простотия и накрая просто ще пия една студена вода и ще си спестя повече нерви. Но все пак след празниците мисля да направя един последен опит и да видя дали си струва да търся адвокати и да ги съдя... а и тук не съм сигурен кой да съдя ако реша.
Ако може да си позволиш адвокат осъди ги. Да им треснат една глоба, за да не изгори някой друг. Продължават да продават ,,нови,, тв-та
Не знам и КЗП дали може да помогне
Писах по-назад, че подобен филм го играх с едно гаранционно ЛГ от емаг- 4 пъти му сменяха панела в същия сервиз "Сръчко" докато накрая не решиха да връщат парите... нямам представа къде им излиза сметката.
Само дето при мен си беше директно от емаг и нямаше прекупвачи. Нямам оплакване от самите емаг, дори напротив - бяха си коректни и след година и половина (от която вероятно 2-3 месеца в сервиза) върнаха сумата.
Кой знае дали 4 пъти е сменян панела, толкова и частите. Имат вероятно някаква въртележка с частите за печалба.
Всеки път пристигаше със залепено фолио и си личеше, че е друг/нов панел... и накрая даваше подобен или различен дефект![]()
Този пост е редактиран от brotzki; 20-12-24 в 20:25.
Аз се чудя дали да не викна някой техник да го погледне и поне да ми каже със сигурност дали е вярно това което твърдят тия от сервиза, че заради тая малка драскотина телевизора не включва. И без друго тя вече гаранцията замина след твърденията на тия, че щом съм им казал и знаели, че бил счупен нямало да я уважат, а пари на тях няма да им дам. Поне ако го хвърля накрая на боклука, ще знам дали Сръчко лъжат и прехвърлят вината в куриера и клиента и въртят схеми.
За уроците на живота винаги се плаща по един или друг начин....
Аз първо бих потърсил тия, от които е купен и да ги информирам, че ми е върнат неработещ след ремонт - да си го вземат и пращат гаранционно дето искат.
Споменаването на разните там организации - данъчни, КЗП и т.н. + евентуалното повдигане на съдебни искове също би трябвало да стои на дневен ред в разговора.
Освен да изразя съчувствие към колегата, не знам с какво друго вече може да му се помогне!
dodo_pv вече е написал какво и как е трябвало да направи.
Вече е too late, за съжаление.
Лошото е че за пореден път излиза виновен не продавача а купувача. И ще помоля някой хора да смекчат тона, защото това не е на баща им форума да казват кое как ще става. Форума е за всеки. Който не иска да се дразни не влиза и не чете
Като си направят форум, тогава да дават непоискани акъли. Не ми се четат малоумщини
Този пост е редактиран от Swon; 21-12-24 в 00:17.
Купувачът не е виновен, но не знае как точно се атакува доставката на "отремонтирания" телевизор от сервиза до него. Измамниците разчитат на това.
Ти се успокой и не внасяй повече напрежение във форума. Палячо
Как да го атакува като пред куриера не е разбрал че е развален? Как да го върне като е мислел че работи. Мисли малко и чети, умен
Този пост е редактиран от Swon; 21-12-24 в 00:44.