Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 116
Like Tree63Одобрявам

Проблем с OLED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Отговор: Проблем с OLED телевизор

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Това е абсурдно пакетиране....Къде са оригиналните стиропори отдолу и отгоре ? Ти как им го изпрати ?

Един съвет за тези които купуват онлайн. Ако при поръчката има опция за тест при доставката - маркирайте я.
    Задръжте куриера докато разопаковате и тествате. Той ще се съпротивлява защото бърза - има график. Ако се налага го подкупете с 20 лева да изчака 15 минути.
    .
    Забелязвам при доставка на телевизор,разбира се, не го отварям пред тях и тн, куриерът го снимка от всички страни. Явно му служат за последващи претенции.
    Подобно на тях, започнах и аз да снимам при връщане на каквото и да е.
    espace одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Докато си стоя без телевизор на бъдни вечер, реших да се консултирам с AI за проблема и отговора е много любопитен:
    Based on the image of the scratch you've provided, it appears to be a minor cosmetic issue on the bottom left corner of the TV. This scratch, by itself, would not prevent the TV from turning on. Here's why:

1. Location of the Scratch: The scratch is on the exterior of the screen, away from any critical internal components that would affect power. It's not near the power button or any circuitry that might be directly involved in turning the TV on.
    2. Nature of the Damage: It looks like a surface-level scratch or scuff. OLED panels and the electronics behind them are shielded by multiple layers. A scratch like this wouldn't typically penetrate to the depth where it could affect internal wiring or the display's functionality unless it was accompanied by significant impact or structural damage, which doesn't appear to be the case here.
    3. Functionality of OLED Panels: OLED screens work by lighting up organic compounds within the panel when an electric current is applied. A scratch on the screen would not affect this process unless it damaged the actual OLED layer or the circuitry behind it, which is unlikely from this image.
    4. Possible Causes for Non-Functionality: Given the TV's non-functional state, the issue likely lies elsewhere:
      • Power Supply Issues: Perhaps there's a problem with the power board or the connection from the power button to the motherboard.
      • Motherboard or T-Con Board: These could be improperly reconnected or damaged during the repair.
      • Software or Firmware Issues: If the TV was on when serviced, there might be a software issue that's preventing it from booting correctly.

5. Recommendation: Since the scratch is not the cause, focus on the internal components or connections. If the TV was working before the repair and now it's not, it's likely related to the work done during the panel replacement. Address this with the repair service to have them inspect their work, especially the connections and components they might have touched or replaced.

In summary, the scratch shown in your image should not logically be the reason why your TV won't turn on. The root cause is more likely related to the internal repair process, not the superficial damage seen in the photo.
    Весели празници на всички!

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Всичко подчертано вече съм го писал тук.
    Цитат Първоначално публикувано от georgi83 Виж публикацията
    Докато си стоя без телевизор на бъдни вечер, реших да се консултирам с AI за проблема и отговора е много любопитен:
    Въз основа на изображението на драскотината, която предоставихте, изглежда, че това е малък козметичен проблем в долния ляв ъгъл на телевизора. Тази драскотина сама по себе си не би попречила на телевизора да се включи. Ето защо:

1. Местоположение на драскотината: драскотината е от външната страна на екрана, далеч от всякакви критични вътрешни компоненти, които биха повлияли на захранването. Не е близо до бутона за захранване или друга схема, която може да участва пряко в включването на телевизора.
    2. Естество на повредата: Изглежда като драскотина или ожулване на нивото на повърхността. OLED панелите и електрониката зад тях са защитени от множество слоеве. Драскотина като тази обикновено не би проникнала до дълбочината, където може да засегне вътрешното окабеляване или функционалността на дисплея, освен ако не е придружено от значителен удар или структурна повреда, което не изглежда да е случаят тук.
    3. Функционалност на OLED панелите: OLED екраните работят, като осветяват органични съединения в панела, когато се приложи електрически ток. Драскотина на екрана няма да повлияе на този процес, освен ако не повреди действителния OLED слой или веригата зад него, което е малко вероятно от това изображение.
    4. Възможни причини за нефункционалност: Като се има предвид нефункционалното състояние на телевизора, проблемът вероятно е другаде:
      • Проблеми със захранването: Може би има проблем със захранващата платка или връзката от бутона за захранване към дънната платка.
      • Дънна платка или T-Con платка: Те могат да бъдат неправилно повторно свързани или повредени по време на ремонта.
      • Проблеми със софтуера или фърмуера: Ако телевизорът е бил включен по време на обслужване, може да има проблем със софтуера, който му пречи да стартира правилно.

5. Препоръка: Тъй като драскотината не е причината, съсредоточете се върху вътрешните компоненти или връзки. Ако телевизорът е работил преди ремонта, а сега не работи, това вероятно е свързано с работата, извършена по време на смяната на панела. Обърнете се към сервиза за ремонт, за да ги накарате да проверят работата си, особено връзките и компонентите, които може да са докоснали или заменили.

В обобщение, драскотината, показана на вашето изображение, логично не би трябвало да е причината телевизорът ви да не се включва. Основната причина е по-вероятно свързана с вътрешния ремонтен процес, а не с повърхностните щети, които се виждат на снимката.
    Весели празници на всички!
    За мен сервиза са пропуснали нещо при ремонта...
    Телевизорът трябва да се отвори и да се прегледа дали са свързани правилно в куплунгите всички кабели
    - между захранващият блок и T-con board
    - между Main board и T-con
    https://www.youtube.com/watch?v=8_D7BWIBBLg

Този пост е редактиран от hristoslav2; 25-12-24 в 11:33.

5. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Всичко подчертано вече съм го писал тук.
    За мен сервиза са пропуснали нещо при ремонта...
    Телевизорът трябва да се отвори и да се прегледа дали са свързани правилно в куплунгите всички кабели
    - между захранващият блок и T-con board
    - между Main board и T-con
    https://www.youtube.com/watch?v=8_D7BWIBBLg

Да но някак си ми е трудно да повярвам че в сервиза изобщо не са си направили труда да включат и тестват телевизора дали изобщо работи. Най вероятно при тях е работил, и при транспорта, са му видели сметката. Но все пак колегата нищо е губи, да хване един познат с базови технически познания и да отворят ТВ-то за да видят дали всичко е включено и е на мястото си, стига да няма някакви гаранционни лепенки по булчетата.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Аз не разбрах колегата снимал ли е табличката със серийния номер на телевизора преди да го изпрати на сервиза?
    Както и съответствието му с написания в Гаранционната карта.
    Проверил ли е SN при получаването на TV от куриера?
    Ако не го е направил, не виждам как може да предприеме каквото и да е. Законно, имам предвид.

7. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

georgi83 - колега, според мен трябваше да приемеш по-малкото зло, а именно - работещ телевизор със забележка в дисплея, след време дори нямаше да ти прави впечатление.

- - - - - - - - - -

Е-Маг в случая нямат вина. На теб договорните ти отношения са с въпросната фирма Оликс. Общо взето, кофти ситуация за твоя сметка, която ще ти е една доста скъпа обица на ухото при пазаруване на такъв тип техника.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Колеги, благодаря за подкрепата и напътствията! За сега удрям на камък в намирането на човек в моя град, който да дойде да го види на място. Не ми се иска да го разнасям напред-назад. Всичко е възможно да се е случило, може и в сервиза да са омазали нещата, може да не си признават за да оправдавт парите които са им платени, може да са забравили да свържат нещо и въобще да не са го тествали, можр и при пакетирането те да са го наранили, може и да е при транспорта, но пак се чудя - защо телевизора въобще няма да включва ако птоблема е само това видимо нараняване. Виждал съм телефони с разбити на сол дисплей да работят, както и снимки на работещи трлевизори с разбити екрани, не знам какво му е толкова по-специалното на тоя OLED, каква ще е тая защита.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пак питам - има ли доказателства за съвпадение на SN преди изпращането, с написания в гаранционната карта и след връщането?
    Ако първите две са различни, това си е направо престъпен сговор и отработена практика. Между търгаша и сервиза.
    Липсва ли протокол за ремонта с атрибутите на сервиза и печат, написано какво е сменено/ ремонтирано нищо не можеш да направиш законно.
    Това, че търгашът ти е казал/ написал нещо относно гаранция и ремонт не значи практически нищо!
    Няма какво да се гадае. Вариантите за неработещия ТВ са 3:
    1.когато са сменяли матрицата с "нова", са я счупили.
    Съответно се правят на ударени.
    2.т.1+ не са включили и/ или са повредили/ загубили лентов кабел/ конектор
    3.Нямали са въобще намерение да ремонтират каквото и да е.
    Оставили са първоначалния дисплей с "доработка" в ъгъла. Просто защото не са заявили нов дисплей от LG.
    Не вярвам да държат на склад в БГ резервни дисплеи. Срокът на доставка от EU е между 10 и 14 работни дни, ако е наличен.
    А като не се включва телевизора, няма как да разбереш, че е същата матрица. Нали нямаш серийния й номер
    Сглобили са някакси нещо като телевизор. Дали с налични повредени части от други или с липсващи въобще модули е без значение.

Аз, за свое успокоение, бих изпратил подробен e-mail с всички данни и снимки на LG България.
    Не е ясно как ще реагират, но ако сервизът е действително оторизиран от тях, ще има последствия за него.
    Със сигурност няма да ги похвалят...
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-12-24 в 18:03.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Пак питам - има ли доказателства за съвпадение на SN преди изпращането, с написания в гаранционната карта и след връщането?
    Ако първите две са различни, това си е направо престъпен сговор и отработена практика. Между търгаша и сервиза.
    Липсва ли протокол за ремонта с атрибутите на сервиза и печат, написано какво е сменено/ ремонтирано нищо не можеш да направиш законно.
    Това, че търгашът ти е казал/ написал нещо относно гаранция и ремонт не значи практически нищо!
    Няма какво да се гадае. Вариантите за неработещия ТВ са 3:
    1.когато са сменяли матрицата с "нова", са я счупили.
    Съответно се правят на ударени.
    2.т.1+ не са включили и/ или са повредили/ загубили лентов кабел/ конектор
    3.Нямали са въобще намерение да ремонтират каквото и да е.
    Оставили са първоначалния дисплей с "доработка" в ъгъла. Просто защото не са заявили нов дисплей от LG.
    Не вярвам да държат на склад в БГ резервни дисплеи. Срокът на доставка от EU е между 10 и 14 работни дни, ако е наличен.
    А като не се включва телевизора, няма как да разбереш, че е същата матрица. Нали нямаш серийния й номер
    Сглобили са някакси нещо като телевизор. Дали с налични повредени части от други или с липсващи въобще модули е без значение.

Аз, за свое успокоение, бих изпратил подробен e-mail с всички данни и снимки на LG България.
    Не е ясно как ще реагират, но ако сервизът е действително оторизиран от тях, ще има последствия за него.
    Със сигурност няма да ги похвалят...
    Не съм се сетил да снимам серийния номер преди, но нали гаранционната карта е при мен след като ми го върнаха - мога да ги сравня между номера в гаранцията и този на телевизора. Имаше протокол в кашона набутан като хвърчащ лист, има подпис и печат и там пише номер на панела който са сменили.
    Аз мисля, че търгаша изобщо няма контакт със сервиза, той само пуска рекламация към емаг, тя гаранцията се води към еМАГ и тия от сервиза ме препращат да се занимавам с емаг да си искали застраховката от куриера.
    Какъв е официалния email на LG България? Мисля, че са заявили нов дисплей, защото 3 седмици беше при тях, когато им се обадих след като бяха минали 2 седмици ми казаха, че са поръчали части. И в същия ден когато го получих от куриера получих смс от LG България с анкета дали съм удовлетворен от ремонта на продукта.

12. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

Това със сигурност не е бил нов телевизор, а мостра или нещо секънд хенд...
    Просто търгаш боклук е измамил колегата....
    Като за капак, сервиза и куриера са не по-малко боклуци...

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Писах на LG България, но на WhatsApp понеже на мейл може само през сайта, а символите не ми стигнаха там да опиша всичко. И да - серийните номера на съвпадат, но за съжаление без да съм го снимал преди да го пратя няма как да знам дали тогава е съвпадал и съответно да разбера дали от самото начало телевизора не е отговарял на написания в гаранционата карта. От сервиза обаче мисля, че трябва да дадат обяснение защо ремонтирания от тях телевизор не отговаря на серийния номер от гаранцията,

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от georgi83; 25-12-24 в 21:45.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Махни последната снимка с личните си данни!

1.Нямам идея дали всички гаранционни карти от emag са такива. Имам предвид, че твоята не е на фирмена бланка на LG.
    И аз мога да изпринтирам една такава карта на A4 с печат даже.
    2.Написаното в сервизния протокол е LG Part #, а не SN # на панела.
    Каква е тази дата 23.04.2024?
    Т.е. нямаш абсолютно никакви данни както за ТВ като цяло, така и реално дали въобще е сменян панела.
    Последното няма и как да знаеш, защото не си го отварял, естествено. Проверка може да се направи единствено по реалния SN # на телевизора със фирмен софт на LG. Или по етикетите на оригиналния кашон LG на телевизора.
    Дори формата на SN # от етикета и написания на гаранционната карта се различават.
    Както по броя символи, така и по местоположението на буквите в него.
    3.Кашонът, предполагам не е оригиналният на телевизора?
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-12-24 в 22:01.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Махни последната снимка с личните си данни!
    Махнах я, но на нея се виждаше ясно същия сериен номер като на телевизора който получих, различен от серийния номер в гаранционната карта. Също така пише дата на продажна 27-ми март 2024.

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Май освен КЗП ще трябва да се обърнеш и към други органи като жертва на измама...
    Gena_bs и dodo_pv харесват това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Гаранция на продукти, продавани от eMAG | eMAG Help
    garancionna-karta.pdf (lg.com)

Не отваряй телевизора!
    Напълно е възможно в сервиза да са оставили "метки" при сглобяването му
    Опаковай го обратно, както е бил в кашона и чакай отговор от LG!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 25-12-24 в 22:27.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 8 ПърваПърва ... 45678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG 55''
    От zorbata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 02-08-24, 00:09
  2. Избор на 55 инчов OLED телевизор
    От marto7 във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-23, 19:54
  3. Чисто нов OLED телевизор Sony KE-55A8P
    От kirretto във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-05-22, 16:43
  4. Помощ за избор на голям OLED/QLED телевизор
    От spidera във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 14-08-20, 15:27
  5. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе