Проблема ти е странен при възможност пробвай модула на друг ТВ или въведи заводски настройки и пробвай отначало.
Проблема ти е странен при възможност пробвай модула на друг ТВ или въведи заводски настройки и пробвай отначало.
Има много леко жужене,но само при включен Intelligent Frame Creation.Първоначално публикувано от SoftXKey
Днеска пак идваха момчетата и пробваха с друга карта и трети различен кам модул(но и трите са една марка).Това със заводските настройки пак го пробвах,но ...не става.Сега очаквам отговор от Панасоник БГ да видиме дали ще ми изпратят фърмуеър
Значи ще го потърся модула, редута ми е близоПървоначално публикувано от nkd
а и ще питам първо евроком де. За играенето на игри нищо не казахте (не че много играя де ама...) а и най-важното от къде мога да намеря галваничен разделител че доколкото знам хич не е добре компа и тв-то и кабелната да са свързани едновременно! а много ме дразни че все трябва да изключвам кабели.
Галваничният разделител някои кабелни го дават/продават , иначе го има в КОНРАД на бул. Прага за около 10лв.
след доста ровене и четене съм почти сигурен за TX-PF42S10 - ще се гледат само филми(от DVD или комп) и телевизия.
Но леко ме притеснява следното нещо. Нали плазмата не е добра на статични предавания(прогарят пиксели), но почти на всеки филм (дали от DVD или от телевизия, или от компютър...) има черни ивици отдолу и отгоре.
Та въпроса е : тези ленти не са проблем или трябва да се зоомва постоянно, което пък може да не е възможно без да се реже от самата картина.
При новите панели след 200-300 часа разработване не са проблем - точно вчера гледах един филм: "Снайперисти" , където има доста дълги и ярки сцени в пустиня и е с черните ленти от горе и отдолу. От любопитство пуснах след това телевизора /плазма 42Х10У/ без сигнал и погледнах на тъмно екрана - никакви следи - и това за филм около 2 часа.
Няма опасност от прогаряне, тъй като пикслелите в тъмните ленти не работят.
Опасността е от неравномерно износване но това само при положение, че през по голяма част от времето гледаш с ленти.
Здравейте вчера взех Panasonic TX-P 42 S 10 E - в момента е с настройки нормал - контраста и яркоста намалени на половина ще го дъдржа така 200 часа ако правилно съм разбрал.
Имам един въпрос - включен с кабел dvi-hdmi но дори и при изключен кабел - примерно когато седи на ненастроен канал (нямам кабелна) от телевизора се чува лек жужашт звук - при влизане в меюта етц звука леко се променя или намалява но още си го има - това нормално ли е ? При вадене и слагане на хдми кабела промяна в звука не усещам.
P.S под лек жужашт звук разбирам това че се чува от растояние 3 метра при пълна тишина.
По принцип начина по който работи плазмата предполага подобен звук, но аз досега съм го чувал само при долепено ухо до панела и в пълна тишина. Колкото по-светъл е екрана, толкова по-силен е звука. На 3 метра дори в тиха стая не трябва да се чува. Това е за други модели плазма. Точно този модел съм го виждал само в магазина където няма как да се чуе.
Някой ако има този модел нека сподели дали се чува някакъво бръмчене като е пуснат телевизора че ми стана терсене :>
Аз имам същия телевизор ползвам го с такъв кабел (Dreambox 800) Лек шум се чува като си доближа ухото до панела......
Еми при мене си се чува от 2-3 метра при пълна тишина - жужи си се едно бръмчат кондензатори в захранване - като цъкам по менютата и се променят картинките по екрана звука се променя - никак не ми се ще да го връщам не ми се разправя с лумпени - може ли да е нещо от елетричеството ? някакви идей какви тестове да проведа.
Такова бръмчене съм забелязвал на плазма PV80P когато е включена към приемника на ITV номера беше ,че трябваше да се усили звука от приемника и да се намали звука от телевизора.
При теб звука на ТВто на колко е?
Аз съм със същия на 4-5 дниАко е като южене значи е от вентилатора може би,аз го чувам но на пълна тишина и долепен до тв-то така че при теб май не е нормално много, wish на колко часа е телевизора ако е бучене при усилване на звука значи е от приемника