SoftXKey, хич не ми се искаше да помрачавам кефа от покупката на хубавия телевиор, но ми се струва, че си подходил малко несериозно. Явно в еуфорията при покупката си направил прекалено големи компромиси. Казваш, че си изключително доволен от обслужването, а са ти дали употребявана бройка /на цената на нов/, надраскана стойка и петна по панела.
Сега вместо да се кефиш на новата придобивка, ти мислиш за нова стояща стойка, полиране и тн.
Този модел се продава и Технолополис. Редно беше да провериш дали не може да го вземеш и от там или пък да настояваш да проверят за нова бройка по складовете. Ако нямаше избор поне да ги беше натиснал за отстъпка, с която да компенсират тези дефекти.
Най-важното е да провериш дали няма прогаряния по- панела. Пусни му една чисто бяла картинка и го огледай вимателно за петна, които не изчезват след време. Това би било наистина фатално. Стойката като гледам няма да я ползваш и ще го закачаш на стена, стъклото според мен ще се изчисти от следите от стиропора. За 2 месеца обаче съвсем спокойно биха могли да прогорят трайно панела дори и да не са били на макс настройките.
За разработването наистина не е задължително и е нормално да не го пише в книжката. То е препоръчително с оглед на това, че през първите часове работа панела е по-податлив на отпечатване и прогаряне. Колкото по-бързо и с по-щадящи настройки ги навъртиш, толкова по-добре.
Дори има схеми за екстремно разработване - търси по-назад във форума. Въпреки че не е страшно просто да гледаш с нормални настройки /без динамичен/ и да избягваш статични образи и гледане на филми в режим с черни ленти или в 4:3.
При теб обаче това вече е излишно при положение, че в магазина са ти го разработили и каквото е имало да става е станало /дано не е фатално/.
Дано не съм успял да помрача дори и малко удоволствието ти и всичко да е наред.
Чакаме повече впечатления.