Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 49 от 174 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Bivola,искам да ти кажа че сравнението ти е неумесно. Сравняваш най-високия клас кинескопи на марката с твоя телевизор които е със съвсем друга резолюция и естествено ще предава по зле на Булсат или там каквото е прекарал баща ти.Онези телевизори бяха правени да работят с оня сигнал и работят добре наистина.Всъщност виждал съм 36 инчов от тая серия на HD по компонент и мога да кажа че пак се справяше много добре с 720п сигнал.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Моля за помощ проблем с Panasonic 37PV80P

Като го чукнеш по корпуса отстрани е възможно проблема да се появява и да изчезва-в зависимост дали прави контакт или не.Телевизора ти е за замяна с нов- искай къщият размер.
    Съветвам те да го замениш със PANASONIC TX-P37X10Y/ще се наложи малко да доплатиш/
    -непременно да завършва на Y - тези модели имат (DVB-C , DVB-T)
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09061060

4. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

И двата телевизора са на цифрова кабелна,като се предполага че моя(P42S10E)трябва да има малко предимство в качеството на сигналаз,аради вградения цифров тунер.
    Нещо не разбрах какво искаш точно да ми кажеш.Че старите телевизори обработват по-добре сигнала ли?Аз не разбирам много,ама ми се струва,че колкото по-нов,толкова по добри и бързи процесори,алгоритми и качество на обработка на SD сигнала.
    Мисълта ми е че кинескопа изкарва в пъти по-добра картина,отколкото моя "плазмодий" и просто малко съм така да се каже възмутен...иначе пак си пийнах доволно количество червено винце...не е болка за умиране,просто на момента бях сериозно подразнен.
    А този PANASONIC TX-29PX20P висок клас ли е бил за времето си?Питам просто,за да знам с какво сравнявам плазамата ми.И виж значи какво значение му оказва сигнала на тоя туч(50 кила е телевизора).С гадния сигнал никога не ми е правил впечатление,а снощи като го видях на цифровата и ахнах.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Сравнението ти е неуместно по няколко причини.
    Кинескопния телевизор е много подходящ за SD телевизия защото при него липсва тази обработка на сигнала. Той си идва презредов с ниска резолюция итака се излъчва. Няма го това прескалиране на резолЍцията и объщането му в прогресивен. като при ЛЦД/плазма.
    Винаги съм казвал, че за телевизия кинескопа е най-добрия вариант, но предимствата му свършват до тук.
    Плазмата приерно е широкоекранна и това ти дава много повече полезна площ. Пусни Влателина на 29 инча и ще ползваш само 1/3 от екрана - тргедия.
    Плазмата ти дава по-голям размер, което ти дава пък едно съвсем различно усещане.
    По-високата резолюция позволява гледане от доста по-близо на по-голям дисплей.
    Най-важното е, че можеш да пуснеш сигнал с HD резолюция. С такъв сигнал кинескопа е като "опърпанео циганче" до плазмата.
    И на последно място, вече не се продава нито един свестен кинескоп по магазините.
    По твоята логика една баничарка е по-добра от едно Ферари защотоможе да натовари 500кг багаж. Нищо, че във всичко останало Ферарито е по-добро.
    Така че ако искаш да товариш багаж /гледаш САМО SD телевизия/ си купуваш баничарка /кинескоп/.

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Bivola,
    Този модел беше Европейски ТВ на годината за 2005 или 2004! Топ модела на Panasonic, произвеждан в Чехия и с последната генерация качествени кинескопи на фирмата.
    Доколкото си спомням имаше и Component Video input, Progressive Scan и 100Hz сканиране от върхов клас. Като размер на екрана, отнесен към моделите 16:9 (Wide Screen) съответства на височината на екрана на 37".
    Тогава само един 29" модел на Thomson (не го помня вече) малко го превъзхождаше като екстри, картина и звук (мое мнение) при субективните ми тестове с качествено DVD съдържание и плеери на Sony, Panasonic и Pioneer. Щях да си купувам ТВ тогава, та се бях задълбочил доста.

lazarus18 е абсолютно прав!
    В момента наистина сравняваш различни класи телевизори, при това без да са един до друг и с различен източник на сигнал.
    Само за информация - имах възможността да сравня на SD и DVD един до друг последният свестен кинескопен ТВ на Philips 32PW9520 с "аналогови" процесори на марката с моя сегашен Philips 32PW9551, който е с цифрово шаси, HDMI вход и процесори на Trident. Последните тогава бяха най-добрите, вграждани в LCD TV.
    Резултатът беше в полза на стария "аналогов" модел - прекрасна картина и цветове. Трябваха ми над 2 месеца, преди да докарам картината на моя до някакво подобие на по-добрия модел.
    Но, когато си взех качествен плеер, нещата си дойдоха на мястото - супер картина при качествени източници на сигнал!

Кабелната просто е с по-ниска резолюция и кинескопния ТВ скрива дефектите на цифровата обработка.
    Не вярвам плазмата да е толкова зле! По-скоро има някакъв проблем при теб, кабелите или в настройките на телевизора.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Понеже и аз гледам едно такова качествено CRT на panasonic, колкото и да гледам разни LCD/Плазми по магазини, в приятели и т.н., не съм намерил по-качествена картина досега. А нима телевизорът не е за гледане именно на телевизия! Още се дърпам да купя нещо ново, но няма накъде и ще трябва.
    Вероятно наистина новите дават по-качествена картина при определени условия, но какво ме грее, като тези условия няма да са изпълнени и ще нарина една камара пари за да гледам замазано ТВ каналите, които гледам. А аз гледам телевизия - нищо друго.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2010

« Отговор #706 -: 21.01.2010, 20:50 »
    Отговори с цитат
    Доста правила трябва да се спазват при свързване на ТВ с ПК - писано е доста. Аз бих постъпил така. Викам някой приятел с лаптоп с HDMI. Ако работи добре си правя връзката през HDMI и отсвирвам аналоговия вход без да го мисля повече. Има вероятност да нямаш такъв изход от ПК, има евтини 3D ускорители с HDMI. При големи резолюции е по-добре сигнала от ПК да е цифров.

Момчета,благодаря ви за полезните коментари. Пробвах другият изход HDMI. Картина е безупречна. Отървах ремонта. Отсвирвам проблема с аналоговия кабел. Успехи на всички!

10. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Bivola,
    Този модел беше Европейски ТВ на годината за 2005 или 2004! Топ модела на Panasonic, произвеждан в Чехия и с последната генерация качествени кинескопи на фирмата.
    Доколкото си спомням имаше и Component Video input, Progressive Scan и 100Hz сканиране от върхов клас. Като размер на екрана, отнесен към моделите 16:9 (Wide Screen) съответства на височината на екрана на 37".
    lazarus18 е абсолютно прав!
    Кабелната просто е с по-ниска резолюция и кинескопния ТВ скрива дефектите на цифровата обработка.
    Не вярвам плазмата да е толкова зле! По-скоро има някакъв проблем при теб, кабелите или в настройките на телевизора.
    Ами значи баща ми е случил на телевизор,ако тоя модел е бил модел на годината.
    За екстрите си прав тия всичките "анджаклами" ги има или поне така пишеше в книжката( всичко пази тоя човек).
    Иначе "мойто телевизорче" не е зле.Като седя и си го гледам и дори като ида на гости у някой приятел винаги моя ми се струва без грешка( не защото си е мой),а просто защото явно картината му е хубава.Но просто на оня "дърт" Панасончо картината беше като от завод "Кристал" излязла.Не знам сега да не кажете,че го превъзнасям,ама наистина картината му беше слънце.
    Lazarus18,за всичко съм съгласен с теб,пак казвам просто бях учуден от тая разлика в картината не за друго,а просто защото е срамота че телевизор отпреди 5 години да изкарва по-добра картина от нещо сравнително ново и качествено,па било то и не връх на технологията...ясно ми е че P**S10E не е връх на технологията.

11. Тук е от
    Sep 2003

Айде сменете си ги с баща ти и стига с тоя кинескоп.

12. Тук е от
    Apr 2007

отивам днес в Техноххххх, където се колебая между два модела плазми - TX P42U10E и TX P42S10E, но за мое най-голямо учудване точно до P42S10E беше сложен L42S10E(неговия LCD вариант), който предаваше в пъти по-добре, много по-добър контраст, много по-добро черно... сигнала беше някакво HD филмче, и реших, че е от това. Продавача ми пусна кабеларката, при която също определено LCDто предаваше очевадно по-контрастно. Наблизо се напираше P42G10E, който би трябвало да бъде в класи по-добър от всички изброени , но и той не се представи добре. Според продавача настройките били фабрични и не са пипани допълнително.

На пръв поглед, всичките плазми предаваха по-замазано и черното беше сиво, за разлика от съответните LCDта, които имаха по-остра картина и по-черно черно.

Аз ли бъркам някъде ? Не трябва ли да бъде точно обратното ?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няколко пъти сме споменавали, че в магазина е прекалено светло и това вреди на образа на плазмата. Също така, сигурен ли си, че ще искаш да гледаш на тези набичени настройки у вас? Те са много ефектни в магазина, но обикновено всеки си ги "обира" малко с цел по-приятен и щадящ за окото образ. Да не говорим, че тези "фабрични настройки" са на километри от правилния образ с естествени цветове.

14.  

15. Тук е от
    Apr 2007

т.е. според тебе проблема е в настройките и ако се пипа по тях би трябвало Плазмата (P42S10E) да докара по-добър контраст от LCD (L42S10E) ?
    Аз съм леко раздвоен, защото бях решен да взимам плазма, най-вече заради по-добрия контраст, но по магазините се вижда, че LCDтата показват по-добра картина.
    Не схващам защо е необходимо даден магазин да "рекламира" LCD, за сметка на Плазма... или може би продавачите ги мързи да се ровят и да ръчкат по менютата, че да докарат добра картина и на плазмата.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Виж, аз съм далече от идеята да седна да те агитирам. Казах ти в какви условия и при какви настройки LCD-то /този модел/ ще изкара по-добра картина.
    Ако имаш у вас 1 мегават осветление и ти харесва да гледаш така прекалено контрастна картина със огромни загуби в тъмното и светлото и изкривени цветове, то тогава LCD-то ще ти е по-добре.
    Уточнявам го защото не са малко хората, които гледат точно така. Да не говорим на колко много хора телевизорите им са в режим Магазин и дори и да се опитат да си понастроят картината тя се връща пак на фабрични.
    Моя съвет е да отидиш, да си пуснеш сигнал, който ще гледаш /компютър или ДВД/, да си поигреш с настройките и тогава да прецениш.

17. Тук е от
    Jan 2009

Има ли възможност да се сложи TНХ и на еврпейските G10 ? Нещо като хак.

18. Тук е от
    Nov 2003

Здравейте, страхотна тема се е заформила, поздравления.

Имам един въпрос. Купих си TX-PF42S10, доволен съм от телевизора и нямам оплаквания, но ми е странно едно нещо. Нормално ли е сигнала по оптика да е много тих?

Ситуацията е следната, през оптика с която ползвам PS3 към домашно кино, силата на свукът е супер, но ако на същото усилване закача телевизора, пак през оптиката, е много тихо. Говорим за същият оптичен кабел, просто го вадя от конзолата и го закачам на ТВ-то. Порових се из настройките, но или няма или аз не виждм меню за настройка на свукът.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 174 ПърваПърва ... 3947484950515999 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе