Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият PDP телевизор Panasonic ?

Гласували
279. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

15 5.38%
  • PDP 42"

198 70.97%
  • PDP 46"

26 9.32%
  • PDP 50"

37 13.26%
  • PDP 54"

0 0%
  • PDP 58"

0 0%
  • PDP 65"

2 0.72%
  • PDP 103"

1 0.36%
Страница 53 от 174 ПърваПърва ... 343515253545563103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 781 до 795 от общо 2607

Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2006

Re:Panasonic LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения

Здравейте, искам да ви попитам на Panasonic TX-P42G10E има ли dvb-c тунер, четох на първата страница, че се отключвал ако го няма, но не ми е много ясно.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Има !

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    При мен определено фабричните стойности на баланса на бялото бяха различни от тези показани в линка.
    Телевизора беше чисто нов,неразпечатан на 3 включвания и 0 часа.трите включвания си бяха от мене,щото 2 пъти го пускахме в магазина и после в нас като го проверих ми показа тези три включвания.Та варианта,че ми е ползван и "разстроен" телевизора отпада.
    Възможно ли е за различните държави (части на Европа) настройките на баланса на бялото да са различни,заради различния сигнал на кабелните?
    За същия телевизор става въпрос P42S10E.
    Настройките/калибрацията/ в завода се правят от компютър на поточната линия-той настройва телевизора така че да отговаря на зададените изискавания. Винаги има малка разлика в панелите/няма два Абсолютно еднакви панела/-така че е възможно да има малки разлики и в някои стойности.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Здравейте!
    Пиша относно: "Намаляване нивото на черното при плазми Panasonic с панел G11 и G12 панел"
    За съжаление това е самата истина . Имам PV80 от една година с наработени 1640 часа /беше на 0 часа с 3 включвания когато го взех / .
    Имам много прецизно око и добра памет ,по едно време мислех ,че си внушавам . След като прочетох инфото ми стана ясно всичко.
    Проблемът важи също и за другата ми плазма която е LG 32 PC51/на две години с обявени 60 000часа живот/ ....един от двата първи и последни модела с такъв размер .
    Спадът не е драстичен ,но за мен е видим . Въпреки това картината е много добра както на SD така и на HD / PCH А- 110 / .Надявам се в новите модели това да е взето под внимание и да е отстранено, защото аз мога да гледам само плазмен TV /просто имам алергия от картината на LCD TV ,поне засега /.
    Lazarus 17 ако обича да напише, дали този проблем го е видял в неговият PV 70 / G10 панел/.
    Благодаря предварително !

6. Тук е от
    Jan 2009

И аз съм с PV80.Да си призная не съм усетил разлика.
    След информацията сега се вглеждам повече.
    Lazarus беше написал ,че проблем в G 11 имат старите PY/PZ модели.
    Моят въпрос е друг.
    Доколкото разбрах се подготвя ъпдейт.
    Ако е засегнат и PV80 ще има ли ъпдейт за него.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2009

PV80 са с G11 /1024 X 768/ ,PY80 и PZ80 са с G11/1920 x 1080/ ,нашите телевизори са модел от 2008г.....не са толкова нови !!!
    Ако има ъпдейт означава ,че проблемът не е в панела !
    Надявам се да е така защото съм много доволен от телевизора и ще се радвам да се възстанови контраста , ако не ....отива в хола ,LG в кухнята .......а за спалнята ще видим какво ще излезе тази година ! ....а и ще бъде 46' явно това е размерът за гледане от 3 м ...42' малее .

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Благодаря на hristoslav2 за бързата реакция ....новите модели са много добри , но с нашите какво ще правим ...Ако проблемът е софтуерен, добре...но ако панелите губят със същата скорост контраста си .....значи след 5 години / 10 000 часа / не знам какво ще се вижда на моят любим PV 80 . За сравнение Panasonic 14' в кухнята на 15 години / с над 20 000 часа / не е мръднал .....на кинескопите даваха 20 000 часа и толкова изкараха , че и повече ,а в момента 100 000 часа = ??????? .
    Никой да не ме разбира погрешно. В момента PV 80 се представя много добре .......но преди 6 месеца беше отлично /сега има лека загуба на детайл в тъмните сцени /.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Абе който му се събират по 2000 часа на година... лесна работа, ама в къщи все някой зяпа, та на моя май ще му се събират по-скоро към 5000 часа на година ...
    Освен това проблема може да се дължи на бъг в софтуера, но ако тази агресивна намеса на софтуера наистина се дължи на много бързо стареене... лошо.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не се дължи на бързо стареене, а по-скоро на изпреварваща реакция на софтуера, който изсветлява картината за да компенсира стареенето.
    При мен на PV70 за над 4000 часа нямаше никаква промяна не само на яркостта, но и на цветовете.
    След това не съм мерил защото нямам уред от известно време.

12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lulcho
    Скъпи съсобственици, на плазми 11/12 поколение, аз още не мога да осъзная но в мрежата е луда драма с измерените по-ниски нива на черното на почти всички панели над 400часа.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1167339
    http://news.cnet.com/8301-17938_105-...?tag=mncol;txt

Накратко с нескопосан превод: никовете са от avsforum.com
    D-Nice, чрез контактите си в Panasonic, потвърди това изсветляващото черно засяга всички 11G/12G ('08 / '09) модели на конкретен брой часа. Не е планиран fix.
    xrox е открит патенти, регистрирани на Panasonic, които описват много подобно поведение.
    Battousai съобщава, че Panasonic са потвърдили, че " черното избледнява с течение на времето, и това е характеристика на тези панели".
    Iciallo предполага че това вероятно е "програмирана промяна в поведението на ниско ниво", за да отчете стареене на панела .
    Най-засегнатите на потребители докладват, че Image Retention and Phosphorescence станават значително по-лошо след това.
    Даа-голяма издънка на инженерите и на IT отдела на Panasonic
    Софтуера изпреварва стареенето на фосфора от панела.Щом на всеки 400 часа повишават подаваното напрежение /вероятно с миливолтове mV/,то след 5 години бялото ще си е както при нов плазмен телевизор , цветовете ще са почти без промяна ,но нивото на черното ще е като при LCD-тата ще сивее - тоест контраста ще е паднал наполовина. Така отива по дяволите най-голямото предимство на плазмата....
    Въпросът е: Къде е проблема във фърмуера или в софтуера за EEPROM чипа? Фърмуера е лесен -пускат го по официалните страници и всеки си ъпгрейдва телевизора. Ако е във вторият-ще имате голям проблем.
    Panasonic едва ли ще признаят този вариант ,като проблем ,защото това означава да помолят собствениците на модели от последните 2 години да минат през сервизите за зареждане на нов софтуер в EEPROM .
    От целия този фарс ще спечелят плазмите на Samsung ,LG.....

13.  

14. Member
    Тук е от
    Jan 2007

Тука има някакъв вял отговор от Panasonic.
    http://www.hdtv.ru/news/novinki/7740...panasonic.html

15. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Даа-голяма издънка на инженерите и на IT отдела на Panasonic
    Panasonic едва ли ще признаят този вариант ,като проблем ,защото това означава да си изтеглят телевизорите от последните 2 години в световен мащаб -а това са загуби в стотици милиони долари.
    Нека вземат пример от TOYOTA! Изтеглят от пазара близо половин милион автомобила.
    По тамошните географски ширини дори и такива неща се случват.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2009

Както писах по-горе ,имам и малка 32 инчова плазма LG /излезе декември 2007 ,аз я купих януари 2008 с 60 000 часа полуживот / ,която има същият проблем но при нея е по-видим защото е паспортно с по-нисък контраст , в същото време вече на две години и със сигурност е на поне 3000 часа.
    Не знам кой от кого е копирал , но според мен имат подобни софтуери !!!
    Със сигурност Samsung не са останали назад и съм 100 % сигурен ,че и при тях има такъв проблем .......просто плазми Samsung и LG се купуват много по-малко .

17. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от Loreti
    Както писах по-горе ,имам и малка 32 инчова плазма LG /излезе декември 2007 ,аз я купих януари 2008 с 60 000 часа полуживот / ,която има същият проблем но при нея е по-видим защото е паспортно с по-нисък контраст , в същото време вече на две години и със сигурност е на поне 3000 часа.
    Не знам кой от кого е копирал , но според мен имат подобни софтуери !!!
    Със сигурност Samsung не са останали назад и съм 100 % сигурен ,че и при тях има такъв проблем .......просто плазми Samsung и LG се купуват много по-малко .
    Ако е така както казваш, излиза, че за проблема се знае и той е всеобщ. Това значи, че потребителите съзнателно са вкарани в заблуда!
    Което от своя страна значи .................!!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Panasonic / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 17-09-22, 23:36
  2. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  3. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе