хора, за пореден път ми се прецака панела - това е трета подред поколение плазма, която ми дава вертикална черта!
ПИСНА МИ!!!
хора, за пореден път ми се прецака панела - това е трета подред поколение плазма, която ми дава вертикална черта!
ПИСНА МИ!!!
Този от колко време го имаш ? Поискай нов G50.Първоначално публикувано от apmil4ev
телевизора ми е G20 - смених PY80, G10 и сега и този ми се скапа
дадоха ми го 2010г мисля - трябва да си видя протокола за подмяна
телевизора съм си го пазил, разработвал и т.н.
има навъртени 945часа
Тука трябва вече баш шефа на Панасоник да ти дойде на крака да ти се извинява... На твое място бих му писал имейл с подробности.Първоначално публикувано от apmil4ev
945 часа работа за две години - ти почти не си го ползвал/2 часа на ден.
Да не би да има голяма температурна амплитуда в помещението. Три телевизора, които са различни години да дефектитат по един и същ начин е прекаленоПървоначално публикувано от apmil4ev
на PY70 му се появи в долния десен ъгъл голям квадрат с неадекватно изображение
на Г10 и Г20 - по една вертикална черта - отлепване на дешифраторите на панела доколкото разбрах
pilot , телевизора ми е в спалнята - нито го пече слънце, нито печката духа в него
сериозно обмислям да напиша писмо(може би отворено) до представителството на ПАНАСОНИК
не знам само дали като се подмени телевизора каква гаранция има - продължава старата(което е изгодно на Панасоник) или има нова(което е добре за мен) - но при всички случаи телевизор у нас 2 пълни години не е изкарал
Да нямате екстрасенс в семейството? Някой с по-силно излъчване...
не съм забелязал да има подобен феномен у домаПървоначално публикувано от Vlado2D
Започва нова гаранция с 2 годишен срок. Все пак ти дават нов телевизор.Първоначално публикувано от apmil4ev
Пиши как се развиват нещата , може за компенсация да ти предложат 3Д модел - GT..
Panasonic TC-P50U50 Review
Очертава се, като добър бюджетен модел.
странно - днес чертата вече не се вижда - как може да изчезне не мога да си обясня
не знам за хубаво ли е или не, ама вече имам фобия с тези плазми като пусна телевизора да намеря дефект
Апък моята черта изчезна снощи като изгледах два филма. Днес на студен старт вече я няма. Имам уговорка в сряда да го взимат. Кво ше правя не знам. Едни вид не ми се дава. ТВ-то си бачка добре. Просто пролет и есен си показва по една черта за някой ден и това е. После всичко е наред!
Имаше някъде тук клипче с един пич с бухалка как си оправя точно такива черни ленти на телевизора. Не ти предлагам точно така да правиш, но аз бих се решил да разглобя от вътре и да опитам да притисна проблемните места. Примерно ако панела, рамка или каквото има там, нещо не прави добър контакт или пък не е стегнато равномерно и се получават проблемите.
Първоначално публикувано от apmil4evПроблема е в начина на захващане на дешифраторите към контактните ленти на матрицата. Лепят ги със силикон, който трябва да е термоустойчив. Някъде четох, че температурният режим на панела варира м/у 45 и 65 градуса /не си спомням с точност/. С течение на времето силикона се спича и дешифратора започва да се отделя, като вече не прави контакт с пистите за отделните вертикални колони от пиксели.Първоначално публикувано от peterstamov
Тоест вертикалните линии трябва да се появяват най-често, когато ТВ е студен. Когато загрее /след 6-7 минути/ се разширяват правят контакт и линиите изчезват. Когато чукнете силно по корпуса в близост до линията , тя може да изчезне...
Линиите не се появяват всеки ден - зависи от температурата и влажноста на въздуха в момещението.
Има ли някъде снимки на тези дешифратори? Как се означават за да може да се потърси в нета нещо повече. Просто ми е интересно, дали не може нещо да се ремонтира. Да речем смяна на силикона или нещо подобно. Макар че тези проблеми уж трябва да са оправени от производителите.