Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 37 от 102 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Здравейте!
    Да се похваля и аз - от вчера съм с TX-P42UX30E и съм много доволен от избора в предвид много ограничения бюджет! Дори в последсвие забелязах, че за Full HD панел няма вентилатори отзад ?!
    Ще помоля някой, ако може да ми препоръча подходящи настройки при разработване и в последствие, защото точно за този модел не намерих никакви recomended settings в нета. Имам и въпрос относно гледането на един и същи канал : не е ли достатъчен промеждутъка с рекламите по време на предаванията за да не се отпечатва логото на канала и евентуално черните ленти?
    P.s. просто не мога да проумея как е възможно колегата от горния пост да има този проблем при условие, че субтитрите не са статичен образ ( като изключим черните ленти може би )?
    Поздрави!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не мога да си представя, че субтитри биха могли да се отпечатат на панела.
    Аз лично гледам предимно филми, почти винаги със субтитри и забелязвам някакво отпечатване ако веднага след филма пусна черен екран, изключа осветлението и се навря до екрана. Това го има само ако филма съм го гледал с черни ленти отгоре/отдолу. С течение на времето някак свикнах да зуумвам повечето филми до 16:9 за да изпълнат екрана. Тогава няма и следа от отпечатъци.
    Моя съвет е да спрете да се взирате във всеки пиксел, да пускате заливки, да гасите лампи и тн.
    Просто се наслаждавайте на телевизора и по-точно на съдържанието.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от krm
    Изрично държах да купя плазмен телевизор,който не е мостра (поради причини,които и Вие и аз знаем). Разпечатаха го пред мен,така че смятам че съм взел неработил телевизор.

Посетих магазина,за да споделя проблема си със консултантите.Те бяха доста изненадани, че имам отпечатъци изобщо и започнахме един дълъг спор по отношение статичността на субтитрите и тяхното въздействие върху плазмената технология.

-Открих няколко варианта на програми,борещи се с нагорели плазмени панели в интернет,но не съм ги пробвал,защото си мисля,че Все пак Би трябвало да Имам Гаранция за този телевизор и производителя не би одобрил подобна намеса-ето защо използвах само вградените и безвредните за него начини за изчистване на проблема.

Ще Ви помоля най-учтиво да ми отговорите на въпроса:

Субтитрите „статичен” образ ли са?
    1.Ако са -защо никъде не е упоменато?
    2.Ако не са -защо са ми нагорили панела?
    Просто съм изумен,затова бих искал да споделя тази информация с Вас.
    Здравей Круме

Виж в сервизното меню, колко часа е наработил за да провериш дали не са ти пробутали мостра.
    С консултантите не спори, нямат задълбочени познания в областа - а и в ярко осветеният магазин трудно ще забележиш прогаряния по екрана.
    Дай линкове към програмите, които си открил в нета- биха били полезни за всички с този проблем.
    Тези прогаряния с течение на времето избеляват/на база общият фон/, но не изчезват напълно.

От техническа гледна точка субтитрите са статичен образ.
    - не променят позицията си
    - един и същ цвят и яркост
    - стоят на екран в преобладаващото време от филма

Потвърждавам написаното от колегата - lazarus18
    Забелязвам някакво отпечатване ако веднага след филма пусна черен екран - бледи ленти на мястото на субтитрите и по-тъмни ленти на мястото на черните ленти горе и долу. При същата проверка с черен екран няколко часа или дни по-късно, не виждам тези отпечатъци.

5. krm
    krm е офлайн

Тук е от
    Feb 2012

1. https://www.youtube.com/watch?v=L4gE_Xez-fQ#ws
    2. https://www.youtube.com/watch?v=0k_iO_K72_I#ws

-Това са линковете,които смятам че ще са полезни

Другите две са от този форум/LCD screen fixer и Jscreenfix-deluxe/,като мисля че първата е по-подходяща за LCD.Колкото до втората-малко ме е страх,смятам първо да изчакам отговора на Панасоник България.
    Ще Ви изпратя и останалата хронология от разговора ми със сервиза и повторното ми запитване до Панасоник от 22.03.,на коети все още нямам отговор.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332717960[/time]_________________________________________________

From: Krum Mitev
    Sent: Thursday, March 22, 2012 1:46 PM
    To: Aleksandar Hristov
    Subject: Re: RE: Запитване за плазмен телевизор

Здравейте отново,
    Може ли само да получа малко по-конкретен отговор на въпроса си относно субтитрите и най вече за т.1.?
    Малко ми е трудно да осмисля "огромното количество информация",с което ме затрупахте и да достигна до някакво обяснение за себе си като потребител.
    С оглед на "перфектните" опций,които ми давате за телевизор на един месец мисля,че имам право да получа малко повече информация.
    Благодаря предварително!

Поздрави!
    Крум Митев
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332714420[/time]_________________________________________________

Подател: Aleksandar Hristov
    До: Krum Mitev
    Относно: RE: RE: Запитване за плазмен телевизор
    Дата: Четвъртък, 2012, Март 22 15:54:38 EET

Здравейте,
    Не разбирам какво повече бихте могли да получите от като информация. Ние нито правим телевизорите, нито ги продаваме, нито изготвяме тяхната документация. Ние ремонтираме уредите и предоставяме достъпната ни от производителите информация на клиентите по технически проблеми.

Съжалявам, ако отговорът ми Ви се струва незадоволителен.
    Best Regards
    Aleksander Hristov

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332711000[/time]_________________________________________________

Здравейте отново,
    Панасоник България!
    Изпращам Ви писмената хронология на разговора ми с представител на "оторизирания сервиз",към който ме препратихте.
    Смятам,че като добросъвестен потребител съм направил повече от необходимото,за да запазя телевизора си невредим.Ако въпреки всичките ми усилия това е станало -не мисля,че вината е моя.
    Все пак не получих отговор на въпросът,който зададох:

/субтитрите "статичен" образ ли са?
    1.ако са -защо никъде не е упоменато..
    2.ако не са-защо са ми нагорили панела../

Ако В "Технополис",в "Оторизирания от Вас сервиз" и при Вас не мога да получа този отговор-тогава към кого да се обърна?

С уважение:
    Крум Митев

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332707640[/time]_________________________________________________

Ами това е всичко,в момента чакам да видя какво ще ми кажат...Надявам се тази седмица да получа някакъв отговор.

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1332704760[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    От техническа гледна точка субтитрите са статичен образ.
    - не променят позицията си
    - един и същ цвят и яркост
    - стоят на екран в преобладаващото време от филма
    Аз смятам, че това е изключително важна информация за всеки, който си купува плазмен телевизор
    и съм убеден че е редно да бъде отразено някъде/най-малко в инструкцийте за употреба/.
    Основното предназначение на плазмата е за гледане на филми/според мен и много други/.Самите Панасоник дори си рекламират плазмите по този начин/най-добрият телевизор за гледане на филми/.
    Е добре де,ама ние в България гледаме филмите основно със субтитри......Не ли редно това да бъде упоменато някъде?

admin
    Премахнал съм имейлите от поста.
    Съвет към теб и всички останали: Не поствайте имейла си във форуми! В нета има много програми сканиращи за имейли, после ги продават на компании, които ги засипват с реклами...

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Аз не разбирам - сега по-лошо ли се гледат филмите?

7. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Запознат съм,че през този рисков период телевизорът не трябва да се гледа повече от два часа при следните случаи:
    За нова плазма два часа са мноооого, ама много време. Първите триста часа не гледах никаква телевизия. Само въртях рекламни HD клипчета от харда, за да се кефим и цъкаме колко готино предава телевизора, въртях всякакви двд-та, а през нощта пусках цветови заливки през 10 секунди. А и тези настройки
    аспект картина -Auto
    режим картина -Normal
    контраст -25
    цвят -25
    рязкост -4

според мен не стават за разработка, навсякъде пише "намалено на половина". След разработката гледам гледам на контраст -22, светлина -21, цвят -22, рязкост 0 (Режим Професионален 1). По-високи стойности не мога да понеса, нито някой от семейството. По време на разработката всичко това беше на -15. С риск да спечеля негативно отношение, мисля че си изпържил телевизора.
    И друго - психиката е голям проблем в случая. Сега знаеш, че тия ленти са там и вместо да гледаш телевизия н кеф, ти се взираш да видиш лентите. Тука един написа, че чувал вентилаторите и от този момент и аз ги "чух".
    Я викни няколко приятели, пуснете си нещичко и да видим колбко от тях ще видят тия ленти? Без предварително да им ги тикаш в очите.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от dedo pop
    За нова плазма два часа са мноооого, ама много време. Първите триста часа не гледах никаква телевизия. Само въртях рекламни HD клипчета от харда, за да се кефим и цъкаме колко готино предава телевизора, въртях всякакви двд-та, а през нощта пусках цветови заливки през 10 секунди. А и тези настройки
    аспект картина -Auto
    режим картина -Normal
    контраст -25
    цвят -25
    рязкост -4

според мен не стават за разработка, навсякъде пише "намалено на половина". След разработката гледам гледам на контраст -22, светлина -21, цвят -22, рязкост 0 (Режим Професионален 1). По-високи стойности не мога да понеса, нито някой от семейството. По време на разработката всичко това беше на -15. С риск да спечеля негативно отношение, мисля че си изпържил телевизора.
    И друго - психиката е голям проблем в случая. Сега знаеш, че тия ленти са там и вместо да гледаш телевизия н кеф, ти се взираш да видиш лентите. Тука един написа, че чувал вентилаторите и от този момент и аз ги "чух".
    Я викни няколко приятели, пуснете си нещичко и да видим колбко от тях ще видят тия ленти? Без предварително да им ги тикаш в очите.
    Не са много,според мен колегата не е случил на бройка,моята е на 425 часа модела е 42ст20е, всички настройки ми бяха наполовина и нормален режим на картина и цветове,с включен стендбай на 2 часа,не съм спазвал кои знае какви правила,гледах телевизия и филми през ХДМИ,нямам никакви проблеми,може би защото и Еко-то ми беше включено,по този начин значително ми намаля яркостта ония ден си играх и го забелязах.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

12. Тук е от
    Jan 2012
    Живее в
    Стара Загора

Дистанционното за Андроид е доста полезна и приятна екстра, единственно не може и да спира и пуска телевизора. Поне при мен тръгна от раз и се кефя много на функцийте, примерно: това, което гледам като снимки и музика на телефона излиза и на телевизора. Лошото е че снимките не са на пълен екран, а имат от страни две черни линий. За съжаление записаните с камерата на телефона клипове не се възпроизвеждат. Трябва да се разреши на телевизора да се управлява от външно дистанционно и самият телефон от неговото си меню. Програмата си свалих безплатно от Гугъл маркета и устройствата се разпознаха безпроблемно. Телефона е съвсем обикновен "Samsung Galaxy Ace", използувам WI-FI рутер и телевизора от подписа свързан с прав кабел по лан с рутера.

13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от Rusin atanasov
    Дистанционното за Андроид е доста полезна и приятна екстра, единственно не може и да спира и пуска телевизора. Поне при мен тръгна от раз и се кефя много на функцийте, примерно: това, което гледам като снимки и музика на телефона излиза и на телевизора. Лошото е че снимките не са на пълен екран, а имат от страни две черни линий. За съжаление записаните с камерата на телефона клипове не се възпроизвеждат. Трябва да се разреши на телевизора да се управлява от външно дистанционно и самият телефон от неговото си меню. Програмата си свалих безплатно от Гугъл маркета и устройствата се разпознаха безпроблемно. Телефона е съвсем обикновен "Samsung Galaxy Ace", използувам WI-FI рутер и телевизора от подписа свързан с прав кабел по лан с рутера.
    Колега, може и да спираш телевизора. Разклати телефона и ще ти се появи червен бутон за изключване. Успех.

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Миналогодишният VT30 срещу новия VT50

Panasonic explained how the 2012 plasmas can reproduce many more shades of grey (see photo) as well as why the new plasmas have deeper blacks (photo above).

The biggest news: in a side by side comparison of last year’s VT30 and the new VT50 showed far deeper blacks (top photo). We measured .004 ft. lamberts on our TC-P55VT30 after 200 hours of break-in. The demo VT50 model’s blacks were deeper, we estimate about one-third the brightness of the VT30 which would put the blacks below .002 ft lamberts and at last, equal or beat the best Pioneer Kuro level. SpectraCal was demonstrating its latest ISF CCC auto calibration software, and you can see the sensor probe dangling in the middle of the screen and its software display in the lower left of the photo.

Panasonic on increased the number of equivalent gradient steps of black to white from 6144 in 2011 to 24,576 on its 2012 GT and VT series models resulting in better dark detail.
    Източник

Малко информация и за самата технология: http://panasonic.net/avc/viera/plasma_us/index.html

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Американците измерват във - фут ламберт вместо в кандели
    http://www.convertworld.com/bg/lumin...t-lambert.html
    http://atlantissolar-bg.com/light.html
    0.01 fL = 0.034 cd/m2.
    Само дето не става ясно това за увеличеният брой градации с включен IFC ли е или с изключен.

VT50
    Profi - 9000:1
    THX Bright Room - 14000:1 - гамата прилича на динамична

http://reviews.cnet.co.uk/tvs/panaso...view-50007490/
    http://www.erenumerique.fr/panasonic...le-2679-1.html

krm
    Някакви резултати след кореспонденцията ?

17. krm
    krm е офлайн

Тук е от
    Feb 2012

Абсолютно нищо.На 26.03. им изпратих повторно запитване/да не би да не са ми прочели първото/.
    Все още нямам отговор.
    За мен вариантите са три:
    1.Смятат ме за някакъв педантичен олигофрен и не мислят да ме отразяват изобщо.
    2.Пуснали са тяхно запитване до Панасоник и заради това да се бавят./не ми се вярва/
    3.Зачекнал съм "тема табу"-за субтитрите и не знаят какво да ме правят.Нали се сещате ако го отразят някъде-колко хора ще си купят такъв телевизор?
    Ако беше лого,ленти/отгоре и отдолу-в ляво и дясно/,уолпейпър,меню на игра,снимка,меню на блу рей.......О кей!-изобщо нямаше да повдигам въпроса-виновен съм и толкова.Ама СУБТИТРИ..........

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Ама СУБТИТРИ..........
    Надяват се сам да се досетиш. Логично е, че логото на програмата, скрол лентите, часовниците, логото на предаването, инфо лентите на спортните предавания, надписа 16:9, субтитирите..... са все статични образи. Съвсем друг е въпроса, че работещите в нашите телевизии са пълни безхаберници и се оливат да покриват екрана с тях. Направо бият рекордите - броил съм по 5 от изброените едновременно на екран.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 102 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе