Здравейте!
И аз вече разработвам един ST42. Много съм доволен. Картината е впечатлителна, вкл. от SD канали. Върза се в мрежата от раз. Подкарах и медиа сървър безпроблемно (PS3) – тежките файлове ги насича, но тях ги насича и от флашка (трябваше да я форматирам на exFAT). Андроид приложението Viera remote също заработи и телефон и ТВ се вързаха.
Няколко въпроса и уточнения.
1. Книжката с инструкциите съдържа доста малко информация, а CD-то от кашона не тръгна. Намерих две ръководства в сайта на Panasonic. TX-P42ST50E -manuals -България
Краткото съвпада с книжката, а дългото (TQB0E2271M.pdf – 112 страници) е доста подробно. Ако на CD-то в кашона има и друга информация, моля някой да я сподели!
2. Има изрични инструкции преди да се извади флашката да се мине през менюто Option/Safely remove USB. Проблемът е, че като се влезе в това меню списъкът с закачени USB устройства винаги ми е празен.
3. Най-много ме притесняват инструкциите за ползване на наличните в комплекта феритни сърцевини (за слушалки и за LAN кабел). На слушалките кабелът е тънък и има шанс да стане, но всички LAN кабели (които имам и намирам в магазините) нямат шанс да се вкарат в тези сърцевини. Доколко тези сърцевини са прекалено презастраховане и ако наистина трябва да се ползват – откъде да намеря тънък LAN кабел?
4. Субтитрите от флашка тръгват с изключение на такива към mp4 файлове!?. Вярно са малко дребни, но от 2,5 - 3 м. се четат добре.
5. Освен Zoom не намерих опция да се премества картината в различни посоки (каквато имат например Philips). Аз ли не я намирам или наистина няма?
6. През WiFi интернет скоростта ми е 20 Mbps, а по кабел стига 50.
При това положение има ли смисъл да закачам кабел или 20 са предостатъчни за HD съдържание?