Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият LCD телевизор Panasonic ?

Гласували
342. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 19''

0 0%
  • 26''

2 0.58%
  • 32''

78 22.81%
  • 37''

35 10.23%
  • 42''

153 44.74%
  • 47''

59 17.25%
  • 55''

15 4.39%
Страница 28 от 113 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 1684
Like Tree88Одобрявам

Panasonic LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    България

Отговор: Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Аз имам следния проблем. На ТВ Панасоник G серия е на FLN например нямам субтитри. От опции ги променям на български и ми излизат. Като сменя канала и върна пак на същия, субтитрите пак са ми на немски и не ми излизат. Имам друг телевизор по-нов модел и при него беше същото, но видях, че има настройка и за езика в менюто и направих езика да е български и вече нямам проблем. Но на по-стария модел нямам в настройките да избера български. И двата съм ги настроила на страна Германия. Същото ми се получава и на аудиото на някои канали. Сменям аудиото от опции и ми се включва, но като сменя канала се променя. Иначе главното меню си е на български и на двата телевизора. Мислех си софтуера да му сменя, но не ми се иска да го пипам.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от force10 Виж публикацията
    Всъщност, някой може ли да каже какви са разликите между ЕТ50Е и ЕТ5Е? Разликата в цената е доста голяма...
    Продукти -Compare Products -България

Цитат Първоначално публикувано от bubynka Виж публикацията
    Аз имам следния проблем. На ТВ Панасоник G серия е на FLN например нямам субтитри. От опции ги променям на български и ми излизат. Като сменя канала и върна пак на същия, субтитрите пак са ми на немски и не ми излизат. Имам друг телевизор по-нов модел и при него беше същото, но видях, че има настройка и за езика в менюто и направих езика да е български и вече нямам проблем. Но на по-стария модел нямам в настройките да избера български. И двата съм ги настроила на страна Германия. Същото ми се получава и на аудиото на някои канали. Сменям аудиото от опции и ми се включва, но като сменя канала се променя. Иначе главното меню си е на български и на двата телевизора. Мислех си софтуера да му сменя, но не ми се иска да го пипам.
    Всички стари модели /преди 2011 година/ имат този проблем. Вината е както на местното предствателство, така и на програмистите в Ланген - Германия. Пропуснали са да поставят вариант за избор на Български в менюто за субтитри. Налага се след всяка смяна на канала, да сменяш и езика на субтитрите.

За да няма такива проблеми, през Декември в представителствата се изпращат тестови/инженерни/ бройки от новите модели. През този едно месечен период, в офисите се изпробват всички функции и се пише доклад за намерени пропуски или бъгове. Докладите се получават в централният Европейски офис където ги анализират, а в завода отреагирват - премахват всички открити недостатъци преди да бъдат пуснати в серийно производство.

За съжаление, в офиса на Панасоник България не са получавали такава бройка от 10-ина години насам. В централата смятат българският пазар за прекалено малък....и заради това.

Цитат Първоначално публикувано от bergo Виж публикацията
    Здравейте и от мен! Радвам се че намерих този форум, извинявам се че ще е дълго...
    1. Бяхме в технополис с баща ми и си харесахме от моделите там, най-много този как се вижда и по показатели - Panasonic VIERA TX-L42ET50E
    (тук е от друг сайт Panasonic VIERA TX-L42ET50E телевизори - Цени, мнения, Panasonic тв магазини ). Бях се навил за него, но като се прибрах и потърсих из нета, видях че контрастта му е доста нисък за модел от 2012 г и за тези пари. Та сега се колебая, баща ми харесва и друг вариант -
    Samsung UE40ES7000
    http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...tml#properties
    [B]Аз не го искам този самсунг от гледна точка, че е по-скъп и тези функции, които ги има в повече, няма да се използват, особено и мен като ме няма доста често. Та заради тези екстри, цената се увеличава...

2. Какво искаме - ще се гледат доста мачове(поради което искаме да е с повече херци за по плавно движение, горните 2 модела са по 800 хц), филми, да е 40 или 42 инча, с флашка да има бг субс, като цяло гледа се на светло вечер. цена между 1700 и 2100 лева. Какво ще кажете за тези 2 модела или препоръчвате ли ми някой друг по тези показатели?
    3. Видях по предни коментари за модел L42ET5E , а този на който се спряхме е L42ET50E, като не го видях в представените в началото на тази тема?
    4. Направи ми впечатление, че в други сайтове като
    Pazaruvaj.com - Надежден помощник за покупки, сравнение на цени и продуктови оферти
    цената за L42ET50E е доста по-ниска от колкото в Технотата.. Ако си поръчаме онлайн от тези сайтове, а не от технотата, трябва ли да имам опасения, че нещо в телевизорите няма да е както трябва, поради по-ниската цена?
    5. Един по-странен въпрос - сегашния ни телевизор стои близо до вратата за терасата и като се отваря вратата зимата, вътре-топло, а вънка студ, мисля че не влияе добре на ТВ-то тези температурни различия, и даже някой път се чува изпукване, то и картината не му е мн добре от доста време, вредно ли е наистина и как му влияе това?

Моля за препоръки по 4-те точки и Христослав2 ако се изкаже също , ще съм му благодарен, понеже голямо чудене пада какъв да е, а вече и нямам търпение да вземем ТВ. Благодаря предварително!
    2. Това са 200Hz
    С малко екстри
    http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-50es5500
    http://www.technomarket.bg/products/...ng-ue-46es6100

3. https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post509846

4. https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post422238

5. Правило - не е желателно телевизора да се подлага на резки температурни разлики. Но ако вратата е отворена само за няколко секунди - това едва ли ще спомогне за критична промяна на температурата в помещението през зимата.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-12-12 в 18:42.

4. Тук е от
    Aug 2009

Първоначално публикувано от force10
    Всъщност, някой може ли да каже какви са разликите между ЕТ50Е и ЕТ5Е? Разликата в цената е доста голяма...

Това го гледах, разлика не видях и, за това попитах. Единият е 200 херца, другият 100. Това ли всъщност им е разликата? Ако е така, какво оправдава голямата разлика в цената?

5. Тук е от
    Aug 2012

Като ще гледате мачове, намерете ми разлика м/у двата на 3-4 бири :Д Успех.

6. Тук е от
    Dec 2012

Благодаря за отговора!
    1. Но искам да попитам някой има ли L42ET50E и доволен ли е, заслужава ли си, защото все пак към него се насочвам, повече от 42 инча не можем да купим заради местоположението?
    2. Също има ли такива които са си купували телевизори през нета и имало ли е някакви проблеми да споделят моля. (както и от тези сайтове - Pazaruvaj.com - Надежден помощник за покупки, сравнение на цени и продуктови оферти и Плесио - Директна продажба на офис оборудване и аксесоари - Информационни технологии ? Благодаря!

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна/Шумен

Колебая се между 2 модела.1 от тях е PANASONIC TX-L37E5E,консултантите в технополиса ми казват,че най-малко проблеми имат с панасониците.Заслужава ли си парите-1050лв,и какво друго мога да взема на тази цена.Размера не се коментира-Не мога по-голям телевизор да събера.Коя фирма им прави матриците на тези телевизори,и точно този модел с орязаните софтуери ли е ?

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от force10 Виж публикацията

Това го гледах, разлика не видях и, за това попитах. Единият е 200 херца, другият 100. Това ли всъщност им е разликата? Ако е така, какво оправдава голямата разлика в цената?
    Основната разлика е, че ET50 е с активно 3D. Това явно си го пропуснал.

10. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от Momchil Виж публикацията
    Основната разлика е, че ET50 е с активно 3D. Това явно си го пропуснал.
    Да. Благодаря ти!

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bergo Виж публикацията
    Благодаря за отговора!
    1. Но искам да попитам някой има ли L42ET50E и доволен ли е, заслужава ли си, защото все пак към него се насочвам, повече от 42 инча не можем да купим заради местоположението?
    2. Също има ли такива които са си купували телевизори през нета и имало ли е някакви проблеми да споделят моля. (както и от тези сайтове - Pazaruvaj.com - Надежден помощник за покупки, сравнение на цени и продуктови оферти и Плесио - Директна продажба на офис оборудване и аксесоари - Информационни технологии ? Благодаря!
    Във форума имаше два случая с покупки от Плесио- минаха безпроблемно. За Самсунг си спомням, че се даваше заявка и после се чакаше една седмица за доставка от Гърция, но пък цените бяха по-ниски.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2012

Здравейте, някой успя ли да разбере и дали знае как да се подкарат ГОЛЕМИ външни субтитри на e5, et5 и тн. тазгодишните панасоници... Аз намерих един начин, но не е много практичен, в смисъл на мен ни е удобен но когато тегля трябва да се съобразявам с файла. Та въпроса ми е дали някой знае или е срещал начин да се уголемят от сервизното меню на телевизора?

Ще споделя накратко и как успявам да излъжа Панасоника да ми ги вади големи....

Първо теглите МКВ с вградени субтитри, без значение на какъв език са, мятате вашите (външните) без значение дали са srt или sub в същата папка. Пускате си филма и от бутона OPTIONS избирате някой от вградените субтитрови потоци (примерно ENGLISH), след това отивате най-долу и задавате външни субтитри (вашите), така телевизора ги вади големи, ако маркирате директно външните ги плейва микроскопични... Въпроса е какво правим ако файла няма субтитров поток... та затова остава и по-горния ми въпрос, ако има някой да е срещал някъде за моделите 2012 да сподели.

Поздрави!

13. Тук е от
    Nov 2012

Колега най лесния и засега проверен начин е шарнеш PC-то чрез DLNA на телевизора субтитрите се четат идеално има повече писано на 1 страница !!

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Zerotolerance Виж публикацията
    Колега най лесния и засега проверен начин е шарнеш PC-то чрез DLNA на телевизора субтитрите се четат идеално има повече писано на 1 страница !!
    A как се пускат субтитри примерно с ДМС БЕЗ да е нужно прекодиране на филма?

Не знам за вас, но за мен е пълно разхищение и глупост да преконвертирам филм в реално време заради едни субтитри! Разбирам формата на видео файла да не се поддържа.... ОК, но когато той се чете безпроблемно от телевизора конвертирането освен всичко друго влошава и качеството.... особено ако филма е 3Д.

16. Тук е от
    Nov 2012

Поне за мен това е по удачния вариант поради следните причини обезмисля купуването на външен хард диск , флашка , трудно четимите и изтънени субтитри поне при мен така излизат пробвах всички кодировки но резултата отново е незадоволителен има и други алтернативи примерно мултимедиен плеър но цените на хубавите модели са си цифра , филмите през DLNA си вървят идеално без насичане , не съм забелязал влошаване на качеството при HD за 3D нямам впечатления тъй като до момента съм изгледал едва няколко клипа .

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Варна/Шумен

Цитат Първоначално публикувано от jamesbond7 Виж публикацията
    Колебая се между 2 модела.1 от тях е PANASONIC TX-L37E5E,консултантите в технополиса ми казват,че най-малко проблеми имат с панасониците.Заслужава ли си парите-1050лв,и какво друго мога да взема на тази цена.Размера не се коментира-Не мога по-голям телевизор да събера.Коя фирма им прави матриците на тези телевизори,и точно този модел с орязаните софтуери ли е ?
    Някой ще помогне ли по въпроса?

18. Тук е от
    Nov 2012

Здрасти колега , аз съм малко съмнителен и не се доверявам 100% на консултанти и други подобни търговци но това не означава че не се вслушвам в всяко едно мнение , преди дни когато аз избирах TV гледах въпросния модел не обстойно но първите впечатления които ми направи е добрата картина , телевизора има Viera Connect - гледане на клипове HD в Youtube , Evrosport , Skype и др. като минус мога да отбележа че няма Web браузер , има и DLNA за връзка с PC , USB плеър - видео , снимки , музика . Матрицата е IPS и някъде бях чел че е произведена от Chunghwa Picture Tubes (CPT) ( някой да ме поправи тъй като не съм сигурен )

п.п Моя съвет е вземи си телевизор който на теб ти харесва .
    Този пост е редактиран от Zerotolerance; 15-12-12 в 15:29.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 113 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Media Player - Popcorn Hour 2014(всички модели)/FAQ на първа страница
    От jovanoty във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 841
    Последно: 12-02-24, 10:50
  2. Media Player - Mede8er 2014/(всички модели) FAQ на първа страница
    От pipchi във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 541
    Последно: 30-10-18, 12:41
  3. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  4. Philips LCD TV / How Tos & FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 729
    Последно: 15-01-15, 20:03
  5. Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница (2014)
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1319
    Последно: 02-01-15, 20:26

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе