Първоначално публикувано от
bergo Здравейте и от мен! Радвам се че намерих този форум, извинявам се че ще е дълго...
1. Бяхме в технополис с баща ми и си харесахме от моделите там, най-много този как се вижда и по показатели - Panasonic VIERA TX-L42ET50E
(тук е от друг сайт
Panasonic VIERA TX-L42ET50E телевизори - Цени, мнения, Panasonic тв магазини ). Бях се навил за него, но като се прибрах и потърсих из нета, видях че контрастта му е доста нисък за модел от 2012 г и за тези пари. Та сега се колебая, баща ми харесва и друг вариант -
Samsung UE40ES7000
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...tml#properties
[B]Аз не го искам този самсунг от гледна точка, че е по-скъп и тези функции, които ги има в повече, няма да се използват, особено и мен като ме няма доста често. Та заради тези екстри, цената се увеличава...
2. Какво искаме - ще се гледат доста мачове(поради което искаме да е с повече херци за по плавно движение, горните 2 модела са по 800 хц), филми, да е 40 или 42 инча, с флашка да има бг субс, като цяло гледа се на светло вечер. цена между 1700 и 2100 лева. Какво ще кажете за тези 2 модела или препоръчвате ли ми някой друг по тези показатели?
3. Видях по предни коментари за модел L42ET5E , а този на който се спряхме е L42ET50E, като не го видях в представените в началото на тази тема?
4. Направи ми впечатление, че в други сайтове като
Pazaruvaj.com - Надежден помощник за покупки, сравнение на цени и продуктови оферти
цената за L42ET50E е доста по-ниска от колкото в Технотата.. Ако си поръчаме онлайн от тези сайтове, а не от технотата, трябва ли да имам опасения, че нещо в телевизорите няма да е както трябва, поради по-ниската цена?
5. Един по-странен въпрос - сегашния ни телевизор стои близо до вратата за терасата и като се отваря вратата зимата, вътре-топло, а вънка студ, мисля че не влияе добре на ТВ-то тези температурни различия, и даже някой път се чува изпукване, то и картината не му е мн добре от доста време, вредно ли е наистина и как му влияе това?
Моля за препоръки по 4-те точки и Христослав2 ако се изкаже също , ще съм му благодарен, понеже голямо чудене пада какъв да е, а вече и нямам търпение да вземем ТВ. Благодаря предварително!