Страница 38 от 94 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Loreti, скивай тук и пак ме определи като рекламен агент

« Отговор #110 -: 17.12.2010, 10:53 » Цитат

--------------------------------------------------------------------------------
    Цитат на: Loreti в 17.12.2010, 10:22
    kirretto, имам двa плазмени телевизора, LG 32PC51 - 3 години и Panasonic 42PV80- 2 години и двата работят безотказно !!!
    Само кошница като Samsung ми липсва !

Друже, не мога да те усетя точно, но аз не настоявам и не съм фен точно на Samsung. Аз съм фен на качествената картина, която не можах да намеря у Panasonic (качествената картина включва много аспекти, не е само едното черно, пък и в крайна сметка опира и до субективното възприятие). Samsung не са и те кой знае каква стока, но за мен лично имат по - добра картина (натъртвам - субективно възприятие), малко по юзър фриендли са и за парите си определено предлагат повече. Разбира се имат си и недостатъци - по - чупливи са, сглобката е малко по-некачествена и др, и др., но това за мен не е толкова важно, важна е картината и най-вече вътрешния мир.

Край на цитата.

Въобще, търси се истината. Ако тя излезе от някой Юность, тутакси ще го купя и похваля.

Brutallica Print, ако четеше постовете щеше да знаеш, че обсъждаме V20, и затова препоръчвам G20, именно защото не ..еенее. Вероятно и при G30 е така. Явно май наистина има нещо там, с очите...
    И старите плазми сме ги коментирали.
    А, и още нещо - в магазин телевизор не се оценява. Факт.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2009

kirretto,сега имам вече три плазмени телевизора /+50G20 5г.ГАРАНЦИЯ/ ....и да ти кажа доволен съм от Panasonic !
    Имат си и те слабости ,но да дам цифра пари за телевизор и да не знам кога ще си замине !!!!
    Не си носил 50" TV Samsung на ремонт затова така говориш , а аз съм виждал как го носят и какви телевизори има предимно в сервиза !

Имай впредвид ,че аз ако не харесвам картината на даден телевизор до един месец същият няма да го има в къщи!
    Продавай или подарявай G20 и си вземай Samsung и си пиши във форума на Samsung !

Твоят случай е все едно ... аз както съм фен на плазмите да си купя едно скъпо LED LCD после да викам наляво и надясно в LCD форумите колко му е калпава картината и как съм се прекарал !!

ГЛЕДАЙ КАТО КУПУВАШ ДЕ !

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ех, Loreti, пак пишеш наизуст. Samsung 50B610 съм го носил точно три пъти в сервиза - още отначало смениха целия телевизор заради неработещи пиксели (което беше абсолютно ненужно - почти всяка плазма има по един-два такива още отначало, но аз се заинатих), и впоследствие на новия екземпляр му дефектираха последователно дешифратор и дънна платка, които вече ги отремонтираха. Въобще, натрупах мускули.
    Да давам цифра пари, както казваш съм се отказал още при покупката на въпросния 50B610, защото беше ясно, че е безсмислено - наистина добър телевизор просто нямаше и все още няма. В тази връзка много скоро след като се заблудих (а се заблудих, защото както вече писах, форума е заприличал на фен-клуб и купувах леко под давление на емоцията) с Panasonic 50V20, аз го върнах и взех един 42G20 за къщата на село, където рядко се гледа. Тъй че, както виждаш, избрах по-малкото зло - доста по-ефтин от 50V20, с по-приемлива за целта картина, с хубава гаранция, тъй като имам вече опит и с един 37PV80 (пак добре, че на него му стигна гаранционния срок, за да дефектира непоправимо овреме), и нямам нужда да "рева", че съм се набутал. А пък ти ако смяташ, че си купуваш
    върха на техниката и смяташ да векуваш с нея си е твой проблем
    Примера ти за LED LCD-тата и плазмите е крайно неадекватен.

5. Тук е от
    Feb 2011

Кирето, идеален телевизор няма, няма и да има. Винаги на всеки телевизор ще има за какво да се хванеш. То маи с всяка техника е така.

Като казах качество, да си ходил скоро време на кино? Щото аз ходих миналата седмица да гледам Love.net и качеството беше ужасно. Питах защо е така и ми казаха че вече се прожектира от дигитална машина и не се използва кинолента (поне в Плевен е така). Идва им филма на нещо като хард диск и от него ти пускат киното. Ега ти и прогреса.

Другата седмица почвам ремонт и в бюджета е включен и един Панасоник TX-P42VT30 който очаквам да е около 3300 лв.

Или може би ще ми препоръчаш нещо по добро?!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    Точно така, hristoslav2, аз много обичам да пиша глупости. И от неписането на точно ей такива глупости преди Коледа бях взел 50V20, изтърпях до десетина дни и го върнах в магазина. Даже лично те помолих тогава за някакви по-читави настройки, които да тушират донякъде това зеленеене, но се оказа, че просто няма такива. Лилавеенето (по-скоро е такова) се вижда повече при дневна светлина, когато отразява самия филтър. Но вечер, на тъмно, като решиш да се изкефиш на хубав филм ясно се виждат зеленеещите контури. Ама дайте да се разберем, защо трябва да зеленее или червенее картината. Защо трябва да е замазана? Ами то като махнем това и онова, какво остава накрая от тази картина? Едното черно? Не, мерси. И по-леко с пристрастията, че форума замяза на фен-клуб.
    Зеленеене имаше преди години.

https://www.youtube.com/watch?v=lVw_VvFcV1U#

Потърси за Ghosting в твоят телевизор samsung /панелът в Samsung 50B610 е същият/

https://www.youtube.com/watch?v=7c6W-v5MDw8#ws

Обоснови се за превръщането на форума във фен-клуб, защото според мен грешиш. Ако бях го обърнал на такъв ,едва ли щеше да има описание на плюсовете и минусите в първите постове на съответните марки....Всяко едно оплакване за даден модел ,което бъде повторено от още двама членове бива описано като минус в първият пост. В нито един европейски форум няма такава практика!

https://www.youtube.com/watch?v=p2LVAYnItOI#ws

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Brutallica Print, въпросния филм го гледах на 17.04 в Синема сити-Русе. Не знам какво са ти казали, но аз го гледах от лента и действително не бях доволен от качеството - беше леко замазан образа. Ама то и може да се очаква - екрана е огромен, а доколкото знам възприемането за "резолюция" при лентата е долу-горе като 8 мегапиксела или 4хFullHD, но колко по-малък е да речем 50-инчовия екран? В тази връзка не бива да се сравняват киното и телевизора и не знам защо ми привеждаш този пример. Идеалния телевизор много отдавна се отказах да търся, просто опитвам да стигна максимално възможно до истината, но факт е, че за момента нямам успех, само леки приближения. Следователно не мога да препоръчам нещо конкретно, само мога да се опитам да предпазя от несполучливи модела, чиито очевидни и оченабиващи се недостатъци по незнайни за мен причини се премълчават и дори се прикриват. Става въпрос за важни недостатъци, които са лесно видими и постоянно присъстващи, не за такива, които се хващат само с уреди, или ги търсиш на 50 см от екрана. И понеже вметката за бюджета ти заприлича малко на фукане - ами вземи си направо Pioneer KURO, какво ще се излагаш. Все ще изскочи някоя бройка, въпреки, че не съм го виждал наживо и не знам какво представлява. Но поне ще бъдеш спокоен, че си взел най-доброто до момента, каквото и да значи това.

hristoslav2, защо се правиш, че не разбираш за какво зеленеене става дума? Не ти прави чест.
    Не съм сигурен, че 50B550 и 50B610 са еднакви, а и логично погледнато не би трябвало да са, тъй като дори 50B610 и 50B650 имат различни филтри на екрана, а пък ти сравняваш различни класове и серии. Вероятно имат ghosting, със сигурност имат сериозен проблем с 50 Hz, че и с 24 Hz през HDMI, и по-чупливи са, и с по-силен buzz, и т.н, и т.н. Това са все неща, които са важни, НО като погледна картината и някак всичко това остава на заден план, разбираш ли ме? Е, Panasonic не може да докара такава картина, и то не само защото няма Full Color Managemant (става дума за досегашните модели, ама те май и новите нямат).
    Ами те плюсовете и минусите действително си остават само в началните описателни страници, но дори и те са преписани. Посочи ми един пост, различен от мой такъв, в който някой да изказва (ама не наизуст, а от опит) някакъв съществен негатив, който да касае реално (не някакви едва доловими аспекти, дето ми ги вреш в очите по отношение на Samsung, пък те присъстват навсякъде в плазмите) качествата на картината. Само хвалби, прехласване, от видяли и не видяли. Е, не мяза ли това на фен-клуб?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Здрасти, банда. Та на 28-и тоя месец бях на Панасоник семинара за новите им модели. Та да споделя малко вЧепетления от там. Вече панаелите NEO PDP, се казват NEO Plasma. Дизайна на по-високите класове е доста подобрен от миналата година, като доста са крали от "безрамковите" LCD ТВ. Като цяло много-добре се представиха с моделите имаше изобилие от ТВ-и и все закачени към някакви HD устройства. Най-голямата им крачка(пазара ги е накрал де) да сложат до 3 USB входа на ТВ-те си и да поддържат вече всичко от там, т.е. и медиа плеър!!! Най-голямото ми учудване беше, че искараха звук на .mkv с DTS, но пък плеъра се правали на два нормални DivX-a. Единият беше 2-ри епизод на игра на тронове филма(game.of.thrones.s01e02.hdtv.xvid-fqm.avi), а другият мисля че беше The.Speed.of.Thought.2011.DVDRip.XviD.AC3-AsA. Другата им олигофрения си остава неподдържането на субтитри. Добре че я има програмката за субове(която, така и не разбрах, кой я е правил). Ще имат 1 модел IPS Alfa 3D с LED подветка и то само в 32" и 37" модели. Другият лично за мен голям проблем е ползването на активното "3D". Очилата са обемни, неудобни, тежът и не стават особенно за хора с очила. Като цяло до 42" всичките модели бяха вързани много-добре и предаваха така, но да не се заблуждаваме, па пуснати завеси в стаите и т.н. Според хората от Панасоник, от тази година щели да слагат на по-високите модели антиотразяващ слой, който ако се не лъжа щял да намали над 50% отразжението. Но най-голямата им издънка беше на един 50 или малко по-голям екран. В отделна стая бяха пуснали Аватар(по разбираеми причини) и бяхме към 30 калпака, всички с очила. Та точно там на места плазмата се дънеше ужасно, когато се минаваше от преден, на заден фокус на камерата имаше ужасно разфокусурване на образа за около 3-5 секуди и на други места просто, каквото и да правят си се виждат двойните образи. Уж тяхното "3D" било по-добро от поляризиращото, грънци. На места с по-статични изображения и по-близки планове дълбочината и "излизането" на образа от ТВ-а са 6, но в по-далечни планове и промяната на фокуса е ужас. Не се научиха, че това тяхното "3D", не е такова. Има още работи, но ще пиша довечера, че отлитам за бачкам.

10. Тук е от
    Feb 2011

http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p46gt30e

http://technomarket.bg/products/0910...nic-tx-p42s30e
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1304187729[/time]_________________________________________________

http://technomarket.bg/products/0910...nic-tx-p50g30e

http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p46st30e

http://technomarket.bg/products/0910...ic-tx-p50gt30e

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kirretto

hristoslav2, защо се правиш, че не разбираш за какво зеленеене става дума? Не ти прави чест.
    Не съм сигурен, че 50B550 и 50B610 са еднакви, а и логично погледнато не би трябвало да са, тъй като дори 50B610 и 50B650 имат различни филтри на екрана, а пък ти сравняваш различни класове и серии. Вероятно имат ghosting, със сигурност имат сериозен проблем с 50 Hz, че и с 24 Hz през HDMI, и по-чупливи са, и с по-силен buzz, и т.н, и т.н. Това са все неща, които са важни, НО като погледна картината и някак всичко това остава на заден план, разбираш ли ме? Е, Panasonic не може да докара такава картина, и то не само защото няма Full Color Managemant (става дума за досегашните модели, ама те май и новите нямат).
    Ами те плюсовете и минусите действително си остават само в началните описателни страници, но дори и те са преписани. Посочи ми един пост, различен от мой такъв, в който някой да изказва (ама не наизуст, а от опит) някакъв съществен негатив, който да касае реално (не някакви едва доловими аспекти, дето ми ги вреш в очите по отношение на Samsung, пък те присъстват навсякъде в плазмите) качествата на картината. Само хвалби, прехласване, от видяли и не видяли. Е, не мяза ли това на фен-клуб?
    Дай снимки да видим за какво зеленеене говориш. Плазмите имат зеленене на картината при тъмни сцени-специфично за технологията.
    Според теб каква е разликата между 50B550 и 50B610 ? /едно и също шаси и панел ,но различен корпус и активирани екстри в сервизното меню/
    Рядко има постове с критика като твоите ,което аз лично приветствам. За съжаление ,повечето членове се прехласват ,по новият си телевизор и пропускат подробностите в картината...С течение на времето се учат какво да гледат и ще започнат да се оплакват като теб. Аз искам точно това-да обсъждаме проблемите ,а не да си мълчим. Тези споделени проблеми ще повлияат на покупката на определени марки и модели - което ще вбеси вносителите и представителите на марките

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Снимки за съжаление не мога да пусна, отдавна нямам вече досег с V20 (хи-хи), пък от нета не ми се рови да търся, но не е това. Ама погледни първа страница, ти сам си го написал.

Няма повече тук да коментирам Samsung, за да не ме обвинят, че не пиша където трябва за тях. Но ти можеш ли да застанеш твърдо зад това си твърдение, че и да го докажеш?

13. Тук е от
    Feb 2011

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

16. Тук е от
    Feb 2011

hristoslav2 ти нали имаш въпросния 50V20?!

Имал ли си проблеми с телевизора или всичко е въпрос на свикване след определен период от време?

17. Тук е от
    Dec 2010

Учуден съм, че Техномаркет пуснаха 50VT30E на такава ниска цена 3700 лева с 5% смешни са цените обаче на GT30E на мен ми казаха, че следващата седмица ще има масови намаления.

18. Тук е от
    Feb 2011

да, цените и на 42VT30 и 50VT30 са много добри.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 94 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе