Страница 74 от 94 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,096 до 1,110 от общо 1409

Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Re:Panasonic Plasma TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Ами явно не им е това маркетинговата стратегия. Според мен трябваше да отделят повече пари да "образоват" хората на тема плазми, защото потребителите се страхуват да купуват плазми, а те Панасоник там са силни. Аз след като съм вече толкоз време на G30-ката и като видя някое насрано откъм цветове LCD и се чудя как хората може да го купуват това...

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от mistreated
    Това се опитвах и аз вчера да обясня на един приятел. Така е, хората гледат "лъскавото" и "екстрите". Друг е въпросът, защот от Панасоник не подходиха малко по-различно в този аспект. Нищо не им пречеше да извадят няколко по-лъскави модела. Едва ли щеше да им оскъпи продуктите кой знае колко.
    Имаха един модел през 2009 година - Z серията , слим дизайн
    http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p54z11e
    Но вместо да продължат с тази серия и през следващите години, те пак произвеждаха телевизори с обичайният им дизайн. Много са консервативни!!!

http://www.reuters.com/article/2011/...7LK07T20111020
    http://lenta.ru/news/2011/10/20/cuts/

Нека да изчакаме официалният през релииз
    http://panasonic.net/news/
    Според мен ще съкратят част от персонала, както и производството на телевизори за да намалят загубите.

https://www.youtube.com/watch?v=KXYsSk7zDDQ#ws

https://www.youtube.com/user/PanasonicVIERAglobal

Преди 5 дена бях в Технополис Варна и там един от продавач консултантите спомена, че когато бил на семинар/обучение на Филипс, водещият казал, че Филпс намаляват и прехвърлилят производството на тв, защото колкото повече произвеждалии продавали, толкова повече губили акционерите им. Явно продават по себестойност или с минимална печалба....не издържат на конкурунцията.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Как е бръмчането при ярките сцени и изобщо има ли подобни шумове (вентилаторите му) при тих режим на звука при PANASONIC 46G30? Става дума за един претенциозен приятел от към дразнещи такива жуженета, който иска да си купува модела. И изобщо това ли е най-добрата плазма в този ценови клас?

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Това се опитвах и аз вчера да обясня на един приятел. Така е, хората гледат "лъскавото" и "екстрите". Друг е въпросът, защот от Панасоник не подходиха малко по-различно в този аспект. Нищо не им пречеше да извадят няколко по-лъскави модела. Едва ли щеше да им оскъпи продуктите кой знае колко.
    Да, ама за тия, които гледат лъскавото и екстрите ще си има други модели - евтина матрица, орязани настройки - пускаш и се радваш на шаренийката.
    На този потребители му е все едно какъв е телевизора като картина. В общия случай му стои в магазинен режим, бичи на Динамичен и всичко си му е на 6. Висок контраст, ярки цветове - красота. Това е за клиентите на LCD като цяло.
    Само че освен тях има милиони потребители по света, които държат на качеството. И не само го казват, че държат, а наистина го търсят. Само че те не прощават издънки като floating blacks и промени в параметрите във времето. Наличието на 3д, интернет и youtube не ги успокоява.

Пък и дявола за Панасоник не е толкова черен.
    http://www.whathifi.com/news/japan-p...as-losses-loom

6. Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Как е бръмчането при ярките сцени и изобщо има ли подобни шумове (вентилаторите му) при тих режим на звука при PANASONIC 46G30? Става дума за един претенциозен приятел от към дразнещи такива жуженета, който иска да си купува модела. И изобщо това ли е най-добрата плазма в този ценови клас?
    Ами на мен не ми бръмчи (за разлика от V20, който може да се чуе ако сте в пълна тишина), както и почти не грее (осезателно по-малко от моделите от мин. година).
    Дали е най-добрата оферта не мога да кажа, за мен беше най-добрата, но аз взех 50', при 46' има и доста добри LCD-та за по-малко пари.

ПП: Относно по-горното инфо. То е ясно, всичко ще се прави в Китай.

7. Тук е от
    Oct 2002

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Ако бяха далновидни като корейците с един хубав медия плеър да им внедрят и сега нямаше да са на този хал! Срамота хубави тв с посредствен плеър! А както се вижда масово се захласваме по тв-та заради тъпите плеъри...все едно това ще гледаме а не екрана... масово потребителите сме 'късогледи' и това използват корейците.
    Моите уважения към Панасоник, на HD DVD какво му беше на стандарта, но и той вдигна бялото знаме. Когато всички преминават към LCD ти не може да стоиш като магаре на мост и да се чудиш LCD или Плазма да правиш. Когато другите бяха на Full HD плазмата на Панасоник беше все още на 1280x768. Няма как и с това потребление на ток също да пробиеш. Разбира се липсата на "универсален" плеър беше капката която преля чашата. По сложно от това не можеха да го измислят, че с карти и т.н. Те са го направили единствено да може от тяхната видеокамера да се гледа на плазмата.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2011

Какво пък толкова ви интересува този плеър? Едва ли като си купиш телевизор за 3000 лв, точно това те интересува в него. Повечето хора, които държат да има такива скъпи и качествени телевизори, отдавна си купиха медиа плеъри.

10. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

И другите марки се издънват с тези медия плеъри , като най-глупаво се държат LG , чийто плеър си е доста добър , но упорито отказват да качат и DTS звук. Като нямат намерение да слагат плеър ,който е пълен и универсален да дават в комплект с телевизора един външен от нисък клас поне. Не знам за света ,но за България Самсунг избива рибата само заради плеъра , който я им струва 20 долара ,я не. Иначе ,че има слот за SD карти не е лошо , напротив , а и други го слагат (Тошиба) заедно с USB обаче.
    Интересното е ,че у нас от средата на годината бройките плазми на Панасоник по-магазините изчезват и остават само мостри ,които никой не иска да купи и реално марката продава усилено само няколко месеца , явно нещата опират и до менъджерските умения на представителствата , а това у нас е супер трагично.
    Какво пък толкова ви интересува този плеър? Едва ли като си купиш телевизор за 3000 лв, точно това те интересува в него. Повечето хора, които държат да има такива скъпи и качествени телевизори, отдавна си купиха медиа плеъри.
    Ама логиката на клиента е съвсем обратната " Като давам 3000лв. искам да има всичко" и пълен медия плеър е най-важната екстра , за която питат. На повечето хора не им се занимава с отделни устройства ,кабели , които се мотаят и им развалят обзавеждането и прочее съображения . Явно има търсене на вградени плеъри , 3 години всички освен Самсунг си правят оглушки , затова ядат дървото.

11. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

За Panasonic
    Panasonic Corporation е световен лидер в разработката и производството на електронни продукти за широк кръг от потребителски, бизнес и индустриални нужди. Базирана в Осака, Япония, компанията отчете консолидирани нетни продажби от 8,69 трилиона йени (105 милиарда щатски долара) за годината, завършила на 31 март 2011 г. Акциите на компанията са регистрирани на фондовите борси в Токио, Осака, Нагоя и Ню Йорк (NYSE:PC). За повече информация относно компанията и марката Panasonic, посетете уебсайта на компанията на адрес http://panasonic.net/.

За Samsung Electronics Co., Ltd.
    Samsung Electronics Co., Ltd. е световен лидер в областта на полупроводниците, телекомуникациите, дигиталните медии и дигиталната конвергенция с консолидирани продажби за 2010 г. в размер на 135,8 млрд. щатски долара. Осигуряваща работа приблизително на 190 500 души в 206 офиса в 68 държави, компанията се състои от девет самостоятелно функциониращи бизнес единици: Визуални дисплеи, Мобилни комуникации, Телекомуникационни системи, Цифрови устройства, �?Т решения, Цифрови изображения, Памети, Системи с висока интеграция и LCD. Призната за една от най-бързо развиващите се световни търговски марки, Samsung Electronics е водещ производител на цифрови телевизори, полупроводникови чипове, мобилни телефони и TFT-LCD монитори. За повече информация, моля посетете www.samsung.com.

За Sony Corporation
    Sony Corporation е водещ производител на аудио, видео, игри, комуникации, ключови средства и продукти на информационните технологии за потребителския и професионалния пазар. Със своите музика, снимки, компютърни развлечения и онлайн бизнес, Sony е уникално позиционирана като водеща световна компания за електроника и развлечения. Sony реализира консолидирани годишни продажби от около 87 млрд. щатски долара за фискалната година, приключила на 31 март 2011 г. �?нтернет страница на Sony Global: http://sony.net/.

http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...#anker_7970653

12. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    Ама логиката на клиента е съвсем обратната " Като давам 3000лв. искам да има всичко" и пълен медия плеър е най-важната екстра , за която питат. На повечето хора не им се занимава с отделни устройства ,кабели , които се мотаят и им развалят обзавеждането и прочее съображения . Явно има търсене на вградени плеъри , 3 години всички освен Самсунг си правят оглушки , затова ядат дървото.
    Ами явно е въпрос на гледна точка... Аз принципно не обичам нещата "много в едно". Затова, въпреки, че имам сателитен приемник, който спокойно си възпроизвежда филми и музика, както и лаптоп с HDMI изход, съм си купил и медиа плеъри от висок клас за хола и спалнята. Какъвто и да е вградения медиа плеър на телевизора, то по никакъв начин не може да се сравнява с един отделен медиа плеър от среден и висок клас.
    Да, прав си за масовия потребител, че иска всичко да има като екстри, но едва ли телевизори по 3 бона си купуват "масови потребители"...

13. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Да, прав си за масовия потребител, че иска всичко да има като екстри, но едва ли телевизори по 3 бона си купуват "масови потребители"...
    Ето как сам си отговори масовия потребител къде се насочва а от там и основните печалби... 5 х3000 не е като 5000 х1500 нали?

14.  

15. Тук е от
    Feb 2011

Аз купих тази година плазма на Панасоник за 3 бона и за мен най-важното беше качеството на картината. 22 г в нас сме избирали за основен само ТВ-та на Панасоник и не сме имали проблем с тях. Имам и два малки Самсунга, единия два пъти беше на ремонт.

И двата ми предишни панасоника съответно от 1988-ма и 2001-ва още работят .

Относно продажбите на ТВ искам да споделя че видях как служител в Технополис Плевен се опитваше да разубеди купувач да не купува плазма защото била остаряла технология и не можела да се сравнява с LCD-то. Сигурно това го е правил десетки, а може би и стотици пъти. Предполагам едно поне 80% от хората му се доверяват и избират някое LCD на Самсунг или LG.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Brutallica Print
    Относно продажбите на ТВ искам да споделя че видях как служител в Технополис Плевен се опитваше да разубеди купувач да не купува плазма защото била остаряла технология и не можела да се сравнява с LCD-то. Сигурно това го е правил десетки, а може би и стотици пъти. Предполагам едно поне 80% от хората му се доверяват и избират някое LCD на Самсунг или LG.
    Това не е само в един магазин.. По мои наблюдения в Технополис Варна има също 1 такъв продавач консултант, а в Техномаркет Варна са 2-ма... и така във всички вериги и магазини.

17. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    Ето как сам си отговори масовия потребител къде се насочва а от там и основните печалби... 5 х3000 не е като 5000 х1500 нали?
    Много ясно, че голямата печалба идва от бюджетните модели, а не от най-скъпите. Но аз имам и друга гледна точка, поради която няма скоро да си взема върхов модел. Качеството не отговаря на цената. Тук стигаме и до екстрите. Не искам никакви екстри, като USB плеър, WiFi, DLNA, Gorilla Glass, монолитен и slim дизайн, светещо, или "магическо" дистанционно. Искам перфектния образ при 2D, 3D, SD и HD. Не съм видял все още такъв телевизор.

18. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Това не е само в един магазин.. По мои наблюдения в Технополис Варна има също 1 такъв продавач консултант, а в Техномаркет Варна са 2-ма... и така във всички вериги и магазини.
    Когато си вземах нашата плазма, преди около 4 месеца, след като я разопаковаха и започнахме тестове в Технополис в София попитах човека от магазина, с който я тествахме, какво мисли той и дали хубавите ледове не са по-добра алтернатива. Мнението му беше категорично - "Тази плазма на Панасоник е много по-добър избор!"

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 74 от 94 ПърваПърва ... 2464727374757684 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе