Първоначално публикувано от
Katmai Здравейте всички,
От 2 дни съм със Panasonic TX-P50ST50 (само този се побра в бюджета и отговори на изискванията ми, като взех в предвид и мненията от този форум разбира се. Хванах и 7% намаление. Благодаря, че ви има!). Засега впечатленията са ми отлични! Успях да проверя дали не е работил (като мостра или върнат от клиент, понеже беше отварян кашона, но ТВ-то и всичко останало си беше в оригиналната опаковка), в момента е на 15 часа
. Позлвам го с IPTV на TiVi.bg и както казах и преди за сега съм очарован! Благодаря още веднъж на
hristoslav2 и lazarus18 (както и всички останали) за усилията които полагат за здравето на този форум!
Няколко въпроса ме безпокоят и колкото и да чета неможах да намеря точен отговор на тях, а именно:
1. Точни първоначални и последстващи настройки: намалих яркост и контраст на 30/50; гледам само ТВ за сега 16:9 пълен екран без линии; съобразявам се с това да сменям канали на всеки 2 часа (пък и кой може да издържи тъпотиите по ТВ напоследък
. В този ред на мисли, ако има някъв гайд за точни първоначални и второстепенни настройки - като линк, ще съм много благодарен да го споделите.
2. 3Д очила - знаете в комплекта с телевизора няма активни очила. 150 лв за един чифт, някък си ми се струва скъпо
. Прочетох в темата че има няколко модела които 'уж' стават:
SAMSUNG SSG-4100GB/XC :: Аксесоари и Маси за TV :: Аксесоари и Маси за TV :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
MVIEW DG-100 BIR :: Аксесоари и Маси за TV :: Аксесоари и Маси за TV :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SAMSUNG SSG-P41002/XC :: Аксесоари и Маси за TV :: Аксесоари и Маси за TV :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Молбата ми е да ми кажете със сигурност кой от изброените или някой друг е съместим с този модел на Панасоник и със сигурност е тестван и работи!
3. Относно плейването на 3Д филми от компютър, изчетох доста тук... но въпреки това неможах да открия точната конфигурация плейър, драйвери, кодеци и т.н. Разполагам с приличен компютър с АТИ 6850 видеокарта. От това което прочетох тук стигнах до извода:
"1. Софтуер за виртуален BD-ROM Drive - "Virtual Clone Drive", "DVDFab Virtual Drive'...
2. Софтуера "Arcsoft.TotalMedia.Theatre.v5.0.1.180.Platinum" за възпроизвеждане на Blu-ray 3D структура.
/както и 2D рип-овете й - Side by Side и Over-Under - най-често в .mkv формат/"
Освен 1.4 HDMI кабел и въпросните 2 софтуера има ли и по-добра конфигурация от софтуери или нещо допълнително, което трябва да инсталирам?
Надявам се да не съм много досаден и въпросите да не ви се сторят лаишки и предварително благодаря за отговорите!!!