Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-06-13 в 20:37.
Здравейте! Днес видях в брошурката на Т..П.. този телевизор tx-42ut50e за 900 лв., обаче ми си струва, че го предлагат без очила. Утре ще ходя на място да проверя какво е дереджето. Цената най ми допада и конверсията 2Д към 3Д. Малко са му ХДМИтата, но ще го преглътна. Но идея си нямам отде ще се вземат такива очила със затвор 2000 херца, както се споменава тук-там и колко ли струват. И въобще бива ли го този модел, разшифровах го само че е 2012 за Европа, бюджетен модел, и други такива ? Благодаря предварително и лека и доходна!
2 броя очила на samsung които са съвместими с panasonic струват 69лв
Благодарско chorlav, ще ми трябват поне 4 броя, та ще си помисля де ще му излезе края...
Преди да вземеш тв-то провери имат ли в наличност от очилата.
Въпреки че ъпдейтнах софтуера на плеъра, проблема остана. Звукът е с една идея по късно от картината, много малко но достатъчно да дразни. Сега ми се върти в главата дали може да е някаква несъвместимост(различни версии) между HDMI портовете на двете устройства. И от там да не може да се синхронизират.
Първоначалните ми впечатления от ТВ-то са много добри. Има страхотен черен цвят. Наистина страхотен. Пуснах филм от външен хард - ОК, но не може да плейва Блурей от харда. Субтитрите на единият филм бяха много малки като размер и няма настройки за промяна. Интернет приложенията са ориентирани за страна Германия, тъй като съм задал Германия на цифровият тунер. Браузъра е две нива по навътре в приложенията което е неудобство, но не съм проверявал, може би може да се измести напред. Днес ще си инсталирам медия сървър и ще връзвам лаптоп към тв-то. Ще видим там какво ще стане. Не съм си играл много с настройка на цветовете, не остана време. Най-важното махнах "Интелегентното" създаване на кадри, защото направо прецаква картината. Не мога да си обесня, защо е създадена тази функция. МАхнах и Еко режима защото при светла стая увеличава автоматично контраста а сега е в режим на разработка. Не са го измислили добре къде да бъдат HDMI входовете защото като закачиш кабелите, се огъват настрани за да паднат надолу, но предполагам са там за да може ако е на стена да се използват с лекота. Размерът на екрана след 42-ката е ок но може и по-голям да бъде- следващият!
За сега е това продължавам да го изследвамдовечера.
Имах интересна случка още първата вечер. Бях закачил един външен хард с собствено захранване. Докато гледах тв се измъкнало леко захранването и прецъка леко, което доведе до това ТВ-то да се рестартира. Стигнах до извода, че външен хард ще слагам само с захранване от телевизора.
- - - - - - - - - -
Има ги в Технополис и техномаркет в момента цена 59лв. Довечера ще си взема един комплект
Този пост е редактиран от jovko; 06-06-13 в 14:14.
Мерси! 42'' беше плазма S10 и бях много доволен докато не се появи една дебела черна линия. Което пък показа как за 3 години черното се е променило, защото имаше разлика между изключените пиксели от линията и съседните работещи на изцяло черен екран.
Относно SD Бнт1 не гледам, но гледам Нова и специално на Нова им е кофти сигнала. Не знам какво точно те интересува. Според мен SD телевизиите се виждат много добре, както и на предната ми плазма. Аз специално съм леко късоглед 0.5 и малки аретфакти или дефекти не ме дразнят
![]()
А новият телевизор го гледам от същото разстояние както старият - 2,5-3 метра. Но осъзнавам че можеше да е и 55'', следващият ще е тъкмо ще има накъде да се развивам.
По проблема със звука и картината на плеъра: Пуснах звука по аналоговият изход и отново има забавяне!!!
Ъпдейт на ситуацията със звука на плеъра. Пуснах плеъра на старото лсд на който гледах точно преди да го сложа на плазмата и се оказа че и там има забавяне. Плеърът се е прецакал някак си?!? Странна работа!
Този пост е редактиран от jovko; 06-06-13 в 21:26.
Знаете ли ако сложа страна Финландия, кой район трябва да сложа за да ми намери всички канали? Проблема е че искам да си наредя каналите така 100+спорт, 200+музикални и т.н. Обаче на страна Германия не ми дава да въвеждам номер на канал по-голям от вече съществуващите. А на Финландия мога да си ги правя 1100, 1200, 1300 и т.н. Обаче пробвах два региона на Финландия и не ми намира всички канали!
Изтрит
Този пост е редактиран от jovko; 07-06-13 в 21:28.
ъМалии, днеска бях в ТП за да видя как е с очилата за Панасоника tx-42ut50e. Трагодия, ориджинъл бройката струва 150 БГ лв! Има съвместими на Самсунг около 60 лв. ама не съм ги пробвал и дявол знае как се държат. Ходих и в Пле$ио и там пък ми казаха, че такива очила внос в БГ не е имало и само в ибей ги има за 70 $ два броя. Отказах се впрочем и без това не съм зорлия...