Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 58 от 116 ПърваПърва ... 848565758596068108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 856 до 870 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Здрвейте,
    все още си разработвам ST60-ката, но две неща ме тревожат и притесняват нещо.
    1.При SD сигнал, около логата и всички надписи където има от предаванията има някакъв отенък около тях - все едно има двоен образ! Така ли е при вас. Вярно е че е Булстаком, но и при ефирната телевизия се забелязва - макар и по-слабо.
    2.При гледане на 3Д, доста от сцените на заден план са замазани, отново нещо като двоен образ или crosstalk. Вижда се и при субтитрирте - все едно имат сянка. Има ли настройки за това или... трябва да се притеснявам.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

hristoslav2 купих си плазма панасоник TX-42ST60E и имам въпрос: Когато си вземах модула bestcas от офиса на мсат ми казаха че трябва да задам настройка на езика Германия за да ми подреди каналите както ги подрежда мсат и аз така и направих, но каналите са разбъркани и не са подредени както трябва. Та има ли някакво решение на този проблем?

4. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

На мен ми казаха, че за панасоник трябва да взема conax и при мен са разбъркани каналите.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013

Явно ще ги нареждам ръчно...

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от brabusbg Виж публикацията
    Здрвейте,
    все още си разработвам ST60-ката, но две неща ме тревожат и притесняват нещо.
    1.При SD сигнал, около логата и всички надписи където има от предаванията има някакъв отенък около тях - все едно има двоен образ! Така ли е при вас. Вярно е че е Булстаком, но и при ефирната телевизия се забелязва - макар и по-слабо.
    2.При гледане на 3Д, доста от сцените на заден план са замазани, отново нещо като двоен образ или crosstalk. Вижда се и при субтитрирте - все едно имат сянка. Има ли настройки за това или... трябва да се притеснявам.
    1. Нормално е. Това се нарича"HALLO" ефект и е причинен от скалирането(разтягането) на SD сигнала до нативната резолюция на панела.
    2. Пак нормално. Често тази техника се използва от режисъорите на филма, за да подчертаят главните действащи лица които са в близък план. Операторът на камерата, фокусира върху тях и така се разфокусира далечният план.

Цитат Първоначално публикувано от Mitev84 Виж публикацията
    hristoslav2 купих си плазма панасоник TX-42ST60E и имам въпрос: Когато си вземах модула bestcas от офиса на мсат ми казаха че трябва да задам настройка на езика Германия за да ми подреди каналите както ги подрежда мсат и аз така и направих, но каналите са разбъркани и не са подредени както трябва. Та има ли някакво решение на този проблем?
    Да на страна Германия - при тази настройка стартовата честота е най-близка, до тази която се използва от М-сат. Друг е въпросът как М-сат използват/подреждат програмите си в различните обхвати...подреждаш ги ръчно.

Както съм писал в темата за избор - поради безхаберието на някои чиновници в МТИТС и Българският институт по стандартизация няма приети стандарти по DVB....Именно затова, в доста марки ТВ, няма опция за избор на страна България и всеки кабелен оператор си прави каквото си иска.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-12-13 в 19:19.

7. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Нее, нямах предвид когато пейзаж отзад не е на фокус. Просто е раздвоен доста силно образа назаден план. За съжаление нямам база за сравнение, понеже ми е първия 3Д телевизор.

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

Колеги който ползва модул с карта и не може да си подреди каналите както са подредени на приемника на MSat! Връщат се фабричните настройки и се избира държава Норвегия.
    Този пост е редактиран от chorlav; 04-12-13 в 00:02.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Нее, нямах предвид когато пейзаж отзад не е на фокус. Просто е раздвоен доста силно образа назаден план. За съжаление нямам база за сравнение, понеже ми е първия 3Д телевизор.
    1. Ъпдейт на софтуера;
    2. Намали 3Д дълбочината и рязкостта;
    3. Интелигентните кадри на макс, пробвай да увеличиш честотата на опресняване на 120 херца;
    4. Плавни движения включени;
    5. Рядко, но понякога се налага обръщане на ляв - десен кадър. Ще го познаеш по дискомфорта който се причинява при неправилно зададени кадри.
    6. Лош 3д релийз.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Да споделя какво реших (май окончателно) - отивам миналата събота в ТП да вземам 50ст60 и разбира се пак го погледах, преди да го взема. И какво се случи - ами отказах се. Причината - много ми трептеше, досега не бях го забелязал, чак очите ме заболяха. Явно и аз съм от хората, които виждат това трептене. Много се разочаровах, но явно ще чакам да паднат 4К и така.

12. Тук е от
    Nov 2012

Зависи много от плеъра с който си зареждаш филма ,как поддържа форматите и функциите му към обработка на 3Д сигнал.

13. Member Аватара на brabusbg
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от maglata75 Виж публикацията
    Зависи много от плеъра с който си зареждаш филма ,как поддържа форматите и функциите му към обработка на 3Д сигнал.
    Ами и от плеъра на ТВто, и отвъншен плеър пускам филма и все си е така. Иначе пи горе описаните стъпки съм ги пробвал ваички и.. все така :-(

14.  

15. Тук е от
    Nov 2012

Ами и от плеъра на ТВто, и отвъншен плеър пускам филма и все си е така. Иначе пи горе описаните стъпки съм ги пробвал ваички и.. все така :-(
    знам ли? ,но според мен е от плеъра на компа.... аз ползвам Splash PRO EX и никакви грижи с формата и тем подобни...

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, и аз отивайки със страхотен хъс в ТП да си купя 50ST60 установих, че картината трепка и много натоварва очите, поне при мен се оказа доста осезаемо(както и на другите двама с мен, които също го усетиха особено както плазмата беше разположена между LCD-тата). Когато гледам на телевизор с кинескоп с честота 100Hz картината ми се струва спокойна, приятно ми е. Та искам да попитам да ли честотно това е нормалния режим за гледане или може да се вдигне честотата и картината да си е спокойна за очите, а не така дразнеща за някои от нас.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2002

На всички които им трепка, трепкането е функция на яркостта и осветлението като цяло. Свиква се и в нормални условия не се забелязва повярвайте ми. От всички проблеми на плазмената технология трепкането е най-малкия, притеснявайте се за прогарянето повече.
    loudnes одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Feb 2010
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от stiv13 Виж публикацията
    Здравейте, и аз отивайки със страхотен хъс в ТП да си купя 50ST60 установих, че картината трепка и много натоварва очите, поне при мен се оказа доста осезаемо(както и на другите двама с мен, които също го усетиха особено както плазмата беше разположена между LCD-тата). Когато гледам на телевизор с кинескоп с честота 100Hz картината ми се струва спокойна, приятно ми е. Та искам да попитам да ли честотно това е нормалния режим за гледане или може да се вдигне честотата и картината да си е спокойна за очите, а не така дразнеща за някои от нас.
    Точно и на мен много ми натоварваше очите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе