Aми честно казано въобще не знам какво е AV1. Ето снимка. Аз такава букса не съм виждал?!?!!
Отлична
Много добра
Добра
Средна
Задоволителна
Слаба
Aми честно казано въобще не знам какво е AV1. Ето снимка. Аз такава букса не съм виждал?!?!!
Това е минискарт букса ( не съм сигурен дали така се казва ) , но в комплекта с телевизора трябва да имаш такъв преходник скарт->минискарт. Аз поне имам.
П.С. Колегата на предната страница е сложил и снимка.
Благодаря ти! Или аз не мога да я намеря или в моя комплект с телевизора няма такава букса!
В комплекта трябва да имаш преходен кабел - като този в поста
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post661607
това е преходник SCART към miniScart (тип Display Port) който е за входящ сигнал.
Аудио може да изкараш по три начина
1- оптичен изход (цифров)
2- HDMI ARC (цифров)
3- 3,5мм жак към чинч - от изхода за слушалки (аналогов)
SCART входове и изходи повече няма да има в телевизорите(както и VGA) !
Това беше решено преди две години, като целта е да се премахнат постепенно всички аналогови входове и останат само цифровите (HDMI, Digital coaxial, Optical, Display Port)
Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-01-14 в 20:00.
Този адаптор е за входящ сигнал EUROSCART TO HDMI . Не знам как ще си вземеш звук от HDMI на телевизора . Все пак това е вход. Изход единствено може да се получи с ARC , но не съм сигурен дали звука може да се върне в аналогов вид , какъвто се иска . Според мен купи си качествен кабел 3,5 mm / RCA и си ползвай изхода за слушалките . Има настройка за ниво на звука отделна от тази за телевизора
Абсолютно EUROSCART си е този жак (само, дето е мини), с поддръжка на двупосочно аудио. И както спомена колегата zlatacho, ако иска да "извади" стерео от него към входовете, които има колегата, му трябва SCART-CHINCH адаптер:
!!scart2.jpg
Няма общо с HDMI и цифров сигнал. Ето и от ръководството шот... В комплекта трябва да го има този кабел:
Прави сте , грешката е моя от недоглеждане.
Намерих такъв преходник. Благодаря на всички. Звука е чудесен сега.
Този пост е редактиран от brabusbg; 15-01-14 в 12:44.
Здравейте. От 3 месеца станахме собственици на TX-P50ST60 и след доста разработване вече съм го сложил на настройките които видях тук в темата. Малко след мен братовчед ми реши да вземе същия и отново се разработи както пише тук но тези дни случайно се забеляза леко отбелязване на лого. Странно е защото сутрин се гледа 2 часа и вечер след работа най-много 3 часа ( телевизия) а в повечето време се гледат предимно филми. Не мога да му помогна и затова питам тук. На мен ми е странно след като не се гледа толкова много часове на 1 телевизия как успя да се отбележат леко логота. Проверявам из интернет какво да правя и засега само " JScreenFix " намирам за оправяне на проблема. Много ще съм благодарен ако ме насочете какво да правя за да не стане още по-зле. Може би и настройките трябва да се променят. Благодаря ви предварително. Приятен ден.
В предните няколко страници има отново писано!
Обобщение от тях: https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post662395
Wolverine
Най вероятно, половинката му е гледала цял ден сапунени сериали :rolleyes:
Няма страшно, след няколко дни отпечатъка ще избелее и изчезне.
Това което сега видях като бях до тях, е че се вижда ( на светъл фон ) логото на Discovery Chanel и National Geographic. Сега му ги зумнах и цял ден докато е на работа му казах да пуска да върти BreakIn Images през флашката. Сега ще издърпам Scrolling bar и както е дал пример Дидко ,и него да върти цял ден да видим какво ще стане А и още един проблем при мен, аз гледам много филми но скоро забелязах, че лентите от субтитрите взеха да се отбелязват и сега ще видя как да ги обработя за да не са толкова ярки.
В "PotPlayer", който ползвам аз, а сигурно и в други, има опция да се настрои прозрачност на субтитрите - subtitles>font snd sizes>subtitle font style settings>background - първия плъзгач. Отделно, освен полупрозрачни, съм им променил цветът - към сиво. Патил съм и аз на старата си плазма...