Вижте резултатите от анкетата: Как оценявате картината на вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
174. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Отлична

114 65.52%
  • Много добра

53 30.46%
  • Добра

3 1.72%
  • Средна

1 0.57%
  • Задоволителна

1 0.57%
  • Слаба

2 1.15%
Страница 19 от 116 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1726
Like Tree148Одобрявам

Panasonic Plasma телевизори - част 4

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от soon Виж публикацията
    @koleto, колега от голямото семейство на Philips ЧЕСТИТО и първия въпрос е в пряко сравнение как е 50ST60 в резкостта, финитета на тънкия детайл, блясъка на нюансите и т.н. знаеш за какво говоря и как при почти всички други марки всичко това липсва и не е така съвършенно изразено?
    @soon,
    Не съм сигурен дали отчитам всичко което търсиш, но за мен плазмата бие по всички показатели. Има страхотна картина и детайли, в тъмните части на картината виждам неща които досега съм пропускал, пълен набор от настройки и истинска HD резолюция при движение - нещо немислимо за ЛЦД независимо от херците му. Филипса е също много добър телевизор, гледал съм го с правилните настройки и разликата в цветопредаването не беше толкова фрапантна, има по-добро автоформатиране, което при плазмата е слабо реализирано, но пък от друга страна то е ненужно при гледането на широкоекранни филми. Нека не забравяме и разликите в годините, в далечната 2009, плазмите Панасоник не бяха а това което са сега. За разлика от LCD , плазмената технология особено при Панасоник претърпя огромно развитие - силни адмирации за което.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от pilot Виж публикацията
    Къде ги дават тези стойности?...по-скоро до 60., но пък всеки си има вкус. А, по принцип в началото е добре да се гледа на по-занижени настройки.
    Panasonic TC-P55ST60 picture settings - CNET HDTV picture settings Forums 2013 Panasonic Settings/Issues - D-Nice Reference Settings Thread - Calibration Forums

Контраста ми е на 48, яркостта на 0, понякога ползвам и светлинния сензор който учудващо но върши перфектна работа.
    Този пост е редактиран от koleto; 01-06-13 в 07:58.

2.  

3. Novice
    Тук е от
    May 2011

Отговор: Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

След като имаме вече един собственик на новата серия, да питам, дали са направили настройки за субтитрите на плейъра в плейъра на ST60, понеже в ST50 са много дребни?

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jovko Виж публикацията
    Пичове, и аз да се похваля тука и да задам поредната доза въпроси!
    Днес капарирах една плазмичка 50ST50 ot tehnopolis. След като моята P42S10 даде дефект на 3тата година и не е в гаранция реших да купувам нова. Купих този защото все още имат не разпечатани бройки и като цена/качество според мен е по-добър избор от ST60. Ще му взема 5 годишна гаранция и за сега няма да купувам очила. 5% отстъпка и цената е около 1700лв с гаранцията. Прочетох много похвали за този модел и реших че не мога да пропусна и да си купя ЛЕД Сега само лед в уискито като пристигне телевизора. Нека да задам няколко въпроса за да съм подготвен за експлоатацията му.
    На коя държава се слага за търсене на цифрова кабелна телевизия?Ако се върже директно лаптоп с мрежов кабел може ли да се влиза от тв-то в шерната папка на лаптопа и да се гледа филм?
    Други очила съвместими с тв-то(по-евтини)?
    Не ми е първа плазма, но все пак нещо по-специфично за модела което да ме очаква при първоначалното пускане и разработване?
    Честито
    Прочети внимателно началото на 4-ти пост от темата.

Нови модели, но със стари проблеми
    http://www.avsforum.com/t/1472119/gr...again-for-2013
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-06-13 в 20:28.

5. Тук е от
    Dec 2009

Старата плазма вече окончателно реши да си ходи. Днес тънката лилава линия стана дебела черна лента Добре че все пак си поръчах нов тв. 3 години никакви проблеми и ......
    Кажете на коя държава да сложа в настройките на кабелният цифров тунер? Поне с това да съм готов
    Тука говорите за разни калибрации на цветове с уреди, това задължително ли е или е само за манияците?

6. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от zeit_x Виж публикацията
    След като имаме вече един собственик на новата серия, да питам, дали са направили настройки за субтитрите на плейъра в плейъра на ST60, понеже в ST50 са много дребни?
    Субтитрите са дребни.

7. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Имам PANASONIC TX-P42GT50 и използвам кабелна тв на НЕТ-1 EPG-то на някои кали показва за 24часа програмата, а на други за две предавания напред Попитах каб оператор той ми каза, че проблема бил в софтуера на телевизора,говорих с представител на панасоник той ми отговори, че проблема е от каб оператор Моля ако някой знае каква е истината моля да сподели

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jovko Виж публикацията
    Кажете на коя държава да сложа в настройките на кабелният цифров тунер? Поне с това да съм готов
    Тука говорите за разни калибрации на цветове с уреди, това задължително ли е или е само за манияците?
    Германия.
    Препоръчително /цена около 200 лева/, но няма кой да ти го направи, а и отнема 2-3 часа.
    Цитат Първоначално публикувано от emanchev Виж публикацията
    Имам PANASONIC TX-P42GT50 и използвам кабелна тв на НЕТ-1 EPG-то на някои кали показва за 24часа програмата, а на други за две предавания напред Попитах каб оператор той ми каза, че проблема бил в софтуера на телевизора,говорих с представител на панасоник той ми отговори, че проблема е от каб оператор Моля ако някой знае каква е истината моля да сподели
    Кабелният ти оператор. Настройки на EPG генератора /скорост на опресняване/.

Μοdel Black Black ANSI White White ANSI Contrast ANSI Review
    ZT Series (Plasma)
    TC-P65ZT60 0.00377 cd/m² - 161.38 (Custom)/144.93 (THX Bright Room)/104.16 (THX) cd/m² - 38454:1 (Bright Room)/27636:1 (THX Cinema) (ANSI?) HDGURU
    TX-P60ZT65B 0.003 cd/m² 0.004 cd/m² 120 (with ageing) cd/m² 68 cd/m² - HDTVtest
    TX-P60ZT65B 0.001 cd/m² 0.0026 cd/m² 108 (High)/92 (Mid)/94 (THX) cd/m² 53.37 cd/m² 20333:1 AVForums
    VT Series (Plasma)
    TX-P50VT60 - - 114 cd/m² - - FLATPANELSHD
    TX-P50VT60 0.03 cd/m² - 115 cd/m² - - LESNUMERIQUES
    TX-P50VT65B 0.004 cd/m² 0.007 cd/m² - 90.29 cd/m² 13000:1 AVForums
    TX-P55VT65B 0.003 cd/m² 0.007 cd/m² 120 (Window)/114 (Mid)/76 (Low) cd/m² - - HDTVtest
    TX-P55VT65B 0.005 cd/m² 0.0064 cd/m² 120 cd/m² 68.85 cd/m² 11300:1 AVForums
    GT Series (Plasma)
    TX-P50GT60B 0.005 cd/m² 0.008 cd/m² 120 cd/m² - - HDTVtest
    TX-P50GT60B 0.002 cd/m² 0.003 cd/m² 120 cd/m² 94 cd/m² 27741:1 AVForums
    ST Series (Plasma)
    TC-P60ST60 0.0082 cd/m² - 108.61 (Mid) cd/m² - - HOME THEATER
    TX-P50ST60 0.02 cd/m² - 80 cd/m² - - EreNumerique.fr
    TX-P50ST60 < 0.02 cd/m² < 0.02 cd/m² 104 cd/m² - - FLATPANELSHD
    TC-P65ST60 0.0068 cd/m² - 155.89 cd/m² - - HDGURU
    TX-P42ST60 0.005 cd/m² 0.007 cd/m² 166 (High)/158 (Mid)/138 (Low) cd/m² - - HDTVtest
    Table 2012

http://www.hdzona.com/forum/index.ph...ach=2601;image
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 02-06-13 в 20:42.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Някой имал ли е възможност видимо да сравни дали яркостта е еднаква при:
    Panasonic 42ST60 и Panasonic 50ST60. Срещам противоречиви мнения из нета.
    Кой размер е с по-висока яркост, че тя е нужно важна в тази ситуация?

Още един въпрос към
    @koleto - в какво помещение гледаш новата плазма, разстоянието ТВ/ЗРИТЕЛ колко е при теб и най-важния проблем поне за мен, колко и как точно се чува този "велик и непоправим бъзинг" на тия Панасоници?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Гледам я от 3 метра в затъмнено помещение. Както казах в първия си пост, яркоста на тази плазма е сравнима с тази на LCD и не е никакъв повод за притеснение-имам излишък от яркост, като настройката ми е на средно положение (както и при филипса) при обща осветеност на екрана "low". Няма недостиг на светлина и при 3Д режим - за него се препоръчва да се вдигне общата осветеност на "high" и да се свали малко гамата на 1.8 вместо 2.4. Бъзинга не е болка за умиране и се ядва - повярвай ми за мене звука е много важен, по принцип не търпя никакви вентилатори и лаптопа ми е в другата стая. Чува се само при светли сцени и намален телевизор и то в достатъчно тихо помещение.

- - - - - - - - - -

[QUOTE=soon;626550]Някой имал ли е възможност видимо да сравни дали яркостта е еднаква при:
    Panasonic 42ST60 и Panasonic 50ST60. Срещам противоречиви мнения из нета.
    Кой размер е с по-висока яркост, че тя е нужно важна в тази ситуация?

Може да ги видиш в технополис the mall - 42 е на втори ред заедно с куп LCD та, а 50 ката е срещу нея редом до едно LCD на Панасоник - никакви грижи с яркостта.
    Този пост е редактиран от koleto; 03-06-13 в 14:50.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

@koleto много ти благодаря за изключително точния и разбираем отговор. Рядко се случва някой да каже с 3-4 думи конкретно за реалната ситуация коментирана в цели теми. Интересува ме защото имам желание от няколко години да взема и аз една 50' плазма в името на голямото кино. Но, както каза до тази година тази технология специално за мен трудно ми хващаше окото с тия доста компромисни проблемчета. Да, ST60 за първи път може да се каже, че става за нов основен екран за гледане на филми.

13. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от milenskior Виж публикацията
    Аз съм с ST50 и също съм вързан с оптика към ресивер.
    При мен звук излиза като пусна филм през HDMI но той е винаги стерео.
    Как ли не се мъчих, но компа ми опознава телевизора като стерео и предполагам че не ми пуска многоканален звук към него.
    Иначе от самия телевизор когато има филми с многоканален звук си ми пуска към ресивера необходимия сигнал и той си го разкодира.
    Аз съм решил да си купя външен плеър с коаксиален изход и да си реша проблема кардинално, тъй като ресивера ми няма HDMI вход.
    Не зависи от компа при мен пуска 5.1 през HDMI до телевизора, но от телевизора през оптичния изход излиза стерео. Ако пуснеш оптичен от компа до ресивъра няма да имаш проблем (естествено имаше липсинк, но той се оправя), при мен беше така преди да си взема AVR с HDMI вход.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

16. Тук е от
    Nov 2012

съвет ,ако приемаш..... колкото по голям толкова по зрелищно
    така,че от 50 инч... нагоре задължително
    да не ти кажа колко се бях зарибил за мицибуши тв.
    Но пустия му транспорт и гаранция ме отказаха
    И започват от 72инч. на горе ,със сигурност си в филма на 100% ,че и 3д.
    Така че успех
    към колегата soon

17. Тук е от
    Dec 2009

Помощ!
    Днес ми пристигна тв-то. 50st50 всичко добре, но ...... Имам медиа плеар Hyundai HMB L110. Пуснах филм и установих, че има забавяне в звука от около секунда! Много е кофти и не мога да отстраня проблема. Плеара съм го ползвал на два други телевизора и не е имало такъв проблем! Казвайте какво да правя.

Друго забелязах че субтитрите на НВО се появяват с една идея по-късно.
    Христослав помогни ми!

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jovko
    Звукът от медиа плеара ми закъснява!
    Субтитрите на НВО закъсняват със една идея
    Виера линк ми тръгна на немски, а след това ми предлага да разглеждам немски сайтове
    Тези добавяния на кадри много развалят филмовата картина, махнал съм почти всички подобрявания.
    Благодаря ти предварително!
    jovko
    За връзката с медияплейъра - виж в неговите настройки за звук. В телевизора също има такава - за забавяне/виж да не е пипната на максимум/.
    За субтитрите незнам....
    Езика на Виера линк - зависи от настройките за държава и език. Няма български приложения.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 05-06-13 в 20:11.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 116 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1522
    Последно: 06-02-13, 15:37
  5. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе