Първоначално публикувано от
ivots77 Здравейте на всички във форума! Бих желал да попитам за следното и ще съм много благодарен за мненията ви:
Имам телевизор Philips LED Pro 40PFL9704H/12. Кабелният ми оператор е МСАТ Ползвам тунера на телевизора в комбинация с Conax модул и карта, като Conax модула е закупен от тях, а картата е комплект с модула. Тъй като не използвам техният декодер,те ми предложиха да ползвам Conax модул, за да декодирам кодираните канали. Получава се следната ситуация: При изключване на телевизора на канал, който е кодиран от МСАТ, а те са почти всички и повторно включване на кодиран канал доста дълго време не излиза картина. Само на Канал 1, bTV, MSAT и мисля още няколко канала това не се получава, на тях като го изключа и включа веднага се появява картина, но те нямат кодировка.На някой канали от кодираните излиза звука веднага, без картина, а на други няма и картина и звук. Но в момента на изчакаване до появяването на картината ако превключа на съседен канал или независимо на кой да е канал картината и звука се появяват веднага. Попитах в МСАТ и те казаха, че знаят за това и дадоха следният отговор: Тъй като ползвам Conax модула като декодирващо устройство т.е не ползвам техният декодер то при включване на канал, който е кодиран то Conax модула започва декодиране на всички канали и това отнема доста време, а при използване на декодер предоставен от тях софтуера е инсталиран в техният декодер, който е пак Conax система за декодиране, но декодирането се извършва и обработва в декодера и няма забавяне в картината ако се ползва декодер. При ползване на Conax модул и тунера на Philips телевизора двата софтуера са различни. Бихте ли дали мнение по този въпрос, получавало ли се е и при някой друг това има ли някой опит с Conax модул и карта с телевизори на Philips или други телевизори. Ще съм много благодарен на мнения. Посъветваха ме от МСАТ да преинсталирам с нов софтуер и това би трябвало да реши проблема, но не видях в новият софтуер да има update на този проблем.
Извинявам се за дългият пост,но мисля, че е интересно и ще е от полза да се изясни и това.
Благодаря на всички, които отговорят!