26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
52"
55"
60"
Някъде бях намерил "препоръчителни" и "оптимални" настройки на телевизора за най-добра картина където всички тези опции бяха изключени ...
Дали ще са включени/изключени, дали ще се включват/изключват при определени условия - това е само и единствено въпрос на личен избор. И какво значи "препоръчителни" настройки? Ако на мен ми харесва картината да е по-ярка или по-тъмна, например, защо следва и някой друг да възприема образа по същия начин?
"Оптимални" са настройките, които сам си избереш и най-много се доближават до изискванията ти. Останалото е само мнение по въпроса.
По никакъв начин не взимам отношение за по-добри настройки, защото всичко е въпрос на вкус както е казало кучето. Ето къде прочетох за "най-добри" настройки. Просто се набива на очи че всички екстри са изключени ...
Philips 55PFL6008 Reviewer's Recommended Best Settings | AVForums
Петър Младенов не вменява мнение, а споделя забелязаната истина в която все по-малко хора вярват.
Да!!! За да има възможно най-добра картина един нов скъп или евтин телевизор, трябва почти на 95% да му се изключат всички "екстри" за които сме платили. Да, това е пътя към качеството на картината.
Не става дума за "вярване", а за индивидуални възприятия - надявам се, че правиш разлика. И след като всички екстри "трябва" (това ако не е вменяване, не знам кое е) да бъдат изключени, то защо тогава не си купуваме масово телевизори по 250-300 лв и да открием истинското качество на картината?
Всички тези екстри...вкарват изкуствени подобрения нямащи нищо общо със заобикалящата ви реалност която виждате всеки ден. Някои от тях(екстрите) даже вкарват артефакти в картината...
За да имате истинска качествена картина, то тя трябва да се доближи максимално до това което виждате..
1. Човешкото око "снима" с между 80 до 200 кадъра в секунда (разликата е индивидулна) - тоест камерите трябва да снимат със същата скорост, а не със сегашните 24, 25, 50, 60 кадъра в секунда.
2. Светлината се състои от 7 основни цвята, а не от само 3, които се използват при снимане и визуализиране на картината в дисплея(R, G, B)
3. Цветовете които изобразява вашият телевизор са 8-битови...а в реалноста са 32 битови.
Това изображение (широко 1000 пиксела в пълен размер) съдържа 1 милион пиксела, всеки с различен цвят. Човешкото око може да различи 10 милиона различни цвята.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...6/1Mcolors.png
все пак не забравяйте, че в момента го гледате на 6 битов монитор....
Файл:1Mcolors.png — Уикипедия
Този пост е редактиран от hristoslav2; 07-01-14 в 19:48.
Ами нали това казвам и аз - човешкото око има предимството да вижда пространствено, инак всичко наоколо щеше да изглежда като звездно небе, айде да не се връщаме в училище.
Щем или не, точно върху възможностите за пространствено излъчване са насочени усилията на производителите, инак от какъв зор се правят 3Д филми? Вярно, че TrueMotion, Motionflow и т.н. не са същото, но в определени случаи придават доста по-близък до реалността поглед върху действията, колкото и той да е фалшив.
Всичко това с уговорката за лични възприятия, които в никой случай не бива да се налагат като догма - всеки сам да си решава кое и как.
L1892 прав си брат, включвай всичко на макс и приятно гледане (нищо лично в индивидуалната заблуда).
soon, за бъзици си има други форуми - тук се коментират сериозни теми, най-вече свързани с немалко пари. Но кой какво и на каква степен ще включва или изключва не бива в никой случай да е догма, опакована като "правилни и оптимални настройки". След като всички фирми предлагат едно или друго, то явно има някакъв смисъл в това, който не е само комерсиален подтик.
Както и да е, няма да коментирам повече това, всеки да решава за себе си.
Когато имам закачен външен хард с филми към ТВ-то минава 10-20 сек. и ми се стартира хард-а, и трябва всеки път когато стартирам ТВ-то да изчаквам да ми страртира хард-а, и след това да си превключа на съответния ХДМИ вход, който исакм да ползвам. Можели това да се изключи и да ми отваря хард-а само когато искам да си го пусна от бутона с къщичката.
Не. За това се препоръчва, харда да се закача само когато ще се ползва.
Супер, като оправят софтуера ( сменят с андроид ), косур няма да имат тея Филипси, нищо че не са вече напълно такива.
Дали след смяната на собственика ще се запази качеството с което са известни?
А някой от другите производители, ползва ли директно андроид или просто фирмуеара им е на база андроид (както сигурно ще бъде при Филипсите )?
Този пост е редактиран от bg_inferno; 08-01-14 в 01:02.