Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор Philips ?

Гласували
573. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

14 2.44%
  • 32"

197 34.38%
  • 37"

53 9.25%
  • 40"

93 16.23%
  • 42"

141 24.61%
  • 46"

36 6.28%
  • 47"

31 5.41%
  • 52"

4 0.70%
  • 55"

3 0.52%
  • 60"

1 0.17%
Страница 61 от 103 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1540
Like Tree51Одобрявам

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Привет на феновете на тази марка. Първият ми LCD телевизор бе Филипс 30" и въпреки че отскоро съм го подарил на мои близки мога да кажа че бях изключително доволен от изображението. Телевизора остаря и се насочих към избора на по ново решение. Поради това и се позаглеждам в по новите модели от тази марка. Попрочетох някои мнения в темата и бих попитал изчистени ли са някои недостатъци които се коментират тук при 40" модела 7007. Виждам че високия клас държат високи цени но въпроса е заслужава ли си да инвестирам в тази марка при условие че елементарни неща не са изчистени. От магазина ми казаха за този модел че имал някои недостатъци. Останах с впечатление че при по високия клас някои слабости са оправени. Направи ми впечатление че е много муден при боравене с менюто, много мисли. Интересувам се ако някои има информация дали този модел може,
    - да комбинира на произволни позиции ефирни и сателитни канали,
    - да изтрива ненужните такива,
    - да има аудио изход регулиращ се в едно с звука от високоговорителите му,
    - да има бързо избиране на поне два режима на картината /дневен и нощен режим/,
    - да записва лесно и достатъчно дълго предавания от цифровите входове.

Сигурно и друго ще се сетя но това е на пръв поглед. На изображение телевизора ми хареса повече на фона на останалите на подобна цена.
    Този пост е редактиран от blekota; 06-05-13 в 11:20.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от blekota Виж публикацията
    - да комбинира на произволни позиции ефирни и сателитни канали,
    Това са два отделни тунера (поне за 6007К) и следва от Source на дистанционното да се извърши избора Гледане на ТВ или Гледане на сателит като за ефирните (кабелни) канали номерацията тръгва от 1, 2 и т.н. и за сателитните тръгва от 1, 2 и т.н. Възможно е подреждане на каналите, но отделно за ТВ, отделно за SAT (например чрез Philips Channel Editor, там те са групират като tabs: AIR, CABLE, SATELLITE).

За въпроса на erix: Искам да попитам ако някой ползва Philips My Remote приложение за телефона, дали като пише през програмата примерно в youtube на TV-то (46PFL5537 е моя) в полето за търсене се получава нещо? При мен става следното - пиша, чрез клавиатурата, но буквите не излизат на TV-то и съответно не мога да търся клипове така. Дразнещо е, защото би било много удобно при ползване на смарт функциите на телевизора. С дистанционното буква по буква си е мъка.

Да, без проблем изписва в полето за търсене чрез приложението за Android: MyRemote (единствения може би момент е, че трябва със стрелки да се позиционира курсора в полето за писане на Search), като допълнителна опция, която също работи за писане на текст в адресно поле при 6007К е безжична клавиатура А4 TECH GL-5 (2.4G wireless keyboard).

4. Member Аватара на blekota
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Пловдив

То е нещо подобно като на Сонито ми, ако искаш цифров избираш цифрови ако искаш аналогови избираш само тях. Всичко обаче е до софтуер, независимо че са отделни тунерите. Натискаш 1 гледат ефирен, натискаш 2 сателитен, както си ги нагласиш. Мисля че само при LG имаше такава възможност да се подреждат произволно.

5. nki
    nki е офлайн

Тук е от
    May 2013

Привет! Още един собственик на Philips в мое лице, което ме подтикна да се регистрирам тук. Темата е наистина изчерпателна.
    Телевизора ми е от бюджетната 3-та серия - 32pfl3807h/12
    Въпроса ми е следния - пускайки "демото" на опцията Digital Crystal Clear, екрана се разделя на две части - съответно ON в ляво и ОFF вдясно.
    Е каквито и настройки да правя, не мога да докарам гладката картина на Digital Crystal Clear ON от демото.
    Друго - на какво се дължат леките хоризонталните линии по ръбовете / краищата на обектите?
    Благодаря!

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от nki Виж публикацията
    Привет! Още един собственик на Philips в мое лице, което ме подтикна да се регистрирам тук. Темата е наистина изчерпателна.
    Телевизора ми е от бюджетната 3-та серия - 32pfl3807h/12
    Въпроса ми е следния - пускайки "демото" на опцията Digital Crystal Clear, екрана се разделя на две части - съответно ON в ляво и ОFF вдясно.
    Е каквито и настройки да правя, не мога да докарам гладката картина на Digital Crystal Clear ON от демото.
    Друго - на какво се дължат леките хоризонталните линии по ръбовете / краищата на обектите?
    Благодаря!
    Това с демото служи само за реклама. За да докараш такава картина, трябва да подадеш действително качествен сигнал до телевизора.
    Качи една снимка да ги видим - съмнява ме това да не е някакъв антефакт поради слабата обработка на сигнала. Виждал съм нещо подобно на описаното, на изложените мостри в магазините

7. nki
    nki е офлайн

Тук е от
    May 2013

Благодаря за бързия отговор.
    Ето два кадъра:
    Първият - на демото на Digital Crystal Clear. В ляво - меко и реалистично (според мен) изображение с включен Digital Crystal Clear.
    imgp4843.jpg

Вторият - въпросните хоризонтални линии по ръбовете-виждат се по надписите, както и по дръжката на чашата от първия кадър.
    imgp4842pv.jpg

Използвам цифрова телевизия от Мегалан.
    От Филипс ме агитират да си инсталирам новият ъпдейт.

8.  

9. Тук е от
    May 2013

Здравеите,нов съм в този форум.Интересува ме мнението ви за PHILIPS 32PFL3107h/12.В момента е на промоция около 520лв.Ходих и го гледах в Техномаркет,като картина ми допадна,звукът е малко пластмасов,определено старият ми кинескопен Томпсън-100 херца,е 2 по 20 вата и е като уредба.Дали този модел е надежден като качество на сглобката или понеже както казвате е базов,трябва да бъде избегнат?

10. Тук е от
    Dec 2009

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011

Благодаря за бързия отговор.
    Ето два кадъра:
    Това май е кофти сигнал, защо не направиш една проба с ефирния цифров какво ще виждаш?

12. Member
    Тук е от
    Dec 2005

What is deinterlacing? The best method to deinterlace movies

Това назъбване е заради interlace сигнала, който ти идва.
    Би трябвало телевизорът да deinterlace-не сигнала и тогава да го покаже.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Използвам цифрова телевизия от Мегалан.
    От Филипс ме агитират да си инсталирам новият ъпдейт.
    Както писах по-рано - слаба обработка на сигнала. По-точно лош деинтерлейс. Направи му ъпдейт.

Цитат Първоначално публикувано от Liverpool1969 Виж публикацията
    Здравеите,нов съм в този форум.Интересува ме мнението ви за PHILIPS 32PFL3107h/12.В момента е на промоция около 520лв.Ходих и го гледах в Техномаркет,като картина ми допадна,звукът е малко пластмасов,определено старият ми кинескопен Томпсън-100 херца,е 2 по 20 вата и е като уредба.Дали този модел е надежден като качество на сглобката или понеже както казвате е базов,трябва да бъде избегнат?
    Вече знаеш мнението ми за 3-та серия....Така че защо не погледнеш 4-та :rolleyes:
    Вярно че бюджета ти е малък, но телевизора се купува поне за 5-6 години.

Philips 47PFL6008 review...http://reviews.cnet.co.uk/tvs/philip...view-50011153/

Philips: Нова версия на Channel Editor - версия 3.3.6.0
    Този път новото е, че изданието не е достъпно за крайни клиенти.
    Новата версия 3.3.6.0 е съвместим със следните модели:

• 2013 телевизори: 6008 и нагоре
    • 2012 телевизори: 6007-9707
    • 2012 телевизори: 4007-5507
    • 2011 телевизори: 5806-9956

Philips: Neue Version des Channel Editors – Version 3.3.6.0 | Toengel's Philips Blog / TP Vision Blog

Поискайте си я от официалното представителство у нас.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 09-05-13 в 20:59.

14.  

15. isl
    isl е офлайн

Тук е от
    Jan 2008

Здравейте!Закупих от Техномаркет 32pfl4007Н/12.Общо взето съм доволен. Проблема ми е че не възпроизвежда аудиото а само видео от клиповете на фотоапарата мр4 качени на флашка.Направих ъпдеит до последна версия но проблема остана.Проблема не стои при закачане на флашката на 46pfl3800!!!!!!!
    Този пост е редактиран от isl; 11-05-13 в 16:53.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Двата модела са базирани на различни шасита и процесори и поради тази причина поддържат различни формати
    46pfl3800 е проектиран в R&D отдела на TPVision - и се предлага не само в Европа
    32pfl4008 е проектиран в R&D отдела на Philips - предлага се в Европа, САЩ и Азия
    Маркетолозите на Филипс си бяха банда безхаберни некадърници...Още през далечната 2001 година Филипс първи поставиха вграден плейър в моделите от високият клас, но за съжаление не продължиха развитието му и така загубиха голяма част от потенциалните си клиенти по света / корейците поеха инициативата и завзеха пазара/.

17. Тук е от
    May 2013

От седмица притежавам 46pfl3807 и мисля, че би било полезно да споделя някои впечатления.
    Първо да кажа, че от Серия 3000 никой не трябва да очаква много, тъй като, знаете, тя е базова и доста евтина - 46-инчов модел за 1000 лв не знам дали има друг.
    Първият цял ден си блъсках главата с настройката на цифровите канали през CA Модул на Близу, не намираше цифровите канали. Положението се оправи като зададох страна Финландия, пише го тук в по-предни постове. В пакета ми има HD канали, които така и не се появиха, но от кабелната казаха, че явно ми е слаб сигнала. Може и да са си го измислили, за да не се занимават, но това се преживява. Нещото, което е трудно за преглъщане, е отвратителното качество на матрицата. Фабричните настройки също са толкова ужасни, че буквално не става за гледане. Лицата на хората на всички фабрични настройки бяха солариумно червено-оранжеви. Отне ми 5 дни да настроя сносен образ, с който мисля, че ще живея. Шокът при мен беше от това, че замених стария 26-инчов CRT Самсунг от висок клас, който даваше несравнимо по-добра карина, въпреки над 15-те си години. Мислех, че новите Edge LED матрици са ОК, но явно не и в този модел. Съмнявам се, че и 9-та серия може да се сравнява с добрите стари кинескопи, но това е положението.
    Конкретно на 3807 констрастът е малък, екранът е малко мътен. Не съм забелязвал да има неравномерна подстветка. Въпреки слабия процесор и 50-те херца, за изненада се справя доста добре с бързо движещи се образи, футболната топка не прави „комета ефект“, болидът на Ферари се движи плавно. Няма никакъв двоен образ, белите букви са без сянка. Вграденият тунер е много по-добър от тези, които предлагат кабелните оператори.
    Още – никой да не се подвежда, че това е смарт телевизор. Единственото „смарт“ е youtube клиента, който обаче не става за употреба. С външна клавиатура се пише значително по-бързо, но има оргомен лаг и по незнайна причина в търсакчата не се намират видеа, които по принцип ги има качени в тубата. Според мен няма нужда да се купува Wi-fi донгъл, по-добре първо да се уверите с ЛАН-кабел, че няма да ползвате нищо от нета или през локалната мрежа. Пробвах всички софтуерни медиа сървъри – сервио, PS3, руския, никой не ми отвори субтитри. Може и да не съм направил нещо както трябва. Стават за снимки. Субове обаче тръгват без проблем във вградения плеър с флашка. Това е решението за филмите, или най-добре с HDMA кабел към компа.
    Дистанционното работи бавно, менютата са лоши, EPG-то също. Звукът е незадоволителен. Най-големият проблем обаче си остава лошото цветоподаване.
    Ето пускам настройките на картината, до която стигнах след много проби /5 дни/, най-вече целящи да оправят неестествените цветове. Накрая стигнах до извода, че трябва да се тръгне от „кино“ и да се пипнат само 3 неща. А имено – контраста да се намали до 70, яркостта да се увеличи до 55, а цвета да се направи на 45 /може и малко по-малко/. Може да пробвате, все пак всичко е субективно. Пак да кажа, че става дума за цифрови SD канали. Ако някой е постигнал по-добра картина, моля да каже с какви настройки.
    Та, за финал, телевизорът определено не смятам, че е добър. Препоръчвам го за заведение или друго обществено място /като например летището за изписване на полетите /.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2013

TOSHIBA 46TL963G

За още сто лева можеше да вземеш
    LG 47LS5600
    Този пост е редактиран от Soma; 12-05-13 в 01:49.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 61 от 103 ПърваПърва ... 1151596061626371 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 608
    Последно: 04-05-15, 23:14
  2. Sony LCD TV / FAQ - на първа страница /част 3/
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 2014
    Последно: 07-01-15, 19:15
  3. LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 1690
    Последно: 06-01-15, 19:11
  4. Отговори: 1389
    Последно: 20-07-12, 20:09

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе