Аз сега сложих настройките на "естествени", обаче Backlight Contrast-a ми се струва височък - 85 ед. Това нормално ли е ?
26" и по-малко
32"
37"
40"
42"
46"
47"
52"
55"
60"
Аз сега сложих настройките на "естествени", обаче Backlight Contrast-a ми се струва височък - 85 ед. Това нормално ли е ?
Здравейте отново.Аз бях с проблемите от гаранцията,която в крайна сметка ми я одобриха.Но след сервиза имам някои съмнения,че не ми работи 3D.Също и амбилайта,телевизора е LCD PHILIPS 42PFL5008K FZ1A1319000012.Дали не са ги вързали към новата платка или е нещо друго?
Амбилайта ако изобщо не светва, значи са забравили да свържат куплунга преди монтажа на задният капак. Вече имаше такъв случай. Носи го в сервиза където е бил !! Може и да напишеш едно оплакване до Филипс - те да се занимават с тях.
А 3D,дали и то се свързва отделно?
След една седмица ръчкане по ТВ-то и лаптопа, да си изкажа мнението за 42PFL6008 (сигурно ще важи за всички ххх8). Постановката ми е WiFi рутер TP-Link 1043ND, ТВ-то ръгнато в един от LAN портовете (гигабитови, но не мисля че има значение) и лаптоп, който е свързан към безжичната мрежа с 802.11n карта. Принципно от лаптопа до жичен клиент правя без проблеми около 10 MB/s.
1. Изпробвах де що имаше DLNA сървъри на лаптопа. Извода ми е че без транскодиране, субтитри не излизат. На няколко места четох, че DLNA сертификацията не ги изисква като задължителен елемент и явно Philips са си ги спестили. DTS звук е ясно, че засега не излиза (все се надявам че в някой ъпдейт ще го сложат). Иначе 3D Bluray rip без транскодиране си отива без проблеми до ТВ-то.
2. През USB единствената разлика е че субтитрите вървят (не пробвах на 3D филм), но са толкова миниатюрни, че трябва да се гледат с бинокъл (гледам ТВ-то от 2.5 м). Което ме навежда на мисълта, че дори и DLNA със субс да беше проработил субтитрите щяха да са толкова големи т.е. неизползваеми за мен)
Оттук се налага извода: Единствения кадърен начин за гледане на филми е през HDMI, така че явно ще трябва да инвестирам малко пари за мултимедиен плейър с харддиск.
И един въпрос: Ясно ми е че Youtube player-a не подържа 3D видео, но дали има някакъв начин да се гледат видеота от Vimeo (пробвах през страницата им с вградения браузър, но беше ужасно тегаво)?
Vimeo и Youtube ги има в NetTV като отделни приложения. Може и да не излизат за България, пробвай с някоя друга държава. Наскоро имаше ъпдейт на Youtube приложението, но и преди това не съм имал проблем с 3Д видео.
Добавено
За феновете на IPTV: въведете в адрес бара на браузъра SIPTV.EU. Зарежда се WEB-приложение за IPTV с двайсетина руски тестови канали с поддръжка на EPG. Инструкция за качване на собствени плейлисти тук http://siptv.eu/faq/philips/
Този пост е редактиран от podredko; 31-10-13 в 11:15.
Не.
На етикета залепен на задният капак има списък с опционални кодове. При всяка смяна на шасито, сервизният техник е длъжен да погледне опционалните кодове и да активира съответните позиции в сервизното меню (с което активира опциите).
Това се прави понеже се ползва едно и също шаси за няколко серии.
За Vimeo благодаря, открих го, но Youtube да си пусна клип в 3D не ми се получава, къде точно е бутона за 3D?
@L1892: сложиха, но и толкова бързо разкараха този ъпдейт. В момента е направо неоткриваем, а не ми се занимава и да рискувам с някакъв апокрифен ъпдейт.
update: сега пробвах Vimeo и ми казва, че не е открило някаква си страница при стартирането. Явно от СмартТВ-то остана само ТВ
update 2: Vimeo работи, явно от време на време се бъгва.
Този пост е редактиран от Suren; 02-11-13 в 23:58.
Моята сценка с 5007. Само дето на него и от флашка не тръгват субтитрите. Накрая си взех един WD TVLive и съм много доволен. Каквото и да му ръгнеш тръгва. По мрежата всичко си хвърка без проблеми. Не мога да разбера защо въобще ги слагат тези плеъри? или ги правят като Самсунг и LG да работят безпроблемно или въобще да не ги слагат.
Някой,който е с Windows 8.1 на компа,дали е изпробвал да се свърже с телевизора чрез Miracast Wireless displays (Miracast) (Windows Drivers).Питам,защото по описание Miracast чрез wi-fi,това което е на компютъра го показва на телевизора.(мисля,че почти всички телевизори на Филипс от 2013 са сертифицирани за Miracast,а предполам, същото се отнася и за телевизорите от 2012г.). С други думи ,ако направите връзката ще си спестите пари от покупката на мултимедиен плейър.
Този пост е редактиран от Kalin34; 01-11-13 в 19:54.
Да,тези клипчета са образователни!Но устройствата,които се свързват с телевизора са мобилни(с не достатъчно голям хард за да съберат филм с резолюция 1080р).Мисълта ми беше,че в Windows 8.1 има драйвери за Miracast,чрез които можеш да свържеш настолния си компютър към телевизора и да гледаш спокойно някой филм на голям екран(даже и 3D филм).
ПП Да не ме разберете погрешно!Далеч съм от мисълта да правя реклама на Windows 8.1.Аз самият съм на Windows 7 и се питам ,това което казват от Мicrosoft за новия "прозорец",дали наистина е така?(затова попитах в предишния си пост,някой който има 8.1,дали е изпробвал тази безжична услуга?).Разбира се, за настолен компютър ще ви трябва и нещо, като това:http://www.shopmania.bg/biezzhichna-...wn722n-1670977
Този пост е редактиран от Kalin34; 01-11-13 в 21:59.
От вчера 1.11 имаше някакъв ъпдейт,който не можеше да се завърши.И след това,не можеше да се изключи телевизора по никакъв начин,даже и с автоматичния таймер.Това стана само с изваждане на щепсела.Някой да има някаква информация за този ъпдейт?