Имам един въпрос за PHILIPS 37PFL4606H - посочените 400 Hz PERFECT MOTION RATE дават ли реални 100 Hz?
Тук чета, че нe се подържат, в магазините в които питах ми казаха, че има реални 100 Hz...
http://www.technomarket.bg/products/...ips-37pfl4606h
Имам един въпрос за PHILIPS 37PFL4606H - посочените 400 Hz PERFECT MOTION RATE дават ли реални 100 Hz?
Тук чета, че нe се подържат, в магазините в които питах ми казаха, че има реални 100 Hz...
http://www.technomarket.bg/products/...ips-37pfl4606h
Изписаните в спесификациите 400 Hz, в действителност са 100 Hz (100 Hz Clear LCD + Pixel Plus HD + Digital Natural Motion)Първоначално публикувано от dodido
http://www.philips.bg/c/televisions/...specifications
Тоест има реални 100 Hz х 2 /софтуер за острота/ х 2 /интерполиране на кадрите/
100 Hz х 2/=200Hz/ х 2 = 400 Hz
Маркетингова уловка![]()
Тоест хем има мигаща подсветка, хем интерполация на кадрите. Под 100 херца обикновено производителя разбира 50 оригинални кадъра и 50 черни кадъра = тоест 100.
Здравейте а дали при 6606 вече има възможност да се пуснат субтитри? Опитах със съветите дадени в предните страници, но не тръгнаха. Дали е стара версията на софтуера на телевизора или аз нещо пропускам. ТВ-то в момента е със текущ софтуер Q5551-0.10.94.1 и рилийз TV550R2 , опитах се да го ъпдейтвам, но получавам съобщение, че няма нова версия на софтуера. Моля за съвет! Благодаря предварително!!!
Някой знае ли тест или ревю на 37PFL9606? Само не ми пращайте линкове от сайта на Филипс! Търся безпристрастна оценка и не искам да чувам за 1200Hz и контрасти 500 000:1 или 150 000 000:1 . Това с милионите е за кретени е просто несериозно.
http://www.digitalversus.com/ifa-201...ews-20998.htmlПървоначално публикувано от Egor
За PFL9706 - има малки разлики но ще получиш представа и за 9606:
http://www.digitalversus.com/philips..._12060_53.html
Вчера минах през Техномаркет да погледна телевизорите на Philips 9706 и 9606. За съжаление имаше изложен само само 52" 9606, а аз исках да го видя един до друг с 46" 9706. Впечатленията ми от 9606 за краткото време което го погледах са много добри, доколкото може да се прецени в ярко осветен магазин на HD демо съдържание. Сравнявах го с моя 9603 и със съседния му 7606. Като цяло има по-малко halo около движещите се обекти(особено в сравнение с 9603), и въобще при движения се държеше доста добре, детайлите оставаха видими. За нивата на черното не мога да кажа - изглеждаше ОК. Около светлите петна на тъмен фон не забелязвах дразнещи по-светли области. Със сигурност ги има, но не бяха натрапчиви. Ъглите на виждане на панела бяха доста добри. Поне останових със сигурност, че 52" ще ми е много по-добре от 46". Т.е. ако не дочакам 9хх7 ще бъде или 52" 9606 или SONY 55" HX920. Но при липсата на амбилайт при SONY, май ще трябва да се "задоволя" с 9606 ;-)
@zlatko
Какво толкова му харесвате на амбилайта. Аз ползвах такъв боклук 2 месеца и съм го включвал 1-2 пъти за кратко, защото дразни.
Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника! Аз пък вече не мога да си представя да гледам без Ambilight...
@dtstyle
Изрази като "боклук" са доста прибързани в случая. Какво харесвам ли?
1. Помага МНОГО за намаляване напрежението на очите при гледане на тъмно.
2. Разширява зрителното поле и създава усещане за "потапяне" във филма.
3. Изглежда красиво и създава уют.
4. Мога да го ползвам като много приятно фоново осветление когато имам нужда.
Аз не мислех, че това е смислена есктра докато не пробвах. При амбилайта е като "Once you go black, you never go back" ;-)
А иначе - виж мнението на Shmi.
PS. Понеже сега погледнах клипчетата от подписа ти - АКО ще държиш телевизора "затворен в кутия": наистина няма смисъл от Ambilight и разбирам защо не си усетил положителните страни на тази екстра.
@zlatko
Съгласен съм със Shmi. Просто ми беше интересно какво намират всички в това, защото и аз се хванах на тези описания и приятни приказки, които ги описа. Но в крайна сметка повече ме дразнеше отколкото да ми въздейства за успокоение и т.н, но както мъдро е казал Shmi ... кучето и т.н.
Между другото какво стана с моята сага с Philips България, Техномаркет и Ретел (сервиза на Philips)
1. Становище на Retel - не сме засекли проблем след ъпдейт на софтуреа и го пишат оправен.
2. Philips България - на въпроса "Искам да върна телевизора", а отговора е "Вие от нас телевизор не сте купували"
3. Техномаркет - на въпроса "Как да върна телевизора, защото сте ми продали счупен телевизор", отговора е "За да го върнете трябва телевизора да е дефектирал по закон не може да се върне телевизор и Philips трябва да установят, че е дефектирал". Т.е. Philips казва обърнете се към търговаца, а търговеца обърнете се към Philips
4. Експерт от КЗП - Телевизора може да се върне само, когато не е оправен до 30 календарни дни след постъпване на рекламация.
От по-горните отговори и съждения следва въпроса към търговеца, т.е. Теномаркет - "Ако постоянно дефектира до кога ще се разхождаме по сервизите", а отговора е "В закона не е упоменато, колко пъти може да ходи в сервиз", т.е. може да си ходи всеки месец, а с престоя в сервиз ти се удължава гаранцията, което значи, че получаваш вечен кеф
Отивам да го взема от Техномаркет и ги питам "Тествахте ли го може нещо да сте го счупили при превоз и т.н всичко се случва и ако е счупен, а аз го установя у дома ще кажете, че аз съм го направил". Отговора е "Разбира се, че сме го тествали това е част от нашата процедура по качество". Казвам я да го тестваме пак, че знам колко сте качествени.
Отивам на сектора и за щастие ми се пада младежа, който ми го продаде и него го нахраних, че взе да гледа като препикано мушкато
Оказва се, че ТВ-то е без захранваш кабел и го питам младеж как го тествахте като е без кабел ... отговор не получих. В същото време идва един носещ два кашона ТВ самсунг и влачейки ги пуска от 60-70 см. ... заболя ме сърцето. Казва тези са ги поръчали онлайн ... горките нови собственици
Успех на всички с телевизорите, защото извода, който следва е, че в момента, който ТВ-то излезе от касата влиза в сервизно обслужване, т.е. никой няма да ви го смени/замени и т.н., а и по закон е така. Силно искам някой да ме обори, защото това бяха думите на Техномаркет, КЗП, Philips, Сервиз ... единственото, което ви защитава това е онлайн покупката, където до 7 ден по закон може да го връщате без каквото и да е обяснение
И това, което ме развесели в края на емоцията беше един младеж, който мина покрай нас по време на "тестването" и ми пидвиква "Ей брат Philips а ... И моя се прецака"
Здравейте а дали при 6606 вече има възможност да се пуснат субтитри? Опитах със съветите дадени в предните страници, но не тръгнаха. Дали е стара версията на софтуера на телевизора или аз нещо пропускам. ТВ-то в момента е със текущ софтуер Q5551-0.10.94.1 и рилийз TV550R2 , опитах се да го ъпдейтвам, но получавам съобщение, че няма нова версия на софтуера. Моля за съвет! Благодаря предварително!!!
niki79
Би трябвало да вървят субтитрите. Ако не те мързи поразходи се до някой от магазините на техноверигите и попитай продавач консултантите - обикновено те знаят как става, защото си играят и пускат някои техни клипчета или филми в магазина.
Утре, ако имам път може да намина през Зора и да попитам един стар колега от форума, който твърди че субтитрите си вървят.
6 и 7 серия на Филипс нямат субтитри .Не тръгват с нито една програма,не тръгват и след ъпдейт