Страница 41 от 93 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1390

Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Philips LCD TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 2/

Имам един въпрос за PHILIPS 37PFL4606H - посочените 400 Hz PERFECT MOTION RATE дават ли реални 100 Hz?
    Тук чета, че нe се подържат, в магазините в които питах ми казаха, че има реални 100 Hz...
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-37pfl4606h

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от dodido
    Имам един въпрос за PHILIPS 37PFL4606H - посочените 400 Hz PERFECT MOTION RATE дават ли реални 100 Hz?
    Тук чета, че нe се подържат, в магазините в които питах ми казаха, че има реални 100 Hz...
    http://www.technomarket.bg/products/...ips-37pfl4606h
    Изписаните в спесификациите 400 Hz, в действителност са 100 Hz (100 Hz Clear LCD + Pixel Plus HD + Digital Natural Motion)
    http://www.philips.bg/c/televisions/...specifications

Тоест има реални 100 Hz х 2 /софтуер за острота/ х 2 /интерполиране на кадрите/
    100 Hz х 2/=200Hz/ х 2 = 400 Hz

Маркетингова уловка

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Тоест хем има мигаща подсветка, хем интерполация на кадрите. Под 100 херца обикновено производителя разбира 50 оригинални кадъра и 50 черни кадъра = тоест 100.

5. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте а дали при 6606 вече има възможност да се пуснат субтитри? Опитах със съветите дадени в предните страници, но не тръгнаха. Дали е стара версията на софтуера на телевизора или аз нещо пропускам. ТВ-то в момента е със текущ софтуер Q5551-0.10.94.1 и рилийз TV550R2 , опитах се да го ъпдейтвам, но получавам съобщение, че няма нова версия на софтуера. Моля за съвет! Благодаря предварително!!!

6. Тук е от
    Nov 2009

Някой знае ли тест или ревю на 37PFL9606? Само не ми пращайте линкове от сайта на Филипс! Търся безпристрастна оценка и не искам да чувам за 1200Hz и контрасти 500 000:1 или 150 000 000:1 . Това с милионите е за кретени е просто несериозно.

7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Egor
    Някой знае ли тест или ревю на 37PFL9606? Само не ми пращайте линкове от сайта на Филипс! Търся безпристрастна оценка и не искам да чувам за 1200Hz и контрасти 500 000:1 или 150 000 000:1 . Това с милионите е за кретени е просто несериозно.
    http://www.digitalversus.com/ifa-201...ews-20998.html

За PFL9706 - има малки разлики но ще получиш представа и за 9606:
    http://www.digitalversus.com/philips..._12060_53.html

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

10. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

Вчера минах през Техномаркет да погледна телевизорите на Philips 9706 и 9606. За съжаление имаше изложен само само 52" 9606, а аз исках да го видя един до друг с 46" 9706. Впечатленията ми от 9606 за краткото време което го погледах са много добри, доколкото може да се прецени в ярко осветен магазин на HD демо съдържание. Сравнявах го с моя 9603 и със съседния му 7606. Като цяло има по-малко halo около движещите се обекти(особено в сравнение с 9603), и въобще при движения се държеше доста добре, детайлите оставаха видими. За нивата на черното не мога да кажа - изглеждаше ОК. Около светлите петна на тъмен фон не забелязвах дразнещи по-светли области. Със сигурност ги има, но не бяха натрапчиви. Ъглите на виждане на панела бяха доста добри. Поне останових със сигурност, че 52" ще ми е много по-добре от 46". Т.е. ако не дочакам 9хх7 ще бъде или 52" 9606 или SONY 55" HX920. Но при липсата на амбилайт при SONY, май ще трябва да се "задоволя" с 9606 ;-)

11. Тук е от
    Sep 2011

@zlatko

Какво толкова му харесвате на амбилайта. Аз ползвах такъв боклук 2 месеца и съм го включвал 1-2 пъти за кратко, защото дразни.

12. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника! Аз пък вече не мога да си представя да гледам без Ambilight...

13. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008

@dtstyle
    Изрази като "боклук" са доста прибързани в случая. Какво харесвам ли?

1. Помага МНОГО за намаляване напрежението на очите при гледане на тъмно.
    2. Разширява зрителното поле и създава усещане за "потапяне" във филма.
    3. Изглежда красиво и създава уют.
    4. Мога да го ползвам като много приятно фоново осветление когато имам нужда.

Аз не мислех, че това е смислена есктра докато не пробвах. При амбилайта е като "Once you go black, you never go back" ;-)
    А иначе - виж мнението на Shmi.

PS. Понеже сега погледнах клипчетата от подписа ти - АКО ще държиш телевизора "затворен в кутия": наистина няма смисъл от Ambilight и разбирам защо не си усетил положителните страни на тази екстра.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2011

@zlatko

Съгласен съм със Shmi. Просто ми беше интересно какво намират всички в това, защото и аз се хванах на тези описания и приятни приказки, които ги описа. Но в крайна сметка повече ме дразнеше отколкото да ми въздейства за успокоение и т.н, но както мъдро е казал Shmi ... кучето и т.н.

Между другото какво стана с моята сага с Philips България, Техномаркет и Ретел (сервиза на Philips)

1. Становище на Retel - не сме засекли проблем след ъпдейт на софтуреа и го пишат оправен.

2. Philips България - на въпроса "Искам да върна телевизора", а отговора е "Вие от нас телевизор не сте купували"

3. Техномаркет - на въпроса "Как да върна телевизора, защото сте ми продали счупен телевизор", отговора е "За да го върнете трябва телевизора да е дефектирал по закон не може да се върне телевизор и Philips трябва да установят, че е дефектирал". Т.е. Philips казва обърнете се към търговаца, а търговеца обърнете се към Philips

4. Експерт от КЗП - Телевизора може да се върне само, когато не е оправен до 30 календарни дни след постъпване на рекламация.

От по-горните отговори и съждения следва въпроса към търговеца, т.е. Теномаркет - "Ако постоянно дефектира до кога ще се разхождаме по сервизите", а отговора е "В закона не е упоменато, колко пъти може да ходи в сервиз", т.е. може да си ходи всеки месец, а с престоя в сервиз ти се удължава гаранцията, което значи, че получаваш вечен кеф

Отивам да го взема от Техномаркет и ги питам "Тествахте ли го може нещо да сте го счупили при превоз и т.н всичко се случва и ако е счупен, а аз го установя у дома ще кажете, че аз съм го направил". Отговора е "Разбира се, че сме го тествали това е част от нашата процедура по качество". Казвам я да го тестваме пак, че знам колко сте качествени.

Отивам на сектора и за щастие ми се пада младежа, който ми го продаде и него го нахраних, че взе да гледа като препикано мушкато

Оказва се, че ТВ-то е без захранваш кабел и го питам младеж как го тествахте като е без кабел ... отговор не получих. В същото време идва един носещ два кашона ТВ самсунг и влачейки ги пуска от 60-70 см. ... заболя ме сърцето. Казва тези са ги поръчали онлайн ... горките нови собственици

Успех на всички с телевизорите, защото извода, който следва е, че в момента, който ТВ-то излезе от касата влиза в сервизно обслужване, т.е. никой няма да ви го смени/замени и т.н., а и по закон е така. Силно искам някой да ме обори, защото това бяха думите на Техномаркет, КЗП, Philips, Сервиз ... единственото, което ви защитава това е онлайн покупката, където до 7 ден по закон може да го връщате без каквото и да е обяснение

И това, което ме развесели в края на емоцията беше един младеж, който мина покрай нас по време на "тестването" и ми пидвиква "Ей брат Philips а ... И моя се прецака"

16. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте а дали при 6606 вече има възможност да се пуснат субтитри? Опитах със съветите дадени в предните страници, но не тръгнаха. Дали е стара версията на софтуера на телевизора или аз нещо пропускам. ТВ-то в момента е със текущ софтуер Q5551-0.10.94.1 и рилийз TV550R2 , опитах се да го ъпдейтвам, но получавам съобщение, че няма нова версия на софтуера. Моля за съвет! Благодаря предварително!!!

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

niki79
    Би трябвало да вървят субтитрите. Ако не те мързи поразходи се до някой от магазините на техноверигите и попитай продавач консултантите - обикновено те знаят как става, защото си играят и пускат някои техни клипчета или филми в магазина.
    Утре, ако имам път може да намина през Зора и да попитам един стар колега от форума, който твърди че субтитрите си вървят.

18. Тук е от
    Sep 2010

6 и 7 серия на Филипс нямат субтитри .Не тръгват с нито една програма,не тръгват и след ъпдейт

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 93 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 18:18
  2. Отговори: 1477
    Последно: 11-09-13, 18:47
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 18:57
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 16:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 15:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе