@zlatko,
гледал съм само 46pfl5507k и това за което пишеш не ми е направило впечатление. Не знам 40' вариант с каква матрица е.
@zlatko,
гледал съм само 46pfl5507k и това за което пишеш не ми е направило впечатление. Не знам 40' вариант с каква матрица е.
@soon
Гледах го в Technopolis в Люлин(до метрото). Напълно е възможно, прблемът да е в конкретната бройка. Ще погледна пак тези дни ако минавам.
EDIT: Сега погледнах 5507 в CCS - и той имаше проблеми, но в по-малка степен. Имах повече време и смятам, че проблемът е неравномерна подветка. Разположението и големината на петната е различно от това, което наблюдавам при DSE при 9-та серия.
И аз не го забелязвам на 32pfl5507.... или го няма, или не разбирам какво точно да забележа, но пускам клипчето и всичко си е нормално.
Няма "прах" и т.н.
Не се забелязва такова нещо , клипчето си върви нормално - 46пфл5507
Определено не е проблем на Sharp матриците, защото не съм виждал такъв проблем в телевизорите им. В линка, които съм дал споменават за DSE и при 9664 с IPS матрица.
Този ефект се дължи можеби на сканиращите подсветки, които използват филипс. И затова от бройка до бройка има разлика в изразяване на ефекта.
DSE проблемът не се забелязва лесно. При 5507 може би е е съвсем друг проблем - неравномерност на подсветката. И двете бройки 5507, които съм виждал досега бяха засегнати в различна степен. Едната беше направо трагична.
Това, което трябва да търсите на клипа е ивици с нехомогенност на цвета, които не са част от картината и са статични в/у екрана. Трудно се забелязва.
Като цяло съветвам собствениците, които до сега не са видели да не се опитват - само ще си развалят после удоволствието от покупката
EDIT: Сега изгледах и аз клипчето на моят 9606 - не се забелязва DSE, въпреки че го има при моя панел. Т.е. клипчето не е добро - движенията на камерата са прекалено кратки според мен. Изтривам го от поста си за да не се объркват хората.
EDIT1: Излезна SW ver. 14.098 за 8-9 серия от 2011г. Няма за сега списък с измененията.
http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...&scy=BG&slg=en
zlatko
Снимай DSE на матрицата в макрорежим при различни цветови заливки и нюанси на сивото. Така ще проследим работата на субпикселите и ще се разбере къде е проблема.
Консултирай се как да го направиш с колегата Adtomov.
46PFL9707
60PFL9607
https://www.youtube.com/watch?v=fWm9vh68zuI#ws
http://www.smarttvapps.de/
@hristoslav2
Имаш предвид да снимам самата структура на панела? Защото съм се опитвал да снимам екрана като цяло, но не се получава нищо смислено. Аз самият нe мога да видя DSE на снимката.
Да структурата. Защото проблема е там, а не в посветката, рефлекторите или дифузъорите.
говори с Adtomov - може да има път към София и той да ти направи снимките.
Когато отидеш пак в сервиза - помоли ги да ти покажат имейлите изпратени от Филипс до тях. Мисля че там има интересни неща
Бърза и опростена, новата концепция на сервиз за телевизорите Philips ще бъде единствена по рода си в индустрията. С услугите „Home Repair“ и „Single Swap“, ще се помага на клиенти и търговци на дребно, със средно време за обработка от само три работни дни.
Планирано е да започне през юли.
"Нашата нова сервизна концепция е с уникална характеристика в телевизионния пазар. Това е не само най-лесният, но със средно време за обработка от само три дни, най-бързо ", казва убедено Томас Reisner, директор Customer Care TP Vision DACH.
Действителният процес е много прост. Клиентите, които имат технически проблеми с телевизори Philips, - както и преди получават - подкрепа от квалифицирана гореща линия. Целта на горещата линия е да се установи, в интервю с клиента, дали съществува или не дефект или от какъв тип проблема и вероятно да се действа. Тогава техник, ще бъде уведомен, да поправи устройството директно в клиента (Ключова дума: Home Repair).
Веднага се установява дали е възможно да се оправи проблема на място, като се приложи така наречения "Single Swap" замяна от страна на клиента срещу продукт с нова единица на същата възраст.
Клиентът получава същия модел, който той е закупил. Въпреки това, "Ако клиентът не желае да подменят неговият уред, все още е възможно да се направи доставка на резервна част, по време на процеса", казва Reisner.
Магазините ще бъдат интегрирани в системата
По принцип в процеса на възстановяване, описан тук, няма значение дали крайния потребител ще се обади директно на горещата телефонна линия или на наш партньор в търговска мрежа. Търговците могат да предлагат своите услуги, като доставка и инсталиране си остават.
Въз основата на новата концепция за услуги са пазарни проучвания, в които 700 клиенти бяха помолени да опишат техните предпочитания. Първо място и най-висока оценка получава подмяната, на второ място е ремонтът у дома. В последвалият пилотен проект най-висока оценка постигна споразумението за еднократна подмяна. Нито един от 350-те клиенти, които са говорили с горещата линия, не отказа офертата на размяна надефектният телевизор.
Чудно ми е как ще стане това в България като знам какви са ни техниците и как им се разкарва до домовете...
Това си е чиста фантастика в нашата страна, специално!
Ако правилно съм разбрал, то при новата концепция на Philips, дефектният уред направо се заменя с нов от сервиза.
Това е мечтата на всеки собственик, но у нас няма как да стане. Сервизите сега със зор издават документ, че ТВ не подлежи на ремонт и трябва да се смени. Какво остава за всяка една повреда да го правят. И магазините ли ще доставят по домовете новите екземпляри? Как да съм сигурен, че няма да си изчистят мострите?
Ако на някой му трябва сервизно меню за шаси TF1.1E....
http://www.bak.ru/app/webroot/files/...1.e_aa_594.pdf
Здравейте, обръщам се към вас форумци с молба за компетентно мнение за този модел, който в момента е на промоция в ТП. Интересува ме продължва ли да стои проблемът с бг субтитрите или да се насоча към някой Samsung. Има ли някваки скрити недостатъци, които да избегне лаик ,като мен. Да препоръчте някакъв модел в този цвенови диапазон и размери.
Благодаря предварително. Разчитам на вас!
БГ субтитри къде? Във вградения медиа плеър - забрави. Иначе през dlna няма проблеми.
За тая цена е муцка (според мен) виж и другите модели, но не вярвам да имат кой знае какви разлики в тоя клас и ценови диапазон.
Този телевизор днеска си го купих,продавача от технополис категорично ми каза,че PHILIPS не поддържат бг субтитри.Аз обаче го пробвах и субтитрите тръгнаха.От бутона на дистанционното "options"-"набор символи" и "cyrilic",докато си върви филма от флашката.Та тия специалисти от магазините се убедих за пореден път че въобще не трябва да се слушат!