Здравейте,
Искам да споделя, как съм успял да реша част от проблемите на нетолкова добрия плеър на Филипс на телевизора 40PUS6809.
По принцип в къщи съм си направил домашна мрежа от два рутера, които са свързани Лан-Лан, за да мога добре да покрия целия апартамент. На единия рутер TL-DWR3600 съм вързал един външен диск, със собствено захранване - 1 TB. За да мога да гледам директно филмите от него, 3D и 2D, през мрежата - DLNA, във всеки филм вграждам субтитрите. Няма значение дали е mkv, avi или m4p. Използвам mkvmerge GUI и за моя изненада, дори и да обработвам avi или m4p, преобразуваният файл - mkv, се чете от плеъра без проблем. Това ми отнема 4-5 мин. допълнително време за обработка на файла и 7-8 мин. да прехвърля файла от лаптопа на диска на рутера. Общо 10-15 мин. на файл 7-8 GB. Вярно е че е допълнително време, но поне си спестявам разправиите с какъвто и да е било DLNA сървър. Още повече, че филмите могат да се гледат от който и да е смарт телевизор у дома.
Капиталовложения - 110 лв. за рутер и 180 лв.за външен твърд диск, но си струва.