Вижте резултатите от анкетата: Прочетохте ли инструкцията на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
34. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

29 85.29%
  • Не

5 14.71%
Страница 32 от 101 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1512
Like Tree2Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 4/

2.  

3. Тук е от
    Jan 2012

Имам един Samsung LЕ26C450 му обнових софтуера с последната излязла версия, но сега имам един малък проблем. След включването на телевизора около 3 монути не приема сигнал от дистанционното, съответно преди това нямаше такъв проблем. Пробвал съм с 3 комплекта батерии включително Duracell, не е от тях. Някакви идеи ?

4. Тук е от
    Feb 2012

От вчера съм собственик на Samsung 40D5500
    Имам един въпрос, който ще ви се стори сигурно глупав, но може ли да си включа колнките към ТВ-то? Пробвах в единия изход, но звука си остана от ТВ-то, а не от колконите, пробвах и с един накрайник с много изходи който беше в кашона , но там пък въобще не влезе кабела от колоните. Става въпрос за 2+1.
    Благодаря

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Ако е като XXD6000 ...звук ще извадиш само през слушалките или през оптиката

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

За експортване на каналите към USB флашка, тя трябва да е форматирана под FAT32.Половин час се блъсках и се чудих какво става.Телевизора( Д6510) разпознава флашката и за плеера няма проблеми ,но като тръгнеш да експортваш файловете дава грешка,че няма поставено УСБ устройство.След като я форматирах под FAT32 стана веднага.Христослав, можеш да добавиш това във FAQ на 1ва страница

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

kokovi4
    Благодаря - допълнено е във FAQ на 1ва страница.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

На D8000, за втори път ми се рестартира телевизора. Първия път измервах скоростта на връзката, втория докато си слушах playlist-а в youtube.
    Екрана гасне и телевизора се пуска на ново сам. А в менюто вече не ми е активна опцията за онлайн актуализация.

10. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

И на мен ми се е случвало да се рестартира в ютуб. След рестарт няколко минути опцията за ъпдейт не е актуална

11. Тук е от
    Nov 2011

Как се ъпдейтва YouTube?При мен 3D клиповете не тръгват,нито ТВ-то ги разпознава автоматично,нито мога да задам ръчно опцията 3D от бутона на дистанционното.

12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от tsvetelin2001
    Как се ъпдейтва YouTube?При мен 3D клиповете не тръгват,нито ТВ-то ги разпознава автоматично,нито мога да задам ръчно опцията 3D от бутона на дистанционното.
    Първо трябва да се ъпдейтне firmware-а на телевизора от менюто. После като влезеш в smarthub-> youtube той ще се ъпдейтне.

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Взаимната свързаност на устройствата ще се развие през 2012
    http://technews.bg/article-25237.html

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Интересно какво имаше в предвид г-н Христофор Петков с " като същевременно увеличаваме и базовия клас продукти с цяла нова гама - новите Full LED предложения" модели?!? Аз ,доколкото се сещам модели 2012 пак са си EdgeLED .

16. Member
    Тук е от
    Jun 2011

За съжаление, производителите сега се изхитриха да слагат пълноценни светодиодни подсветки само на най-скъпарските модели. А преди 2 години нещата не бяха така...

17. Тук е от
    Feb 2012

Цитат Първоначално публикувано от o33y
    Здравейте,

Ако бъркам раздела не ми се сърдете и ме насочете. Имам нужда от съвет или помощ. Купих телевизор Samsung 40D6000 като изключим лага в работата телевизора е добър. Имам само проблем с моят мултимедия плеър Xtreamer Sidewinder. Като сравнявам качеството на картината изкарано от вътрешния плейър на телевизора и този на външния просто не мога да ги сравня като всичко клони към Xtremaer - a, а плейвам еднакви файлове 1080p. Това не е проблем, защото външния плейър не смятам да го отписвам понеже 3D го изкарва с доста добро качество. Искам да споделя проблема и да ми помогнете със съвет или да ме насочите към подходящо действие да отстраня дразнещия ефект. Като включа Xtremer - a с HDMI кабел с позлатени конектори независимо в кои порт на телевизора и пусна блурей ISO или високобитрейтов 1080p mkv файл например Lord Of The Rings по 16GB файл на 1080p 50Hz или 1080p 60Hz картината върви плавно, но всяка секунда има лек freeze за част от секундата и аудиото се разминава има desync мжду картина и аудио. Включих го в усилвател като извадих звука от Xtreamer - a с чинчове, но проблема остана. Купих доста скъп кабел сертифициран за 10.2Gbits но и това не реши проблема. Като сваля картината до 1080i 50Hz на mkv се оправя, но блурейа продължава да насича, но поне аудиото не се разминава и на 720p всичко си работи. На външния плеър версията на HDMI е 1.3а на телевизора е 1.4, но това предполагам няма значение. Имам устройство на Мегалан всързано с HDMI кабел, ама имат само един HD канал свободен дето плуват едни рибки и дават пейзажи, но там няма как да разбера дали всичко работи. Въпросът ми е каде е проблема

1. Кабелите сами скапани - малко вероятно
    2. Плеъра има проблем да изкара високия битрейт от изхода, но същия плеър работеше на стария HD Ready телевизор на 1080p като нямаше проблем. Опитах с настроййки от менюто на плейъра да сваля до 4:2:2 беше на 4:4:4 изключих 24Hz support и дадох версията на HDMI да е по default.
    3. Телевизорът има проблем с входовете и не обработва картината.

Тези файлове ги пусках и на вътрешния плейър и няма насичане на mkv файла, но като дам инфо изписва, че гледам на 1920x1080i 50Hz. Кажете според вас каде е проблема. Благодаря Ви предварително.
    Това ще го изпробвам дано проработи. Ако имам проблем ще ви поискам още идеи как да отстраним този малък ефект на замръзване на картината и несихнронизираното аудио при гледане.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1330419000[/time]_________________________________________________

Здравейте,

Каквото ме посъветвахте направих, даже импровизирах като изключих всички опции за подобрение на картината и си поиграх да изпълня всички комбинации между телевизора и плейъра, но проблема стои. Има си freeze на 50Hz като на 60Hz freeza пак го има, но е на редки интервали, но тук проблема е с несинронизираното аудио с картината.
    Искам да питам дали някой да има кашон от Samsung 40D6000 за временно ползване срещу заплащане или договорка, понеже от магазина ми казаха, че занеса ли го без кашон ще се разходя без възможност за смяна или друг вариант. Така само могат да диагностицират, че има проблем и да решат какво да правят. Вината е моя, че не пазя кашони, но сме в нетолкова голям апартамент и нямаме отделна стая за всички кашони от уредите, които си купуваме. Прегледах гаранционната карта, както и закона за защита на потребителя и не открих точка, според която трябва да пазя кашона. Както става винаги в България, като си потребител имаш задължения, а правата можеш да си ги търсиш с малък шанс, но с много нерви да успееш.

Ако това ще е полезно ще споделя опита ми свързан с моя проблем:

Като пускам 1080 файлове 23.97 от външния плейър задължително трябва да е включено 24Hz иначе си freez - ва на секунда
    Като пускам 25fps файлове на 60Hz има freeze в началото на всеки файл, но след това не се забелязва.
    Като гледам 29.97 файл си има freeze без значение от херците.
    Картината от външния плеър като задам 50Hz си freez - ва без значение от settings на телевизора, а като е на 60Hz нещата изглеждат добре, понеже това се появява на случаен интервал от време и не се забелязва. Ако не ви трябва опцията Подобряване на краищата я изключете, защото досега не съм забелязал подобрение в решаването на моя проблем ако това е включено. Телевизията от Мегалан си има този проблем като на един канал може да се появи, може и да не се появи в зависимост дали се излъчва филм, предаване от студио или друг репортаж. Говорих с тях като се оказа, че този проблем им е известен и обещаха да помислят да включат опция на устройствата им да може всеки да си сменя fps според нуждите.
    Трябва да уточня, че Motion опцията е изключена през цялото време. Имам въпрос свързан с вида на телевизора. както стана ясно сервизното меню също беше разгледано и не е скрито за мен. Внимателно помних всяка опция преди да я променя, но в началото смених Type като не го запомних като мисля

40P1UF3E или 40А1UF6E беше варианта.

Колкото повече чета форуми толкова повече си мисля, че телевизора е добър, но с основен бъг, който описвам и се опитвам за реша.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

http://www.hdtv.ru/news/industry/117...h-samsung.html

Имам въпрос свързан с вида на телевизора. както стана ясно сервизното меню също беше разгледано и не е скрито за мен. Внимателно помних всяка опция преди да я променя, но в началото смених Type като не го запомних като мисля

40P1UF3E или 40А1UF6E беше варианта.

Колкото повече чета форуми толкова повече си мисля, че телевизора е добър, но с основен бъг, който описвам и се опитвам за реша.
    Браво на теб.....пипаш без да помислиш за последствията. Тази позиция, освен че обозначава типа панел , определя и настройките за картина/за всеки тип панел поотделно/- запаметена е в проца. Сега единственият вариант да разбереш кой е оригиналният производител на панела, е да свалиш задният капак и да погледнеш етикета на видеопанела.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 101 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе