От 10 дни притежавам SAMSUNG UE55D8000. Впечатлен съм! Не съм голям експерт по техниката, но на по-обикновени въпроси ще отговоря с удоволствие. Все още се запознавам с функциите, но основните вече съм ги усвоил.
Да
Не
От 10 дни притежавам SAMSUNG UE55D8000. Впечатлен съм! Не съм голям експерт по техниката, но на по-обикновени въпроси ще отговоря с удоволствие. Все още се запознавам с функциите, но основните вече съм ги усвоил.
Има ли тук собственици на Samsung 32D450? Питането ми е относно подкарването на български надписи на филмите от външен USB носител. Преди малко бях в Техномаркет и пробвахме две бройки (и двете бяха мостри), но надписите излизаха на латиница и с 5-6 вида ченгелчета на абсолютно всяка буква, характерни за чешката, постугалската и френската азбуки. Продавач-съветникът здраво се беше вкарал в някакъв филм. Първо започна да ми хвали Samsung, че имали най-голям ъгъл на виждане измежду всички марки телевизори, защото не били с IPS матрици , а после каза, че 99% от панелите са си производство на Samsung и много рядко, ако заводът не можел да произведе достатъчно панели за текущите нужди, купували малко бройки от други производители. А е обществена тайна, че нещата стоят доста по-иначе. После каза, че този модел - Samsung 32D450 - не пускал видео (само че аз преди няколко дни го бях пробвал лично при дуг негов колега и си тръгна от раз, но не се сетих да пробваме надписите тогава), а при повторно мое настояване все пак забодохме в USB-ти външния ми твърд диск и човечецът онемя, като видя, че този модел пуска не просто филми, ами при това mkv-та. Тръгна да позамазва незнанието си с обясняния как "сигурно в завода по погрешка са сложили чип от модел от по-високите серии" и съм щял да бъда на далавера, ако купя съвсем малко ползваната мостена бройка, защото "друг такъв шанс може да не се открие" Да, аз сигурно падам от Луната!
Та, да се върна на въпроса ми - дали има начин да се подкарат надписи на български език при този модел?
Здрасти,
При мен с D5800 проблема със субтитрите се реши по следния начин: (има го на първата страница на темата)
Проблем със субтитрите
Понякога се забелязва, че има проблем с субтитрите, когато имената на файловете са в подобен формат:
film.x.x.x.x.x.x.x.mkv или film.x.x.x.x.x.x.x.str
ТВ се шашка и не успява да ги разпознае. Преименувайте ги на film.mkv и film.str и става.
Поддържаните формати на субтитри са .txt, .smi, .srt и .sub. Вградени в mkv от типовете: SSA/ASS не се четат.
Субтитирите от филма не ми излизат на кирилица, а на някакви шантави квадрати.
Направете следното tools>кодиране>кирилица.
В края на името на субтитрите трябва да се добави SRT с големи букви/ с малки букви srt не става /
Благодаря ти за отговора, колега! Имената на филмите и надписите ги бях направил къси и без излишни символи в тях, затова вероятно проблемът е другаде. Пробвах с 20-ина филма и надписите им бяха и в .sub, и в .srt. Но забравих да спомена по-горе, че като идеш в настройките на телевизора, менюто "Subtitles" беше недостъпно (сиво) и биваше прескачано и при двете бройки в магазина. Пробвахме да изберем това меню и при изваден твърд диск, и след изключен за минута и пуснат след това телевизор, и след нулиране на заводските настройки... И всеки път - нищо. После за страна избрахме България, но това също не помогна. Хвърлил съм око на този модел, но само "инатенето" с надписите ме въздържа засега.
пп: А дали е възможно при първото включване на телевизора, след разопаковането му, да съществува някаква начална настройка, която при следващите пускания вече да е недостъпна?
Имайки Samsung от 1 седмица бих ти препоръчал да прочетеш "Плюсове и минуси" на първата страница, и по точно на:
- Само режим movie що годе става за гледане другите режими на картината са меко казано ужасни.
Представа си нямаш колко е вярно всичко...
Здравейте ! От скоро съм собственик на http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-32d6500 и след като ме попита, дали искам да обновя с по-нов софтуер аз му дадох "Ок" и сега, като вляза в "Смарт хъб" , нямам "Your video" . Какво може да се направи за да си възстановя стария софтуер ?
Не може да връщаш стари версии. Ъпдейтна ли и Смарт хъб ?Първоначално публикувано от spark33
spark33 влез в магазина и си я инсталирай от там
Упдейтнах го. Преди да го ъпдейтна ми показваше прозореца на "Your video" след ъпдейта и рестарта на телевизора вече не ми го показва. Показва ми само "Search All" Интересното е , че когато натисна "Search All" и отдолу ми вади "You tube", "Facebook" и "Your video" обаче под "Your video" пише: "Няма данни" Явно няма да си гледам 50-те безплатни филмаПървоначално публикувано от hristoslav2
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331388789[/time]_________________________________________________
Мисля, че няма такава опция ?!?! Не знам. Търсих го там...Първоначално публикувано от stenly
При мен я има ...Samsung Apps/Video ......
От 1 седмица тествам сателитния тунер на 46Д6510 и мога категорично да заявя , че това не е вярно при добър сигнал.HD тата на западните пакети са с уникално качество, което не може да се сравни с нито една от нашите оператори.Няма никакво мазане и насичане при бързи движения.А аз си мислех , гледайки до сега само нашите оператори, че всички ЛЦД та насичат. И при това телевизора е 6 та серия, а си представям какво е при 8-маПървоначално публикувано от naidendn
Явно проблема е в орязания битрейт на операторите
Твоят телевизор, какъв модел е ?Първоначално публикувано от stenly
2012 модел който не е на 1-ва страница.
http://technomarket.bg/products/0911...ng-ue-40eh5000
Не знам, какво да кажа. Няма го при мен това "Your video", няма филми, няма нищо Вече почнах да съжалявам, че си взех SAMSUNG SONY си е SONY !Първоначално публикувано от augata
Провери пак дали няма нов ъпдейт на фирмуера ...при мен се беше случило такава простотия и след ъпдейта нещата си дойдоха на място. А колкото до Сони ....ми те повечето са със Самсунг панел И въобще не са цвете за мирисане ...виж колко хора се оплакват в другият подфорум