Няма да има такъв фърмуер-защото Семсун не са купили правата за DTS на миналогодишните модели.Първоначално публикувано от brisko
Няма да има такъв фърмуер-защото Семсун не са купили правата за DTS на миналогодишните модели.Първоначално публикувано от brisko
Мечтай си! Както е писал Христослав нещата опират до лицензи. Така че не се надявай.Първоначално публикувано от brisko
Защо? Моят HTBD1250 поддържа DTS. Но затова пък не поддържа цял куп други формати - както вече писах- mkv, flac и др.Първоначално публикувано от elcos
Прави разлика между домашно кино и вграден медия плейър. При домашното кино е просто задължително да се закупят максимален брой лицензи за възпроизвеждане на аудио и видео формати ,докато при вграденият плейър това е само препоръчително.Първоначално публикувано от ashtree
Ясно, sorry за объркацията . И все пак как да "науча" моето домашно кино да чете .mkv-та? Не ми се ще да рискувам с ъпгрейд на фырмуера....
В англоезичните форуми пишат, че трябва дяа се внимава с ъпдейтите на фърмуера за HTBD 1250/1255, понеже Самсунг (срам и позор за компания с цена милиарди $) са пуснали бъггави ъпдейти, от които плеърите просто престават да работят....
Много е възможно да не може да стане. То просто не е предвидено да работи с такива файлове. За някои от BD плеърите си пуснаха ъпдейт и подкарват, но дали за твоя има такъв ще трябва да потърсиш. Със сигурност не става без ъпдейт и това си носи риска.
Здравейте.
След като си купих Samsung 32C650, логично си направих DLNA (не безжична а с кабелче през рутера) връзка с компа, за да мога да си гледам по-обемни филмчета от по 20 - 30 GB.
Дотук всичко беше супер и филмите си вървяха ок (не насичаха) гледам ги през вградения в TV-то player.
Обаче от известно време 1 седмица някъде започна да ми забива рутера по около 1-2 пъти на ден. Преди това не съм имал такива проблеми и се чудя дали не му идва трудничко вече с 2 компа и TV- то или е понеже се стопли малко а съм го сложил (рутера) под шкафа и не успява да се охлади добре.
Та въпросът ми (ако някои е имал подобен проблем) е дали да се оглеждам за нов по-добър рутер или да пробвам да го извадя на по "прохладно" място.
Рутерът е D-link DI-524 и допреди 1-2 седмици бях страшно доволен от него не забиваше и бачкаше на 6.
Мерси.
Всички филми ли ти тръгват през DLNA?Първоначално публикувано от vazil
Ми не съм пробвал всички формати, но досега каквото съм пускал е вървяло.
Но .mkv върви със сигурност.
Провери го дали грее. Иначе аз на моя DIR-615 съм му сложил DD-WRT и съм много доволен, но гледам че 524 няма достатъчно място на рома за да го флашнеш.Първоначално публикувано от vazil
На мен от 25 .mkv ми вървят 2. Другите не ги разпознава. SAMSUNG PC SHARE MANAGER ли е виновен не знам.Първоначално публикувано от vazil
Принципно рутерите на D-link не са от най-тачените и проблеми със забивания често се случват. Някои си решават проблемите като сменят firmware-a.Първоначално публикувано от vazil
Незнам.
Аз изгледах доста филми .mkv формат и досега няма проблем, пък съм и аз със SAMSUNG PC SHARE MANAGER.
Да не забравяш да му дадеш refresh в SAMSUNG PC SHARE MANAGER след като си свалил филма, че май тогава даваше че не разпознава формата?
Имам безжично DLNA на н моето HT BD1250 с оригинален wireless stick на Samsung (за BGN 110 допълнително, да ги...).Рутъра ми е най-обикновен Netgear. .avi- ките тръгват идеално, с българските субтитри никакъв проблем, с multiple soundtracks също. Но .mkv-та не ще да разпознава и толкоз. BTW какво представлява въпросния SAMSUNG SHARE MANAGER, каква работа върши, откъде може да се свали, и толкова ли е нужен въобще? Извинявам се за тъпия леймърски въпрос .
@vazil , имах навремето DI-524 мога да кажа че е доста слаб, при мен се рестарираше само защото локалната мрежа е доста натоварена и има много broadcast пакети от останалите устройства. Връщах го гаранционен подмениха ми го и пак така си правеше. Оправи се след като го смених с Netgear 614 . По принцип рутерите на D-Link са така, но и повечето рутери на пазара са слаби. На скоро взех Linksys 160N (струва 130лв) който се рестартираше като пусна торент програма, инсталирах му DD-WRT и заспа. За съжаление на DI-524 му е малко ROMa и няма как да му инсталираш dd-wrt. Направо вземай нов рутер.