Да Видеокартата е ATI и досега не съм си играл с настройките (не ми е трябвало) , затова съм и некомпетентен
Да Видеокартата е ATI и досега не съм си играл с настройките (не ми е трябвало) , затова съм и некомпетентен
portokala123 Може би си , прав с други субтитри подкарах филмите на VLC , май със субтитрите се оказва проблема в KMPlayera . Моя обаче е изцяло на български и опциите които си ми написал не ги намирам . Сега остава да разбера и настройките на видеокартата - защо в процес на гледане екрана на ТВ-то е само full screen и немога да го коригирам.
Отново питане за Samsung LE40C650. Имам wi-fi USB адаптер на TP-LINK тип TL-WN722N, от който съм много доволен и работи перфектно с лаптопа ми, след зареждането на съответния драйвер за Windows 7, ОС която използвам. Та въпроса ми е: ако закупя рутер/независимо каква марка/ с излъчване на N кодировка на 150Mbts и го настроя да работи с лаптопа ми, а wi-fi USB адаптера го включа в един от USB входовете на Samsung LE40C650, ще мога ли да гледам на голям екран, какъвто е LE40C650 операциите, които ги правя на лаптопа ми. Или, ще имам ли wi-fi връзка между двете у-тва, за да избягна досадното свързване с HDMI кабел, което ограничава движението на лаптопа из апартамента, и дали ще може да прехвърли видеоинформация при FULLHD. Смятам, че ако се постигне това, ще е много облекчаващо за връзка PC с тези типове ТВ.![]()
Здравей,Първоначално публикувано от zgk
честито за покупката. За да можеш да гледаш операциите, които правиш на PC/laptop, ще ти е необходима видео/аудио връзка от PC/laptop (HDMI, DVI, SCART, VGA, DVI-A), т.е ще използваш телевизора като монитор. Не мисля, че този адаптор ще бъде съвместим с телевизора, но нищо не ти пречи да го пробваш. Ако не искаш да ползваш HDMI връзка и да си остане PC/laptop свободно за употреба, а ти да си гледаш FULL HD на телевизора да използваш рутер - RJ45 (wifi с донгъл за телевизора) -ТV. Препоръчвам ти да си го вържеш с кабел ТВ то поради ограничеността на wifi трансфера и зашумеността на ефира. Ако нямаш възможност да пуснеш кабел или предпочиташ wifi връзката можеш да пробваш с WIS09ABGN LinkStick Wireless LAN Adapter ( http://www.amazon.co.uk/Samsung-WIS0...8932845&sr=8-1 ) в ТМ ги продават естествено са съм 100+ лева. Аз съм взел следното решение -интернет - рутер (linksys wrt54gl + Tomato 1.28 ) - RJ45 - PC , laptop и TV.
Успех!
Абе хора някой знае ли защо иначе любимия ми плейър KMPlayer не ми пренася субтитрите на филмите на ТВ-то това някаква шега ли е ? VLC няма проблеми , но пък е слаб от към настрйки. Нали ТВ-то го използвам като монитор , няма логика , би трябвало какво е на компютъра такова да е и на телевизора ???
Бихте ли ми казали, кой от файловете да заредя на флашка, за да ъпгрейдвам фърмуера на LE40C650 /наличния е версия 1007/. Изтеглил съм ето тези два файла:
Единия е от официалния сайт http://www.samsung.com/us/consumer/t...il&tab=support и обяснението за него е:
1. Title
Firmware for Valencia 1G(version : 1022.1)
2. Applicable Model
LCD C650, C670, C750
3. Carrier or Corporate Customer
All Customer
4. Description
. To prevent ''No Picture, Sound OK''
. ''Plug & Play'' Issue
* Problem : The TV will go to ''Plug & Play'' everytime you turns the TV on
. enable to enjoy ''Netflix'' and ''Blockbuster''
. enhanced 3D picture quality (3D TV only)
. add ''3D optimize'' option on user OSD (3D TV only)
. intermittent problem some stream may have when playing ''Media Play''
и е 123МВ;
другия е от българския сайт http://www.samsung.com/bg/consumer/d...cate_type=all:
FM/201006/20100628191334484/T-VALDEUC.exe
(size : 100680 KBytes / updated : 2010-07-07 )
дата на създаване: 2010-07-07 Upgrade File
1. Title
2010 Model Firmware
2. Applicable Model
LE**C6, 7, 8 Series
3. Carrier or Corporate Customer
Open Market
4. Description
T-VALDEUC-1014.3
и е 98,4 МВ.
И както се вижда и версиите са различни: version : 1022.1 и 1014.3
Актуалния е този "T-VALDEUC-1014.3" за моделите продавани в БГ. Другия е за американската серия LN.
Благодаря, но бихте ли ми казали с какво ТВ-то ми /LE40C650/, ще работи с този актуален фърмуера "T-VALDEUC-1014.3" /от07.07.2010г./ по-добре, отколкото с версията "T-VALDEUC-1007.5"/ от средата на март тази година/, с която съм го закупил. Ако има смисъл кажете ми и да инсталирам новата версия на фърмуера, иначе няма смисъл от това. Все пак бих желал професионалистти да отговорят на този въпрос. Защото много пъти влизах в сервизното меню на LE40C650, но то доста се различава от това , което е описано в 1 стр. на този форум и буди съмнение у мен дали трябва да променям нещо от настройките на ТВ-то. В компютърните софтуерни обновявания съм се убедил, че има голяма полза/ затова съм на Windows 7 64bit/ , но тук, не срещам логическо обяснение дали трябва да си обновяваме фърмуера на ТВ-то.
Аз вече трети фрим качвам и не виждам никаква разлика.
Сега съм с последния
Ей тука жестоко грешиш.Първоначално публикувано от zgk
Информацията за сервизното меню в началото на темата е за старата серия В650/2009г/Първоначално публикувано от zgk
Твоят модел е на ново шаси с меню и софтуер различни от В650.
Здравейте,
вчера в ТМ имаше промоция на Самсунг PS-50B430, решихме да отидем да го видим и евентуално да го закупим, но бяха взели последната бройка.Като невярваща като ми казаха, че няма никъде другаде бройки си пуснах онлайн поръчка. Днес съответно м и се обадиха да ми кажат, че има само една останала бройка и може да ми я изпратят. Казаха, че имам 7 дневен срок за връщане, което ме удовлетворява напълно.
Но заслужава ли си този телевизор? Като цяло не сме лепнати пред телевизора по цял ден, да не кажа, че ще му се събирам по 3-4 часа мксимум на ден.
Какво мислите? Има ли HD защото в сайта не пише, а намерих едно инфо: Може би не е честно да сравняваме картината на нашия екран с други HDTV екрани. Но в края на краищата, след като имаш възможността за 18 - битова обработка, можеш да покажеш милиарди цветове. И предоставянето на несравнима по-дълбока, по-богата, по-реалистична картина означава точно това... да де то си е чиста рекламка ама..все пак?
Благодаря предварително на отзовалите се![]()
модела е средна хубостПървоначално публикувано от ivani99
1365 x 768
http://www.samsung.com/bg/consumer/t...=specification
Според мен това с 18битовата обработка не е от значение-безсмислено е.
PS50В551 е в промоция в момента 1499лв
http://www.technomarket.bg/index.php
видях го този, още снощи
проблема е, че паричките ни идват доста в повече, тъй като от парите, предвидени за тв взехме и друга голяма покупка.
PS-50B430 решихме да го вземем, защото беше на промоция и ни се стори добро съотношение между цена и големина.
Не искам нещо от най-висок клас, искам като седна да гледам Ф1 да ми прави кеф, да си гледам нормално филмите и доста рядко телевизия. Имаме по принцип цифрова ТВ, мисля, че ще изкара добро качество.
И все пак..заслужават ли си парите или да се насочваме към 42-инча като в началото.
Днес си ъпгрейдвах с последния фърмуер ТВ-то си/както съм обяснил по-горе/ и виждам значително по-добро цветопредаване и динамичност на картината. Искам да подчертая,че съм на аналогов сигнал. Настройките ми са едни и същи за картината/контраст, яркост,острота и цвят при стандартен р-м/. Затова винаги съм предпочитал най-актуалното легално софтуерно обновяване. Не знам как е при Vandal, за да не намира разлика, може би е на цифров сигнал и там да не може да се види/усети/. Бих искал hristoslav2, да представи функциолността на сервизното меню на LE40C650, както на В650/2009г/,ако вече е изследвал така подробно новите продукти на Samsung . Все пак сме 2010г. Успех!
Нямам такъв модел подръка и освен това не ми се правят експериментиПървоначално публикувано от zgk
![]()