Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 127 от 172 ПърваПърва ... 77117125126127128129137 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,891 до 1,905 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2010

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Здравейте.

Понеже от днес NET1 са с цифрови вместо аналогови канали , си поиграх малко и наредих каналите както мисля за редно:

канал1, бтв, нова, про бг .....

Та, ако има някой от Вас със Samsung и да е на NET1 да "свирне", ако не му се занимава да му пратя подредените канали на e-mail и да ги уплоудне през USB-то.

Моят TV е Samsung C650.

Пишете ми на mail, а не на лични моля.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте, моля Ви за съвет при избора ми на TV.
    Единственото ограничение е да е 32", и съм се спрял на два модела:

Samsung LE32C650
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070937

Samsung UE32C6500
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071169

Няколко дни чета мнения по форуми но не мога да стигна до "истината". Гледането ми на телевизия се ограничава до новините в сутрешния блок на която телевизия пусна (всички говорят едно и също). Гледането на филми обаче е друга работа като "закрастя" цял ден мога да не мръдна.

И не ми стана ясно какво е това "ready" след много добре написаното "dlna wireless".
    И защо в упътването пише че трябва N канална безжична връзка, а всички пишат че и на G канала 1080 пиксела си вървят гладко.
    Потърсих и IEEE 802.11N рутер само че стигнах само до draft2 версии. Никой не се ангажира че това което продава за N рутер напрактика ще работи на 5 GHz и ще трансферира с 300Mbit/s на 250 метра на открито и поне 70 в сграда.
    Разликата в честотата на фреймовете е ясна, но тук обсъждате и качеството на матрицата на която тема аз мога само да мигам умно.
    И там кое с каква просветка било и такива неща.
    Моля Ви, помогнете да избера. Бюджета е там някъде 1к - 2к.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

didopora
    вземи Samsung UE32C6500
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071169

Това "ready" след "dlna wireless" означава ,че може да включиш USB Wireless донгъл във USB входа и да направиш връзка с рутера.
    Телевизорите Samsung без този надпис - не поддържат Wireless донгъли.

Погледни и модела
    TOSHIBA 46SL733G 1999лв
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09073308

5. Тук е от
    Jul 2010

hristoslav2

Благодаря за предложението, на аз търся 32" - от доста близко ще се гледа - около 2 метра. Досега бях с 26" и беше добре само, че немога да намеря 26" samsung да потдържа Full HD, LAN, USB, wireless....

Тия "донгъли" са нещо много кофти за пиратския свят, така наречената хардуерна кодировка ми се отразява зле на позитивното мислене за светлото бъдеще на IT технологиите. Сега като се позамисля - никога не съм имал допир до донгъл безжичен или какъвто и да е. Въпроса е да не стане така, че "dlna wireless ready" да работи на 100% от капацитета си само през донгъл, че тогава картинката става грозна. Върви търси N канални безжични устройства самсунг под дърво и камък.

Да запитам още нещо: Наистина ли LED просветката е по-добра от луминисцентната или това е просто технология за "изтъняване"
    телевизорите.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от didopora
    hristoslav2

Благодаря за предложението, на аз търся 32" - от доста близко ще се гледа - около 2 метра. Досега бях с 26" и беше добре само, че немога да намеря 26" samsung да потдържа Full HD, LAN, USB, wireless....

Тия "донгъли" са нещо много кофти за пиратския свят, така наречената хардуерна кодировка ми се отразява зле на позитивното мислене за светлото бъдеще на IT технологиите. Сега като се позамисля - никога не съм имал допир до донгъл безжичен или какъвто и да е. Въпроса е да не стане така, че "dlna wireless ready" да работи на 100% от капацитета си само през донгъл, че тогава картинката става грозна. Върви търси N канални безжични устройства самсунг под дърво и камък.

Да запитам още нещо: Наистина ли LED просветката е по-добра от луминисцентната или това е просто технология за "изтъняване"
    телевизорите.
    Хмм че то 26" се води монитор а не телевизор. Някога си беше телевизор.....Сега 32" и 37" са компромиси и чак от 40" нагоре започват телевизорите.
    LED просветката е по икономична /но с по къс живот-от 30000 до 50000часа/ и позволява ,както си се изразил - "изтъняване" и олекотяване на телевизорите. Друга далавера няма при нея.

7. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте, интересува ме каква е матрицата на телевизора ми 37 С 650 и къде попада в класацията на матриците?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от jordania
    Здравейте, интересува ме каква е матрицата на телевизора ми 37 С 650 и къде попада в класацията на матриците?
    Най вероятно е AMVA на AUO.
    Къде попада в класацията на матриците? Труден и объркващ въпрос.
    Класацията зависи по-кой показател имаш в предвид.
    По контраст е на едно от първите места /заедно с SPVA/.
    По скорост на реакция е на 4-място /след TN, IPS, UV2A/
    Като цветопредаване е на 3-то място /след IPS-Pro, S-IPS/.

http://www.tftcentral.co.uk/specs.htm

10. Тук е от
    Mar 2010

Зравейте отново,но пак проблемите ни събират. Незнам как става ,но в приемника ми даден от кабелния операто има вградени 81 програми .А при сканиране с моя самсунг 40В650 хващам само67.Доскоро бяха77 разбрах че ги криптират ,но дори и така да е би трябвало поне да даги намира вижда и да пише че са кодирани.Дразнещо е че при наличие на цифров тунер отново ще трябва да палзувам допълнително устройство........пак 2 дистанционни.Да ли има някакво решение?

11. Тук е от
    Mar 2010

Ако това ще помогне приемника е NETA 5510 DCR-C

12. Member
    Тук е от
    Sep 2009

А кой е кабелният оператор?

13. Тук е от
    Jul 2010

Привет на всички. Преди ден закупих SAMSUNG LE-37C530. След като го монтирахме и прочие, започна голямото гледане, но забелязах проблем, сякаш има сив пласт над картината по цялата площ на телевизора. Опитах да я премахна, чрез съответните режими на изображението и да засиля яркостта и контраста, но уви този неприятен ефект не се промени. След това опитах със затъмняване но, отново нищо, изображението стана по тъмно, но не черно а сиво точно защото този пласт не се премахна. Бих искал да попитам за идеи за справяне с проблема ?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

За какъв пласт говориш? 5-Та серия не е ли с матов екран ,вместо с гланцов ?
    Може би имаш в предвид матовото покритие на екрана?

16. Тук е от
    Mar 2010

до gadinoid .....кабелния опертор ми е интербилд от Варна съм . Предполагам че и с други доставчиц има подобни проблеми.

17. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    За какъв пласт говориш? 5-Та серия не е ли с матов екран ,вместо с гланцов ?
    Може би имаш в предвид матовото покритие на екрана?
    Ами незнам, какво имам в предвид като терминология, изобщо не съм компетентен в областта. Констатирам това което виждат очите ми и не мога да кажа дали е матов екрана или гланцов. Просто сякаш над картината, която виждаме има оше една картина от сив цвят. Ако мога ще направя снимки и ще ги споделя.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от needder
    Ами незнам, какво имам в предвид като терминология, изобщо не съм компетентен в областта. Констатирам това което виждат очите ми и не мога да кажа дали е матов екрана или гланцов. Просто сякаш над картината, която виждаме има оше една картина от сив цвят. Ако мога ще направя снимки и ще ги споделя.
    Дай да изясним нещата. Телевизора ти ,би трябвало да е с матов екран. А матовият екран играе роля не само на антиотразяващо покритие ,но и на дифузйор - тоест разпределя светлината попаднала върху него по цялата си повърхност. При това ,ако картината има светли и тъмни зони -светлината от по ярките зони се разпределя върху по-тъмните и така черното става сиво.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе