46C650 - това е телевизора до 46 инча и този бюджет. Ако не побързаш съвсем скоро може да му вдигнат пак цената с 200-300 лв.Първоначално публикувано от mmiirroo
46C650 - това е телевизора до 46 инча и този бюджет. Ако не побързаш съвсем скоро може да му вдигнат пак цената с 200-300 лв.Първоначално публикувано от mmiirroo
Не е много ясно от обяснението ти. На какъв фон ? Само на един и същи фон ли го прави? Концентрични кръгове ? Ако можеш дай снимка.Първоначално публикувано от dimer
Тука не сме гадатели, но вероятно след промоцията ще ги вдигнат с 5% -цената ще бъде по-низка от тази от преди промоцията.Първоначално публикувано от pvitkov
този 46c630-бива ли
след 1час четене на право ми се подпали главата,дайте съвет относно цена-качество и +/–,накратко за следните модели: всичките 46-в650,c530,c550,c630,c650,c653
Не пускай поредни постове! Допълвай пуснатият преди това.Първоначално публикувано от mmiirroo
Ето ти ги подредени
С650 и С653 са еднакви-разликата е в дизайна на корпусите
С630 е в действителност С550 в корпус на шеста серия/6XX/
С550 е бюджетен модел - нещо като 650 но без екстрите
В650 е подобен на С630/550 само че е миналгодишен модел/2009г/
Ако имаш пари си вземи 46С650/653
ок,мерси за инфото
Значи представи си една от страните на кубчето на Рубик Само че вместо квадратчета са кръгчета и са бели. Не са концентрични кръгове, а едно до друго и под друго - точно както стена от рубик. Когато картината е наситена не се виждат изобщо /дори и да концентрираш погледа си на мястото/. Когато е по-бледа се виждат след вторачване /сякаш винаги са там и прозират, когато не е наситена картината/. Под бледа картина имам предвид по-ненаситена, по-бедна откъм цветове. Аз ги видях съвсем случайно и сега погледа ми е само там Когато превключвам програмите и на черния фон при превключването също се виждат, погледнато от ъгъл.Първоначално публикувано от hristoslav2
dimer
Трудно е да се определи но прилича на някакъв дефект в матрицата. На твое място щях да поискам да ми го сменят с друга бройка в магазина.
Благодаря Hristoslav2. А става ли така - да го сменят в магазина. По правилата би трябвало към сервиз да се обърна?
Не знам-пробвай. Обикновенно до 7 дни се съгласявят за подмяна. Ако ще го носиш в сервиза е добре е да снимаш дефекта и да им покажеш снимката.
Малко наблюдения по отношение на гледането на HDTV чрез DLNA: Взех въпросният донгъл (SAMSUNG WIS09ABGN). След поставянето му телевизора (SAMSUNG LE-40C653) намери 10-15 мрежи и след като зададох ръчно настройките, всичко беше готово - минаваше си мрежовия тест, имаше интернет и т.н. След това инсталирах Samsung PC Share Mаnager 4.2, който веднага откри телевизора и се заех да проверя как се плейват разни HDTV филми през wireless-а. Пробвах общо около 15 (mkv/H.264/1080p) филма - всички вървяха без какъвто и да е проблем с изключение на два: Saving Private Ryan (39GB, 1080p) и Gladiator (23GB 1080p). Единствено при тях се наблюдаваше спиране и зареждане по време на изпълненито на определени "лакоми" сцени, където според графиката от рутера трансферът към телевизора достигаше 2.4MB-2.5MB/s, което при мен е максимум за wi-fi. При всички останали 1080p филми, нямаше подобни аномалии и въпреки че сред тях имаше файлове с големина над 30GB, се оказа, че нямаше никакъв проблем с възпроизвеждането - вървяха си гладко, като трансферът към телевизора при тях беше 2.2-2.3MB/s. Очевидно освен големината на файла значение имат и самият енкодинг/компресията/fps/времетраенето и др. фактори. При повечето филми, които бяха с големина 10-15GB, трансферът към телевизора беше средно 1.6MB-1.8MB/sec. По отношение на H.264 720p - пробвах 4-5 филма и както се и очакваше - всички вървяха без проблем, като трансферът беше често под 1MB/s. Рутерът е Linksys WRT54GL (802.11g, Tomato 1.2.1, WPA2 PSK) и е на около 25 метра от телевизора, без пряка видимост (2 стени). Устройствата са в следната конфигурация: PC <--> LAN <--> router <--> wireless <--> TV. Като корекции по настройките на рутера се наложи да променя transmit power-a от 20mW на 60mW, с което се подобри покритието на сигнала при телевизора. Това е в общи линии.
Много полезна информация. Браво за труда.
Само да те питам криптирана връзка ли използваш.
Ако да, пробвай само да филтрираш през МАС за да видим как ще се справи.
Да, ползвам WPA2-PSK AES + филтър по MAC, нямам включен QoS. Пробвал съм и с изключено криптиране, но разлика нямаше - макс 2.5MB/s при всички случаи. Любопитно ми е как въпросният донгъл ще се държи с N рутер - ако някой разполага и с двете, то би било интересно да сподели какви скорости се постигат.Първоначално публикувано от Vandal
Здравейте колеги!
Имам нужда от помощ за LE-40R88BD.
Не открих инфо във форума за него а искам да отключа плеъра през USB-то (било чрез смяна на firmware, било по друг начин (ако има)).
Можете ли, да съдейставате за повече информация по въпроса?
Благодаря предварително на всички които решат да се включат!!!
thinkpad, повече от 2,5 мБ/с не виждам как може да изкопчиш (то това е абсолютен таван, добре си оптимизирал мрежата), щом не стигат за някои филми, това си е лимита на б/г уайърлеса. Пробвай все пак и със home media server самсунгския софтуер е доста дървен, съмнява ме нещо да се промени, но все пак.
Чудя им се на писалите фърмуеъра на телевизора, защо е било нужно да закопаят иначе хубавия плеър с микроскопични субтитри?
За да те зарибят и да си купиш техен Блу-рей плеър.Първоначално публикувано от di-sign