Няма как да стане-шасито няма такава възможност. Стар видеопроцесор....Първоначално публикувано от silver1
Няма как да стане-шасито няма такава възможност. Стар видеопроцесор....Първоначално публикувано от silver1
какъв е този home media server, този на windows ли имаш предвид или?Първоначално публикувано от di-sign
Пускаш филм и отиваш на TOOLS -> Настройка на субтитри и от там избираш размер.Първоначално публикувано от di-sign
Това е най-доброто от UPnP, DLNA, HTTP сървърите които съм пробвал до сега.Първоначално публикувано от thinkpad
http://www.homemediaserver.ru/page10.php
Пробвах го и поне при мен при по-тежките видео файлове доста по-начесто спира възпроизвеждането за да зарежда в сравнение със сървъра на Самсунг. Може би трябва да настроя нещо.Първоначално публикувано от Vandal
Както някои беше писал те настройките там са малки, много малки, микроскопични. Да не говорим че докато си пуснал нещо през DLNA няма активна настройка за субтитрите ... Трябва да си пуснеш преди това нещо от усб-то.Първоначално публикувано от thinkpad
Твърде възможно е да не стане и през него, провери все пак да не би да транскодира нещо.
Предполагам, ако от филмите махнеш излишните пътечки, ще вървят добре.
Така! Може ли малко помощ.Качих си,PC share manager, зададох ръчни настройки за мрежа на тв-то 32C6500,през лан двата се вързаха,пуснах едно клипче и до там беше.Сега файловете се зареждат в PC Share,но плейъра не ги пуска
Транскодинга е изключен - този медиа сървър макар и с доста по-добър и удобен интерфейс по незнайни причини, поне при мен, не се спрявя толкова добре колкото този на Samsung - дори 1080p филми, които гледам без проблем чрез PC Share Manager-a, накъсват когато са плейвани чрез Home Media Server-a, като прекъсванията са по-чести и за по-дълго - имам чувството, че телевизорът буферира доста по-добре и ефективно, когато комуникира със собствения си сервер, макар че вероятно е също просто да имам някакъв проблем с Home Media Server.Първоначално публикувано от di-sign
HMS имаше настройка за буфериране, мисля че ако я изключиш ще постигнеш същия резултат като PC Share по подразбиране май е на 512к. А е възможно да не е толкова ефективен колкото самсунгския. Погледна ли, колко пътечки има в мкв-то и също дали като гу пуснеш от усб всичко върви? Броя на пътечките можеш да видиш с MediaInfo, а и в самия HMS също я има.
Пробвал съм с буфер от 4KB до 100MB - все тая, поне при мен този сървър не работи толкова добре колкото PC Share Manager, чрез който доста филми изгледах и досега само на споменатите по-рано в темата 2 филма имаше накъсване при гледане по wireless, всички останали (около 25-30 филма/концерта, повечето 1080p) които съм пускал няма кой знае какъв проблем (понякога се случва някой филм да спре за секунда-две за да буферира, но се случва рядко, а и все пак зависи дали ползваш интернета и за други неща). Допълнително удобство на PC Share Manager е също възможността да се превърта, както и запомнянето на позицията до която си гледал даден материал и възможността после да продължиш директно от там.Първоначално публикувано от di-sign
Би ли проверил как се държи с avi файлове. Преди време инсталирах на един приятел един Самсунг и софтуера и с mkv работеше прилично, но с много avi файлове му правеше проблем. Някакси ги разделя на много на брой части.
Здрасти,Първоначално публикувано от thinkpad
махни си криптирането, ще ти се повиши скоростта. Незнам как си разбрал, че няма ефект, след като част от трансфера ти се губи заради криптирането. Виж на колко ти се вързва донгле Mbps, което си е най-важно и единствено с антени с по-голямо dbi можеш да оптимизираш обхвата и преминаване на чист ефир (канал). Не се залъгвай с мощността на 2dbi антенките и е софтуерен трик 2.5 си е добра скорост, но зависи как я мериш и на какви по обем файлове
Успех!
Здравейте, тук всички се възхищават на C650, явно има защо; но никой до сега не видях да се опита да го сравни с LED телевизор, независимо от разликата в цената.
SAMSUNG UE-40C6500 2139 лева
SAMSUNG UE-40C6510 2139 лева
SAMSUNG UE-40C6000 1979 лева
SAMSUNG UE-40C5000 1699 лева
SAMSUNG LE-40C650 1549 лева
Ще бъда много благодарен ако се изкаже някой по-компетентен от мене
за 7-ма серия няма смисъл, нещата ще бъдат идентични, с изключение на 3D процесора...
Дори и да се абстрахираме от цената, не може да се каже, че ниския клас LED Модели превъзхождат C650. Тазликата е в подсветката. Тя сама по себе си прави един телевизор добър. Дава ти намалена косумация и по-тънък корпус. Това за 500-600 лв. отгоре. Даже LED моделите под C6500 имат и някои орязани опции спрямо С650.
Като вземем предвид и цената на С650 в момента направо ги изхвърля от класацията. Това е модел, който спокойно би задоволил 99% от съвременния потребител - перфектно черно, добри цветове, подробно меню, интернет, най-добрия вграден плеър сред телевизорите. Единствено лъскавия екран би могъл да разубеди някои потребители, които са свикнали да гледат през деня без пердета или щори.
iperf, netperf, копиране на файлове с различна големина, теглене на торенти и т.н. - твърдо 2.5MB/s при всички случаи и в различни точки на жилището. По отношение на TV - с изключено криптиране няма промяна, рутерът отчита същия таван от 2.5MB/s към телевизора при плейването на вече споменатите по-рано 2 филма, които очевидно изискват повече. Ти каква скорост постигаш със и без криптиране? Може да сравним разни настройки по рутерите ако искаш (на лични, да не разводняваме темата допълнително).Първоначално публикувано от besny
lazarus18, няма проблем с avi файловете. В случай, че имаш предвид някой конкретен файл - прати ми линк да го изтегля и ще го пробвам (ако е от значение: телевизорът е с последния фирмуер, PC Share Manager е версия 4.2).Първоначално публикувано от lazarus18
има ли начин да се пусне DTS на 40В750 ?
Модела от следващата година С750 го има, иначе ми изглеждат еднакви.
DTS поддръжката хардуерна ли е, или софтуерна? Ако е първото явно няма как, но ако е софтуерна сигурно може да стане.
10х