Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 145 от 172 ПърваПърва ... 95135143144145146147155 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,161 до 2,175 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от silver1
    Здравейте колеги!
    Имам нужда от помощ за LE-40R88BD.
    Не открих инфо във форума за него а искам да отключа плеъра през USB-то (било чрез смяна на firmware, било по друг начин (ако има)).
    Можете ли, да съдейставате за повече информация по въпроса?

Благодаря предварително на всички които решат да се включат!!!
    Няма как да стане-шасито няма такава възможност. Стар видеопроцесор....

2.  

3. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от di-sign
    Чудя им се на писалите фърмуеъра на телевизора, защо е било нужно да закопаят иначе
    Пробвай все пак и със home media server
    какъв е този home media server, този на windows ли имаш предвид или?

Чудя им се на писалите фърмуеъра на телевизора, защо е било нужно да закопаят иначе хубавия плеър с микроскопични субтитри?
    Пускаш филм и отиваш на TOOLS -> Настройка на субтитри и от там избираш размер.

4. Senior Member Аватара на Vandal
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Цитат Първоначално публикувано от thinkpad
    какъв е този home media server, този на windows ли имаш предвид или?
    Това е най-доброто от UPnP, DLNA, HTTP сървърите които съм пробвал до сега.
    http://www.homemediaserver.ru/page10.php

5. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от Vandal
    Това е най-доброто от UPnP, DLNA, HTTP сървърите които съм пробвал до сега.
    http://www.homemediaserver.ru/page10.php
    Пробвах го и поне при мен при по-тежките видео файлове доста по-начесто спира възпроизвеждането за да зарежда в сравнение със сървъра на Самсунг. Може би трябва да настроя нещо.

6. Тук е от
    Aug 2010

Пускаш филм и отиваш на TOOLS -> Настройка на субтитри и от там избираш размер.
    Както някои беше писал те настройките там са малки, много малки, микроскопични. Да не говорим че докато си пуснал нещо през DLNA няма активна настройка за субтитрите ... Трябва да си пуснеш преди това нещо от усб-то.

Твърде възможно е да не стане и през него, провери все пак да не би да транскодира нещо.
    Предполагам, ако от филмите махнеш излишните пътечки, ще вървят добре.

7. Тук е от
    Feb 2009

Така! Може ли малко помощ.Качих си,PC share manager, зададох ръчни настройки за мрежа на тв-то 32C6500,през лан двата се вързаха,пуснах едно клипче и до там беше.Сега файловете се зареждат в PC Share,но плейъра не ги пуска

8.  

9. Тук е от
    Apr 2010

Твърде възможно е да не стане и през него, провери все пак да не би да транскодира нещо. Предполагам, ако от филмите махнеш излишните пътечки, ще вървят добре.
    Транскодинга е изключен - този медиа сървър макар и с доста по-добър и удобен интерфейс по незнайни причини, поне при мен, не се спрявя толкова добре колкото този на Samsung - дори 1080p филми, които гледам без проблем чрез PC Share Manager-a, накъсват когато са плейвани чрез Home Media Server-a, като прекъсванията са по-чести и за по-дълго - имам чувството, че телевизорът буферира доста по-добре и ефективно, когато комуникира със собствения си сервер, макар че вероятно е също просто да имам някакъв проблем с Home Media Server.

10. Тук е от
    Aug 2010

HMS имаше настройка за буфериране, мисля че ако я изключиш ще постигнеш същия резултат като PC Share по подразбиране май е на 512к. А е възможно да не е толкова ефективен колкото самсунгския. Погледна ли, колко пътечки има в мкв-то и също дали като гу пуснеш от усб всичко върви? Броя на пътечките можеш да видиш с MediaInfo, а и в самия HMS също я има.

11. Тук е от
    Apr 2010

HMS имаше настройка за буфериране, мисля че ако я изключиш ще постигнеш същия резултат като PC Share по подразбиране май е на 512к. А е възможно да не е толкова ефективен колкото самсунгския. Погледна ли, колко пътечки има в мкв-то и също дали като гу пуснеш от усб всичко върви? Броя на пътечките можеш да видиш с MediaInfo, а и в самия HMS също я има.
    Пробвал съм с буфер от 4KB до 100MB - все тая, поне при мен този сървър не работи толкова добре колкото PC Share Manager, чрез който доста филми изгледах и досега само на споменатите по-рано в темата 2 филма имаше накъсване при гледане по wireless, всички останали (около 25-30 филма/концерта, повечето 1080p) които съм пускал няма кой знае какъв проблем (понякога се случва някой филм да спре за секунда-две за да буферира, но се случва рядко, а и все пак зависи дали ползваш интернета и за други неща). Допълнително удобство на PC Share Manager е също възможността да се превърта, както и запомнянето на позицията до която си гледал даден материал и възможността после да продължиш директно от там.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Би ли проверил как се държи с avi файлове. Преди време инсталирах на един приятел един Самсунг и софтуера и с mkv работеше прилично, но с много avi файлове му правеше проблем. Някакси ги разделя на много на брой части.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Да, ползвам WPA2-PSK AES + филтър по MAC, нямам включен QoS. Пробвал съм и с изключено криптиране, но разлика нямаше - макс 2.5MB/s при всички случаи. Любопитно ми е как въпросният донгъл ще се държи с N рутер - ако някой разполага и с двете, то би било интересно да сподели какви скорости се постигат.
    Здрасти,
    махни си криптирането, ще ти се повиши скоростта. Незнам как си разбрал, че няма ефект, след като част от трансфера ти се губи заради криптирането. Виж на колко ти се вързва донгле Mbps, което си е най-важно и единствено с антени с по-голямо dbi можеш да оптимизираш обхвата и преминаване на чист ефир (канал). Не се залъгвай с мощността на 2dbi антенките и е софтуерен трик 2.5 си е добра скорост, но зависи как я мериш и на какви по обем файлове
    Успех!

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, тук всички се възхищават на C650, явно има защо; но никой до сега не видях да се опита да го сравни с LED телевизор, независимо от разликата в цената.
    SAMSUNG UE-40C6500 2139 лева
    SAMSUNG UE-40C6510 2139 лева
    SAMSUNG UE-40C6000 1979 лева
    SAMSUNG UE-40C5000 1699 лева

SAMSUNG LE-40C650 1549 лева

Ще бъда много благодарен ако се изкаже някой по-компетентен от мене
    за 7-ма серия няма смисъл, нещата ще бъдат идентични, с изключение на 3D процесора...

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Дори и да се абстрахираме от цената, не може да се каже, че ниския клас LED Модели превъзхождат C650. Тазликата е в подсветката. Тя сама по себе си прави един телевизор добър. Дава ти намалена косумация и по-тънък корпус. Това за 500-600 лв. отгоре. Даже LED моделите под C6500 имат и някои орязани опции спрямо С650.
    Като вземем предвид и цената на С650 в момента направо ги изхвърля от класацията. Това е модел, който спокойно би задоволил 99% от съвременния потребител - перфектно черно, добри цветове, подробно меню, интернет, най-добрия вграден плеър сред телевизорите. Единствено лъскавия екран би могъл да разубеди някои потребители, които са свикнали да гледат през деня без пердета или щори.

17. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от besny
    Незнам как си разбрал, че няма ефект...
    iperf, netperf, копиране на файлове с различна големина, теглене на торенти и т.н. - твърдо 2.5MB/s при всички случаи и в различни точки на жилището. По отношение на TV - с изключено криптиране няма промяна, рутерът отчита същия таван от 2.5MB/s към телевизора при плейването на вече споменатите по-рано 2 филма, които очевидно изискват повече. Ти каква скорост постигаш със и без криптиране? Може да сравним разни настройки по рутерите ако искаш (на лични, да не разводняваме темата допълнително).

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Би ли проверил как се държи с avi файлове. Преди време инсталирах на един приятел един Самсунг и софтуера и с mkv работеше прилично, но с много avi файлове му правеше проблем. Някакси ги разделя на много на брой части.
    lazarus18, няма проблем с avi файловете. В случай, че имаш предвид някой конкретен файл - прати ми линк да го изтегля и ще го пробвам (ако е от значение: телевизорът е с последния фирмуер, PC Share Manager е версия 4.2).

18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

има ли начин да се пусне DTS на 40В750 ?
    Модела от следващата година С750 го има, иначе ми изглеждат еднакви.
    DTS поддръжката хардуерна ли е, или софтуерна? Ако е първото явно няма как, но ако е софтуерна сигурно може да стане.

10х

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе