Докато си играех с плеър успях да прецакам HDMI-входовете на ТВ-то (samsung 42A656) които сега показват картината във виолетово - някой да знае лек за тая болка освен сервиз?
Докато си играех с плеър успях да прецакам HDMI-входовете на ТВ-то (samsung 42A656) които сега показват картината във виолетово - някой да знае лек за тая болка освен сервиз?
Честито за придобивкатаПървоначално публикувано от juliankal
Пробвай да пуснеш сигнал на HDMI входа на телевизора от друг източник.Ако всичко е наред-означава че нещо си разбазикал настройките за изходящ сигнал на плейъра.Първоначално публикувано от vladonv
Сигнала от плейъра го пуснах на друг LCD ТВ и там е добре
На всички HDMI входове ли е така или само на един ? А тества ли телевизора с друг източник на сигнал по HDMI ? Провери си и HDMI кабела дали е добре наместен във входа на телевизора-ако пак имаш проблем-ТВ в сервиза.
На всичките 4 HDMI входа е едно и също и плейъра съм го тествал със същия кабел на другото LCD, a друг източник на HDMI сигнал нямам.
Носи го в сервиза-изгорели HDMI портове-трябва да ги подменят-може да струва 100-ина лева.
А дали ще се поеме от гаранцията , ако все още е в гаранция - трябва да проверя.Първоначално публикувано от hristoslav2
Щом е гаранционен трябва да се поеме от гаранцията.Първоначално публикувано от vladonv [quote=vladonv
Това не е точно така, аз съм пускал и филми на 720р и 1080р през рутъра. Единствено ДТС не вървят и с някакви странни XVID кодеци на детски филми рипнати от Супер7... (LE46B651)Първоначално публикувано от hristoslav2
Дали връзката между лаптопа и ТВ-то да е с малка скорост(въпреки че имам N-стандарт и на 2те устройства)?
Имам въпрос може бие за нова тема но: Искам да си вържа кабелен интернет Тв-то и 2 лаптопа като си закупя Wi Fi рутер. Да си направя мрежа но идея за модем да се върже към кабелния модем и да дава сигнал към всички да става и за прехвърляне на HD сигнал.
Живея в UK и реших да взема LCD,тъй като тук тече цифровизация и в моя район аналоговия ефирен сигнал ще спре след 1-2 месеца.От форумите разбрах,че за сега "мерцедеса" на LCD е Самсунг и понеже няма 42",решението беше 46",6-а серия.Онлайн цените са £100-200 по-ниски и бях избрал 46B651Т.Все пак преди да го поръчам,отидох в един магазин да го видя на живо.И изненада-гледам един 7-серия на неприлично ниска цена(£799)Питах и се оказа,че е последен (дисплей) и за това.Проверих наработката(консултантите не знаеха как става)-близо 1000часа,което е около месец непрекъсната работа.След мн. кратко колебание,свалих цената с още £50 и така за £750 станах собственик на LE46B750 с цена като на по-дърт модел и по-ниска серия.Все пак 7 серия е High End на Samsung и над 30% надолу от магазинската цена е добре.
С матрицата също имах късмет,оказа се SQ1(или нещо подобно),а и 200Hz ме зарадва.
За разлика на някои форумци,които много държат кашона да е неразпечатван,аз имам друго схващане по въпроса.1-Имах възможност да видя,че няма мъртви пиксели.2-В техниката, кривата на отказите в първите месеци на експлоатация е много висока,после пада,т.е. ако има дефектен компонент,той се проявява в началото. 3-за мен е важно съотношението качество/цена.
Не съм прочел още книжката и не съм пробвал всичко,но за сега като кусур виждам само лъскавия екран,но съзнавам,че е за сметка на нещо друго.
Също голяма издънка на Samsung(само според мен) е половинчатия Wireless LAN и голямата му реклама.Вместо да е вграден, специалния WIS09ABGNX адаптор(никаква техническа пречка),той се продава отделно и дори минималната му цена онлайн е безумна-£50 за ползата която ти дава.А защо не са оставили възможност да се вкарват драйвери за какъв да е уайрлес адаптор,който е £10-15?Oтговора е-за да се харчи само техния...
Нека който го има вече да сподели има ли полза от него,освен за по-лесен ъпдейт и гледане на ограничен формат видео от PC-то.
И последен кусур PIP-но грешката си е в мен,заблудил съм се,понеже в БГ имам BEKO,койтo се рекламираше като PIP и тунера му е двоен,т.е.едновременно гледаш 2 предавания(примерно докато свършат рекламите...).Това се оказа,че е PAP или P&P.В нашия случай можеш да гледаш 2 картини,но само едната е от тунера,което не виждам като практическо приложение...
Всичко това споделям не за да се хваля.Сигурно по-нататък ще имам и въпроси към знаещите тук.Например-каква е файдата от ъпдейт на фърмуера,след като не е обяснено на сайта какво е поправено , подобрено или добавено?А може да има нещо орязано?
И така,sorry за дългия пост,но ми беше дошло вдъхновение да споделя....Някой може да иска да опонира по някой от засегнатите въпроси.
Честито, cibik! Чудесен телевизор, на страхотна цена за този размер. Със здраве да го гледаш!![]()
Благодаря.А каква е все пак цената в БГ?Първоначално публикувано от kaloman
SAMSUNG LE-46B750Първоначално публикувано от cibik
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051991
3,299.00 лв.
И от мен честито сигорен съм че тв-то е жестоко но и цената на която си го купил е повече от доволна !
Излиза,че в БГ са си скъпички...Първоначално публикувано от LilScrappy
3299/2.25 е около £1500.Това е колкото най-високата цена в тукашните магазини,нормално е 1100-1250,а онлайн е около £1000...
Цените са ясни,да ги оставим настрана.Кажте нещо по другите въпроси.
BTW за LED телевизорите искам да кажа,че бяха извън мераците ми по 2 причини-1-въпреки,че е технология на бъдещето,още е нова и не е осъвършенствана напълно и 2-не добро съотношение качество/цена,т.е. спрямо LCD дава малко по-добро качество и неоправдано много по-висока цена...само защото е нещо ново и модерно.Иначе е нормално, в началото да вземат мангизите на маниаците и богатите,а след това цените ще се нормализират.