Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
377. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

32 8.49%
  • LCD 32"

97 25.73%
  • LCD 37"

50 13.26%
  • LCD 40"

165 43.77%
  • LCD 46"

30 7.96%
  • LCD 52"

2 0.53%
  • LCD 55"

1 0.27%
Страница 31 от 172 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 2568

Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2009

Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Цитат Първоначално публикувано от Ahilles
    Здравейте, за момента мисля да си купя SAMSUNG LE-37B651. Обаче имам питанка, каква матрица е за предпочитане? Какво трябва да пише на стикера? Все пак , ако имам избор да взема по-доброто.
    В 37'' модели Самсунг поставят само AUO матрици (с изключение на SAMSUNG LE-37B530, който може да бъде и с IPS-Pro (IPS-Alpha )матрица.
    SAMSUNG LE-37B651 е с матрица A-MVA от AUO (АА01,АА02)
    Ако не греша, трябва да е това. Благодаря на автора на цитата.
    Информацията на hristoslav2 е непълна.Актуалната ситуация към днешна дата,
    проверена лично с лупа

SS01 /02,03,04/ или SQ01 (02,03,04) S-PVA от Samsung
    CN01,CN02,BN02 - S-MVA от CMO
    АА01 (02,03,04),АC02(04),BА01- A-MVA от AUO
    I102 и I203 -IPS-Pro от IPS-Alpha

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    Господа знаещи, бих искал да помоля за малко помощ. Притежавам плазмен телевизор SAMSUNG PS50B610 и наблюдавам следният дразнещ факт, който се проявява само при изключен телевизор. От време на време(няма някакъв точно определен период) телевизора сам се включва за няколко секунди (може би 3-4) и пак се изключва преди да се покаже каквото и да е на екрана. Някъде бях чел/чул че това може да е свързано с евентуален автоматичен ъпдейт и можело да се изключва от сервизното меню, но не мога да съм сигурен. Случаят не е единичен. Та, молбата ми към запознатите със сервизното меню е ако им е удобно да напишат как стъпка по стъпка да изключа този автоматичен ъпдейт или както там се казва(ако е възможно, разбира се). Благодаря предварително на всеки отзовал се.

p.s. Прочетох, че някои собственици на LCD SAMSUNG са активирали пак от сервизното меню медиен плейър. Дали е възможно това да се случи и при моя модел и как точно. Благодаря!

p.s. Мисля, че сам се справих, но все пак да питам още нещо: какво означава когато в сервизното меню в пункт ADC/WB -> ADC -> AV callibration е на "failure"?
    Не знам за активацията- виж в тази тема
    http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15595

4. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от monti
    В 37'' модели Самсунг поставят само AUO матрици (с изключение на SAMSUNG LE-37B530, който може да бъде и с IPS-Pro (IPS-Alpha )матрица.
    SAMSUNG LE-37B651 е с матрица A-MVA от AUO (АА01,АА02)Информацията на hristoslav2 е непълна.Актуалната ситуация към днешна дата,
    проверена лично с лупа

Добавям AC 05.

5. Тук е от
    Aug 2009

Един колега си купи 40В6000 и не можем да му активираме усб-то да чете филми. Самата опция е прозрачна и я прескача.
    Каква версия трябва да му сложа като софтуер и имали значение как ще се казва папката на флашката.

Благодаря на всички!!!

6. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от monti
    SAMSUNG LE-37B651 е с матрица A-MVA от AUO (АА01,АА02)Информацията на hristoslav2 е непълна.Актуалната ситуация към днешна дата,
    проверена лично с лупа

Много съм ти благодарен за отговора. Тъкмо се връщам от магазина. Първо влязох в ДОМО гр.Търговище и понеже в града няма наличен 37B650 или 40В650, поисках да проверят с каква матрица са наличните модели в слада от където поръчват. Оказа се че в магазина нямат нужната информация и знания и ми заявиха , че няма кой да ми отваря телевизорите за да ми каже каква е матрицата и че Самсунг продавали на други фирми мартици, как биха сложили чужди в техните телевизори. Тогава учтиво им показах къде и какво точно да гледат и просто да ми кажат какво пише там на телевизорите в склада където се обаждат. От там им казали , че това било версията на софтуера, като ми отказаха исканата информация и управителят ми заяви, че смятал въпроса за приключен. Странен човек се оказа и ме подсети за една гатанка на Христо Ботев публикувана във вестник „Будилник“, г. I, брой 3 от 20 май 1873 г.
    "От глупците ум купува, на умните го продава. Що е то?
    — „Училището“ на буля Блъсковица. " В случая, управителят на Домо Търговище
    Както и да е, отивам в Зора гр.Търговище. Там могат да доставят само 40 инчов модел, там явно бяха по информирани , защото без много приказки провериха какво точно могат да доставят. За радост SQ01, S-PVA SAMSUNG ме накара да поръчвам без да се замисля. Утре ще го вземам. Още веднъж благодаря на monti.

7. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

"От глупците ум купува, на умните го продава. Що е то?
    — „Училището“ на буля Блъсковица. " В случая, управителят на Домо Търговище..
    Привет
    Затова е Форума - да си помагаме взаимно. Който с каквото може.
    Надяваме се да споделиш впечатления във форумa след избора си.

8.  

9. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Дайте някакво предложение за 32" LCD телевизор до 800 лева. Гледах тия дни по магазините и се спрях на:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051444
    Струва ли си или ще ми предложите някой друг модел.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от abv
    Дайте някакво предложение за 32" LCD телевизор до 800 лева. Гледах тия дни по магазините и се спрях на:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051444
    Струва ли си или ще ми предложите някой друг модел.
    По-добре TOSHIBA 32AV635
    Като картина според мен е по-качествена, с по-реални цветове. На SD сигнал се представя много добре. USB за JPG и музика.

11. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Благодаря, колега. Опресняването на Тошибата е 8 мсек, а за Самсунга никъде не намерих колко е, дори на сайта на производителя не е споменато. При гледане на тенис мачове дали няма да замазва топката. На същата цена има LG32LH2000 с 5 мсек.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от abv
    Благодаря, колега. Опресняването на Тошибата е 8 мсек, а за Самсунга никъде не намерих колко е, дори на сайта на производителя не е споменато. При гледане на тенис мачове дали няма да замазва топката. На същата цена има LG32LH2000 с 5 мсек.
    За да не замазва 100/200хц или най-добре плазма. Тези 3мс разлика , няма да оправят работата.
    PS. Аз бих дал едно рамо за Тошибата има много добър процесор Resolutiоn+ за обработка на SD сигнала,отлични цветове ,отстъпва от другите два по контраст.

13. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    За да не замазва 100/200хц или най-добре плазма. Тези 3мс разлика , няма да оправят работата.
    PS. Аз бих дал едно рамо за Тошибата има много добър процесор Resolutiоn+ за обработка на SD сигнала,отлични цветове ,отстъпва от другите два по контраст.
    Колега nkd този по-голям контраст май е само на книга, както и 5 ms при LG.
    При директно сравнение между изброените модели Тошибата видимо се представяпо-добре, особено на SD сигнал. За по-малкия контраст изобщо не се забелязва, т.е. няма очевидна разлика. За реализма в картината и дълбочина на образа няма какво да говорим. Така, че мисля, при тези модели Тошиба няма конкуренция.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

... хм, пробвам ъпдейт на фирмуера от 2008 на 3000 ( PS50B850 ) през USB, както обикновено ... веднага си го разпозна впрочем ... провери си, казва ми "Няма файлове за обновяване, проверете отново!" ... някой да е пробвал това, чак толкова да няма разлика между двете, що го пускат тогава ?
    ... пробвах с езика прочее и с различните сайтове, все същото

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gadinoid
    Колега nkd този по-голям контраст май е само на книга, както и 5 ms при LG.
    При директно сравнение между изброените модели Тошибата видимо се представяпо-добре, особено на SD сигнал. За по-малкия контраст изобщо не се забелязва, т.е. няма очевидна разлика. За реализма в картината и дълбочина на образа няма какво да говорим. Така, че мисля, при тези модели Тошиба няма конкуренция.
    Грешката е моя, защото не уточних ,че става дума за динамичния контраст,който е малко метафизична величина. С тези милисекунди LG и Philips явно спекулират ,защото със същата матрица S-IPS на LGD при 42"Тошиба и Панасоник дават 8мс.

17. Тук е от
    Aug 2009

Кажете някакви хубаво калибрирани настройки за 46В750 понеже все не мога да го настроя както трябва

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от samara69
    ... хм, пробвам ъпдейт на фирмуера от 2008 на 3000 ( PS50B850 ) през USB, както обикновено ... веднага си го разпозна впрочем ... провери си, казва ми "Няма файлове за обновяване, проверете отново!" ... някой да е пробвал това, чак толкова да няма разлика между двете, що го пускат тогава ?
    ... пробвах с езика прочее и с различните сайтове, все същото
    Пробва ли да смениш флашката?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 172 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player Samsung / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 19
    Последно: 27-03-15, 00:10
  2. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  3. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе