А Samsung LE40C650 няма за страна Великобритания, коя страна да избера, че да ми се появят повечко уиджети?
А Samsung LE40C650 няма за страна Великобритания, коя страна да избера, че да ми се появят повечко уиджети?
Здравейте! Благодаря на хората, който поддържат форума и благодарение на информацията публикувана тук си закупих телевизор Samsung LE-40B650. Телевизорът е страхотен, но имам нужда от информация относно неравномерна подсветка. Въпросът е следния - дали неравномерната подсветка се обслужва гаранционно (телевизорът е на два месеца - закупен от Метро Варна) и дали е възможно да се отремонтира. Приложил съм две снимки на телевизора едната е със светкавица, другата е без(не знам доколко добре ще се вижда- фотоапаратът не е от най- хубавите).Благодаря предварително за отговорите!!!
Втората ти снимка е напълно нормална за 99% от всички LCD модели. Ако така виждаш екрана при подаден черен екран, то нямаш основания за притеснения.
Направи си предварително настройките на яркостта и подсветката да са в нормални за гледане настройки и тогава виж как се вижда.
Благодаря много за бързия отговор на lazarus18 . Телевизорът вече е в сервиза чакам отговор! Ако има заинтересувани ще пиша какъв е резултата.
В 90% от случаите проблема е причинен от неправилен монтаж.Първоначално публикувано от Grumpy
Кутията с подсветката се монтира към корпуса на матрицата с болтове по краищата. Когато болтовете не са затегнати равномерно се получава усукване на кутията от подсветката което пък води до искривяване на отражателя.Няколко руски кореги си решиха сами проблема с отваряне на телевизора -преглед и равномерно натягатне на болтовете.
Защо да трябва да е на Великобритания? Аз съм на страна "други" и си върви интернета без проблем?Първоначално публикувано от Georgo
ОК, тогава въпрос - защо при 40B550 и 40B650, пуснати на еднакъв FULL HD сигнал от генератор - първият видимо НАСИЧА при движение на камерата върху едри обекти? А 40B650 върви плавно? Изобщо не говоря за бързи кадри във футболен мач, имам предвид трейлър на Ice Age, примерно. Едър обект пред камерата, която се "движи" сравнително бавно около него, и картината насича като стой, та гледай!!! А при 40B650 няма грам насичане? Питам, защото на мен ми е направило впечатление, а съм имал досег до няколко такива телевизора, включително в момента имам и 32B650, както и 32A330, как при 50 херцовия модел не бързите кадри са проблем, а точно мащабни и едри сцени. Т.е. когато камерата стои статично, а пред нея има много бързи движения, аз не виждам разлика между 50 и 100 hz, но когато камерата се движи сравнително бързо срещу мащабни и близки предмети, то картината насича много при 50 Hz и никак при 100 Hz.Първоначално публикувано от lazarus18
Основната разлика е липсата на Crystal FHD Engine или липсата на т. нар. Crystal Panel.Първоначално публикувано от Terelik
Сега засега само от Техномаркет. Но е скъп адаптера (безумно).Първоначално публикувано от patcan4uk
Всичко вече е налично в една от веригите в БГ. Включително и LED. Цените - дебели.Първоначално публикувано от hristoslav2
Адаптера не е чак толкова скъп ето го http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052733Първоначално публикувано от Orcinus
Като имаш предвид, че хубавите адаптери за компютър са около 50 лв тоя си бая скъп. Според хората обаче работи добре с него.
Скоро си купих LE46A786 (много ме радва!) и искам да питам дали може да се гледат освен снимки и филми от USB-то?
Не може. Само на моделите от В и С серии.