Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
280. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

25 8.93%
  • LCD 32"

72 25.71%
  • LCD 37"

27 9.64%
  • LCD 40"

120 42.86%
  • LCD 46"

31 11.07%
  • LCD 52"

2 0.71%
  • LCD 55"

3 1.07%
Страница 47 от 88 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1308

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

За съжаление май това ще се окаже проблема
    Интересно как тактично са го спестили на официалния сайт http://www.ferguson-digital.eu/en/hd...ariva-200.html

Поправка: Оказа се, че други притежатели на Арива 200 нямат такъв проблем.. ползват кабел версия 1.3 Възможно ли е да съм попаднал на дефектен ТВ? и то с дефектни 3 hdmi изхода (само на 3те пробвах) или по-скоро кабела ми е менте? За съжаление няма как да го пробвам с друго устройство в близките 2-3 дни...

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

dvbanti
    Не би трябвало да имаш проблеми с картината заради различните версии на HDMI портовете 1.2 и 1.3.
    Поиграй си с настройките в менюто на аривата. Пробвай и като смениш HDMI кабела с друг.

4. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Здравейте ,
    Извинявам се, предварително за питанката ,ама нещо не ми ясно.
    Става дума за Samygo .
    В дадената информация от hristoslav2 , на първа страница пише:
    Samygo - Surfing the net with Samsung TV/само в модели 2009г/
    малко по-надолу :
    Опитах да си кача на ТВ LE40C650 NetSurf браузъра и SamyGo Mouse and Kayboard Modules , като за целта ги свалих от сайта както е указано и ги разархивирах на флашката,но след като я сложих в USB- то не ми излиза на екрана опцията Contet Library за да мога да ги кача...Какъв може да е проблема и има ли начина да си кача този браузър за да си ползвам и интернета?
    За всички които не могат да копират от флашката в телевизора.Влизате в сервизното меню, от там-control - sub options - и на wiselink write и high devi ги вклювате на ON и проблема е решен.
    Та ,въпросът ми е следния.Върви ли NetSurf браузъра при модели от 2010г или важи само за модели от 2009г?Тъй като, изрично е пояснено
    /само в модели 2009г/
    .
    Ако ,някой използва тази допълнителна екстра с модели от 2010г по точно LE40C650, моля да сподели опит и впечатления.(Инсталиране,сърфиране)

5. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте колеги Гледам промоция на Samsung LE-32C450 в техномаркет за 599лв. Интересува ме мнението ви за този модел,и заслужава ли си покупката(или да събирам за по горен модел). Ще го ползвам за гледане на ТВ(булсат). И каква матрица да търся.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от dvbanti
    За съжаление май това ще се окаже проблема
    Интересно как тактично са го спестили на официалния сайт http://www.ferguson-digital.eu/en/hd...ariva-200.html

Поправка: Оказа се, че други притежатели на Арива 200 нямат такъв проблем.. ползват кабел версия 1.3 Възможно ли е да съм попаднал на дефектен ТВ? и то с дефектни 3 hdmi изхода (само на 3те пробвах) или по-скоро кабела ми е менте? За съжаление няма как да го пробвам с друго устройство в близките 2-3 дни...
    А ти как го включва HDMI кабела -при включени устройства или при изключени? Ако при вкл. -90% си изгорил входовете.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

dvbanti, ти как още не си пробвал с друг кабел? Това е първото, което трябва да направиш. Версията на кабела няма никакво значение за теб.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

svetlio1, не виждам от къде си толкова сигурен, че са му изгорели портовете на човека, не го плаши толкова зловещо. В големите магазини за техника ги включват мострите даже и докато работи тв-то, дърпат ги и тъй нататък....да, може би има вероятност за изгаряне, да, има напрежение по тях и при режим stend by на тв(комп-а го разпознава дори тогава), но все си мисля, че трябва да не гори толкова лесно...

10. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от brisko
    От известно време се мъча да разбера как да си върна минала версия на фърмуера на ТВ САМСУНГ LE-32B650, чрез софтуера и методите на SamyGO, като до скоро това ми беше тайна. Но все пак след голямо ровене из интернет и по-точно из руски форуми успях от последния фърмуер T-CHL7DEUC-3001.1 да го върна до версия T-CHL7DEUC-2004.1, като след това сложих тази версия но със кръпка от SamyGO - T-CHL7DEUC-2004.1-v0.16. Стигнах даже по-далеч и сложих програмката "samygo_dca_0_3_bin" ,която декодира звука на филми със DTS звук, също сложих NFS server - много удобно нещо, защото прави така, че шернатите папки във компютъра да изглеждат на телевизора все едно че са от флашка вкл. на телевизора и тогава изполвате пълната функционалност на вградения плеер на ТВ. Също сум сложил и една програма, която увеличава големината на субтитрите и ги прави жълти и тогава се четат много добре и още други функционалности. Вие ще ги видите и оцените като ги поставите. Трябва все пак да сте много внимателни и ще бъдете много доволни от модернизирания си телевизор.Това са неща достъпни основно за модели от 2009-та година. http://samsungtvupgrade.blogspot.com/ - Това е адреса на който е описано доста от това за което ви разказах накратко.
    Някой ако е запознат ще кажели да ли след процедурата ще тръгват филмите с ДТС звука от вграденият плеър ?
    и като пусна филма от вграденият плеър да ползвам пълните настройки на ТВ-то както е при ХД плеяр (а не само част от тях ) и ако може да се направят субтитрите жълти но без да стават по големи ?

Edit:
    Какво трябва да направя за да ползвам тези екстри със фърмлера 2004.1 съм, от къде се дърпат тези неща и как да ги инсталирам или добавя в ТВ-то?
    https://www.youtube.com/watch?v=DIwneYjUgSo#ws
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1299939837[/time]_________________________________________________

моля някой да помогне с firmware T-CHL7DEUC-2004.1 съм (но инсталиционият файл го нямам в харда а и не го намирам )
    как да го пачна с SamyGO Firmware Patcher v0.16 че не ми е ясно какво трябва да направя за целта
    и след това да ползвам и другите благинки след пачнатият firmware, че има много добри функции които ги няма вмомента и искам да ги пробвам едното от тях е и ДТС звука !

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от tricki11
    но все си мисля, че трябва да не гори толкова лесно...
    Горят си без проблем, ако м/у двете устройства има потенциална разлика. Например, ако са включени на различни токови кръгове (контакти) или едното е на UPS.

dvbanti,
    1.Включи друго устройство към HDMI на TV. Laptop или DVD player например.
    2.Смени HDMI кабела
    3.Провери дали от порта на Арива-та има сигнал, като я включиш към друг телевизор с HDMI. Предполагам дори и да не е свързан към конвертора излиза OSD меню.
    Успех!

12. Member
    Тук е от
    Jun 2006

моля хората които са запознати да ми кажат какво да прявя!
    Patch your firmware via SamyGO Firmware Patcher v0.16 or later.

python SamyGO.py ./T-CHLCIPDEUC

2. Copy update files and content of the game directory to an usb stick.
    3. Go into the service menu of your TV and disable the watchdog.
    4. Start the TV in normal mode. Start the "game" "RSA disable" from usb stick.
    5. Start update process and pray.

Remember! DISABLE THE WATCHDOG BEFORE FLASHING.

Application originaly written by mprotect.
    свалил съм пачнатият firmware T-CHL7DEUC-2004.1-v0.24.ZIP size: 54.48 MB
    изключил съм от сервизното меню watchdog слагам във флашката пачнатия firmware и SamyGO RSA-Disabler v0.01 (пробвах на ФАТ32 и НТФС) отивам в CONTENT при игрите за да ги копирам но не ги намира изобщо пробвах да натисна и обновяване на firmware пак не намира нищо
    къде бъркам и по точно мисля че е в тази опция не ми е ясна python SamyGO.py ./T-CHLCIPDEUC ?
    мойта папка за firmware в флашката е T-CHL7DEUC и вътре в нея са файловете за обновяване !
    моля помогнете и тази опция watchdog след като копирам нещата в игри ли трябва да е спра че аз го направих преди това !
    http://developbyte.com/samsung-tv-firmware/ и от тук допълненията http://sourceforge.net/projects/samy...0Applications/

13. Тук е от
    Dec 2009

Промених в разширеното сервизно меню страната на UK и в интернет ТV се появиха още 12 нови приложения, има и за филми , музика, снимки и др. но трябва и регистрация да си направиш....Предполагам , че ако се избере и друга страна , напр. USA ще излязат и други приложения...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2006

копирах в ТВ-то само него го засича:
    samygo_dca_0_3_bin.tar.gz
    но май няма как да пусна филм с ДТС звук нали ?
    поради причината че не съм ъпдейтнал firmware от 2004.1 до T-CHL7DEUC-2004.1-v0.24 ?
    няма ли да помогнете че не мога да го обнова?
    това е голям скок за моделите Б650
    Edit:
    да не би нещо CI модула да пречи ?

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

При мен на В750 нещо не се получава номера с DTS /другото стана / ,писах на лични на човека ,който беше постнал ,но още няма отговор. Стартирам DTS програмката ,ТВ се замисля известно време и се рестартира ,но после за филми с DTS пак си изписва неподдържано аудио и няма звук. Явно има още нещо ,което пропускам ,но...

17. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте,

Предстои ми покупка на телевизор - 32", бюджет 1000лв., игри не играя, спорт не гледам и съм се насочил към Samsung LE-32C653/650 (не намирам разлика между двата, макар че някъде пише за разлики в интернет глезотиите) или може би Samsung LE-32C630. Ще се използва за телевизия (Blizoo или Мегалан, или някой друг оператор - кой бихте ми препоръчали?) и гледане на доста филми от компютъра, флашка или HDD закачен към телевизора. Доколкото четох тук, май тези са най-добре като варианти, а и тунерите им са най-добрите.

Важното е да има хубава картина, без замазване и подобни "ефекти". Току що бях в ТП и видях C653 - хареса ми картината, особено в сравнение с моделите около него (е, то си е и до настройка де). Под голям ъгъл картината се виждаше добре (нещо, за което някои тук опрекваха тези модели - разваляне на картина при гледане под ъгъл).

Потърсих и етикета отстрани, за да видя с каква матрица е, но такъв липсваше. В интерес на истината, от 5-6 модела на Самсунг, които проверих, само 2 или 3 имаха етикетче. Предполагам останалите са Унгарско производство и при тях етикета е някъде вътре, но не знам къде точно да гледам, а и C653 беше качен на високо. Продавач-консултанта не може да ми каже инфо за матрицата, само че май всички били с една и съща тази година.

Искам да попитам кой модел бихте ми препоръчали - сред изброените от мен, или може би някой друг? Също така се чудя дали е възможно да разбера каква е матрицата някъде от менютата, или по метод, различен от гледане на етикета?

Благодаря Ви много!

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Samsung LE-32C653 и Samsung LE-32C650 са едни и същи-разликата е само в цвета на окантовката на корпуса.
    Матрицата при унгарските сглобки ,може да видиш като погледнеш през решетките отзад /горе в дясно/ -стикера залепен на гърба на видеопанела. Другият вариант е в сервизното меню.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 88 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе