Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
280. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

25 8.93%
  • LCD 32"

72 25.71%
  • LCD 37"

27 9.64%
  • LCD 40"

120 42.86%
  • LCD 46"

31 11.07%
  • LCD 52"

2 0.71%
  • LCD 55"

3 1.07%
Страница 48 от 88 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 1308

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2011

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Samsung LE-32C653 и Samsung LE-32C650 са едни и същи-разликата е само в цвета на окантовката на корпуса.
    Матрицата при унгарските сглобки ,може да видиш като погледнеш през решетките отзад /горе в дясно/ -стикера залепен на гърба на видеопанела. Другият вариант е в сервизното меню.
    Май ще карам да ми го свалят от щанда и да разгледам стикера отвътре. Иначе и аз мислех че 650/653 са еднакви, но исках още някой да го потвърди. Предполагам това е най-добрия избор за тези пари.

Благодаря Ви много за отговора.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2011

Благодаря на всички отзовали се!
    За съжаление почивните дни не бях вкъщи и нямаше как да пробвам да оправя проблема...

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1
    А ти как го включва HDMI кабела -при включени устройства или при изключени? Ако при вкл. -90% си изгорил входовете.
    HDMI кабела го включвах и изключвах само при изключени устройства (и от мрежата)...
    При смяна на резолюцията от сателитния приемник на ТВто излиза надпис "..да си проверя захранването или кабела" и друг надпис "Несъвместим формат...или нещо подобно" така че предполагам стига някякъв сигнал през тоя кабел

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs
    Горят си без проблем, ако м/у двете устройства има потенциална разлика. Например, ако са включени на различни токови кръгове (контакти) или едното е на UPS...
    1.Включи друго устройство към HDMI на TV. Laptop или DVD player например.
    2.Смени HDMI кабела
    3.Провери дали от порта на Арива-та има сигнал, като я включиш към друг телевизор с HDMI. Предполагам дори и да не е свързан към конвертора излиза OSD меню.
    Успех!
    ТВто и сателитния приемник са включени в един разклонител...
    1.Довечера ще пробвам с Лаптоп
    2.Трябва да го купя първо...(Огледах моя HDMI кабел и забелязах, че едно от крачетата е леко навътре..все едно не си е влязло на мастото! Има ли такова краче или е проблемно?)
    3.Няма къде да го пробвам...ще потърся пак някой съсед с ТВ с hdmi...

4. Тук е от
    Mar 2010

И аз подкарах ДТС звука дори и с подновения софт на В650.Доста лесно копирах папка release от dca_0_3_bin в памета на телевизора. Тя се инсталира в Content Library ,мое съдържание, деца там се виждат два фаила активирам горния телевизора премигва после натиска изход .Пускам си някой филм който е с ДТС изписва ми че неподържа такъв аудио кодек изключвам телетизора.Включвам телевизора и пусам същия филм и вече имаш звук ...... дано съм ви помогнал.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Моля помагайте
    ТВ-то ми е PS-B650 вмомента съм с firmware Т-CHL7DEUC 2004.1 (в ТВ-то имам вкаран и CI модул)
    въпроси ми е мога ли да сложа тази версия за firmware T-CHLCIPDEUC 2006.0 v0.24
    също моля за да ми кажете какво трябва да направя за да видя на ТВ-то SamyGO RSA-Disabler
    свалил съм SamyGO RSA-Disabler след екстракта слагам в флашката RSA-Disabler папката но след като отида CONTENT игри за да е използвам преди да хакна firmware него намира ТВ-то
    иначе съм изключил WATCHDOG !

Едит:
    Не мога да продължа докато не използвам това SamyGO RSA-Disabler поне така пише тук:
    http://developbyte.com/samsung-tv-firmware/

6. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте.

Вече почти 2 годиини имам ТВ "Samsung LE32B650 и до момента (да чукна на дърво) нямам оплаквания - всичко си работи без проблем. Когато го купих, телевизорът беше с фърмуер v 2004.1(ако не се лъжа). Ъпдейтван е три пъти и сега е с 3000.1. Сега даже виждам, че има и верисия 3001.1.

Какво забелязах вчера.
    Реших да си включа външно HDD (60 Gb) с цел гледане на видео фйлове по-голями от 4ГБ.
    HDD-то е hitachi 2.5" 60GB без отделно захранване - директно от USB.
    Дотук добре - включих го към съответния HDD/USB порт и всичко нормално, докато след някаолко часа проби не установих, че плейърът не намира изобщо файлове по-голями от 2ГБ. Без значение какъв формат са (AVI, MKV...).
    Изкача съобщение, че няма намерен видео файл.
    Всичко под 2GB се плейва без проблем.
    Всичко това се случва на HDD форматирано под файлова система NTFS.
    Ако кача видео файл с размер 1.99GB, всичко е ток и жица.
    До момента нямам логично обяснение.
    Най-странното е, че при включена флашка (която, както знаете по подразбиране е форматирана под FAT32), с качен същият този "невидим" от HDD-то файл от 2,90GB, си върви без никакви проблеми.
    Реших, че проблемът е в HDD-то и последваха заигравки с преформатиране под различни фалови системи, включително и exFAT(99% знаех, че няма изобщо да разпознае устройството, но пробвах).
    Обислях варианта за разделяне на HDD-то на два партишъна, съответно FAT32 и NTFS, но в края на краищата всичко се обезмисля, защото всички знаем, че FAT32 файловата система поддържа до 4GB-тови файлове, следователно няма смисъл от нея при положение, че почти всички HD видеа са над 4 GB.
    И до момента не мога да установя къде е прблема - в HDD-то или в ТВ-то?!
    Много се съмнявам да не е от проблем в последния фърмуер който качих (3000.1), защото последния наличен (3001.1) е пуснат само няколко дни след въпросния 3000.1
    За съжаление никъде не можах да намеря changelog за който и да било фърмуер.

Ако някой му идва нещо на ум или се е с блъсквал с този проблем (дълбоко се съмнявам, но...), да помага.
    Чудя се дали да не кача и последния излязал фърмуер?!

Стори ми се, че някаде в предишните постове някой спомена, че се е справил с даунгрейдването на фърмуера.

Ако е така, нека обясни стъпка по стъпка как го е направил. Ако трябва и в друга тема.
    Мисля си, че ще е от голяма полза за потребителите.
    Знаете, че неправилно изълнена такава процедура, ще има пагубни последствия за телевизора.

П.П. След "кратко" съвещание(3ч.) с чичко Гугъл стана ясно, че проблем, като гореописания е масов из световните потребители на Самсунг и причинителят е фърмуеърната версия 3000.1/2.
    Затова нека човекът споменал за даунгрейдването на фърмуъра да напише някой ред.
    Мисля, че в постът му имаше линк към руски сайт с обяснения, но на мен руския език определено не ми е силна страна.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Най-накрая и аз ги подкарах филмите с DTS звук на 40В750 ,след като сложих необходимите програми всичко друго тръгваше без DTS-а - ключа от палатката е просто да му дръпнете захранващия кабел за 2-3 мин. .Пробвах вече няколко филма и всичко е ОК ,ако ми остане време ще пробвам какво излиза през оптиката ,но под ръка ми е само някакъв ресивър на Мъстек ,който има само ДД /АС3/.

Направих малко проби и В750 си пуска 5.1 ДД /АС3/ през оптиката за филми възпроизвеждани от USB плеъра /а и от тунера за програми ,които го излъчват/. Нямаше как да пробвам 5.1 DTS /липса на DTS декодер/,но звук и тогава /вече/ излиза по оптиката.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2006

svetlio1
    не разбрах след като подкарваш вече ДТС като вържеш с оптичен кабел към ресийвър или ДВД от ТВ-то вади ли звук 5.1 ДТС?
    И аз да попитам след като си обнових Firmware на T-CHL7DEUC 2004.1 v0.24 подкарах ДТС звука на филмите, но и искам да направя субтитрите да са жълти !
    настроих SamyGo Auto1 в флашката но като е пусна в ТВ-то не ми вади нищо !
    Имам и друг проблем след обновяването на Firmware цифровите канали ми нямат сигнал
    после видях че трябва ако имам СИ модул да сложа друг Firmware върнах до версия 2004.1 и се опитах да сложа тази
    T-CHLCIPDEUC 2006.0 и след нея ивентуално хакнатата v24 но ТВ-то не го разпозна като и не можах да го обновя firmware
    Моля някой да помогне ако знае как да си оправя цифровите канали и да добавя някои програми като смяна цвета на субтитрите
    и този NFS server как се пуска ?

10. Тук е от
    Mar 2011

...Моят проблем се оказа с елементарно решение: проблемен hdml кабел. Смених кабела и всичко е ОК

Благодаря на всички отзовали се!

11. Member Аватара на p0ckata
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    Варна

Сега и аз с проблем относно C750 и Internet@TV.
    Направих си кабелче работещо свързах си го с рутерчето и по DHCP настроики не получих. Написах ги ръчно настроиките и на 3-4 опита за мрежовия тест 1 път го минавам но така или иначе опцията за интернет не проработва. Пинг до тв-то през рутера(рутера ми си има опция за пинг) нямам рекуест тиме аут а през пс-то ми с операционна система убунту ми дава дестинаишън хост ънричабъл.

Посъветваите ме какво да го правя това чудо четах в началната страница и по начините описани пак не сработва.

Поздвари!!!

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    svetlio1
    не разбрах след като подкарваш вече ДТС като вържеш с оптичен кабел към ресийвър или ДВД от ТВ-то вади ли звук 5.1 ДТС?
    И аз да попитам след като си обнових Firmware на T-CHL7DEUC 2004.1 v0.24 подкарах ДТС звука на филмите, но и искам да направя субтитрите да са жълти !
    настроих SamyGo Auto1 в флашката но като е пусна в ТВ-то не ми вади нищо !
    Имам и друг проблем след обновяването на Firmware цифровите канали ми нямат сигнал
    после видях че трябва ако имам СИ модул да сложа друг Firmware върнах до версия 2004.1 и се опитах да сложа тази
    T-CHLCIPDEUC 2006.0 и след нея ивентуално хакнатата v24 но ТВ-то не го разпозна като и не можах да го обновя firmware
    Моля някой да помогне ако знае как да си оправя цифровите канали и да добавя някои програми като смяна цвета на субтитрите
    и този NFS server как се пуска ?
    Нямам DTS декодер ,за да разбера дали е 5.1 /2.0 излиза със сигурност/ .За Долби /АС3/ със сигурност е 5.1 .Щом не ти я засича ,значи не е за твоя модел тази версия на фирма -едната е за версии ,които са с CI+ ,а при мен нямам проблем с приемането на цифровите канали /освен тия ,които си ги създава кабеларката /

13. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Да ви питам разликата между 40 C 650 и 40 UE-6000 само в подсветката ли е и по добра картина ли има леда.Разликата в цената е 100 лв повече за 6000 ,това не ме притеснява а дали реално е по добър.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не е по-добър 6000, по-орязан откъм екстри и е с по-лошия вариант на матрица.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Тъпото е че C 650 е с Auo матрица и това ме спира засега.Струва ми се че предава добре ,но няма как да сравня с такъв със самсунг матрица.Ако тестовете на двата варианта матрици са верни то тогава Auо излиза доста по зле и ако го взема да не се окаже по зле от тошибата sl 733 .

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

6000 обикновено са с най-лошия вариант - СМО ,трябва и там да гледаш внимателно ,но и да е с матрица на Самсунг мисля,че 650 е по-добрия избор /шаси ,процесор, екстри/.

18. Тук е от
    Mar 2011

А каква е разликата между le 40 653 i le 40 650?Бихте ли ми помогнали?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 88 ПърваПърва ... 38464748495058 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе