S-MVA от Chimei InnoluxПървоначално публикувано от ^Rokera^
http://www.chimei-innolux.com/opencm...l/?__locale=en
S-MVA от Chimei InnoluxПървоначално публикувано от ^Rokera^
http://www.chimei-innolux.com/opencm...l/?__locale=en
Това значи ли че тогава не е добре да го вземам и че тази матрица е спо никси качества от S-Pva на Samsung и че е по добре да взема 40sl 733 g,при него сигурно ли е че е със S-Pva на Samsung.
Няма гаранция че като го вземеш 40sl 733 няма да отиде в сервиз.Всичко е късмет моя като е мостра и кой знае колко е работл но го взех ако имам късмет щте го имам.Един приятел има Самсунг с матрица на CMO и и предава прекрасно днес ходих и го гледах така че ти си прецени.КъсметПървоначално публикувано от ^Rokera^
Здравейте,
Имам Samsung 40C650, включил съм външен хард диск към него и нямам проблеми с гледането на филми през вградения медия плейър. Преди месец баща ми си взе Samsung 32C450, но някои от филмите не се четат от вградения плейър на ТВ-то. Интерсното е че по принцип плейъра чете .mkv файлове, но някои от филмите с такова разширение не се отварят?!??? Моля за съвет.....
Здравейте,
Интересува ме как и откъде притежателите на самсунг c750 си свалят фърмуер-а, след като на страницата на самсунг за България от няколко месеца не се показва такъв модел в Центъра за изтегляния?
Здравейте,
Тъй като е страница за FAQ може би е тук мястото да питам: има ли гайд, манюал или пък друга хартия, в която да е обяснено като за начинаещ изпълнението на най-необходимите настройки в LCD Samsung (например мен конкретно ме интересува 32С650). Книжката към тв-то е само идейна-показан е някакъв екран, но как се стига до него йок, какви бутони и т.н. От две седмици изчетох стотици страници както в този форум, така и в руския и нищо. Заблуждавам ли се или такова ръководство просто не съществува? Няма как да се знае с каква комбинация от бутони на дистанционното се влиза в менюта, подменюта и т.н. Повечето хора питат на парче, конкретни неща: това как става или защо не става, но това не е работа. В гууглето е подобен хаос. Само в няколко сайта се предлагат срещу заплащане сервис манюали, но нямам възможност да се сдобия с тях. От край време е тая мистерия с влизане в разни сервизни, още от CRT телевизорите и сега продължава тая простотия. За да завърша пак питам има ли смислено ръководство било на английски, било на френски, било на руски (само не на китайски) където смислено и последователно могат да се намерят обяснения?
Благодаря!
Не разбрах дали търсиш ръководства за употреба или сервизно?
Потърси тук-но внимавай за буквите и цифрите след модела.Първоначално публикувано от dimer
Samsung Global Download Center
http://www.samsung.com/download/index.aspx?agreement=y
Lazarus 18,
Може би става въпрос за user manual-a. Ако пък сервизното е по-пълно и систематизирано тогава сигурно е по-добро. Все пак преди доста години се сдобих със сервизно (става въпрос за един радикасетофон) от тия, които ползват в сервизите. Там имаше схеми, елементи, механика и какво ли не още. За LCD-то не ми е необходимо чак такова нещо. Това, което идва с тв-то е много схематично. То като, че ли е за хора, които си знаят всичко и им трябва някое меню само за подсещане. Аз не съм от тия за съжаление. Едва сега започвам да се образовам. Това е, благодаря все пак.
В сайта на Samsung ги има всички ръководства.
http://downloadcenter.samsung.com/co...01L05_0316.pdf
Ети ти линка за твоя модел на английски, немски, френски.
Благодаря hristoslav2. Към момента не може да се отвори линка, но прегледах по-обстойно българския сайт и там вече /поне аз преди не бях я виждал/ има връзка към глобалния център за изтегляния. Там има фърмуер за самсунг c750 наистина с различни букви накрая обаче. Доколкото се ориентирах от сайта за моделите, доставяни в България, би трябвало буквите R2W да са валидни. Прав ли съм и какво означават тези букви - ориентация за регион и завод на производство?Първоначално публикувано от hristoslav2
Edit: За най-сигурно довечера просто ще си погледна гърба на телевизора за точните букви
Здравейте,
От вчера съм собственик на Samsung UE32C5000 ...и веднага едно проблемче.. Ползвам сателитен приемник (Арива200) който уж има hdmi изход. Вързах приемника и ТВто с кабела обаче ни картина ни звук...това на HDMI/DVI 1. На HDMI2 след различни настройки на приемника ми изкара частично картина и звук със силно пръщене. Къде може да е проблема? Кабела ли е менте (не съм го купувал, а беше в комплекта с приемника)? Приемника ли не мога да настроя нещо? Иначе през скард кабел си работи но само в режим 576i...
През HDMI не трябва ли всички режими 480i, 480p, 576i, 576p, 720p (50Hz), 720p (60Hz), 1080i (50Hz), 1080i (60Hz) който имам като настройка в приемника да работят?
И още едно проблемче...от къде се изключва звука, който се чува когато включвам или изключвам ТВто
Провери коя версия ти е HDMI изхода на приемника ,защото в ръководството на телевизора е упоменато, че е възможно да имаш проблеми с версия под 1.3.Първоначално публикувано от dvbanti
...Да видях го това за версията, за съжаление не открих никъде каква е версията на hdmi на приемника... май май това ще се окаже
Ако е това как да вържа приемника с ТВто за най-добро качество?
Ако приемника ти е този: http://www.dipol.ie/tv-sat-tv/dvb-re...ariva-200.html в описанието му пише, че е с HDMI 1.2 за твое съжаление. Би трябвало с компонентния му изход да извадиш най-добро качество на картината.
Успех!