Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал е вашият LCD телевизор Samsung ?

Гласували
280. Не можете да гласувате в тази анкета
  • LCD 26" и по-малко

25 8.93%
  • LCD 32"

72 25.71%
  • LCD 37"

27 9.64%
  • LCD 40"

120 42.86%
  • LCD 46"

31 11.07%
  • LCD 52"

2 0.71%
  • LCD 55"

3 1.07%
Страница 59 от 88 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1308

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/

Стъклените субстрати за LCD телевизори се произвеждат от поделението Samsung Korning Precision Materials
    Може да ви е интересно - разгледайте
    http://www.scp.samsung.com/product/tftlcd_glass.asp
    http://www.scp.samsung.com/product/generation.asp

http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15456:407#407

Забелязаное изоставане на звука от изображението (ТВ или USB, HDMI не пробвал) при выводе чрез audio out (муз. центр). Если воспроизводить звук сразу из телевизора и муз. центра, то очень хорошо слышно это отставание. Може ли това да се излекува?

Отлично се лекува чрез сервизното меню. Пункта, отговарящ за тази настройка се намира по следният начин: Control-Sound-Speaker Delay Normal/Auxout Delay Normal/Speaker Delay Game/AuxOut Delay Game (и еще няколко подобни пунктове, но там всичко е нормално указано изначално). Для того, чтобы не было разницы в выводе звука, всички значения в тези пунктове въвеждаме на 0. Даденият параметър се изменя в режим реално време - при свързване на муз. център може веднага да се чуе как звука е изравнен.

2) Много хора се интересуват от наличието/отсътствието на желани уиджети. Това също се "лекува" чрез сервизното меню. веднага предупреждавам - или Yahoo (прогноза, котировки, буржуйские новости и т.д.) или Youtube+прогноза, заедно не може да ги пуснете. Чтобы запустить в виджетах Youtube+погоду необходимо да се доберете до: Control-Sub Option-Infolink Country и изберете CIS (СНГ).

3) Ранее проскакивали сообщения с проблемой изменения значка громкости с кръг на невзрачен стълб. Това също се "лекува" чрез сервизното меню: Control-Sub Option-Ui Colour (Basic/Blue/Red). Basic - громкость в виде вертикального столбика, Blue/Red - круглый значок, отличие в цвете оформления меню: Blue - меню в синих тонах, Red - меню в фирменном Самсунговском красно-бордовом цвете.

4) Също така заводски у някои е изключен LNA (усилвател на слабият сигнал-само за DVB-T тунера), въпреки че на рекламната лепенка LNA Plus се брои за една от екстрите. Оправя се така: Control-Sub Option-LNA Support, Присваиваем значение 1. В итоге, в меню-канал (значок спутниковой антенны) появява последен пункт "УСС" усилвател на слабият сигнал.

Всеичко указани настройки стават за за серий B750/65*, доколкото разбирам, имат еднакво сервизно меню.

http://forum.ixbt.com/post.cgi?id=at...2:18435:2895:1

Внимание: Неговият телевизор е с шаси и процесор Валенсия /проверете буквеното обозначение на края на модела и версията на фирмуера / и качен фирмуер за 650 !!!! Всичко е на ваша отговорност-четете внимателно!!
    http://sourceforge.net/apps/phpbb/sa...&t=1578#p14019

2.  

3. Тук е от
    Jan 2005

Някой нещо по моите въпросчета от стр.62 няма ли да каже?

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vip4o
    Здравейте,
    От около месец съм горд притежател на Samsung ue-32c6000 ... с SQ01 матрица. Диагонала за момента ми е напълно достатъчен предвид това, че го гледаме от не повече от 2,5 метра. Много съм доволен от покупката (да чукна на дърво) и това е така защото се доверих на специалистите от този форум! Имам обаче и три (засега) въпросчета:
    1. Бихте ли ми препоръчали някакви примерни настройки или ревю за този модел?
    2. Проблем ли е това, че както си работи TV-то звука от време навреме се самонамалява и усилва от самосебе си?
    3. В сайта на samsung за модела пише, че може да се свърже безжично с компютър. Имам безжична домашна мрежа вкъщи но незнам как да го направя. Може би с кабел от рутера към телевизора....?
    Предварително благодаря на отзовалите се!
    1. За настройки потърси из ревютата
    http://www.digitalversus.com/samsung..._10203_36.html
    настройките тук са за друга матрица /40 инчов/
    http://www.flatpanelshd.com/review.p...&id=1273593474
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100630763.htm
    http://www.trustedreviews.com/tvs/re...g-UE32C6000/p1
    http://www.techradar.com/reviews/aud...-695342/review

3. За безжичната връзка ти трябва Wi-Fi адаптер /разбира се може и с кабел от рутера до телевизора/
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456812

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2008

В какво се изразява "PVR готовността" на телевизора
    в случая за модел LE-40C750 PVR ГОТОВНОСТ (ПЕРСОНАЛЕН ВИДЕО РЕКОРДЕР)
    - има я като възможност , но трябва да се активира от менюто ?
    - необходимо е само външен носител USB or HDD ?

6. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Необходимо е само външен носител USB флаш или HDD.

7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2006

Преди няколко дни взех Samsung LE32C450 . Общо взето съм доволен , но има някакъв звуков сигнал при който се чува при включване и изключване . Възможно ли е с някаква настройка да го спра?

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, Благодаря на hristoslav2, svetlio1 ,които ми помогнаха с препоръки,както и на всички,които подържат този форум!
    Успях да намеря с650 с матрица SQ01, както ме посъветва hristoslav2, и го взех разбира се веднага, а и беше единствена запечатана броика.
    Ползвам Булсатком и като го пуснах,картината не е никак добре.Със скарт и аудио-видео кабел съм, но и с двата е едно и също- има размазвания,сенки,сякаш не са фокусирани нещата.
    Прочетох тук ,че това не са най-удачните кабели,затова сега ще купувам HDMI,но въпроса ми е, как да го свържа с декодера на Булсатком, като тои има изход само за скарт и аудиовидео?
    А и трябва ли да взема позлатен HDMI,или обикновения ще ми дава същата картина.
    Моля за отговор,за да се зарадвам на хубава картина. /пробвах и от настройките на ТВ ,но не е там проблема/

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма как да се свържеш с HDMI ако приемника не е HD модел. Ще трябва да го смениш, но провери дали не трябва да се абонираш за HD пакетите им за целта.
    Дори и със Скарт трябва да са прилични нещата - все пак го смени с по-хубав кабел. Тези от оператора много често са боклуци. Виж и в настройките на приемника какъв видео сигнал вади - най-добре е да е RGB /ако има подобна опция/.

11. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Когато дават някоя реклама с движещи се надписи като в тая реклама http://www.vbox7.com/play:fa3f4d27&start=19 отдолу на моменти ги дава нормално а на моменти ги дава по забързано и размазано има ли начин да се оправят ?
    Телевизора е Samsung LE32C450

12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Варна

И при мен на LE40С650 е така и то при включени 100Hz. Много е досадно, а дори надписите не се движат много бързо.

13. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Понякога това замазване се подава така от рекламния материал и телевизора няма никаква вина, даже си мисля ,че нарочно го замазват ,защото обикновенно това са някакви задължителни предупреждения със ситен шрифт.Гледай по-скоро надписите които се изписват повреме на новини и др.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /ч

И в технополис са пуснали новите модели Samsung 2011г но на същите високи цени все едно са се договорили с техномаркет

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bobb
    Здравейте, Благодаря на hristoslav2, svetlio1 ,които ми помогнаха с препоръки,както и на всички,които подържат този форум!
    Успях да намеря с650 с матрица SQ01, както ме посъветва hristoslav2, и го взех разбира се веднага, а и беше единствена запечатана броика.
    Ползвам Булсатком и като го пуснах,картината не е никак добре.Със скарт и аудио-видео кабел съм, но и с двата е едно и също- има размазвания,сенки,сякаш не са фокусирани нещата.
    Прочетох тук ,че това не са най-удачните кабели,затова сега ще купувам HDMI,но въпроса ми е, как да го свържа с декодера на Булсатком, като тои има изход само за скарт и аудиовидео?
    А и трябва ли да взема позлатен HDMI,или обикновения ще ми дава същата картина.
    Моля за отговор,за да се зарадвам на хубава картина. /пробвах и от настройките на ТВ ,но не е там проблема/
    Привет
    Комплектовай си приемника на Булсатком в кутията и отиди в най-близкият им офис. Поискай да ти го подменят със модела ZHD-100 ,без да променяш плана. За услугата ще ти поискат само 20 лева доплащане .

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Габрово

Здравейте, гледам вече новите модели от 6,7-та и 8-ма серия се появяват в Техномаркет в
    по-големите градове, някой може ли да каже с какви матрици са и някакви впечатления ,
    например отражения че в по малките градове не знам кога ще се появят на живо.

18. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Привет
    Комплектовай си приемника на Булсатком в кутията и отиди в най-близкият им офис. Поискай да ти го подменят със модела ZHD-100 ,без да променяш плана. За услугата ще ти поискат само 20 лева доплащане .
    Без промяна на плана, няма да стане номера.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 88 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1458
    Последно: 22-12-11, 15:31
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе