Първоначално публикувано от
KalojaN Здравейте!
Имам малък проблем с монитор Samsung T240HD и ще се радвам ако някой ми помогне! Изчетох доста информация, но нещо не мога да се оправя сам.
Та от няколко дни ми влезе мухата,че може и да се подкара цифрова на това чудо като се използва вградения тунер (за който бях чел,че е по някакъв американски стандарт АТСК и няма как да се подкара тук). Та прочетох теми по форуми и се захванах - влизам в менюто за цифрова тв, давам на страна други, сканирам и нищо не намира. При инфото за сигнала ми дава сигнал 0%
Та така стигнах до настройки в менюто и пишеше нещо software update. Имаше 2 опции за софтуер, като единия беше посочен като default и завършваше на 1000, а отдолу имаше друг, който завършваше на 1003 (не съм много сигурен). Избрах втория вариант и на него се появи Default и натиснах нещо (нямам идея какво точно, май беше зеленото копче на дистанционното). Така тв-то се рестартира и сега като цъкна на цифровия тунер от дистанционното (TV/DTV) и веднага се рестартира телевизора. Като се включи работи около 5 секунди и пак се изключва и след малко пак се включва......
Аналоговата телевизия си работи нормално.
Та въпроса е какво съм направил?
И как спра това рестартиране?
И евентуално този модел може ли да хване цифровите от кабелната (отключените)?
Благодаря предварително на всички отзовали се