Страница 88 от 98 ПърваПърва ... 38788687888990 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 1459
Like Tree1Одобрявам

Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006

Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от dwrbudr
    През компютъра чрез DVI-HDMI кабел ли пускаш филма?
    Колегата rostim пита каква резолюция поддържа телевизора, а не дали е достатъчно бърз процесора на компютъра му,
    за да плейва филм с резолюция 3840/1080.
    Защо Д8000 да не поддържа full sbs?
    Някой може ли да обясни?
    Нали се твърдеше,че Д7000 и Д8000 поддържат Full HD 3D, което е точно два пъти(за двете очи) 1920/1080,
    или ако филма се състои от един файл съответно 3840/1080?

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако ги пускаш от флашката или DLNA няма как да ги поддържа защото резолюцията на видеото е над 1920х1080.

4. Тук е от
    Feb 2011

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако ги пускаш от флашката или DLNA няма как да ги поддържа защото резолюцията на видеото е над 1920х1080.
    А КАК? От PC е ясно.

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от juspar
    Искам да инсталирам SamyGO Auto на мояС750,но срещам трудности,чета от един руски сайт,но явно нещо не правя както трябва. Аз си го превеждам,но сигурно грешно!

Инсталляция
    1. Скачиваем скрипт/архив (ссылки ниже)
    2. Запускаем
    2а. скопировалось на флешку
    3. После распаковки на флешку, запускается конфигуратор, выбираем нужные сервисы, посредством выбора или снятия чекбоксов и вписываем нужные настройки
    Превод

Инсталация
    1. Сваляме скрипта (линковете по-надолу)
    2. Пускаме
    2а. Копираме на USB флашка
    3. След разопаковането на USB флашката, стартирайте конфигуратора, изберете желаните услуги, въвеждате желаните настройки чрез поставяне или премахване на отметка

ето ви новата реклама на Амолед дисплеи от Самсун
    https://www.youtube.com/watch?v=f4AhTiQkWwk#

6. Тук е от
    Nov 2011

Само да се похваля че най накрая проблема със Full screen на плеара в Браузара се оправи. Днес телевизорът ми отново си направи някаква "актуализация" и сега всичко е наред Браузара рабори перфектно.
    Сега обаче започва да ме тормози един логичен въпрос.....дали след следващата автоматична "актуализация" пак няма да се прецака нещо
    и затова искам да попитам някой знае ли как да забраня на телевизорът ми да си прави подобни шеги с мене и да му забраня всякакви такива ъпдейти и актуализации.
    Благодаря.

7. Тук е от
    Apr 2009

Цитат Първоначално публикувано от rostim
    А КАК? От PC е ясно.
    Ами само от компютър или от новите мултимедийни плеъри с поддръжка на 3Д/на книга/.Д8000 е фул хд 3д но формата който поддържа е стандартния за блу рей плеърите фрейм пакидж и то over/bottom ,а не side by side.Самият телевизор си го прави фрейм сикуъл т.е разделя го на две за дясно и ляво око.При фул сбс-а му се подава като сигнал поредица от фреймове с голяма резолюция - 3840х1080 и той не го възприема.При халф сбс-а му се подава стандартната резолюция 1920х1080 - двете картинки физически залепени една за друга като една голяма и вече от телевизора му даваш да ги дели - сайд бай сайд и той ги прави фрейм сикуъл за ляво и дясно око.Искам да кажа ,че има разлика между фул хд фрейм пакидж и фул сбс.Много объркано го обясних - ето линк с всичко много подробно обяснено http://www.best-3dtvs.com/what-is-frame-packing-3d/

8.  

9. Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2

Цитат Първоначално публикувано от Gabata
    1. Да разбирам ли, че използването на стрелките сменя "на тъмно" опции в под меютата?
    2. Има ли опция в сервизното меню, чрез която да възстановя настройките преди интервенцията?
    3. Не би ли трябвало и самото сервизно меню да си има настройки по подразбиране? И един рисет да ми спести главоболията...
    1. Да - така променяш параметри на дадената опция.
    2. Не.
    3. Сервизното меню на всяка серия е различно, като често се използва едно и също шаси на две различни серии. Затова няма настройки по подразбиране.

В такъв случай какво точно ресетва опцията "Calibrate"? Все пак трябва да има някакви фабрични и начални стойности, към които да отидат настройките? Ако я пробвам кое е с по-голяма вероятност - подобрение или към по-лошо да отидат нещата?

Опитвах да се ръководя по тези стандартни стойности, въпреки, че не е точно същият модел и има разлики в подменютата. Общо взето има подобрение, но не е това, което беше.
    Също така моля някой със същия или подобен телевизор да направи снимка или да напише стойностите от сервизното меню на:
    • WB Adjust-White Balance - (в това меню имах доста големи разлики в стойностите от 128)
    • Advanced Menu-MTK8226-Cal.Adjustment

Благодаря предварително на отзовалите се.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В СУБМЕНЮ Calibrate - ресетва заводски калибрираните настройки за отделните входове. Тоест при ресет ги губиш!!!
    Налага се да ги калибрираш поотделно за всеки вход. В някои серии има по 2 калибрирани входа, при други само един.

11. Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от tsvetelin2001
    Само да се похваля че най накрая проблема със Full screen на плеара в Браузара се оправи. Днес телевизорът ми отново си направи някаква "актуализация" и сега всичко е наред Браузара рабори перфектно.
    Сега обаче започва да ме тормози един логичен въпрос.....дали след следващата автоматична "актуализация" пак няма да се прецака нещо
    и затова искам да попитам някой знае ли как да забраня на телевизорът ми да си прави подобни шеги с мене и да му забраня всякакви такива ъпдейти и актуализации.
    Благодаря.
    Привет, би ли погледнал от Меню -> Support -> Contact Samsung -> коя версия на Software Version и Model Code пише??

моя е с 1051.1 и като цъкна за автоматичен ъпдейт, казва че няма ново нищо. Проблема с флаша си е на лице ;(

Аз съм с UE40D6530

Може да изключиш автоматичния ъпдейт от Menu -> Support -> Software update -> Stanby mode upgrade -> off
    ----------------------
    Хмм, всъщност, ти май говориш за Smart HUB-a, и версията на web browser-a??
    Сега пробвах и при мен стана ъпдейт. този ъпдейт не знам как се спира
    ще пробвам с някое клипче от тубата да видим дали ще сработи...

Би ли ми казал версията на smart hub? Синия бутон (d) -> Properties -> More -> ... Smart Hub version?

Моя е: 3.618-6.0....67

12. Тук е от
    May 2011

Привет на всички . Понеже ми писнаха нерешимите проблеми с DLNA ,пък и от доста време съм се наканил да си купя голяма 32 GB USB 3.0 флашка -та въпроса ми е .
    Телевизора ми (Samsung UE32C5000) , ЩЕ РАЗПОЗНАЕ ЛИ И ЩЕ РАЗЧЕТЕ ЛИ ФИЛМИТЕ на- Flash USB 3.0, 32GB или 16GB ?
    И ако има проблем ,то в USB 3.0 ли е , или в големината на флашката ?
    За Flash USB 3.0 пише ,че -Supports USB 3.0, backward compatible with USB 2.0 .
    Извинявам се , ако някъде из темата е задаван подобен въпрос и е отговорено , но прочетох само няколко страници назад и не намерих нищо .

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Samsung Micro Dimming
    В модел С8000
    http://www.dday.it/userFiles/FCK/art...68/lededge.jpg

Samsung Micro Dimming Plus
    В модели D9000, D8000
    http://i51.tinypic.com/jkcc4n.jpg
    "In addition to the Micro Dimming software, the LED 8000’s Micro Dimming Plus features built-in hardware that allows for each of the LEDs lights to be automatically adjusted independently."

Екрана на телевизора е разделен на "блокове", където осветяването на всеки блок се контролира отделно. Това позволява на дисплея да се раздели на бели и черни повърхности много по-точно с най-ниската поява на осветен фон. Налице е система, която обработва видео сигнал за откриване на светли и тъмни зони във всеки образ. Това се постига с помощта на техника, наречена Local Lightness Optimization или на непълно работно LLO и, накрая, "LED BLU Controls" фотодиоди.
    Резултатът е показан на снимката ... на 46-инчов телевизор имаме 23 блока в хоризонтално и 12 блока във вертикално положение. Ето защо, Micro Plus е с 276 контролни зони на екрана!

За американските модели
    http://i56.tinypic.com/makqj4.png
    http://64.225.152.254/nimages/2011FeatureChart.jpg

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

за gabimarto - имам 16Gb USB 3.0 флашка и няма никакъв проблем на моя 32C5000

16. Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от animania
    Привет, би ли погледнал от Меню -> Support -> Contact Samsung -> коя версия на Software Version и Model Code пише??

моя е с 1051.1 и като цъкна за автоматичен ъпдейт, казва че няма ново нищо. Проблема с флаша си е на лице ;(

Аз съм с UE40D6530

Може да изключиш автоматичния ъпдейт от Menu -> Support -> Software update -> Stanby mode upgrade -> off
    ----------------------
    Хмм, всъщност, ти май говориш за Smart HUB-a, и версията на web browser-a??
    Сега пробвах и при мен стана ъпдейт. този ъпдейт не знам как се спира
    ще пробвам с някое клипче от тубата да видим дали ще сработи...

Би ли ми казал версията на smart hub? Синия бутон (d) -> Properties -> More -> ... Smart Hub version?

Моя е: 3.618-6.0....67
    Да явно става въпрос само за Smart Hub-a версията е :3.618-6.0.00067
    При теб оправи ли се след ъпдейта???

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Колегите в Германия имат тема за рекламация на 6-та серия заради 3D-то
    http://www.hifi-forum.de/index.php?a...1&thread=19942

18. Novice
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте. От 6 месеца имам Samsung UE40D6000 и бях доволен допреди повече от месец може би. Мисля, че тогава се ъпдейтна фирмуера като сега е с версия 001011, и започна да се включва и изключва когато си иска - оставям го вечер изключен а сутринта се включил, гледам филм - изключва или превключва на различни входове, самичко си излиза менюто, може и да си втълпявам че е от новия ъпдейт. Имал ли е някой такива проблеми с тази серия. Изключил съм абсолютно всичко в менюто, най-вече актуализации при стендбай. Гледам го с HD приемник на Булсатком през HDMI вход, свързан е също по LAN с компютър. В сервиз ли да го нося, незнам дали ще се хване някой да го гледа цял ден, дали пък точно тогава ще си покаже магариите, или ще го погледат час два и ще ми го върнат - в гаранция е и не смея да си играя с префлашване на фирмуера. Занимавам се с ремонти на тв-техника, но това доста сложен телевизор, а това е най-досадното за откриване нещо знам - което се появява когато си иска.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 88 от 98 ПърваПърва ... 38788687888990 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе