Много добра
Добра
Задоволителна
Приемлива с много компромиси
Категорично не ми харесва
Преди седмица си взех Samsung UE40EH6030W. Телевизорът си дойде с последния наличен Firmware T-NVTE5DEUC-1011.0.
Като цяло съм доволен с изключение на едим проблем, който обаче доста дразни.
При пускане на филм през преносим харддиск (в случая Samsung M3 1TB ) всичко до 720р включително се възпроизвежда без забележки, но при резолюции 1920х800 и 1920х1080 след десетина минути връзката прекъсва като на екрана изписва:
В действителност харддиска продължава да се разпознава от телевизора и след повторно пускане на филма малко преди мястото на прекъсване продължава да възпроизвежда до следващите около 10-15 мин. В случаите когато успее да изкара целия филм, някъде от средата му започва прогресивно да нараства разминаване между звук и картина.Връзката с устройството е прекъсната: M3 Portable
Филмите са тествани и валидирани с MKV validator и с други плеъри през компютър, така че причината със сигурност не е в тях.
Опцията за транскодиране я има, но не е активна ("Тази функция не е налична"), така че вероятно не се поддържа изобщо от този модел.
Както вероятно знаете входа за USB връзка е само един и е невъзможно да бъде сбъркан с друг.
Една седмица изгубих в четене и търсене за решението на този проблем, но не открих нищо - ясно е че един мултимедия плеър би оправил нещата, но това е нещо което определено искам да избегна, така че ще радвам на всеки полезен съвет.
Пробвай същия филм да го запишеш на флашка и да го пуснеш от нея. Съмнява ме да не достига тока на USB порта.
Нямам 28ГБ флашка, освен това ако случаят е такъв намаше да мога да гледам всичко до 720р без никакъв проблем, нали така?!
Здравейте колеги и поздравления за чудесния форум, другия месец се налага да купувам телевизор 40/42 инча Full HD, 3D, за макс 1600лв. който ще се гледа от около 2,5-3м.
Спрях се на Самсунг 6710 и на LG 671S като предварително си бях решил че ще взема Самсунга, обаче докато се рових в нета попаднах на това ревю и нещата от розови станаха ...
Samsung 46ES6710 micro review - backlight bleeding
Колеги моля кажете има ли опция която да коригира тази мазаница по-екрана, и ако няма такава положението толкова ли е сериозно колкото изглежда?
По-принцип телевизора ще се използва предимно за гледане на кабелна през Булсат и за детски филмчета през USB е и за някой друг интересен и ефектен 3D филм.
Имате ли инфо дали и при LG или като цяло в този ценови клас положението е същото или това си е издънка само на Самсунг?
И така, търся следния телевизор:
Full HD
Добро 3D
40 inch
1600лв.
да вървят БГ субтитри
да чете филми от флашка
ще се гледа от 3 метра
Моля помагайте че ми е за сефте :rolleyes:
Здрасти Светльо,
Спрял съм се на Самсунг поради няколко причини, затова избора ще е някой техен модел.
Една извадка от ревютата на TV Reviews – Best LED LCD, 3D Plasma & Smart TVs
LE40C750
Screen uniformity: Excellent, corners appear slightly brighter in dark room
Calibrated black level: 0.03 cd/m2
Primary chromaticity: Excellent after calibration
Film mode deinterlacing: Passed 2:2 PAL and almost all NTSC cadences!
UE40ES7000
Screen uniformity: Good for an edge-lit LED LCD
Calibrated black level: 0.056 cd/m2
Primary chromaticity: Very Good
Film mode deinterlacing: Failed 2-2 PAL, passed 3-2 NTSC test
Не знам с колко ще им паднат цените догодина като излезнат новите модели, но да видим...
Има и възможност да си взема нещо от чужбина на добра цена.
Все пак ще се радвам някой с LED 6 или 7 серия да сподели лични впечатления.
Film mode deinterlacing: Failed 2-2 PAL,
Какво ще рече това? Не е ли особено важно, след като у нас системата е именно ПАЛ?
That means that films transferred to PAL TV will display with some extra jaggedness and loss of vertical resolution.
Unfortunately, Samsung dropped the ball on film mode detection, with the 2-2 PAL cadence test failing (on both the “Auto1″ and “Auto2″ film mode settings). All of the American-centric NTSC cadences work properly, unsurprisingly. However, this isn’t the end of the world, because most standard-definition television channels are so aggressively lowpass filtered (basically, blurred) that the resulting jaggies are hard to see.
Нямам лични наблюдения за да изкажа мое мнение по въпроса.
Здравей,
Да ти кажа от 2 дни съм с този модел след много чудене. Като го купувах го пробвахме в "затъмнено помещение" (Самсунг консултанта в магазина е много печен), две вечери на кабелната и не забелявам нищо такова. Може би аз не ги виждам все още тези неравномерности, но нищо набиващо се на очи.
Разбира се, все още се боря с настройки на картината, че толкова много опции има.
За USB-то - в магазина подкарах стар външен хард през HDD USB без проблем.
3D-то го пробвах само с демо клип и изглежда добре
Друга да отбележа. Ъгъла на виждане за мен е много добър, противно на обявеното. Даже в момента го гледам отстани и се вижда.
ПП. Някой да препоръча TEST PATTERNS за калибриране?
колега, както споменах на предната страница, ползвам 6-та серия LED на SAMSUNG от две години ... единствения му недостатък е когато в стаята е тъмно и гледам тъмна сцена от някои филм ... просто по краищата се вижда как свети подсветката, но този недостатък го има при всички Edge-lit телевизори ... ако искаш да избегнеш този малък недостатък търси Full Array Backlit with Local Dimming
Мда, явно ще гоня по-голям дисплей... или ще диря сегашния ми по интернет.
Иначе, от 2 метра.
46" за ХД ще си е идеално, със СД обаче ( особено ако са БГ телевизии) може и да не много добре - за 3Д може и повече ...
Телевизоры | SAMSUNG
Всички LED телевизори имат проблеми с подсветката. При някои бройки се забелязват по-силно при други едва-едва.
SAMSUNG UE-40ES6800 близък аналог на LE40C750
Трудно ще намериш готови настройки за SAMSUNG UE-32EH4003. Това е ниско бюджетен модел с орязан интерфейс. Обикновенно ревюта /с настройки/ се правят на телевизори от среден и висок клас с диагонали над 40 инча.
Напиши в Гугъл - SAMSUNG UE-32EH4003 review или SAMSUNG UE-32EH4003 test
Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-12-12 в 19:06.
здравейте,
аз съм с 40es6800 от долу горе половин година и наистина на тъмно подсветката се забелязва но се свиква.Според мен не е само на самсунг но на голяма част от марките.Не очаквайте да гледате мега картината от сателит или цифрова кабелна!!!! Само hD каналите са супер но и пак зависи какъв е записа който пускат пример е hd BTV комиците имам чувството че са снимали с камера от 1994 година толкова зле се вижда.Аз все още си играя с настройките на картината но не знам с точност как да я настроя(направил съм я така че да не ми дразни окото от светлината)
гледал съм 3д филми и сам много доволен за телевизор!!!!
Мой съвет е когато си купувате тв гледайте да ви харесва понеже постоянно ще го виждате и да ви е по джоба и не се влияете от картината в магазина тя винаги е HD