Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 10 от 107 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от DigitriX Виж публикацията
    Привет банда!

Нямам преки нанаблюдения върху LED-овете, затова моля за малко помощ.
    Някой може ли да ми каже кой LED модел отговаря като качество на картината (друго не ме интересува) на CCFL модела LE40C750?
    П.С. Има възможност новият да е по-голям от 40'. По скоро се интересувам от цифрите/буквите след размера (UE-40xxxxxx).
    То ако не е по-голям замяната общо взето се обезсмисля , щото прогрес в качеството на картината трудно ще забележиш . Най-малко трябва да е ES7000 (Самсунг) , НХ850 (Сони - тоя е за мен най-добрия) или нещо от горните серии на Шарп и Филипс (8-9) .

2.  

3. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Преди седмица си взех Samsung UE40EH6030W. Телевизорът си дойде с последния наличен Firmware T-NVTE5DEUC-1011.0.

Като цяло съм доволен с изключение на едим проблем, който обаче доста дразни.
    При пускане на филм през преносим харддиск (в случая Samsung M3 1TB ) всичко до 720р включително се възпроизвежда без забележки, но при резолюции 1920х800 и 1920х1080 след десетина минути връзката прекъсва като на екрана изписва:
    Връзката с устройството е прекъсната: M3 Portable
    В действителност харддиска продължава да се разпознава от телевизора и след повторно пускане на филма малко преди мястото на прекъсване продължава да възпроизвежда до следващите около 10-15 мин. В случаите когато успее да изкара целия филм, някъде от средата му започва прогресивно да нараства разминаване между звук и картина.

Филмите са тествани и валидирани с MKV validator и с други плеъри през компютър, така че причината със сигурност не е в тях.

Опцията за транскодиране я има, но не е активна ("Тази функция не е налична"), така че вероятно не се поддържа изобщо от този модел.

Както вероятно знаете входа за USB връзка е само един и е невъзможно да бъде сбъркан с друг.

Една седмица изгубих в четене и търсене за решението на този проблем, но не открих нищо - ясно е че един мултимедия плеър би оправил нещата, но това е нещо което определено искам да избегна, така че ще радвам на всеки полезен съвет.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Пробвай същия филм да го запишеш на флашка и да го пуснеш от нея. Съмнява ме да не достига тока на USB порта.

5. Тук е от
    Dec 2012

Нямам 28ГБ флашка, освен това ако случаят е такъв намаше да мога да гледам всичко до 720р без никакъв проблем, нали така?!

6. Тук е от
    Dec 2012

Здравейте колеги и поздравления за чудесния форум, другия месец се налага да купувам телевизор 40/42 инча Full HD, 3D, за макс 1600лв. който ще се гледа от около 2,5-3м.
    Спрях се на Самсунг 6710 и на LG 671S като предварително си бях решил че ще взема Самсунга, обаче докато се рових в нета попаднах на това ревю и нещата от розови станаха ...
    Samsung 46ES6710 micro review - backlight bleeding
    Колеги моля кажете има ли опция която да коригира тази мазаница по-екрана, и ако няма такава положението толкова ли е сериозно колкото изглежда?
    По-принцип телевизора ще се използва предимно за гледане на кабелна през Булсат и за детски филмчета през USB е и за някой друг интересен и ефектен 3D филм.
    Имате ли инфо дали и при LG или като цяло в този ценови клас положението е същото или това си е издънка само на Самсунг?
    И така, търся следния телевизор:
    Full HD
    Добро 3D
    40 inch
    1600лв.
    да вървят БГ субтитри
    да чете филми от флашка
    ще се гледа от 3 метра
    Моля помагайте че ми е за сефте :rolleyes:

7. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    То ако не е по-голям замяната общо взето се обезсмисля , щото прогрес в качеството на картината трудно ще забележиш . Най-малко трябва да е ES7000 (Самсунг) , НХ850 (Сони - тоя е за мен най-добрия) или нещо от горните серии на Шарп и Филипс (8-9) .
    Здрасти Светльо,

Спрял съм се на Самсунг поради няколко причини, затова избора ще е някой техен модел.

Една извадка от ревютата на TV Reviews – Best LED LCD, 3D Plasma & Smart TVs

LE40C750
    Screen uniformity: Excellent, corners appear slightly brighter in dark room
    Calibrated black level: 0.03 cd/m2
    Primary chromaticity: Excellent after calibration
    Film mode deinterlacing: Passed 2:2 PAL and almost all NTSC cadences!

UE40ES7000
    Screen uniformity: Good for an edge-lit LED LCD
    Calibrated black level: 0.056 cd/m2
    Primary chromaticity: Very Good
    Film mode deinterlacing: Failed 2-2 PAL, passed 3-2 NTSC test

Не знам с колко ще им паднат цените догодина като излезнат новите модели, но да видим...
    Има и възможност да си взема нещо от чужбина на добра цена.
    Все пак ще се радвам някой с LED 6 или 7 серия да сподели лични впечатления.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Film mode deinterlacing: Failed 2-2 PAL,

Какво ще рече това? Не е ли особено важно, след като у нас системата е именно ПАЛ?

10. Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Vlado2D Виж публикацията
    Film mode deinterlacing: Failed 2-2 PAL,

Какво ще рече това? Не е ли особено важно, след като у нас системата е именно ПАЛ?
    That means that films transferred to PAL TV will display with some extra jaggedness and loss of vertical resolution.

Unfortunately, Samsung dropped the ball on film mode detection, with the 2-2 PAL cadence test failing (on both the “Auto1″ and “Auto2″ film mode settings). All of the American-centric NTSC cadences work properly, unsurprisingly. However, this isn’t the end of the world, because most standard-definition television channels are so aggressively lowpass filtered (basically, blurred) that the resulting jaggies are hard to see.
    Нямам лични наблюдения за да изкажа мое мнение по въпроса.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от forski Виж публикацията
    Спрях се на Самсунг 6710 и на LG 671S като предварително си бях решил че ще взема Самсунга, обаче докато се рових в нета попаднах на това ревю и нещата от розови станаха ...
    Samsung 46ES6710 micro review - backlight bleeding
    Колеги моля кажете има ли опция която да коригира тази мазаница по-екрана, и ако няма такава положението толкова ли е сериозно колкото изглежда?
    По-принцип телевизора ще се използва предимно за гледане на кабелна през Булсат и за детски филмчета през USB е и за някой друг интересен и ефектен 3D филм.
    Здравей,
    Да ти кажа от 2 дни съм с този модел след много чудене. Като го купувах го пробвахме в "затъмнено помещение" (Самсунг консултанта в магазина е много печен), две вечери на кабелната и не забелявам нищо такова. Може би аз не ги виждам все още тези неравномерности, но нищо набиващо се на очи.
    Разбира се, все още се боря с настройки на картината, че толкова много опции има.

За USB-то - в магазина подкарах стар външен хард през HDD USB без проблем.
    3D-то го пробвах само с демо клип и изглежда добре

Друга да отбележа. Ъгъла на виждане за мен е много добър, противно на обявеното. Даже в момента го гледам отстани и се вижда.

ПП. Някой да препоръча TEST PATTERNS за калибриране?

12. Тук е от
    Dec 2012

Здрасти Светльо,

Спрял съм се на Самсунг поради няколко причини, затова избора ще е някой техен модел.

Една извадка от ревютата на TV Reviews – Best LED LCD, 3D Plasma & Smart TVs

LE40C750
    Screen uniformity: Excellent, corners appear slightly brighter in dark room
    Calibrated black level: 0.03 cd/m2
    Primary chromaticity: Excellent after calibration
    Film mode deinterlacing: Passed 2:2 PAL and almost all NTSC cadences!

UE40ES7000
    Screen uniformity: Good for an edge-lit LED LCD
    Calibrated black level: 0.056 cd/m2
    Primary chromaticity: Very Good
    Film mode deinterlacing: Failed 2-2 PAL, passed 3-2 NTSC test

Не знам с колко ще им паднат цените догодина като излезнат новите модели, но да видим...
    Има и възможност да си взема нещо от чужбина на добра цена.
    Все пак ще се радвам някой с LED 6 или 7 серия да сподели лични впечатления.
    колега, както споменах на предната страница, ползвам 6-та серия LED на SAMSUNG от две години ... единствения му недостатък е когато в стаята е тъмно и гледам тъмна сцена от някои филм ... просто по краищата се вижда как свети подсветката, но този недостатък го има при всички Edge-lit телевизори ... ако искаш да избегнеш този малък недостатък търси Full Array Backlit with Local Dimming

13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

DigitriX , както виждаш прогрес в качеството на картината спрямо твоя няма , така че единствения + би бил ако вземеш по-голям . От какво разстояние го гледаш ?

14.  

15. Тук е от
    Jun 2009

Мда, явно ще гоня по-голям дисплей... или ще диря сегашния ми по интернет.

Иначе, от 2 метра.

16. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

46" за ХД ще си е идеално, със СД обаче ( особено ако са БГ телевизии) може и да не много добре - за 3Д може и повече ...

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Nikolai Mladenov Виж публикацията
    здравейте от мен ,
    рещил съм да си купя нов телевизор и след всичко прочетено и видяно се ориентирам към SAMSUNG UE-46ES6100 - SAMSUNG UE-46ES6100 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria.
    Моля за мнението ви / особено от собственици на този модел /
    в същото време на същата цена в ЗОРА продават UE-46ES6300 - ТВ LED LCD Samsung UE46ES6300 3D TV - Търговска верига "Зора"
    Каква е разликата между двата модела ?
    и до къде е истината в приказките за проблеми при Самсунг с LED подсветката и отнасят ли се конкретно за този модел
    Телевизоры | SAMSUNG

Всички LED телевизори имат проблеми с подсветката. При някои бройки се забелязват по-силно при други едва-едва.

Привет банда!

Нямам преки нанаблюдения върху LED-овете, затова моля за малко помощ.
    Някой може ли да ми каже кой LED модел отговаря като качество на картината (друго не ме интересува) на CCFL модела LE40C750?
    И също така как си съответстват сериите? Понеже CCFL са до 7-ма серия, а LED до 9-а.
    Идеята е, че в момента имам горното телевизорче в хола и имам план догодина (като излезнат моделите за 2013), да го метна в спалнята, а новият (най-вероятно ще е модел от тази година след като им паднат цените) евентуален телевизор да е в хола на негово място.

LE40C750 (модел 2010) e прекрасно телевизорче, а и след калибрация става идеално, но гледам, че Samsung се отдръпват от CCFL-а за сметка на LED с всичките им плюсове и минуси, затова моля за съвет.

Благодаря предварително!

П.С. Има възможност новият да е по-голям от 40'. По скоро се интересувам от цифрите/буквите след размера (UE-40xxxxxx).
    SAMSUNG UE-40ES6800 близък аналог на LE40C750

Цитат Първоначално публикувано от Stavkata Виж публикацията
    Здравейте.Горд собственик съм на SAMSUNG UE-32EH4003.Какво може да ми кажете за него като цяло. Някакви по специфични настройки или съвети. Нещо от което имам нужда. Вие тук ги разбирате повече и така.Мерси много
    Трудно ще намериш готови настройки за SAMSUNG UE-32EH4003. Това е ниско бюджетен модел с орязан интерфейс. Обикновенно ревюта /с настройки/ се правят на телевизори от среден и висок клас с диагонали над 40 инча.

Напиши в Гугъл - SAMSUNG UE-32EH4003 review или SAMSUNG UE-32EH4003 test
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 17-12-12 в 19:06.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Телевизоры | SAMSUNG

Всички LED телевизори имат проблеми с подсветката. При някои бройки се забелязват по-силно при други едва-едва.

SAMSUNG UE-40ES6800 близък аналог на LE40C750

здравейте,
    аз съм с 40es6800 от долу горе половин година и наистина на тъмно подсветката се забелязва но се свиква.Според мен не е само на самсунг но на голяма част от марките.Не очаквайте да гледате мега картината от сателит или цифрова кабелна!!!! Само hD каналите са супер но и пак зависи какъв е записа който пускат пример е hd BTV комиците имам чувството че са снимали с камера от 1994 година толкова зле се вижда.Аз все още си играя с настройките на картината но не знам с точност как да я настроя(направил съм я така че да не ми дразни окото от светлината)
    гледал съм 3д филми и сам много доволен за телевизор!!!!
    Мой съвет е когато си купувате тв гледайте да ви харесва понеже постоянно ще го виждате и да ви е по джоба и не се влияете от картината в магазина тя винаги е HD

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 107 ПърваПърва ... 891011122060 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе