Вижте резултатите от анкетата: Как бихте оценили картината на вашият телевизор Samsung ?

Гласували
221. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Много добра

147 66.52%
  • Добра

48 21.72%
  • Задоволителна

16 7.24%
  • Приемлива с много компромиси

6 2.71%
  • Категорично не ми харесва

6 2.71%
Отговори на анкетата
Страница 9 от 107 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1600
Like Tree58Одобрявам

Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    София

Re: Отговор: Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от saint056a Виж публикацията
    .. в меню movie е изключено по подразбиране и може да се изключи и за standart ...
    Изключването на характеристика, която (уж) подобрява картината/изображението звучи нелогично. Защо да платя 200-300 или повече лева за нещо, което не трябва да използвам ?! Нали (пак уж) micro dimming е нещото, което компенсира до известна степен слабостите в ЛСД в момента...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Слабостите на LCD то могат да се компенсират донякъде само и единствено от подсветка с direct led + local dimming, като зависи от броя диоди които стоят зад матрицата. Всичко друго си е набутване и маркетинг.
    Конкретно за твоя случай, бих те посъветвал да не ползваш безмислени функции като micro dimming, динамичен контраст, и тем подобни. Намали си подсветката, настрой си яркостта и контраста до нива даващи нормално черно за осветеността на стаята, настрой си температурата на бялото (режим топло или ако има настройки на цветовете) и това е. Има смисъл от 100те херца и разните алгоритми на запълване с кадри, те дават един вид време на екрана да се рефрешне, предавайки фалшиви кадри, като по този начин се увеличава резолюцията при движение.
    Този пост е редактиран от koleto; 13-12-12 в 12:52.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    София

Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    Има смисъл от 100те херца и разните алгоритми на запълване с кадри...
    Като гледам сравнителната таблица на стр.1, ES6100 отстъпва на ES6530/6710 с един от тези алгоритми 200 с/у 400 Hz, но пък реални 100 Hz и разбира се лотарията с матриците, при условие че се изключи local dimming.
    В този вариант явно не си струва по-високата цена за ES6530/6710?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Не съм запознат със самсунг, говоря по принцип. Не бих рискувал с 6100 точно защото е бюджетен модел с някаква матрица.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от ivanski13 Виж публикацията
    здр
    колебая се между 3 модела 32 инча тв
    1. SAMSUNG UE-32EH6030 -
    2.
    SAMSUNG UE-32ES6100
    3.
    SONY KDL-32EX650BAE2
    моля за съвет кой от 3-те да избера
    мерси
    Вторият.

Цитат Първоначално публикувано от Petri Виж публикацията
    Здравейте,
    опитах се да открия разликите между Samsung 46ES6100 и Samsung 46EH6030, освен че втория няма вграден Wi-Fi, можете ли да кажете друго какво...
    Благодаря предварително.

Телевизоры | SAMSUNG

Това което коментирате, се нарича - auto dimming - намяляване на яркоста на подсветката в сцени с преобладаващ тъмен фон. В момента в който се появят и субтитри на тъмният фон - цялостната яркост на картината се повишава.
    Настройте си телевизора на режим КИНО и си изключете динамичният контраст.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 13-12-12 в 18:14.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

здр
    1. SAMSUNG UE-32EH6030 -
    2.
    SAMSUNG UE-32ES6100
    3.
    SONY KDL-32EX650BAE2
    мерси
    Panasonic 32E5, ако държиш на 100хц и 3Д- 32ET5. Но за 999лв. най-добре, 40EH6030.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    Не съм запознат със самсунг, говоря по принцип. Не бих рискувал с 6100 точно защото е бюджетен модел с някаква матрица.
    здр
    1. SAMSUNG UE-32EH6030 -
    2.
    SAMSUNG UE-32ES6100
    3.
    SONY KDL-32EX650BAE2

моля за съвет кой от 3-те да избера
    мерси
    колеги аз съм с UE32C6000 ... имам го вече две години ... работи почти нонстоп, защото го ползвам и за монитор на компа ... досега каквото и да съм му ръгнал в USB-то тръгва без изобщо да му мисли ... тва .mkv 1080p с DTS аудио - никакъв проблем, външни хардове от по 500 GB отново с лекота... имам един познат, който първо си взе SONY щото били номер едно (матриците им пак са или SAMSUNG или LG) и кво, не ще да подкара външен хард 64 GB, не плейва повечето формати, а за аудио и дума да не става... сега си е взел LG което е доста по-добре... поне му подкарва хардовете ама DTS пак йокму и пак има някои формати които не му харесват... така че първо трябва да си отговорите на един много важен въпрос, а именно: За какво аджеба ще го ползвам тоя сеир кириз?
    най-добре разбира се ще е да се насочите към Full-array-lit with local dimming, но за съжаление, като гледам размера който си е загледал ivanski13, няма да го огрее, просто защото такава 32-ка все още не съществува, доколкото ми е известно =) ще трябва да се хвърли поне на 40-ка

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Това което коментирате, се нарича - auto dimming - намяляване на яркоста на подсветката в сцени с преобладаващ тъмен фон. В момента в който се появят и субтитри на тъмният фон - цялостната яркост на картината се повишава.
    Настройте си телевизора на режим КИНО и си изключете динамичният контраст.
    Христославе здравей!
    Снощи направих както тука каза в режим кино (динамичния контраст си беше изключен по default). Вярно проблема при тъмен фон и светли субтитри изчезна като че ли, или аз поне не виждам вече. Но си остава пълното изключване на подсветката при черен фон.

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    София

Re: Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 5/

avsforum: tweak-disabling-autodimming-for-samsung-eseries
    Изчетох част от тази тема и има разни трикове без да се изключва тази функция.
    saint056a
    , можеш да пробваш.

12. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от saint056a Виж публикацията
    Христославе здравей!
    Снощи направих както тука каза в режим кино (динамичния контраст си беше изключен по default). Вярно проблема при тъмен фон и светли субтитри изчезна като че ли, или аз поне не виждам вече. Но си остава пълното изключване на подсветката при черен фон.
    Пробвай : - SOURCE след това TOOLS и на "Промяна Име" задай PC за име на входа и после варирай с настройките.

13. Тук е от
    Jan 2004

Извинявам се ако въпросът ми не е по темата, но четох доста и не намерих отговор.
    Имам от около 2 г. 40с650, но скоро включвах компютъра през HDMI, в резултат на което май изгоряха HDMI или чипа, който ги управлява, на екрана излиза "No signal". Пробвах с нов фърмуеъ, със заводските настройки и с изключване на телевизора от мрежата за 5-6 часа, но не се оправя. ДВД-то с HDMI изход се вижда като Theater, но няма картина. В сервизното меню не съм влизал, въпреки че гаранцията изтече.
    Въпросът ми е може ли да се оправи този проблем със сервизното меню и кои параметри трябва да се сменят и в кое подменю, че да не стане по голям проблем или ще трябва да се сменя чипa за управление на HDMI или дъното, а в краен случай и целия телевизор?

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от venci67 Виж публикацията
    Извинявам се ако въпросът ми не е по темата, но четох доста и не намерих отговор.
    Имам от около 2 г. 40с650, но скоро включвах компютъра през HDMI, в резултат на което май изгоряха HDMI или чипа, който ги управлява, на екрана излиза "No signal". Пробвах с нов фърмуеъ, със заводските настройки и с изключване на телевизора от мрежата за 5-6 часа, но не се оправя. ДВД-то с HDMI изход се вижда като Theater, но няма картина. В сервизното меню не съм влизал, въпреки че гаранцията изтече.
    Въпросът ми е може ли да се оправи този проблем със сервизното меню и кои параметри трябва да се сменят и в кое подменю, че да не стане по голям проблем или ще трябва да се сменя чипa за управление на HDMI или дъното, а в краен случай и целия телевизор?
    Изгорели са ти HDMI портовете. Не става с пипане в сервизното меню- то не е за тази цел. Занеси го в сервиза да ги сменят.
    Във форума сме обсъждали няколко пъти това, даже има написано предупреждение в темата за избор.

Внимание!!! Не изключвайте HDMI кабела при работа на телевизора и източника на сигнал. Тогава HDMI порта на телевизора гори и ще се наложи да го смените. Първо ги изключете от мрежата и тогава махнете кабела. Опасноста идва от статичното електричество. Ако сте свързали антена или кабелна телевизия - първо тях изключете. Преди да включите или изключите HDMI кабела задължително трябва да извадите кабела на външната антена, който се явява източник на статично електричество и често е причина за изгаряне на HDMI порта при изключване на HDMI кабела. Желателно е телевизора да се изключва преди това.

16. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Vidin, Bulgaria

здравейте от мен ,
    рещил съм да си купя нов телевизор и след всичко прочетено и видяно се ориентирам към SAMSUNG UE-46ES6100 - SAMSUNG UE-46ES6100 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria.
    Моля за мнението ви / особено от собственици на този модел /
    в същото време на същата цена в ЗОРА продават UE-46ES6300 - ТВ LED LCD Samsung UE46ES6300 3D TV - Търговска верига "Зора"
    Каква е разликата между двата модела ?
    и до къде е истината в приказките за проблеми при Самсунг с LED подсветката и отнасят ли се конкретно за този модел

17. Тук е от
    Jun 2009

Привет банда!

Нямам преки нанаблюдения върху LED-овете, затова моля за малко помощ.
    Някой може ли да ми каже кой LED модел отговаря като качество на картината (друго не ме интересува) на CCFL модела LE40C750?
    И също така как си съответстват сериите? Понеже CCFL са до 7-ма серия, а LED до 9-а.
    Идеята е, че в момента имам горното телевизорче в хола и имам план догодина (като излезнат моделите за 2013), да го метна в спалнята, а новият (най-вероятно ще е модел от тази година след като им паднат цените) евентуален телевизор да е в хола на негово място.

LE40C750 (модел 2010) e прекрасно телевизорче, а и след калибрация става идеално, но гледам, че Samsung се отдръпват от CCFL-а за сметка на LED с всичките им плюсове и минуси, затова моля за съвет.

Благодаря предварително!

П.С. Има възможност новият да е по-голям от 40'. По скоро се интересувам от цифрите/буквите след размера (UE-40xxxxxx).

18. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009

Здравейте.Горд собственик съм на SAMSUNG UE-32EH4003.Какво може да ми кажете за него като цяло.Някакви по специфични настройки или съвети.Нещо от което имам нужда.Вие тук ги разбирате повече и така.Мерси много

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 107 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1307
    Последно: 26-05-11, 16:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе